tashy21
|
No, pa sem si vzela čas, da vam napišem še mojo porodno zgodbo. V petek zjutraj sem imela pregled pri ginekologinji. Zdelo se ji je, da je v nožnici malo preveč mokro, zato je naredila test za plodovnico, ki je bil pozitiven. Poslala me je naprej v porodnišnico. Tam so me priklopili na CTG, ki je pokazal le en popadek, odprta sem bila 3cm. Ker so bile porodne zasedene, so me poslali na oddelek do treh popoldne, ko bi ponovili CTG. Seveda se do takrat še nič ni začelo dogajat. Ob treh sem šla potem še na en CTG, popadkov skoraj ni bilo, odprta še vedno 3cm. Sledil je klistir in predrtje ovojev. Ker popadkov še ni bilo, so mi dali umetne. Po slabi uri so zvišali dozo, potem pa so se res začeli tisti pravi. Po treh takih popadkih sem bila odprta 6-7cm. Sem si mislila, kje je šele 10cm. Po naslednjih treh popadkih pa mi je že vse tiščalo navzdol. Je rekla babica naj kar poskusim pritisniti. No in po nekaj pritiskih je bil naš fantič že rojen. Imel je ovito popkovnico. Bil je tudi precej modre barve, še po tem, ko so ga že umili. Po treh urah crkljanja v porodni sobi so naju odpeljali na oddelek. Malega so peljali k pediatru na pregled. Imel je zvišano vrednost hemoglobina (gosto kri), zato so ga čez noč dali na infuzijo ter potem naslednji dan še enkrat. V nedeljo je končno ostal pri meni v sobi. Imel je tudi rahlo zlatenico. a ker je dojenje steklo, so tudi vrednosti bilirubina padle. Tako sva v ponedeljek odšla domov. Moram pa pohvalit Kranjsko porodnišnico. Res so bili super, tako v porodnem bloku kot na oddelku. Vsi so prijazni, pripravljeni pomagat, razložit,... Bila sem zelo zadovoljna. Se je pa umiril kašen teden prej, a le za par dni, potem je bil pa spet aktiven. Še v porodni po predrtju ovojev je veselo brcal . Tudi trebuh se mi ni spustil. V Kranju so bili obiski dovoljeni za vse. Kar se pa vložkov tiče, ti pripadata dva paketa vir80, če rabiš več, moraš imeti svoje. Za malega pa dobiš vse. Jaz sem rodila v petek zvečer in sva šla domov v ponedeljek. To je tretji dan. Čestitke vsem, ki ste rodile! Vsem tistim, ki še čakate, pa želim čim lepši porod. lp, Tashy
|