Lukka
|
Mi sicer ne upirabljamo bele moke, belega sladkorja in soli. Razen, ce je to prisotno ze v kupljenih zivilih. Kar se tice pohanja, ima mala zeloooo rada. Res pa je, da jaz poham v pecici. Torej nikoli v olju. To dobi ene dvakrat, trikrat mesecno. Pojemo zelo veliko rib in ribjih namazov, ki jih delam sam. Sveza skuta, ribica in petersilj, pa se kaksni suseni paradizniki. Sladkarij pri nas ni, razen piskotov, ki niso obliti v cokolado. Vecinoma seveda. Ker pa moj obozuje fast food, ga sem ter tja naredimo kar doma. Popecena polnozrnata bombetka, v njej solata, limonin sok zmesan s kislo smetano, drobnjak, zelenjavni ali mesni polpet in rezina sira, ter umesano jajce. Priznam, da si privoscim tudi jaz. Sicer so nasi zajtrki nekako takole - kruh, marmelada ali med, ali jajce, ali palacinke, ali polenta ali ajdovi zganci, zraven pijemo vecinoma naravni sok, ali belo kavo, ali kakav. Malice so dopoldne vedno sadne ali jogurtove Kosila so zelenjavna, dvakrat tedensko mogoce tudi meso, sicer riba ali kaksni struklji, tortelini, zelenjavni polpeti Popoldanska malica je po zeljk. Torej kar kdo zeli, vecinoma so kaki namazki, ali kaka solata, vecerja pa je mlecna. Obicajno riz, gres, polenta, kasa (za polzo) midva pa pac ne jeva toliko mlecnih stvari, sploh ne zvecer, zato je pri nama obicajno kak losos, riz, popecena zelenjava,... si pa enkrt tedensko privosciva tudi domaco pico, enkrat do dvakrat tedensko pa jeva zunaj. Pijemo vse, najmanj vode, sicer pa narejene sokove, pa kokakola pri nama standart. Tudi spritd in pac vse kar je mehurjasto. Ledeni caj delamo sami, zato da ga tamala lahko popije na litre.
|