|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izjava Polone Juh
15.1.2014 19:39:46   
Izabelina
js sm šla še enkrat prebrat članek, in ona ne govori o družinah, ki so že v krizi in se jim rojevajo otroci... to omeni šele na koncu tega svojga sestavka... začne čisto na slopšno, kar za moje pojme pomeni, da obsoja VSE družine z večimi otroki, ne le tiste za katere vsi vemo, da ni prav, da jih imajo toliko...

ne nazadnje sta po njenem mnenju neodgovorna tudi dva njena stanovska kolega za katera zdejle iz glave vem, da imata minimalno 4 otrok, en pa mislim, da celo 6...

skratka vidm v čem je problem, absolutno se strinjam z vami, da je neodgovorno imeti otroke ko sta oba brez službe (in je splohi ne iščeta)... samo, če pa nam finančno ne gre pa ne vidim nobene neodgovornosti v tem, da nekdo ima 6,7 otrok... in ona govori predvsem tako na splošno...

samo se pa vprašam potem tudi obratno a je neodgovorno imeti samo enega otroka, če imaš dovolj denarja še za enega? ta vprašanja samo kažejo, kok je to res ena osebna zadeva posameznika in da se o tem predvsem javno ne sme govorit tako zlahka in brez premisleka...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 226
15.1.2014 19:41:38   
Kerensa
Lukka... glede na to, da si že nekajkrat napisal, da z možem pričakujeta še enega otroka... a bo ta tudi iz ZDA?

Če imaš 5 minut časa... daj mi zaupaj, malce bolj detajlno, kako to tam poteka. Osnove poznam, primerjavo s Slovenijo znam narediti, tudi z Rusijo ali Afriko s posvojitvenega vidika... manjkajo mi pa ameriški detajli, ki me zelo zanimajo. Vključno s primerjavo cene med npr. posvojitvijo iz Rusije v Slovenijo in vajinim načinom.

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 227
15.1.2014 19:54:10   
patrino
skratka vidm v čem je problem, absolutno se strinjam z vami, da je neodgovorno imeti otroke ko sta oba brez službe (in je splohi ne iščeta)... samo, če pa nam finančno ne gre pa ne vidim nobene neodgovornosti v tem, da nekdo ima 6,7 otrok... in ona govori predvsem tako na splošno.
Oprosti Iza , vendar brez heca, tole kar sem poboldala žal res ne kapiram- kaj si hotela tule povedatiuser posted image

ta vprašanja samo kažejo, kok je to res ena osebna zadeva posameznika in da se o tem predvsem javno ne sme govorit tako zlahka in brez premisleka...

Kot nas je že nekaj na tole " osebno odločitev" repliciralo...osebna odločitev je po pravici osebna le do takrat, ko si sam osebno sposoben nositi posledice svojih odločitev. Če povem preprosto: osebna odločitev staršev koliko bodo imeli otrok je realna in brezpogojna, dokler te otroke vzdržujeta in jim vse kar potrebujejo- nudita sama. Takoj, ko pa breme njune osebne odločitve nosijo drugi, ki realno pogledano niso imeli nič zraven pri njuni odločitvi ( država, dobrotniki) in če največje breme te odločitve nosijo prav otroci. Hja, potem pa zna biti takšna pravica osebne odločitve v nekaterih očeh rahlo vprašljiva.

< Sporočilo je popravil patrino -- 15.1.2014 20:01:23 >

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 228
15.1.2014 19:56:21   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

skratka vidm v čem je problem, absolutno se strinjam z vami, da je neodgovorno imeti otroke ko sta oba brez službe (in je splohi ne iščeta)... samo, če pa nam finančno ne gre pa ne vidim nobene neodgovornosti v tem, da nekdo ima 6,7 otrok... in ona govori predvsem tako na splošno.
Oprosti Iza , vendar brez heca, tole kar sem poboldala žal res ne kapiram- kaj si hotela tule povedatiuser posted image

ja tamle bi moral namest "če nam finančno ne gre" pisat "če nam finančno gre"... moja napaka... sm v afektu pisala :D

a je potem kej bolj jasno?

kot mu je usojeno!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 229
15.1.2014 19:58:07   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Moje mnenje in prepričanje je, da so ljudje, ki se odločijo samo za enega otroka iz kariernih in materialnih razlogov zelo sebični, ker zavestno prikrajšajo svojega otroka za brata ali sestro. Samo tega ne govorim rad, ker lahko s tem marsikoga užalim. podobno je pa s tvojim zgražanjem nad velikimi družinami.

