|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
8.1.2014 11:40:38   
kemo
Pozdravljene!

No mi pa bomo jutri dočakali PDP in upam da nam res uspe saj sem danes in jutri še sama ker je moj na izobraževanju. Imam pa jutri prvi CTG v Celjski porodnišnici ali katera ve kako dolgo je potrebno čakat da prideš na vrsto?

Lep dan še naprej!

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
8.1.2014 16:41:08   
dspela
Danes sem imela prvi ctg in je po besedah sestre lep, mi je pokazal tudi nekaj popadkov. kri za tokso nimam, sem pa dobila spet tablete za železo, plodovnica je še dovolj, obrnjen je na glavo. Ponoven ctg imam čez en teden. Če sem odprta me ni pogledala.
Me pa že od 11 po malem matra.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
8.1.2014 16:56:22   
tashq
oblekca:super za CTG!

user posted image mene tudi zanima,če se je mali kaj umiril pred porodom...se niti slučajno ne spomnim,kako je bilo v prvo...user posted image
se mi je pa user posted image pomoje (končno)spustil dol.nimam več zgage pa tudi brc pod rebra ne dobivam več...user posted image

kemo:upam,da ti mali še počaka še ta dva dni...mene bi bilo tudi strah,če ne bi imela partnerja pri sebi...

dspela:super za CTG!ti si pa verjetno že v nizkem štartu za P,ne?user posted image so kaj boleči ti popadki,ki jih imaš ali jih bolj tako čutiš?

mene je pa ponoči tako zvilo,da sem mislila,da sem kar od nič dobila ful močan popadek,sem pa mogla samo na wc.user posted image sem si kar malo oddahnila...po eni strani komaj čakam,da se začne,po drugi strani bi pa še malo počakala...user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
8.1.2014 17:23:30   
witch
dspela super za ctg. Mogoče pa počasi bo user posted image

Naš fantič se ni čisto nič umiril. Bolj miren je bil že ene 5 tednov. Takrat se mi je tudi trebuh čisto spustil. Sem pa štela brce zadnji teden in jih je bilo tudi 31. normalno 10 že zelo zgodaj. Prvega zjutraj pa sem rodila.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
8.1.2014 17:58:24   
januar2014
Witch cestitke :)
user posted image

Aja koliko dni v P ? Jaz sem bila od 29.12 (nulti dan) pa do 1.1 .
Rekl so mi da so navadno prvorodke kak dan vec ;)
Je bil pa moj tut na meji s povisanim bilirubinom (zlatenica), ampak po dobrem dojenju se je to umirilo :)
So me pa hoteli prepricat da nimam zadosti mleka in da mali nima dobrega sesalnega refleksa, hvala bogu za eno mlajso sestro ki se je zavzela zame in sva ugotovili da rabim naatavek za dojenje in zdaj polno dojiva :) pocutm se pa k mlekarna vse tece nonstop haha :) mali je v enmu tednu sel ze cez porodno tezo, kar je vec kot super,ker je v P izgubil kar 260g (baje malo prevec). No v ponedeljek jih je imel ze 3090g. jutri se pa ze kopamo ! :D
Ga pa dajejo krcki obcasno, patronazna je rekla da jih ma to vecina (po vecini bolj fantki) prvi mesec in ubistvu nimas kej dost nardit, mi ga pocrkljamo takrat pa se v roku 10min umiri :)

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
9.1.2014 4:05:12   
kemo
Punce pozdravljene!

No mislim da mi je šel čep in malo plodovnice. Koliko časa ste ve počakale preden ste se odpravile v P? Glede popadkov pa jih za enkrat še nimam.

Lp

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
9.1.2014 10:20:15   
tashq
kemo:sicer se je pri meni začelo s popadki(brez čepa in odteka plodovnice) v prvo...zdi pa se mi,da če ti plodovnica odteče,da moraš it v P.upam,da si že šla...srečno!user posted image

(odgovor članu kemo)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
9.1.2014 10:34:03   
dspela
kemo, jaz imam 15.1. drugi ctg pri svoji G...naprej pa še ne vem, če bom še imela pred rokom enega 22.1 nato 24 pa v P. če ti odteče plodovnica, moraš iti takoj v P, ker imaš 48 ur časa da rodiš...tako so rekli v šoli.

tashq, včasih so kar boleči. Na začetku rahlo boli, potem pa bolečina postane močnejša. Fajn, bi bilo, če bi že bilo vse pripravljeno. Pa ne vem, če se je že spustil.
Pri meni je tudi tako, včasih si želim da se začne, včasih pa naj še malo počaka....ko imam popadke in res bolijo, si želim, da bi se res začelo.

