|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izjava Polone Juh
15.1.2014 23:35:37   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

js sm šla še enkrat prebrat članek, in ona ne govori o družinah, ki so že v krizi in se jim rojevajo otroci... to omeni šele na koncu tega svojga sestavka... začne čisto na slopšno, kar za moje pojme pomeni, da obsoja VSE družine z večimi otroki, ne le tiste za katere vsi vemo, da ni prav, da jih imajo toliko...

Prav zato se clanki berejo v celoti s kar se da enakomerno ravno koncentracije. Da te zacetek clanka ne moti pri razumevanju konca. Zdaj ne vem ali je potrebno, da te dve pocedi napisem v obratnem vrstnem redu, ker bo to menda spremenilo smisel misli...user posted image
Pocasi pa govotov dojemam zakaj uciteljice v prvi tridai insistirajo kako je pomembno razumevanje besedila.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 276
15.1.2014 23:38:02   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

js sm šla še enkrat prebrat članek, in ona ne govori o družinah, ki so že v krizi in se jim rojevajo otroci... to omeni šele na koncu tega svojga sestavka... začne čisto na slopšno, kar za moje pojme pomeni, da obsoja VSE družine z večimi otroki, ne le tiste za katere vsi vemo, da ni prav, da jih imajo toliko...

Na koncu hvali svojega dragega......da jo nosi po rokah.......in ker omeni tudi njegove bosanske korenine se po moje zgraža nad moškimi s slovenskimi koreninami, da niso sposobni nositi svojih žens po rokah........user posted image

user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 277
15.1.2014 23:39:25   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Na koncu hvali svojega dragega......da jo nosi po rokah.......in ker omeni tudi njegove bosanske korenine se po moje zgraža nad moškimi s slovenskimi koreninami, da niso sposobni nositi svojih žens po rokah........user posted image

Ja čudno, da se ob to ni obregnil kakšen pripadnik drugačne narodnosti, v smislu, da so oni kaj boljš. Saj po moje je to najbolj zabolelo naše moške predstavnike tule gor. Zato jim je Polonca tudi tako šla v nos.user posted image

Ne bodi zaljiva... po stereotipni predtavi sta ta dva nasa decka kar postena bosanca user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 278
15.1.2014 23:40:33   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Empatija ne resuje probleme niri ponuja resitve.

Ne, a v tem primeru niti ni del problema.

Torej si se ob empatijo povsem nepotrebno spotaknil- razen, ce nisi hotel preusmeriti debato v druge vode.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 279
15.1.2014 23:42:34   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Na žalost se pa po večini grdo vpikavajo v takšne stvari ravno mame edincev, kot bi hotele opravičit svojo čisto legitimno odločitev, da ostanejo pač le pri enem otroku.

Tega jaz nisem zapisal ( a veš, Patrino ), je pa točno tole tudi večkrat "crossed my mind" user posted image

Mene veckrat "crossed my mind", da sta ljubisumna ker ne moreta roditi user posted image

Tvoje mnenje pač ( bolj domneva, no ) .user posted image

Bolj utemeljeno kot tvoje domislice.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 280
15.1.2014 23:49:06   
Frodo Bisagin

Odvisno. Če tudi ti enačiš "družina z več otroci = neodgovorno starševstvo", si pač tudi ti podlegla neki dogmi, ki je od blizu v resnici niti ne poznaš.

Ce bi pozorneje bral bi ze zdavnaj ugotovil, da temu ni tako.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 281
15.1.2014 23:50:52   
Frodo Bisagin

Pri čemer pozabljaš ( ali pa namenoma zamolčiš ), da prihaja do zanemarjanja ( ki je vsega obsojanja vredno ) tudi pri družinah z enim otrokom .... oz. da to ni ravno vezano na število otrok.

Zal, vecinoma je vezano. Vec lacnih ust, vec zveskov, vec knjig, vec je treba dati, vecje sanse, da zmanjka.... "preprosta kmecka logika".

Posplošuješ. Ogromno je družin z enima ali dvema otrokoma, pri katerih se da zasledit elemente zanemarjenosti.

Ne posplosujem in ne govorim o zanemarjenosti temvec o stopnji rizika za revscino oz. ugotovljenih predispozicijah.

Navsezadnje, dodatek za velike druzine izhaja iz ugotovitve, da je velika druzina, ze sama po sebi kot kategroija, zaradi stevila otrok socialno potencialno in dejansko bolj ogrozena kot druzina, ki je blize statisticnem povprecju stevila otrok. Stevilo otrok je dejavnik, ki neposredno prispeva k socialni ranjivosti druzine.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 16.1.2014 0:03:15 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 282
15.1.2014 23:52:24   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Moje mnenje, za katerim stojim, kadar hočeš. Nivo Lili ( v katerikoli debati ) je visoko, visoko nad tvojim, ne glede na to, ali se jaz strinjam z njenim mnenjem ali ne. Tukaj te ne žalim jaz, kvečjemu te lahko žali tvoje dojemanje sogovornikov.

