|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2014
27.12.2013 15:58:40   
Tammyv
Kaj vam so se ze kaj povecale prsi?Jaz sem v 7 tednu pa ne opazim neke razlike.

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 401
27.12.2013 16:02:03   
tinncyka

IZVIRNO SPOROČILO: MaryKate

^^ Jst sm mela pred zanositvijo tok neredne cikle, da si ga sama sploh ne morm zračunat, tko da ga tut ne znam zračunatuser posted image

Na fb se vam pridružim takoj po prvem pregledu user posted image

user posted image  no pol sem pa tudi jaz do pregleda x.8 user posted image

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 402
27.12.2013 16:02:12   
tinncyka
mah 2x je objavilo ...

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 403
27.12.2013 16:03:00   
sitka mala
Oooo miska in tinncyka čestitke!! No nas je pa res veliko avgustovk!! user posted image

Meni pa zaenkrat slabost počiva (no, razen danes, ko sem si resnično privoščila malo preveč čokolade user posted image ). Imam pa tak občutek, kot da bo prišla M user posted image . Ponoči mi je bilo vroče za znoret, nisem nič spala, zdaj se pa segreti ne morem!! user posted image

Pušenjak pravi, da moraš pri IVF prišteti dnevu punkcije 266 dni oz. 38 tednov (če se punkcija šteje kot oploditev oz tvoja ovulacija). Predvidevam, da je pri naravni zanositvi približno isto.

Aja tinncyka, moja zadnja M je bila pa 12.11. Tako da sva priližno tam-tam, predvidevam. user posted image

< Sporočilo je popravil sitka mala -- 27.12.2013 16:05:54 >

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 404
27.12.2013 16:11:07   
tinncyka
sitka mala hvala user posted image  evo pa sem izračunala 266 dni (ker sem skoraj 100% kda je bila O, tudi CB je danes pokazal + in nazaj če odštejem) je potem dan D 5. 9 tako da vas zapuščam user posted image  se mi bolj izide 5. 9 kot avgust. Tako da punce lepo nosečnost še naprej! 
pa hvala za kratek sprejem user posted image  no če sem se pa uštela pridem nazaj, sam nekam se moram po predalčkat do pregleda, da bo čas hitreje minil user posted image
lp

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 405
27.12.2013 16:28:35   
čikica
Lep pozdrav vsem skupaj.

Po dolgem času se vam oglašam. Sem že mislila, da bomo pa to nosečnost preskočili slabost in bruhanje - a glej ga zlomka, najbolj slabo mi je postalo takrat ko je bilo to najmanj potrebno (na obisku). S slabostjo se sedaj tako spopadam skozi cel dan, pa tudi obiski wc so kar pogosti.

Ker vsa ima kar nekaj težav s izcedki - če bi bila na vašem mestu, bi se šla pokazat. Iz čistega miru. Pa čeprav vas bojo najbrž gledali kot "a je ta čist "- če boste ve pomirjene, bo tudi otročiček pomirjen. Že tako imate glavo polno načrtov za prihodnost.

Doma še nisva povedala (bova počakala - zelo je prisoten strah ponovitve januarske zgodbe), čeprav se pri meni trebuh že kar vidi - še posebej zvečer. Pri prejšnjih se mi zelo dolgo ni. Pa tudi številka nederčka je že večja.

Lep dan še naprej.

P.S. Glede FB - na dveh koncih ne moremo bit - to je pokazala praksa (pri prvorojencu+ druga nosečnost). Najprej je zamru forum na tej strani, ne dolgo za tem pa še FB skupina.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 406
27.12.2013 19:38:26   
tatjana91
Živjo. Je imela katera kakšne izkušnje s hematomi. Meni so namreč v torek ugotovili, da imam hematom in od tod krvavitev ter rjavi izcedki. Sem pa v 4-5 tednu, tako da sem videla gestacijsko vrečko, rumenjaček in obrisek plodeka. Sem bila pomirjena vse do včeraj. Ko sem spet zakrvavela, ampak samo na papirju se mi je poznalo pa še to je trajalo morda 4x ko sem se obrisala. Itak klicala ginekologa cela panična, in mi reče da glede na to da imam hematom je možnost da bo vse skup šlo user posted image . In da če krvavitve do danes zjutraj ne bi ponehale naj pridem nazaj, če pa ponehajo naj pridem 2.1. noormalno na kontrolo. In zdaj res upam, da se je čistil hematom in ni kaj drugega, ker ni danes ne duha ne sluha o kakem izcedku, še rjavo nimam nič. In zdaj upam, da je vse ok in da je pikica še z mano. Tako, da če je imela kako izkušnjo s tem bi bila vesela vsakega komentarja. Imam pa hematom daleč stran od zarodka, zarodek je visoko zgoraj, hematom pa čisto spodaj.

