patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusi pri naši vzgojiteljici gotovo ne bi bilo tako, pa ne, da je takšen zmaj ampak enostavno ima red in pika. To se od strokovno usposabljene osebe tudi pričakuje, da bo znala obvladat otroke. Če bi imel tamal neke vedenjske motnje verjamem, da ga ne more skos nekaj posebej servisirat, ampak vzgojiteljice imajo ponavadi še večji red kot ga imamo starši doma. Vseeno imamo premalo informacij kolk je pravzaprav problematičen tamali, samo iz tega opisa se mi ne zdi kaj posebej. Razen če je to njihov način dela, da želijo, da ga predvsem vidva obvaldata, ne da se oni s tem ukvarjajo - kar je po eni strani prav, ampak še vedno so tistih 8 ur oni odgovorni zanj in skoraj ne morem verjeti, da ga ne bi mogli obvladati. Predvidevam še niste dolgo tam, mogoče ima še dodatno krizo, tako, da tole porivanje v drugo skupino za moje pojme ni najboljši način, ampak nisem jaz njegova vzgojiteljica, da bi presojala o tem. Podpis. Tudi po moje je tu nekaj zadaj. Mogoče starševska ignoranca na vzg. opozorila, mogoče lenoba in nestrokovnost vzgojiteljice (to, da se otroka pušča v drugi skupini, ker kao ogroža ostale in sebe in preveč okupira vzg. na sprehodu je bul šit, ker je vzg. tam zato, da ga obvlada in ne zato, da ga odstrani kot motečo muho- če to ne zmore, bi mogoče razmislila recimo, da bi šla npr. zlagat konzerve v proizvodnjo), mogoče kaj tretjega.Definitivno se je spustila strokovno prenizko, pa naj je to Avstrija ali pa Kongo. Vsak , ki je kdajkoli in kjerkoli ( razen pod Ceausescujevo vlado) povohal pedagoško delo , dobro ve, da je izolacija, stigmatizacija in prikrajšanje otroka zaradi zadeve, ki ji nisi kos, v teh vodah enostavno nedovoljena. Potem bi lahko že vsakega, ki packa pri kosilu in poliva juho, ter ogroža druge, dali pred vrata, vsakega malčka, ki noče posojati igrač in v jezi grize vse okrog sebe, najmanj pred vrhovno sodišče, otročka, ki bezlja po igralnici in ogroža druge, ki se mu med dirko znajdejo na poti, pa bi bilo potrebno poslati naravnost na giljotino. Brez pardona. Saj nekoč mu bo že priklikalo, da se to ne sme. V civilizaciji in med konkretnimi strokovnimi kadri, se to ureja malo bolj človeško. Pritisne se na odgovorne- na starše ( pogovor, povabilo v vrtec in spremstvo pri sprehodu, da starš vidi problematiko na licu mesta, ...), nikoli s takimi fašističnimi in za kvazi varnost drugih otrok, skritimi metodami na otroka. Tudi strokovni kadri naj bi bili otrokom zgled. Jaki zgled. Ko se nekdo ne obnaša ustrezno, ga dajmo odstranit. Kot sem že rekla, starši so tisti- prvi in najpomembnejši pri vzgoji. Strokovni pedagoški kadri naj bi bili staršem v pomoč, če jim je resnično do tega, da se otroka vzgoji v družbeno sprejemljivo odraslo osebo. Če pa jim vsako odstopanje otroka predstavlja le moteči faktor, ki ga je treba zradirati- potem pa - aleluja za naše slovenske vzgojiteljice. Drugače pa- med nami povedano- tudi v Avstriji takih metod starši niti pod razno ne podpirajo in jih k sreči kot je meni znano pedagoški kadri nič bolj masovno ne izvajajo kot pri nas. Imaš pa takšne in drugačne strokovne delavce povsod. In večina staršev jim ne ploska, njihovi otroci pa tudi na račun vzg. " strokovnih" metod niso nič bolj vzgojeni. Prej obratno. Avtorica- mislim, da ti spraševanje, kaj storiti in če je to spet ena faza, nič ne koristi. Otroku brez odstopanja in z zgledom dopovej , da se tako ne more obnašati. Ne doma, ne v vrtcu- nikjer. Tu ni pogajanja, ni odstopanja. Podobno kot pri mesarskem nožu, pri plezanju na visoko ograjo, pri skakanju v globoko vodo brez rokavčkov, če nima pojma o plavanju, ... Vzgojiteljico imate očitno takšno, s hudim pomanjkanjem empatičnosti, strokovnosti, sposobnostjo zdrave vzgojne avtoritete. Z njeno pomočjo dvomim, da bo mulo resnično razumel kaj se mu lahko zgodi na cesti, če bezlja okrog kot podivjan kozliček. V prvi vrsti predvsem zato, ker je ob njej očitno nikoli ne bo videl. Zato je zadnji čas, da ga s tem konkretno seznaniš ti. Aja, pa še to- praviš, da ga je vzg. hotela dati v drugo skupino, potem pa čez čas klicala moža naj pride ponj. Dol padeš. Že s tega se vidi, da je ženska malo tako...Očitno se je fantiča hotela znebiti in ga poturiti kolegici. Ker pa očitno ona ni tega podpirala in ga ni želela vzeti k sebi v skupino ( ker zanj sploh ni odgovorna), je vaša vzg. naredila vse, da mulo ne bi bil njej na pukli. Poklicala očka nazaj, naj pride ponj. Sramota. Kar vidim mojega, kako bi reagiral,v tem primeru...
< Sporočilo je popravil patrino -- 24.6.2014 20:06:34 >