(odgovor članu kemo)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
9.1.2014 20:37:50   
tia78
Pozdravljene nosečke in mamice!

Čestitke vsem novopečenim mamicam za njihove sinčke.

Včeraj mi je končno uspelo pripraviti torbo za v P. No modrc za dojenje se še suši :)

Danes popoldne me je pri frizerki začelo šraufat in se je že smejala, da ne bom zdržala do vikenda in da bom kar danes šla. hmm bomo vidli.

Sicer pa imam jutri prvi ctg, potem pa pokličem babico, da se zmenive kdaj čez vikend gremo rodit. Po eni strani tudi jes že komi čakam, ker sem vsak dan večja nepremičnina (bolečine v predelu šivov iz prvega poroda, križ,...) po drugi pa si ravno danes še ne želim.

Malčica se je malo že umirila in to kmalu po novem letu. Pregled sem imela 3.¸1. in bejba bi naj bila težka že 3900g jaoo, še malo pa me bo prehitela, sama sem tehtala 3950 g. No, lahko da me je že. Sicer mi je g rekel, glede na težo sinka 3700g, da majhnih ne znamo delat :)

Tko, upajmo na mirno noč, za vikend pa akcija.

Lepo bodite in čim hitrejše porode pa seveda zdrave novorojenčke!
čao čao

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi..... F. Lainšček

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
9.1.2014 21:44:33   
vanca
Čestitke vsem, ki se že lepo crkljate.

Jaz komaj čakam, da se tudi pri nas začne. Na ponedeljkovem CTGju je bilo že videti neko aktivnost maternice, tako da pripravlja se. Sama sem misila, da se bomo do sedaj že crtali, pa sva še v enem kosu. 15.1. imam drug CTG in si želim, da ga ne bi dočakala. Že skoraj menim, da me bo ta neučakanost kaznovala.

Lepo crtanje in čim manj krčkov, oz lepo potrpežljivo čakanje (če gledam iz moje perspektive).

(odgovor članu tia78)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
10.1.2014 10:28:02   
Aeio
Evo, nas decko je prisel 8/1. Zamujanje mu bomo poskusili prevzgojiti :)

(odgovor članu vanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
10.1.2014 11:26:51   
dspela
tia, najin user posted image bo zgleda bolj med suhimi....no odvisno kdaj bom rodila. V sredo je imel 2940 g pri 37 tednih in 5 dni.

vanca, jaz si tudi želim, da bi že rodila. Sploh, ko me mučijo popadki in se potem vse umiri. Jaz imam tudi drugi CTG 15.1 in me je v sredo tudi že kazalo popadke...samo neredne.

Aeio, čestitke.