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 407
27.12.2013 21:21:50   
zari
Lep pozdrav souser posted image user posted image .

Mi smo pa danes imeli UZ in imamo plodek z utripiuser posted image velik 4.6mm in smo v 6t1d, predviden rok bi naj bil19.8. samo bom zaenkrat ostala pri starem, vsaj do prvega pregleda pri moji gin.
In kako ste ostale?
Men se je mal meso ustavlo oz. hrana nasplohuser posted image , zajtrkujem praktično nič, potem za kosilo res nekaj kar se mi zlušta, danes sva šla z dragim v mesto na kosilo in se mi je tok zluštalo ocvrt sir, sem ga hotla na vsak način jestuser posted image , pol mi pa sploh ni bil doberuser posted image in sem nato pojedla kos pizze in je bila taaako dobrauser posted image , za večerjo mi pa pašejo kokice, res upam da mi take stvari ne bodo prišle v navadouser posted image .

miska DOBRODOŠLA!!!

tinncyka kamot še pridi kaj pokomentirat, saj z PDP-ji nismo tok zelo narazen.

tatjana91 upam da se ti vse skupaj čimprej umiri, lepo počivaj in upam da si dobila kaj za podporo nosečnosti, kot je dabroston, utogestan in podobno.

(odgovor članu tatjana91)
Neposredna povezava do sporočila: 408
27.12.2013 22:56:13   
Marker
Tatjana 91 upam da se umiri in da bo vse ok!user posted image

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 409
27.12.2013 23:39:01   
tatjana91
Hvala marker in zari. Super sta user posted image . Se vsaj malo pomirim. No zvečer sem spet zakrvavela, klicala ginekologinjo in mi je rekla, da se lahko hematom čisti ali pa bo to celo ssuser posted image . In da dokler da nimam močnejših krvavitev ne rabim hodit, ker tako nimajo kaj nardit user posted image ,,,upam, da je res samo čiščnje hematoma. Vsem ostalim nosečkam pa čim manj tegob in upam, da je z vašimi user posted image vse ok.

(odgovor članu Marker)
Neposredna povezava do sporočila: 410
28.12.2013 0:09:04   
MaryKate
^^ Upam, da bo vse ok. user posted image

(odgovor članu tatjana91)
Neposredna povezava do sporočila: 411
28.12.2013 6:13:48   
snežinka26
Tatjana91 moja kolegica je imela ta hematom, pa koliko se spomnem so ji ga odstranili, ker ona je tudi krvavela tako, da sploh ni vedela da je noseča...mislim da so ji ga odstranili ali da se je vse skupaj umirilo, ker ima danes leto in pol zdravo hčerkico. Jo bom pa še za vsak slučaj vprašala za točne informacije...drži se user posted image

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 412
28.12.2013 8:21:20   
lila25
tatjana91 držimo pesti zate, da bi se le vse dobro končalo. ti samo počivaj pridno pa probaj čim bolj mirna ostat in sem prepričana, da bo vse ok. srečno!

(odgovor članu snežinka26)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   [Brisano sporočilo]
28.12.2013 10:07:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lila25)
  Neposredna povezava do sporočila: 414
28.12.2013 12:31:08   
MaryKate
Jst sm ogromno športala pred nosečnostjo (po 10 ur na teden in več), pred dvema tednoma mi je pa ratal tok slabo, da se nism mogla premaknt s postle, kaj šele kej več. Zdj sm pa od torka čisto ok in grem danes zeloo uizi, z merilcem utripa, eno turo odlaufat, ker se mi bo drugače zmešal. In res komaj čakam pregled, da G reče, da je vse ok, potem pa akciiiija! Ne morm več sedet pri miru, tako kot si rekla, nosečnost ni bolezen! In če se bom jst počutila 10x bolš, res ne vem zakaj bi to škodovalo user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 415
28.12.2013 15:50:39   
aspera
zari, ful fajn, sem vesela za vajinega rižka, da raste in da mu srček utripauser posted image user posted image .
Jaz tudi komi čakam 2.pregled čez dober teden, da vidim, kako najin "velikan" napreduje user posted image .
Pa počutje, a ti je kaj slabo? Meni je tako po malem, kar čez cel dan, samo se da zdržat. Samo zadnjič en dan sem bila pa nikakva, ležala sem cel dan in nisem mogla čistno nič pojest, res sem se grozno počutila user posted image .