Liliani, nit` krivi nit` dolžni - izgleda, da se ti je dečko zataknil, daj se napni in močno prdni, da ga končno vržeš ven.

Ni fora, ce je pa celo kantico vazelina porabil. Tudi to nekaj stane, ves?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 283
15.1.2014 23:54:02   
Frodo Bisagin

hmmm, zdej sm pa zmedena...

in predvidevam, da zadeva potem poteka v Indiji...

Kaj ste decve zracunale, da bi vam bil to dober biznis pa ste tako radovedne ??user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 284
15.1.2014 23:56:03   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Ja tudi meni se zdi, da je moral nekam globoko zlesti , ker nič drugega ne vidi in ne sliši kot svoj odmevuser posted image

ti pa maš dolga čreva user posted image

A je lilijana ze opravila svoje po nasvetu bakfarka?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 285
15.1.2014 23:59:43   
Frodo Bisagin

Tule noter je ena caka a ne?- jaz reva, pa mislim, le še tako na pol, na pol pa že spim, pa je ne potuhtamuser posted image .
Kakor že- po mojem mnenju imajo pač odgovorni starši toliko otrok, kot jih lahko sami preživijo ( pa sem ne štejem tiste čez noč nezaposlene in vse ostale, ki že po rojstvu petih otrok kar naenkrat zaidejo v finančno krizo.)Nikoli pa o rojstvu otrok nisem razmišljala v odstotkih.

Zanimivo :

http://hudej.wordpress.com/2013/10/27/nacrtovanje-rojstev-otrok/

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 286
15.1.2014 23:59:49   
RIJA*
Frodica, opasna si user posted image user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 287
16.1.2014 0:06:33   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ma ne, samo otezujem razumevanje... popolnoma slucajno ...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 288
16.1.2014 7:33:03   
daddy

Just wondering .... kakšen se pa tebi zdi "Patrinin nivo", glede na to, da si to vzela kot žalitev?
Ne rabiš odgovorit meni ....

Kaksno sprenevedanje. NI vam vsec njen stil - bridek in pogosto brutalno direkten in odkrit, pa se ta sintagma lepo razrasca ze nekaj casa. In vseeno je kaksen se njej zdi ( ocitno povsem ok, ce ga ze uporablja) temvec kako ti dojemas sogornika, ko ga dolocis za etalon nekegea nivoa, ki naj bi po tvoji presoji sam o sebi zaljivo govoril.

1. Trdila je, da sem jo žalil.
2. Na moj poziv, da mi pokaže, kje točno vidi žalitev, je SAMA izpostavila besedno zvezo "Patrinin nivo".
3. Na vprašanje, zakaj se ji ta besedna zveza zdi žalitev, pa ne zna več odgovorit.

To nima prav nobene zveze z biti všeč ali ne biti všeč, poleg tega, da je čisto normalno, da se v kaki stvari pač ne strinjamo.

Neposredna povezava do sporočila: 289
16.1.2014 7:34:42   
daddy

Moje mnenje, za katerim stojim, kadar hočeš. Nivo Lili ( v katerikoli debati ) je visoko, visoko nad tvojim, ne glede na to, ali se jaz strinjam z njenim mnenjem ali ne. Tukaj te ne žalim jaz, kvečjemu te lahko žali tvoje dojemanje sogovornikov.

Liliani, nit` krivi nit` dolžni - izgleda, da se ti je dečko zataknil, daj se napni in močno prdni, da ga končno vržeš ven.

Umik v sarkazem? Tudi prav, tvoja izbira user posted image . Bi pa to lahko napisal kar mnogim user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 290
16.1.2014 7:37:40   
daddy

ne sploh nisem imela v mislih izgube služb... ampak samo odločitev za več otrok, ko je s finančnim stanjem vse ok... al je takrat tut neodgovorno imeti več otrok, ker ne predvidiš te opcije?

Ne vem sicer kako drugi mislijo, vendar še enkrat ponavljam, da osebno štejem med starše, ki neodgovorno povečujejo svojo družinico , tiste, ki so že pred spočetjem otroka v finančni stiski, pa jih to ne odvrne od tega, da ne bi še naprej delali in rojevali otroke eden za drugim. Kljub temu, da se finančno stanje ne spremeni na bolje niti po več let- otroci pa kar prihajajo in prihajajo.

To razmišljanje sploh ni vprašljivo. Točka, kjer se mi2 razhajava, je v tem, da je odločitev o otrocih stvar vsakega para posamezno ( poudarjam - NE GLEDE NA ŠTEVILO OTROK ali pa celo kontra, če se odločijo biti sploh brez otrok ).