Jaz pa sem spet imela pestro noč. Zaspala sem šele ob 5 zjutraj. Sredi noči me je že malo nehalo matrat, potem sem spila dve šumeči tableti magnezija in sem mislila, da se bo umirilo...grem ležat in čez nekaj časa spet, se mi je zdelo, da me je še bolj bolelo...sploh nisem mogla ležati na bokih, ker sem imela občutek, da me bo raztrgalo...in tako je bilo do 5 zjutraj, ko sem šla spet v posteljo in sem potem zaspala.
To sem mi je začelo dogajat že popoldan, pa minilo, pa spet začelo, pa spet minilo. Trenutno je me čisto rahlo boli in špika.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
10.1.2014 12:26:46   
tashy21
No, pa sem si vzela čas, da vam napišem še mojo porodno zgodbo.
V petek zjutraj sem imela pregled pri ginekologinji. Zdelo se ji je, da je v nožnici malo preveč mokro, zato je naredila test za plodovnico, ki je bil pozitiven. Poslala me je naprej v porodnišnico.
Tam so me priklopili na CTG, ki je pokazal le en popadek, odprta sem bila 3cm. Ker so bile porodne zasedene, so me poslali na oddelek do treh popoldne, ko bi ponovili CTG. Seveda se do takrat še nič ni začelo dogajat.
Ob treh sem šla potem še na en CTG, popadkov skoraj ni bilo, odprta še vedno 3cm. Sledil je klistir in predrtje ovojev. Ker popadkov še ni bilo, so mi dali umetne. Po slabi uri so zvišali dozo, potem pa so se res začeli tisti pravi. Po treh takih popadkih sem bila odprta 6-7cm. Sem si mislila, kje je šele 10cm. Po naslednjih treh popadkih pa mi je že vse tiščalo navzdol. Je rekla babica naj kar poskusim pritisniti. No in po nekaj pritiskih je bil naš fantičuser posted image že rojen.
Imel je ovito popkovnico. Bil je tudi precej modre barve, še po tem, ko so ga že umili. Po treh urah crkljanja v porodni sobi so naju odpeljali na oddelek. Malega so peljali k pediatru na pregled. Imel je zvišano vrednost hemoglobina (gosto kri), zato so ga čez noč dali na infuzijo ter potem naslednji dan še enkrat. V nedeljo je končno ostal pri meni v sobi. Imel je tudi rahlo zlatenico. a ker je dojenje steklo, so tudi vrednosti bilirubina padle. Tako sva v ponedeljek odšla domov.
Moram pa pohvalit Kranjsko porodnišnico.user posted image user posted image user posted image Res so bili super, tako v porodnem bloku kot na oddelku. Vsi so prijazni, pripravljeni pomagat, razložit,... Bila sem zelo zadovoljna.
Se je pa user posted image umiril kašen teden prej, a le za par dni, potem je bil pa spet aktiven. Še v porodni po predrtju ovojev je veselo brcaluser posted image . Tudi trebuh se mi ni spustil.
V Kranju so bili obiski dovoljeni za vse. Kar se pa vložkov tiče, ti pripadata dva paketa vir80, če rabiš več, moraš imeti svoje. Za malega pa dobiš vse.
Jaz sem rodila v petek zvečer in sva šla domov v ponedeljek. To je tretji dan.

Čestitke vsem, ki ste rodile!user posted image
Vsem tistim, ki še čakate, pa želim čim lepši porod.

lp, Tashy

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
10.1.2014 12:34:27   
oblekca
Aeio čestitke user posted image

Jaz pa nimam želje, da bi že rodila, ko bo pravi čas, bomo tudi mi na vrsti. Imam pa rok komaj konec meseca. Mi je pa tako lepo ko čutim otročka in vem da bom to zelo pogrešala. Se pa že veselim trenutka, ko bom prvič stisnila najino dete k sebi. Pa tudi radovedna kaj bova imela, ker spola ne veva, a glede na statistiko tule bo fantek user posted image .

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
10.1.2014 13:15:39   
metuljčica87
Mi smo 4.1.14 dobili fantka Aljaža, težek je 3880g in velik 52 cm. Trenutno smo super, samo spi in je, dojenje je steklo takoj.

Čestitke vsem ki ste v tem času dobili svoje zakladke user posted image

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
10.1.2014 16:41:18   
witch
januar2014 sem vesela za vaju da vama dojenje tako lepo gre. Midva se še trudiva. Opažam pa, da ga je več user posted image

kemo upam, da se že cartate

tia držim pesti, da bo šlo hitro ko se bo user posted image odločil da pride. No ja, mogoče se pa že cartate user posted image

vanca boš videla, da bo prišlo ob pravem času, ko se bo otroček odločil da pride.

aeio user posted image čestitam.

dspela če vso to zvijanje pomeni, da se počasi in lepo odpiraš je super. Da ko bodo prišli tisti ta hudi popadki bo nekaj dela že za vami. Pri meni je bilo enako. Popadki so bili tako nežni, da jih še ctg ni zaznal. Ampak odprli so me pa za 5 cm.

tashy pa tudi tvoja porodna zgodba ni prehuda. Všeč mi je, da smo vse na kar fajn način rodile.