Jaz recimo nisem nikoli užaljena zaradi tega......in tudi sem že javno priznala, da moje poslanstvo na svetu vseeno ni zgolj "biti mati" in da sem s tega vidika pač egoistična......pa sem že nekajkrat (tudi na forumu prebrala), večkrat pa v živo slišala......sicer malokrat tako direktno kot si ti povedal, pa tudi kdaj.......neštetokrat pa "kdaj pa boš imela drugega otroka.....zakaj nimaš drugega otroka......komot bi ga lahko imela.....ne more vendar otrok odraščati kot edinec, moraš mu dati vsaj enega brata ali sestro.....nočeš se odpovedati svoji svobodi.....karieri...." na RRu sem že precejkrat prebrala "da tista, ki ni mati, da tista, ki ima samo enega otroka ne more vedeti tega in onega.....

Tako da poteka "zgražanje" tudi na "nasprotnem polu"......

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 230
15.1.2014 19:59:06   
uškinamama

freudian slip, se zgodi user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 231
15.1.2014 20:04:39   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

ja tamle bi moral namest "če nam finančno ne gre" pisat "če nam finančno gre"... moja napaka... sm v afektu pisala :D

a je potem kej bolj jasno?

Seveda se s tem strinjam, če si s tem mislila tiste nenadne izgube službe, dohodkov, ko so otroci že bili...Tega je dandanes vsak dan več in teh ljudi nikoli nisem imela v mislih, ko sem pisala o neodgovornem " razmnoževanju"user posted image Ti so čisto na drugem bregu, na katerem sem lahko že jutri tudi jaz.

Neposredna povezava do sporočila: 232
15.1.2014 20:07:52   
liliana

js sm šla še enkrat prebrat članek, in ona ne govori o družinah, ki so že v krizi in se jim rojevajo otroci... to omeni šele na koncu tega svojga sestavka... začne čisto na slopšno, kar za moje pojme pomeni, da obsoja VSE družine z večimi otroki, ne le tiste za katere vsi vemo, da ni prav, da jih imajo toliko...

Na koncu hvali svojega dragega......da jo nosi po rokah.......in ker omeni tudi njegove bosanske korenine se po moje zgraža nad moškimi s slovenskimi koreninami, da niso sposobni nositi svojih žens po rokah........user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 233
15.1.2014 20:09:12   
Izabelina
ne sploh nisem imela v mislih izgube služb... ampak samo odločitev za več otrok, ko je s finančnim stanjem vse ok... al je takrat tut neodgovorno imeti več otrok, ker ne predvidiš te opcije?

kot mu je usojeno!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 234
15.1.2014 20:11:37   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Na koncu hvali svojega dragega......da jo nosi po rokah.......in ker omeni tudi njegove bosanske korenine se po moje zgraža nad moškimi s slovenskimi koreninami, da niso sposobni nositi svojih žens po rokah........user posted image

Ja čudno, da se ob to ni obregnil kakšen pripadnik drugačne narodnosti, v smislu, da so oni kaj boljš. Saj po moje je to najbolj zabolelo naše moške predstavnike tule gor. Zato jim je Polonca tudi tako šla v nos.user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 235
15.1.2014 20:11:58   
Lukka
Kerensa

O posvojitvah in cenah nimam pojma. Posvojitev je cisto druga tematika, kot pa nadomestna mati z znano spermo. Tako da ti o tem ne znam pivedat nic. Glede posvojitev otrok midva nisva nikoli razmisljala.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 236
15.1.2014 20:12:41   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

In še enkrat ponavljam- Daddy, če spadaš med zadnje- prosim ne rabi energije za žaljenje mene, temveč poskrbi za deco.

Prosim, skopiraj in prilepi, kje sem te žalil.

Ne, ni res ( prosim, ne še ti past na Patrinin nivo, u are way beyond that ), moj prvi post v tej temi je bil, da ima vsak pravico do svojega mnenja ( torej tudi Polona Juh pa še kdo ). Nobene ogroženosti - tudi ne vem, zakaj bi me mnenje kogarkoli kakorkoli ogrožalo. Saj je samo mnenje, right user posted image ?

Dadyy skopirala kar iz posta nad tvojo glavo. Po želji lahko prebrskam ostale teme, kjer sva že debatirlala o tem in kjer veselo stresaš podobne neprijaznosti, čeprav moje mnenje ni nikoli letelo prav nate. Vse dokler seveda, nisi začel skakati po meni in po tem, kar zagovarjam.

