|
RE: Nekaj za pranje tal (scooba, aqua trio..) 11.4.2014 17:19:27
|
|
|
|
ronja
|
Oživljam temo iz naftalina, ker me isto zanima - kaj imate za pomivanje tal - tisti, ki imate kaj, kar dela samo (ne mi razlagat o krpi na omelu, ker to mamo in ja, to dela, če ti drgneš z njo , samo jaz bi rada, da bi malo več delalo samo, pa malo manj midva ). Se ne mudi, ampak zbiram informacije, ker se rada ne zaletim pri večjih nakupih. Torej, kaj vse obstaja in kakšne so razlike in kako kaj deluje in za kaj je kaj boljše/slabše oz. primerno/neprimerno? - parni čistilec: ne poznam sploh - mi kdo malo razloži? - scooba: brala o tem, dela sama in pomiva tla, vendar pusti baje kar mokro in je bolj "neumna", pa precej maš hendlanja baje, pišejo da moraš skrbet zanjo ko za enega hišnega ljubljenčka:D - braava: dela sama, pomiva in posesa, vendar ne drgne s krtačami, ampak z mokro krpo, ki jo je enostavno dajat gor pa dol, samo če je ne zamenjaš, ko je umazana, bo razmazala vse; prednost je, da lepše spuca robove, da je tišja in lažja in manjša in se ne zafrkavaš sto let, da jo usposobiš in ne pušča umazane vode, če je na koncu ne sprazniš takoj - aqua trio: vem samo, da je baje fajn in da dela tako kot uni profesionalni (na isti sistem) pa da ga ti upravljaš - ampak to ni deal braker - še kaj? Kaj še obstaja in kaj je ok in kaj ni ok? Na kaj je treba bit pozoren? Mamo roombo, s katero smo zelo zadovoljni, lepo posesa, samo naš življenjski stil je zgleda zelo svinjski (ustvarjanje, kuhanje, mali otroci in "messy play",...) in ne morem roombe spustit nad to, kar mali pusti za sabo, ko poje... (a sploh obstaja kaj takega, kar bi bilo temu kos?) Kar se tal tiče, imamo nezahtevna tla (namenoma:D): vinil, ki se lahko poliva in sploh ni zahteven - to je ta prostor, ki bi najbolj rabil to pomivanje, ostalo ni tak problem, sicer pa je tu svašta podlag: laminat, parket (lakiran in oljen - na slednjega ne bi dajala scoobe, če bi jo mela, ampak tudi ni problem, ker ta soba ni tako svinjska, ne igra to vloge), ena prastara pluta, ki je ni škoda, ploščice na hodniku, skratka - kar češ, razen preprog, tega nimamo). Skratka same relativno nezahtevne podlage, kamor lahko spustim karkoli in ne bo problem (razen une ene sobe, kjer itak ni problem pobrisat, tam itak ne jemo in pacamo). Kaj so želje: - čim manj pucanja in pripravljanja samega aparata - ne da je potem to vse skup tako zamudno, da si že s krpo prej gotov - čim boljše čiščenje tal - da ne razmaže preveč svinjarije bi bilo zaželeno - idealno bi bilo, da bi bil kos večjim koščkom (če to obstaja) Zdaj mi pa povejte, kaj je realnost, pluse in minuse, itd... da dam na wish listo za dedka Mraza
< Sporočilo je popravil ronja -- 11.4.2014 17:23:34 >
|