Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.5.2014 8:10:17
|
|
|
|
lotkla
|
Jaz sem pa danes ponoči imela bolečine (niso bile hude), najprej na levi strani, pol pa še na desni. Zbudila sem se tud čist dehidrirana. Joške me pa tkoooooo bolijo. Ne vem kako bom danes zdržala cel dan na šihtu. Zdele je bolj, sem pa nenaspana. Če me bo pa kej ful začel bolet, bom šla pa domov. Zanima me, ali je možno da bi bila to blaga hiperstimulacija? Sem 6 dan po et. Če bi bilo kaj hujšega, naj grem najprej v Kranj na dežurno ali porodnišnico, ali je boljš da direkt v Lj in kam (na KC ali v leonišče)?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.5.2014 9:49:05
|
|
|
|
nelly208
|
Zanima me kako je s tem, a ti ne pripada bolniška od et-ja do testa? Ali greš delat po svoji želji? Jaz si nebi upala hodit v službo. Kako kaj druge prakticirate?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.5.2014 14:43:38
|
|
|
|
g1985
|
danes mi je 6 dni od transferja,imam bolecine kot M...trebuh mi se razpada..... in imam rumeni iscedak....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.5.2014 18:54:53
|
|
|
|
lotkla
|
nelly208 kar se bolniške tiče, ti na listu, ki ti ga sestra da po et-ju, piše, da je priporočljivo 3 dni staleža. Sestra ponavadi kar reče da ostani 3 dni doma. Ostalo je bolj verjetno po dogovoru z splošnim zdravnikom, če ti da. Kakor berem, pa tiste ki so pri Rešu, naj bi šle pa že naslednji dan v službo. No, naj me kera popravi, če se motim. g1985 tudi jaz sem napihnjena, izcedka nimam, bolečine so se umirile. Tja pa sem me malo zaboli. Je možno, da imaš izcedek od estime? Si tudi ti imela et 27.4.? Počivaj. Drugače me pa bolijo cela prsa, ne samo ob strani. SEm pa vseeno šla po 9 urah službe domov. Morm nadoknadit prekratki spanec od sinoči. Sem pa zaenkrat še vedno optimistična.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.5.2014 19:00:44
|
|
|
|
lotkla
|
Še to me zanima: januarja sem jemala estimo 3x2 tablet na dan, sedaj pri zamrznjenčku pa 3x po 1. Mogoče ve katera zakaj je tako?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.5.2014 19:39:09
|
|
|
|
nelly208
|
Lotkla hvala ti za pojasnilo. Tolko da vem kaj me čaka v juniju. Upam, da se bolje počutiš...ni dobro tvegat. Odvisno tudi kakšna dela se v službi opravljajo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 12:43:19
|
|
|
|
jona klara
|
lotkla- držim pesti tara- kako pri tebi
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 14:35:05
|
|
|
|
tara.81
|
lotka a je možno, da si enkrati imela estima 100 mg drugič pa 200mg? jona klara sem še kar je prišla in že šla, tako da upam, da bo tako "pridna" tudi naslednji mesec, da bom lahko šla po mojega . A ZS si dobila, sem ti ga poslala še pred prazniki?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 14:47:31
|
|
|
|
monsy
|
nč se nisem javila,...punce naj vam povem da sta oba moja preživela in pričakujemo dvojčke pogumno in samo optimistično!!! pa SREČNO!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 16:54:49
|
|
|
|
tara.81
|
monsy WAW!!!! To pa je novica , dvojno veselje... upam, da bojo moji tudi taki borci!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 17:27:16
|
|
|
|
sturla
|
lotka tudi meni so predpisali estimo 3x1, zakaj ne vem. sestra mi je rekla, da gre samo za podporo, zato se jemlje po 1 tableto (kaj drugače niso kot podpora?!?!) monsy, bravo! naj gre tako lepo še naprej od danes naprej tudi jaz grejem najinega
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 21:14:39