Punce, a so se vam že kaj izcedki pojavili? Jaz imam zadnja 2 dni nek rumen izcedek, moram imeti dnevne vložke. Do sedaj ga nisem imela, včeraj se mi je pa začelo. Me pa nič ne boli, peče ali kar koli. Saj je to normalne, kajne?

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 416
28.12.2013 16:30:25   
lila25
aspera jst sm mela izcedek, ko še nisem vedla za nosečnost, zdej se je pa ful zmanjšal. tud krčov nimam več zadnje dva dni, skratka kot da ni nič. sm pa še en test prej nardila, kr sm glih še enga mela in je črtica še bolj izrazita, tako da res ni dvoma user posted image
lili hvala user posted image se pa tud men zdi, da mal hitrej ratam lačna kot prej. pa težje zaspim, utrujenosti pa do zdej še nism občutila, se mi zdi da mam še več energije user posted image upam, da nism prehitro to rekla in bom že jutr k stara kripa. sm pa danes dobila od kolegice, ki edina razen mojga ve darilce, knjigo zdrava prehrana v času nosečnosti user posted image a folno pridno papate? jst sm prej jedla tisto od sensilaba, zdej mam pa femibion 1 brez joda, ker ma še druge stvari zraven.
telovadim še ne, samo kak sprehod. se bom pa pol, ko bodo rizični tedni mimo, vpisala na telovadbo za nosečke.
jst delam še prek študentskega servisa in bom povedala enkat februarja, če me že prej ne bo kej buši izdal. lili a ti maš to že redno službo? je pa tud meni fajn, da mava z dragim svojo skrivnost in si s pogledi poveva vse user posted image
a je tle še kaka študentka? jst sm zdej 2. letnik magisterija in bom drug let absolventa vzela, da bom mela še štipendijo naprej. sm mal gledala včeri kako je s prihodki za študentke in se da kar nekaj napraskat user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 417
28.12.2013 18:34:42   
Dgirl
user posted image user posted image user posted image vsem novim user posted image

Aspera js imam tudi že kak teden al pa še malo več tak rumen izcedek.. A pol je to normalno zgleda, hehe

Lili25 na netu piše da ni dobro jest surovega mesa- salame, klobase, biftki, itd, pol med ni priporočljiv zaradi bakterij, pa surova jajca, majoneze, sveži siri ala feta. Temu se js izogibam,. Zato sem tudi spraševala kaj jeste sploh zjutraj, hehe.

A mislite da se moram našemu mačku, ki živi samo v stanovanju in ne gre nikoli ven, tudi izogibati? A to velja samo za zunanje mačke?user posted image

Malo mi je bedno ker v tem zimskem času ne smem v savne, terme in te zadeve..

Vse ste imele že prve preglede? Pri kateremu tednu pa ste to imele? Js ga še vedno nisem imela. Sem nekako v 6 tednu in 2 dnevu baje. Aliu mislite da naj grem na samoplačniškega? Ker moj ginekolog bo dosegljiv šele 2 teden januarja verjetno..

Jaz sem tudi mislila povedati ostalim šele v tretjem mesecu. Ker kot sem brala je bilo kar nekaj splavov tud v 12 tednu. Ali katera ve kaj so sploh razlogi za možen splav?

Aja znakov nosečnosti pa js nimam nič. Na začetku mogoče rahla slabost, sedaj je še to izginilo.

< Sporočilo je popravil Dgirl -- 28.12.2013 18:39:24 >

(odgovor članu lila25)
Neposredna povezava do sporočila: 418
28.12.2013 19:28:36   
smartika
Dekleta, ki ste noseče in imate rok avgusta 2014 ter ste zanosile z IVF/ICSI ali z ETZ bi vas prosila, če mi izračunate, koliko sem jaz danes noseča;

prvi dan zadnje menstruacije 17.11.2013, transfer dveh zamrznjenčkov 02.12.2013 ( ETZ)...mi je včeraj dež. gineko. rekla, da sem komaj 5 tednov in da se še ploda oziroma utripa ne more videt (videli smo vrečko + mehurček pravilne velikosti - mi je napisala na izvid)

