patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Ta njena izjava je meni v rangu izjave da so edincki razvajeni, nesamostojni, custveni invalidi in jim je vse prineseno k riti(to bi lahko recimo izjavili za njenega edincka).Izjava je neumna, sploh za javnega cloveka. St.otrok je stvar intime dveh ljudi. In pika.... [b]Se pa strinjam da bi vsak posameznik moral vedet koliko otrok si lahko financno (in psihicno privosci), ker na zalost res zivimo v taksnem svetu kjer kruh in voda ter streha nad glavo nista dovolj ( pa ne govorim o dragih cotah, besnih avtih, itd, ampak neke osnovne potrebe - da se otrok nauci plavat, smucat, vozit kolo, da gre na kaksen izlet, kaksna placljiva dodatna aktivnost, kdaj pa kdaj v kino, gledalisce,....). In ja, neumno je ce nimas dovolj za dva, tri otroke da naredis se kaksnega, ker bo ze ( kjer je za dva bo pa se za tri - le kako??)... Se strinjam do zadnje črke. No....saj tako sem jaz razumela gospo Polono...... Naslov je pa pač bil tabloidno zavajajoč......kot če v Lady ob sliki Jana Plestenjaka piše "Jan ima novo spremljevalko".....in potem hitiš listat na stran 5 in razočarano prebereš, da ima novo kitaro....... Tudi jaz. In glede pravice dveh, ki otroka delata- seveda je to osebna pravica dveh. Vendar če ta dva starša z osebnimi pravicami že naprej zavedata, da otroka ne bosta morala preživljati, pa se odločiti še za njegove tri, štiri bratce in sestrice? A se tu poleg osebnih pravic dveh , ki delata otroke tako nepremišljeno, kdo sploh spomni na otrokove pravice? Na tiste čisto osnovne? Kaj šele na vse ostale, ki niso tako življenjskega pomena. Resnično določenih ljudi ne bom nikoli razumela. Nekateri trebuncljajo in pametujejo o takšnih in drugačnih pravicah, po drugi strani pa se jim zdi tako krivično, če nekdo upa na glas povedati, da je to kršenje otrokovih pravic, če živi v pomanjkanju osnovnih dobrin ( in ja to se vse bolj dogaja in tudi če si še tako mažete oči- v večini primerov res v družinah kjer je več otrok). Tudi pri nas nas je več, pa se ob komentarjih in intervjujih , kot ga je dala Polona, ne počutim niti malo prizadete. Niti najmanj ne jemljem tega osebno, ker imam glede tega mirno vest. Niti pod razno zato ne razumem tebe Daddy, ki se ves čas norčuješ in jeziš name, pa sem ti že stokrat povedala, da moj komentar leti na družine, ki sem jih že stokrat opisala. Če je vaša v tem žaklju, nisem jaz kriva, temveč vidva s partnerko. Daj prosim že preboli to in me pusti pri miru. Tu se ne gre za osebno mnenje in kakšo dopuščanje drugačnega mnenja.Saj se ne pogovarjamo o barvi avta ali pa modelu hiše. Tu se gre za starševsko odgovornost in zagotavljanje otrokovih pravic. Ali mi lahko poveš, kakšno drugačno mnenje imaš lahko, če pogledaš družino, kjer so otroci socialni reveži in prikrajšančki, kot tako, da so bogi in da so starši , če so že od nekdaj socialni problemi, neodgovorni, da so jih toliko spravili na svet? In še enkrat ponavljam- Daddy, če spadaš med zadnje- prosim ne rabi energije za žaljenje mene, temveč poskrbi za deco. Kalbo- Polonca ti v neprijaznih komentarjih velikokrat ne seže do gležnjev. Za moje pojme je povedala tako kot je treba. Tudi javne osebnosti so človekoljubne, imajo čut za krivice, ki se delajo otrokom, prevsem pa imajo zaradi javnega nastopanja moč, da povedo na glas tisto, kar marsikateri mali človek lahko še tako vpije, pa ga ne slišijo. In zame je povedala super ( čeprav imam tudi jaz rada več otrok kot enega in se ne navdušujem nad tem- prvo kariera, potem materinstvo...)- tisti pa, ki se ob njenih besedah počutijo prizadete, pa naj se vprašajo zakaj so prizadeti.