|
|
|
|
Aleda
|
Čestitke monsy
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 6.5.2014 21:51:23
|
|
|
|
lotkla
|
Toooooooooooo monsy, bravo, iskrene čestitke. Veš kolkokrat sem v zadnjem času pomislila nate in spraševala, kaj je s tabo. Januarja nama ni uspelo, jaz moram še pregurat do ponedeljka ko imam krvnega (upam, da ga dočakam). Tudi meni so vstavili zamrznjenčka in danes je moj 9 dan po et-ju. Počutje ok, razen bolečih jošk in občasne rahle bolečine levo spodaj, pa zgaga mi tudi malo nagaja. Srčno ti želim, da se ti oba obdržita. Imam pa nekaj vprašanj zate in sicer: - uz si verjetno imela 14 dni po krvnem. Koliko so ti rekli, da si noseča (kolk tednov)? - a si srčka že slišala? - a moraš še jemat estimo in koliko? - na podlagi česa so ti izračunali pdp in kdaj ga imaš? Verjetno boš decembrka, ker se dvojčki običajno prej rodijo. - a si delala kaj prej test doma, a si počakala na krvnega? Jaz imam v ponedeljek tudi še zdravniškega za službo (obdobni pregled,na katerega nas firma pošilja na 3 leta). Ali oni tudi preverjajo nosečnost? Meni je sicer vseen, pa moj šef itak ve na čem sem, zaposlena že 9 let, tako da ni panike.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 8:19:05
|
|
|
|
jona klara
|
tara- ti odgovorim potem na zs, sem dobila, pa še nisem, sedaj med prazniki nas ni bilo doma.ŠKODA ZA m, Pa saj smo že navajene na to sranje ane lotkla- držim pesti zate monsy- to je psa enkratna novica in to z zamrznjenčki, saj ne morem verjeti, vidiš, da je res, da so včasih večji borci kot sveži zarodki, pa naj govorijo o slabih možnostih...v katerem poskusu je bilo to sedaj?vso srečo do konca oin naprej, enkrat se pa trud poplača d ojno in kdor se zadnji smeje se nasjslajše- full vesela zate, si predstavljam to srečo in veselje
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 9:01:21
|
|
|
|
nelly208
|
monsy čestitke še z moje strani lepo je prebrat vesele novice! lotkla na zdravniških ti ne preverjajo nosečnosti, ampak ostale parametre kot so trigliceridi, holesterol, ... jaz sem ga imela pred kratkim
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 10:45:55
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: lotkla Toooooooooooo monsy, bravo, iskrene čestitke. Veš kolkokrat sem v zadnjem času pomislila nate in spraševala, kaj je s tabo. Januarja nama ni uspelo, jaz moram še pregurat do ponedeljka ko imam krvnega (upam, da ga dočakam). Tudi meni so vstavili zamrznjenčka in danes je moj 9 dan po et-ju. Počutje ok, razen bolečih jošk in občasne rahle bolečine levo spodaj, pa zgaga mi tudi malo nagaja. Srčno ti želim, da se ti oba obdržita. Imam pa nekaj vprašanj zate in sicer: - uz si verjetno imela 14 dni po krvnem. Koliko so ti rekli, da si noseča (kolk tednov)? 5 TEDNOV SEM BILA NOSEČA. - a si srčka že slišala? SRČKA SEM SLIŠALA U 6.TEDNU - a moraš še jemat estimo in koliko? ESTIMO IN ESTROFEM MORAM JEMAT DO 12 TEDNA. ESTIMO 3X1, ESTROFEM 3X1 - na podlagi česa so ti izračunali pdp in kdaj ga imaš? Verjetno boš decembrka, ker se dvojčki običajno prej rodijo. PDP MI ŠE NISO TOČNO, BOM OB NASLEDNJEM PREGLEDU, BOJO PA KONC DECEMBRA ENKRAT JA :) - a si delala kaj prej test doma, a si počakala na krvnega? 1.TEST SEM NAREDILA 9.DAN, POL PA DO 12 DNE ŠE VSAK DAN ENEGA KER KAR NISEM MOGLA VERJET :) Mam pa en hematom in zaradi tega krvavitve, mam strogo ležanje relacija kavč-wc,.... zato imam pogostejše UZ. ...mislim da ne bi smeli preverjat nosečnosti u službi,...nč nevem o tem.