oblekica točno tako. Otrok bo prišel ko bo pripravljen na to. Ja, izgleda da imamo samo fantiče. Tudi najin je bil skrivnost do konca. Nisva vprašla. In prvo ko je prišel na svet sem pogledala kaj ima med nogicami user posted image

metuljčica čestitke za Aljaža user posted image

Midva z našim fantičem sva super. Malček se je zredil za 200 g v enem tednu. Trudiva se z dojenjem in upam, da nama bo uspelo, da čisto ukineva AM.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu kemo)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
10.1.2014 17:45:29   
dspela
tashy, lepa porodna izkušnja.

metuljčica, čestitke. Najinemu fantku...če bo....bo tudi tako ime.

witch, jaz upam, da to res pomeni, da se kmalu zares začelo dogajat.

(odgovor članu kemo)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
10.1.2014 19:17:36   
tashq
čestitke vsem novopečenim mamicam in vsem fantkomuser posted image in hvala vsem za porodne zgodbe...user posted image je res lepo brati take lepe stvari...

pri meni pa še nič novega...vse po starem.no sem pa danes točno 39/0.verjetno bo res tako držalo,kot sem rekla,da bo malo zamujal...user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
11.1.2014 14:44:41   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014 user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014 user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014 user posted image , 3150g, 50cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014 user posted image

4.1.2014

metuljčica87
PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 11.1.2014 14:46:25 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
11.1.2014 14:45:45   
Nina33
Čestitke, Metuljčica87 in aeio!!!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
11.1.2014 20:28:51   
marusap
Mi smo tudi 7.1. dobili čisto majčkenega fantka. Zdravniki so napovedovali pravega velikana - malo so se zmotili, ker je Bine velik 48 cm in tehta 3500g. user posted image Rodila sem s carskim rezom, na A oddelku so super poskrbeli zame in se odlično počutim. Danes sva prišla domov. Dojenje je steklo, mleka imam za izvoz (me skrbi mastitis in si masiram vozličke pod tušom). Lana ga je dobro sprejela in upam, da tako ostane. user posted image Bi ga pa skos cartala in gledala.
Čestitam vsem, ki ste že rodile in držim pesti za hitre in lahke porode user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
12.1.2014 20:34:23   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014 user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014 user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014 user posted image , 3150g, 50cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014 user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014 user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
12.1.2014 20:42:09   
Nina33
Marusap, čestitike tudi tebi/vama!!!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
13.1.2014 8:56:01   
witch
marusap čestitke tudi vam user posted image lepo se cartajte.

Jaz ima pa vprašanje glede papirjev po rojstvu. Se pravi moram oddati vlogo za otroški dodatek, pomoč ob rojstvu otroka, za zdravstveno kartico in na občino za pomoč/nagrado. Je še kaj kar sem pozabila?

Imam spet kakšnega fantiča? Ali končno punčko?

dspela, obleikca, vanca, tia, nina kako ste?

Mamice z dojenčki nič se ne oglasite... kako ste? Malčki so pridni?

Naš fantič zadnje dni slabo spi. Pridno se naje, potem pa ga odložim in gleda kot sovica. Seveda je nekaj časa dobro, potem pa jok in na roke. Se umiri, zaspi ga odložim in ista zgodba. Včeraj mi je spal dopoldne po obrokih kakšno urco, potem sva šla na sprehod in je v vozičku zaspal, sem ga prenesla v posteljico pa je spal recimo 2 uri, pa potem popoldne spet po obrokih kakšno uro. Amapk ti obroki so po 15 minut. Zvčer pa ga okorg osmih preoblečem v pižamico in greva v sobo. Se naje in včasih takoj zaspi, včasih pa ista zgodba kot čez dan. Pa potem spiva 3-4 ure, se nahraniva, pa spet ista zgodba. Tak da 2x na noč jeva. Pa potem zjutraj še enkrat v postelji da mami še malo pospi user posted image

< Sporočilo je popravil witch -- 13.1.2014 9:01:20 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
13.1.2014 18:44:55   
dspela
marusap, čestitke.

witch, jaz sem še doma. Včasih imam popadke...ampak se vse umiri.
Mogoče pa čuti vpliv lune...je 16.1. upam, da kmalu začnete bolje spati.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?