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 291
16.1.2014 7:38:41   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

ma ne, samo otezujem razumevanje... popolnoma slucajno ...

Daješ vtis, da razumeš ravno toliko, kot želiš. Ne manj, ne več user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 292
16.1.2014 7:39:55   
daddy

Ni fora, ce je pa celo kantico vazelina porabil. Tudi to nekaj stane, ves?

Ne uporabljam vazelina, vse "na suho" - nek se vidi, ko je muško user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 293
16.1.2014 7:41:02   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Na žalost se pa po večini grdo vpikavajo v takšne stvari ravno mame edincev, kot bi hotele opravičit svojo čisto legitimno odločitev, da ostanejo pač le pri enem otroku.

Tega jaz nisem zapisal ( a veš, Patrino ), je pa točno tole tudi večkrat "crossed my mind" user posted image

Mene veckrat "crossed my mind", da sta ljubisumna ker ne moreta roditi user posted image

Tvoje mnenje pač ( bolj domneva, no ) .user posted image

Bolj utemeljeno kot tvoje domislice.

Moje domislice so čist v redu and u know it user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 294
16.1.2014 7:43:52   
daddy

Empatija ne resuje probleme niri ponuja resitve.

Ne, a v tem primeru niti ni del problema.

Torej si se ob empatijo povsem nepotrebno spotaknil- razen, ce nisi hotel preusmeriti debato v druge vode.

Le zakaj bi? V teh vodah mi je bila debata čist zanimiva.

Neposredna povezava do sporočila: 295
16.1.2014 7:44:00   
mateyka
Ja tudi meni se zdi, da je moral nekam globoko zlesti , ker nič drugega ne vidi in ne sliši kot svoj odmevuser posted image

ti pa maš dolga čreva user posted image

A je lilijana ze opravila svoje po nasvetu bakfarka?

nimam pojma o čem govoriš; kaj ma to veze z notranjim patrininim odmevom? user posted image

in ja, valjda so ženske firbčne glede Lukkca, če pa non-stop opleta okoli (sej so koneckoncev le babe)..

p.s. probaj združit več kratkih replik na posamezne poste v en daljši (copy/paste), bo bolje - zaj jih streljaš kot metke en za drugim čez celo stran in zgleda rahlo psihotično..
p.s.2 na, zdej pa še daddy te psiho metke/poste spušča..

Neposredna povezava do sporočila: 296
16.1.2014 7:45:29   
daddy

Pri čemer pozabljaš ( ali pa namenoma zamolčiš ), da prihaja do zanemarjanja ( ki je vsega obsojanja vredno ) tudi pri družinah z enim otrokom .... oz. da to ni ravno vezano na število otrok.

Zal, vecinoma je vezano. Vec lacnih ust, vec zveskov, vec knjig, vec je treba dati, vecje sanse, da zmanjka.... "preprosta kmecka logika".

Posplošuješ. Ogromno je družin z enima ali dvema otrokoma, pri katerih se da zasledit elemente zanemarjenosti.

Ne posplosujem in ne govorim o zanemarjenosti temvec o stopnji rizika za revscino oz. ugotovljenih predispozicijah.

Navsezadnje, dodatek za velike druzine izhaja iz ugotovitve, da je velika druzina, ze sama po sebi kot kategroija, zaradi stevila otrok socialno potencialno in dejansko bolj ogrozena kot druzina, ki je blize statisticnem povprecju stevila otrok. Stevilo otrok je dejavnik, ki neposredno prispeva k socialni ranjivosti druzine.

Verjetno res, ampak dokler je denar za orožje, naj bo tudi za otroke ( tudi za edince, da ne bo nesporazuma ), basta.

Neposredna povezava do sporočila: 297
16.1.2014 7:46:54   
daddy

p.s.2 na, zdej pa še daddy te psiho metke/poste spušča..

Sori, pa sej lahk tud preskočiš user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 298
16.1.2014 7:48:54   
daddy

Ja čudno, da se ob to ni obregnil kakšen pripadnik drugačne narodnosti, v smislu, da so oni kaj boljš. Saj po moje je to najbolj zabolelo naše moške predstavnike tule gor. Zato jim je Polonca tudi tako šla v nos.user posted image

Ne bodi zaljiva... po stereotipni predtavi sta ta dva nasa decka kar postena bosanca user posted image user posted image user posted image

Meni ni šlo v njenem članku nič v nos. Tudi to, kako jo njen nosi po rokah ( ali pa na čem drugem ), je njuna stvar user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 299
16.1.2014 7:50:19   
kalbo

samo se pa vprašam potem tudi obratno a je neodgovorno imeti samo enega otroka, če imaš dovolj denarja še za enega? ta vprašanja samo kažejo, kok je to res ena osebna zadeva posameznika in da se o tem predvsem javno ne sme govorit tako zlahka in brez premisleka...

Točno tako.

Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?