< Sporočilo je popravil monsy -- 7.5.2014 10:48:10 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 10:49:40
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara tara- ti odgovorim potem na zs, sem dobila, pa še nisem, sedaj med prazniki nas ni bilo doma.ŠKODA ZA m, Pa saj smo že navajene na to sranje ane lotkla- držim pesti zate monsy- to je psa enkratna novica in to z zamrznjenčki, saj ne morem verjeti, vidiš, da je res, da so včasih večji borci kot sveži zarodki, pa naj govorijo o slabih možnostih...v katerem poskusu je bilo to sedaj?vso srečo do konca oin naprej, enkrat se pa trud poplača d ojno in kdor se zadnji smeje se nasjslajše- full vesela zate, si predstavljam to srečo in veselje hvala to je bil moj drugi ivf, uspelo pa z zamrznjenčki. Nikoli si ne bi mislila da so res taki borci,...in kar oba sta ostala pri meni
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 11:19:21
|
|
|
|
tejcy01
|
monsy čestitkeeeee
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 13:33:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Monsy, čestitkeeee kr dvojna sreča Sturla naj ostane v varstvu celih 9 mescev, držimo pesti Vsem želim veliko sreče v postokih, ne obupat, verjamite da enkrat uspe, morate biti optimistične Jaz pa imam v ponedeljek ET sem že nestrpna, bi že danes test delala LP A
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 20:52:15
|
|
|
|
aspera
|
Juhuu, monsy, to je pa super novica . Sem se morala ekstra samo zato javit, da to napišem . Super, naj gre vse ok od zdaj naprej in naj nosečnost lepo poteka .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 7.5.2014 21:59:44
|
|
|
|
NikaAnna
|
CESTITKE Monsy!!!! Uzivaj na polno in naj bo vse bp
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 8.5.2014 12:02:16
|
|
|
|
pišanec
|
wow Monsy - bravo bravo bravo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 8.5.2014 13:26:37
|
|
|
|
LoonaLu
|
Punce, pozdravljene! Se vam lahko morda pridruzim? V nedeljo naju caka prenos zamrznjencka. To je najin 2. postopek, 3 vstavljeni zarodek. :) 1. se s svezim zarodkom ni izslo, potem so mi vstavili zamrznjencka, pa tudi ta ni ostal pri meni. Februarja sva imela 2. postopek, pa zaradi velike moznosti hiperstimulacije ni prislo do transferja. Prejsnji mesec sem imela se histeroskopijo (vse ok), kjer so mi naredilo tudi scratching, kar naj bi pomagalo pri vgnezdenju. Bomo videli. :) Trenutno jemljem estrofem 3x1 in estimo 3x2. Vsem zelim veliko strece in iskrene cestitke tistim, ki jim je ze uspelo!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 8.5.2014 14:13:53
|
|
|
|
tara.81
|
LoonaLu kot da bi brala mojo zgodbo. Jaz, sem imela marca drugi postopek prekinjen zaradi nevarnosti hiperce in lani pa prenos svežega in enkrat prenos zamrznjenčka, vse neuspešno. Če bo vse ok bom tudi kmalu dobila svoj 3. zarodek in to zamrznjenčka. Bo pa v spontanem ciklu. Verjetno si na GKLJ, ne?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 8.5.2014 15:48:31
|
|
|
|
sturla
|
LoonaLu dobrodošla kot tara podobno je bilo pri meni. 1. postopek so prekinili zaradi možnosti hiperce in prvi zamrznjenček se je poslovil od mene. Sedaj 2 dni čuvam novega pingvinčka in močno upam, da se bo odločil ostati pri meni vso srečo ti želim
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?