Hvala

lp

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 419
28.12.2013 21:10:44   
keksy
Dgirl nevem zakaj se tako obremenjuješ s pregledom, jaz sem v 8t, prvi pregled imam pa v 11 tednu, ker je baje prej tako ali tako brezveze ker se ne vidi dosti.user posted image V savne kolikor vem lahko greš, če si že prej dosti hodila in si navajena.
smartika tukaj si lahko izračunaš http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html
lila25 jaz sem študentka, vendar konec tega šolskega leta izgubim status če se ne vpišem dalje, samo je pa problem ker je vedno visoka omejitev, tako da nevem če mi bo uspelouser posted image
Tammyv ja meni so se že kar dosti povečale prsi, je še moj opaziluser posted image

< Sporočilo je popravil keksy -- 28.12.2013 21:19:33 >

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 420
28.12.2013 23:39:54   
čokolada25
Da se še jaz malo javim.. user posted image

Sama nimam nobenih znakov, razen izostanka M, večje prsi in pogosto obiskovanje wc. Pregled šeče 21.1.- kako se mi zdi daleč.
Je pa neprijetno, ker v tem času veliko praznujemo (prazniki, rd..), pa me čudno gledajo kaj pijem sok. Tako da sem nazdravila z minimalno količino bailiya. Vem, da se je potrebno odpovedat, počutje je ok, kaj menite o tem?

Sama jem vse kar mi paše, no res da manj surovih stvrati, pa mogoče malo več zelenjave. Pa velikooo tekočine.user posted image

(odgovor članu keksy)
Neposredna povezava do sporočila: 421
29.12.2013 0:08:48   
Dgirl
Keksy zato ker se mi zdi da so vse že imele in da gredo v drugo. Js pa se datuma nimam. In če je kaj narobe je še čisto na začetku da lahko kaj narediš. Edino to ne skrbi da je kaj narobe.

(odgovor članu čokolada25)
Neposredna povezava do sporočila: 422
29.12.2013 1:32:05   
MaryKate
Dgirl - vbistvu nimaš kej narest. G na prvem pregledu lahko ugotovi, da ni srčka, kar itak ne bi mogl preprečit, vsi spontani splavi v prvih tednih so pa posledica genetskih napak, katerih se tut ne da preprečit. Jst mam drgač prvi pregled na začetku 9 tedna. In se trenutno spet kar malo preveč normalno počutim in me je začel ful skrbet, da ne bo vse tko kot je treba. Zdj, ko sem pa vidla kok so ss dejansko pogosti, me pa itak skos skrbi user posted image - učasih sm misnla, da je ss ful izjema, pol pa berem kle na forumu, kako ma vsaka druga že kakšnega za sabouser posted image

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 423
29.12.2013 6:58:36   
zari
Dgirl ja res je, nič ne moreš narest. Sama sem IVF-ovka in sem zaradi tega že imela pregled in v prejšni nosečnosti tudi, takrat je bilo vse lepo in prav, tud srček je bil, nato pa pri svoji gin.(prvi uradni pregled v 9tednu) srček ni več bil in sem avgusta letos bila na čiščenju. Vendar sedaj upanje da bo vse uredu umre zadnje, je pa strah vseeno prisoten, vendar storit ne moreš ničesar.
Glede mačke, pa je po mojem tako, da če je not naj nebi bilo problema, za kakce pa naj le tvoj poskrbi, lahko pa da si že prebolela TOKSO, takrat pa sploh ni problema.

aspera men se je hrana kar precej ustavla, najbolj me skrbi ker tekočina tud, ko si grem kuhat čaj imam dobesedno kurjo kožo.
Izcedki pa so v nosečnosti kar pogosti, hormonske spremembe.

lili25 jaz pijem TEEKANNE zeliščni čaj za nosečnice in Rooibos čaj, včasih mešam. Tud sama ne zaupam preveč zeliščem, ker ne vem razmerja.

tatjana91 upam da si uredu in da se je vse skupaj umirilo.

(odgovor članu MaryKate)
Neposredna povezava do sporočila: 424
29.12.2013 7:06:12   
zari
smartika ja po mojem si res v 5 tednu, jaz sem imela ETZ 29.11.2013 in sem bila v petek 6t1d takrat smo že slišali srček, pri tem je že 1dan velika razlika in odvisno je kdaj se zarodek vgnezdi.

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?