kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino Tu se ne gre za to, kako se lahko nekdo vživi v drugega. Tu se gre v bistvu za čisto realno gledanje, da če si finančno prešibek, da bi otrokom nudil vsaj najosnovnejše kar bi jim moral, ni odgovorno v takem stanju narediti še par otrok zraven. S tem, da na področju finančnega stanja ni izboljšave. Daddy zakaj se ves čas delaš slepega? Ali se ti čisto res zdi to vredu, da starši, ki svojega enega otroka ne morejo preživeti in mu nuditi človeka dostojno življenje, brez slabe vesti delajo otroke enega za drugim? Saj Polona ni ničesar drugega povedala v intervjuju. Če si dobro, brez svojih predsodkov prebral, je rekla, da se ji zdi neodgovorno množično delanje otrok pri tistih starših, ki se zavedajo, da jih ne bodo mogli preživeti. In kot starš 5 otrok, še vedno zgroženo praviš, da nima prav ?Praviš, da se ni sposobna vživeti v družine z večimi otroki na splošno. Ona ne govori o teh družinah na splošno. Ona govori o specifičnih družinah z večimi otroki, ki so socialni problemi, kjer otroci zaradi neodgovornosti staršev resnično živijo življenje, ki ga ne bi smeli. To se ti zdi dopustno? Očitno res, ker se vedno znova postavljaš na glavo. Žalostno. Predvsem zaradi tvojih otrok. Gre za zelo delikatno stvar, pri kateri je treba bit zelo previden in je javno debatiranje o tem za moje pojme neokusno, čeprav sem sam delal otroke premišljeno in mi je razum rekel, da je številka tri dovolj. Kot sem že napisal je to stvar dveh posameznikov in žal to nima kaj brigat tako tebe, kot kogarkoli drugega. Na žalost se pa po večini grdo vpikavajo v takšne stvari ravno mame edincev, kot bi hotele opravičit svojo čisto legitimno odločitev, da ostanejo pač le pri enem otroku. So stvari o katerih je treba govort previdno in z občutkom.
|