Just wondering .... kakšen se pa tebi zdi "Patrinin nivo", glede na to, da si to vzela kot žalitev?
Ne rabiš odgovorit meni ....

Daddy, ponavadi , če se le da ,vedno odgovorim na post, ki leti direktno name. Pa če je ta še tako bv kot je tale. Sama svoj nivo pisanja, razmišljanja itd...ponavadi ne prikrivam in ne svetohlinim tako kot imaš ti navado. Zato je moj nivo ponavadi vedno nekak konstanten- priznavam da direkten in težak. Vendar se zaradi njega vedno lahko pogledam v ogledalu v obraz.
Da pa ne boš izključen- bom pa podala mnenje še o tvojem nivoju. Tvoj je pa zelo spremenljiv. Dokler ti kdo ne stopi na žulj si ves svetohlinski in maziljen- fej fuj ...Ko pa te nekdo malo stisne v kot, ko ti pove resnico, pa pihaš, pljuvaš, praskaš in blatiš čisto po žensko. Fej fuj drugič. V ogledalu verjetno večkrat vidiš svojo zadnjico kot obraz.
Kakšen se meni zdi moj nivo? Povem odkrito? Boljši kot tvojuser posted image

Zakaj se ti torej "Patrinin nivo" zdi žalitev ( to si namreč TI izpostavila kot žalitev )? Again, ne rabiš odgovorit meni user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 237
15.1.2014 20:14:14   
daddy

Ja čudno, da se ob to ni obregnil kakšen pripadnik drugačne narodnosti, v smislu, da so oni kaj boljš. Saj po moje je to najbolj zabolelo naše moške predstavnike tule gor. Zato jim je Polonca tudi tako šla v nos.user posted image

Komu točno je šla v nos? Menda ja ne tistemu, ki pravi da ima vsak ( tudi Polona Juh ) pravico do svojega mnenja?user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 238
15.1.2014 20:16:11   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Empatija ne resuje probleme niri ponuja resitve.

Ne, a v tem primeru niti ni del problema.

Neposredna povezava do sporočila: 239
15.1.2014 20:16:49   
Kerensa
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
O posvojitvah in cenah nimam pojma. Posvojitev je cisto druga tematika, kot pa nadomestna mati z znano spermo. Tako da ti o tem ne znam pivedat nic. Glede posvojitev otrok midva nisva nikoli razmisljala.

Sklepam, da ne bosta posvajala, glede na to, da sta že prvič prakticirala nadomestno materinstvo. Zato me zanima, kako točno to funkcionira v ZDA in ali gresta tudi tokrat tja?

Predvsem pa tista fama, da za nadomestno mati v času nosečnosti finančno skrbita vidva. Kako je s pravnega vidika tukaj urejeno, da vaju ne bi izkoristila?

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 240
15.1.2014 20:17:55   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Na žalost se pa po večini grdo vpikavajo v takšne stvari ravno mame edincev, kot bi hotele opravičit svojo čisto legitimno odločitev, da ostanejo pač le pri enem otroku.

Tega jaz nisem zapisal ( a veš, Patrino ), je pa točno tole tudi večkrat "crossed my mind" user posted image

Mene veckrat "crossed my mind", da sta ljubisumna ker ne moreta roditi user posted image

Tvoje mnenje pač ( bolj domneva, no ) .user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 241
15.1.2014 20:19:19   
Lukka

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Lukka... glede na to, da si že nekajkrat napisal, da z možem pričakujeta še enega otroka... a bo ta tudi iz ZDA?

Če imaš 5 minut časa... daj mi zaupaj, malce bolj detajlno, kako to tam poteka. Osnove poznam, primerjavo s Slovenijo znam narediti, tudi z Rusijo ali Afriko s posvojitvenega vidika... manjkajo mi pa ameriški detajli, ki me zelo zanimajo. Vključno s primerjavo cene med npr. posvojitvijo iz Rusije v Slovenijo in vajinim načinom.

Hahahaha, si napisala TUDI IZ ZDA. Ne, zadnjic sem napisal da si udela drzavo, kjer se to da. Nisem te hotel zavesti, da smo sli mi tam v ta postopek. Ampak ena gospa je pac napisala da se to ne da na Norveskem. Da se, da in to ze od leta 2008.
Tu so pari s popolnoma enakimi pravicami, kot heteroseksualni. Popolnoma izenacenimi. Tudi v redno posvojitev bi lahko sla, z enakimi moznostmi, kot heteroseksualni pari.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 242
15.1.2014 20:20:28   
daddy

Mame in atiji več kot dveh otrok pa se takoj, ko se velika družina ne omeni zgolj v občudojočem smislu, počutijo ogroženi in je vse direkten napad na njih......user posted image

Ne, ni res ( prosim, ne še ti past na Patrinin nivo, u are way beyond that ), moj prvi post v tej temi je bil, da ima vsak pravico do svojega mnenja ( torej tudi Polona Juh pa še kdo ). Nobene ogroženosti - tudi ne vem, zakaj bi me mnenje kogarkoli kakorkoli ogrožalo. Saj je samo mnenje, right user posted image ?

