Dilove*
|
Mi smo doma vegetarijanci(lakto-ovo)..prehranjujemo se pa večinoma vegansko.. Živalskega mleka in masla sploh ne uporabljamo že dosti časa. uporabljamo kokosovo maslo in ovseno mleko. Nameto jajc ,da drži skupaj pa v nekaj receptih laneno seme ali pa škrob. Naši zajtrki/večerje: - Ajdova/prosena / kvinojina/amaratova ali kamutova kaša s svežim sadjem(uporabiš lahko katerokoli sadje po okusu) + lahko tudi suho sadje, namesto sladkorja lahko datlji, rozine, agavin sirup , Namesto sadja lahko tudi zelenjava:bučka,špinača,začimbe........ - Ovseni kosmiči tudi s sadjem ali zelenjavo - Mlečni polnozrnat riž ( z ovsenim mlekom) POMEMBNO: Kosmiče in vsa žita,namočimo en dan prej, preden jih namočimo pa jih operemo.:)Žita se nato skuha na vodi, Kosmiče pa ni treba kuhat:) - Palačinke (za njih ne rabiš jajc) http://www.ekomagazin.si/Recepti/Recepti/Brezglutenske-palacinke-iz-ajdove-in-rizeve-moke-z-marmelado.html to je en rrecept, lahko pa tudi samo z polnozrnato moko nardiš,sploh ni panike:) pa daš gor sadje,če ste se marmelade že naveličali:) -Sadna solata( najina tamala obožuje: banana,kivi,mandarine pa rozine in datlji zdraven) - Amaratovi ali pirini napihnjenci z ovsenim mlekom -Palačinke polniš z zelenjavo kot tortilje ali pa Palačinke zložiš-palačinka-zelenjava-palačinka itd.in razrežeš kot pito,se najeste vsi -Pizza Jola(tko rečemo mi) , bol debela palačinka,ki jo obložiš z zelenjavo kot bi obložil pizzo -Zelena solata ali radič/motovilec/rukola/regrat mmm!(naši narežemo,na krajše in tanjše trakove,da lažje pogrize,ker nima še tolko zob:P obožuje solato, pa zdraven paradajz obvezno!) lahko tudi kak krompirček skuhaš pa daš gor,da se npr. radič ali regrat ki so trši malo omehčajo:)in bol se naješ:) -Popečena zelenjava(bučka,paprika,malencan) pa si daš na kruh pa še kakšen svež paradajz zdraven pa je -Polnjena zelenjava, npr paradajz izdolbeš in napolniš z izbolbenim,z kašo pa z začimbami, pa lahko še kakšna zelenjava zdraven, ali pa polnjene bučke, malencani....ki jih še popečeš v pečici. -Pire pa špinača zna bit tudi fina večerja:) -Sadna solata( najina tamala obožuje: banana,kivi,mandarine pa rozine in datlji zdraven) Dosti od teh stvari je lahko tudi za kosilo! O kruhu in namazih nism pisala ker si rekla,da je že dosti kruha, če pa vseno te zanima kak namaz pa mal po netu pobrskaj,napiši npr: čičerkin al fižolov al avokadov namaz tej pridejo zElo okusni. pa kakšni semenovi namazi tudi(semena zmelješ v kavnem mlinčku) in nato dodaš malo vode,malo kokosovega masla,lahko zdraven še kakšno zelenjavo v mikserju zmiksaš in je odlično. na internet napiši veganski namazi,dobiš vn ogromno. Aja kokosovo maslo tudi drugače lahko uporabiš namesto živalskega masla al olja v čisto vseh jedeh:)