Vsak ima pravico do svojega mnenja vendar je neodgovorno starsevstvo velik problem. V sloveniji morda manjsi kot v nekaterih drugih drzavah, vendar si ni potrebno zatiskati oci, da je sve skupaj samo neko nacelno mnenje in da problematika ni realnost tudi v nasi druzbi.

Odvisno. Če tudi ti enačiš "družina z več otroci = neodgovorno starševstvo", si pač tudi ti podlegla neki dogmi, ki je od blizu v resnici niti ne poznaš.

Neposredna povezava do sporočila: 243
15.1.2014 20:21:26   
Kerensa
Ravno po tistem, kar je bilo napisano, sem sklepala, da sta prvič to uredila v ZDA in zato sem pomislila, kako je razdalja vplivala na vse skupaj. No, če se da pa tudi na Norveškem, pa sploh ni problema.

A je vse skupaj primerljivo z ZDA, kar se zakonodaje tiče?

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 244
15.1.2014 20:22:17   
Lukka

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Sklepam, da ne bosta posvajala, glede na to, da sta že prvič prakticirala nadomestno materinstvo. Zato me zanima, kako točno to funkcionira v ZDA in ali gresta tudi tokrat tja?

Predvsem pa tista fama, da za nadomestno mati v času nosečnosti finančno skrbita vidva. Kako je s pravnega vidika tukaj urejeno, da vaju ne bi izkoristila?

Vse se dela preko odvetniske druzbe.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 245
15.1.2014 20:23:12   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

in če povem po pravici, me odrasli ljudje ne ganejo...če so zdravi in sposobni delati...drugo pa so nič krivi otroci...user posted image
[/qu

Pri čemer pozabljaš ( ali pa namenoma zamolčiš ), da prihaja do zanemarjanja ( ki je vsega obsojanja vredno ) tudi pri družinah z enim otrokom .... oz. da to ni ravno vezano na število otrok.

Zal, vecinoma je vezano. Vec lacnih ust, vec zveskov, vec knjig, vec je treba dati, vecje sanse, da zmanjka.... "preprosta kmecka logika".

Posplošuješ. Ogromno je družin z enima ali dvema otrokoma, pri katerih se da zasledit elemente zanemarjenosti.

Neposredna povezava do sporočila: 246
15.1.2014 20:23:21   
Kerensa
Ampak vidva morata vseeno vedeti, kako vse skupaj poteka. Ne moreta menda samo iti zd*kat na kliniko, potem pa vse skupaj pustiti odvetniku. user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 247
15.1.2014 20:25:11   
Lukka

Ravno po tistem, kar je bilo napisano, sem sklepala, da sta prvič to uredila v ZDA in zato sem pomislila, kako je razdalja vplivala na vse skupaj. No, če se da pa tudi na Norveškem, pa sploh ni problema.

A je vse skupaj primerljivo z ZDA, kar se zakonodaje tiče?

Hm, drzave ne bi razkrival. Vsekakor pa nobenih tezav potem z novim zivljenjem na severu. Hahahahaha. Jaz ameriske zakonodaje ne poznam. Vem samo, da so imeli nekaj tezav pri zavarovanjih... torej id trenutka rojstva naj bi bil otrok ze zavarovan po bodocih starsih, pa neke obveznosti so bile se do donasalk... toliko kar vem, ostalo pa po pravici - nimam pojma.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 248
15.1.2014 20:27:10   
Lukka

Ampak vidva morata vseeno vedeti, kako vse skupaj poteka. Ne moreta menda samo iti zd*kat na kliniko, potem pa vse skupaj pustiti odvetniku. user posted image

Hahahaa. Jasno. Ampak detajlno se vse uredi preko overitvene papirologije. Crno na belem, sicer si pecenka.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 249
15.1.2014 20:28:13   
Kerensa
A mi zaupaš vsaj ceno celotnega postopka (od odločitvve za otroka do takrat, ko sta ga pripeljala domov)? Za primerjavo - posvojitev iz Rusije se menda začne pri 20.000 eurih.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?