|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
28.11.2013 9:52:39   
Sonce33
Dobro jutro!

Koncno sem tudi jaz prisla do racunalnika. Mi sploh vec ne uspe, ker sem imela en kup obveznosti. Pri nas je vse po starem. Par noci I lepo spi, potem pa pride spet slabsa noc (kot np. danasnja user posted image ) in verjetno spet kmalu pride malo boljsa itd. itd. V glavnem skoz se dogaja....

Bom malo pokomentirala enih par tem. Ste bile zelo pridne pri pisanju user posted image .

GH - pri nas smo ze zamenjali dva obroka dojenja z gosto hrano in je lepo sprejel. Dopoldne mu dam ponavadi sadje, za kosilo pa poje vse kar mu pripravim, razen rdece pese in graha user posted image . Tako, da posledicno se precej manj dojiva in verjetno se bo se manjsalo. Ponoci se vcasih zbudi 1-2x in se hoce dojiti, danes na primer pa se je zbujal na 2 uri. Ne vem kaj mu je bilo... user posted image .

Se pa precej napenja, ko kaka in potem pogledam v plenicko in vidim eno majhno bunkico drekca user posted image . Sicer ni nic kaj bolj siten (kot ponavadi) ampak ga vidim, ko se napenja in se ne more pokakat. Kaj ve dajete dojenckom za piti? Moj noce nicesar, ne vode, ne caja... kako naj mu potem pomagam?

Super mama - eh, to kar ene govorijo, da je oh in sploh, bi jim jaz mogoce se verjela, ko sem bila v prvo noseca.Sedaj pa nic vec, ker vidim kako je v resnici user posted image . So lepi in tisti malo manj lepi trenutki, potem pa se tisti, ko imas vsega dovolj in bi najraje pobegnil nekam za par dni, da otrok ne vidis in ne slisis user posted image ...

Ursonok glede kozmetike dr. Hauschka: pri nas stanejo kreme tam od 20-40 eur, sam to so res majhne kremice, cca. 30 ml in meni se zdi to drago, sploh ce imas taksno kozo kot jaz, da bi se lahko mazal 5x na dan in bi bila vseeno suha. Sem pa danes po dolgem casu na obrazu videla mozolj user posted image ... Se mi zdi, da se nekaj pripravlja. Verjetno bom kmalu dobila menstruacijo, ker dojim res se malo... Pa tko fajn je, ko je ni user posted image

Srecanje - ce bom uspela, bom z veseljem prisla user posted image

Danes imam pa prvo predavanje na faksu v Kopru, tako da bo moj sam z obema od 15h dokler se ne vrnem, kar bo verjetno okrog 22h. Me prav zanima kako se jim bo ratalo zrihtat zvecer. Pa se starejsa ima danes atletiko, tako da jo mora peljat tja in iti ponjo s tamalim, pa vrtec, tusiranje, vecerja...ufff. Bomo videli user posted image ... Naj se malo navadi, saj meni je tako vsakic kogre on v nocno izmeno in sem od sestih zvecer do sedmih zjutraj sama z obema.

Nic, grem pripraviti I nekaj za pojest, se zrihtat in greva malo ven. Je tako lep dan, da ga je treba izkoristit...

Lepo se imejte...papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
28.11.2013 10:37:51   
taarja
Mi smo zboleli. Pod mi mislim Evo in sebe, seveda. Več ali manj sva tako ali tako same...
Mislim pa, da nama gre končno na bolje. Vse se je začelo kot viroza. Eva zamašen nos, kihanje nonstop, solzenje oči, suh kašelj ponoči. Pri meni podobno, plus otekla desna bezgavka. In sem se vlekla za Evo z aspiratorjem in vsakič ko sem lahko, hop v posteljo, Povsem brez energije in slap iz nosa. No, šlo je vedno na slabše in nisem več mogla. Šla do zdravnika, ki je ugotovil, da imam sinusitis in vnetje srednjega ušesa. Hmmm. Bi bila že zdrava, če bi šla takoj k zdravniku. Ko bi če bi user posted image
Eva je sicer ok, le nos ima tako čudno zabasan. Z aspiratrojem ne potegnem več nič ven, s fiziološko mi sploh ne pusti več blizu, hrka pa kot fizikalc.. Kako naj spravim to ven user posted image Sumim, da ima tisti lepljivi smrkelj globoko med nosom in grlom, ki ga znamo samo starejši shrkat sami ven. Ufff.
Žal je ravno ta teden res lep, kar se vremena tiče, jaz pa na antibiotikih user posted image Sicer sem včeraj peljala tamalo ven, a seveda nisem vedela, da je zunaj mrzlo za pop... ! Eva je fino zaspala, mene pa je zeblo do kosti. Nič od užitka v sprehodu skratka.

GH ji noro odgovarja. Nasploh imam že precej časa na sumu, da se zelo muči z dojenjem. Vsakič se precej krega in po dveh, treh minutah izgleda precej nejevoljna,. Predvsem zaradi tega sem bila prepričana, da nimam več dovolj mleka, ker je najino dojenje res eno samo brcanje, mahanje, kar naprej se dviguje in obrača itd. In sem po dojenju šla preverjat s črpalko, pa sem vsakič še kaj načrpala. Ne vem, imam občutek, da zelo težko zgrabi joško. Kdo bi vedel user posted image
Imava zdajle terapijo pri osteopatinji. Me zanima, kaj bo povedala. Če jo bom kaj razumela sploh, glede na to, da je Rusinja user posted image

Lep dan vsem !

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
28.11.2013 10:41:41   
Barbapapa77
ojla,

kakšen beden dan je bil včeraj, za znoret user posted image . Z Manco sva sicer hitro in uspešno opravile pregled in cepljenje, brez vseh posebnosti. Lepo napreduje, dobro zna pasti kravc,e do sedenja ji manjka samo še čisto malo, kar je menda dobro, na silo posedat pa se ne sme. No, pa saj tega niti ne delamo.

Ampak potem je blo pa vse skup eno samo sranje - nova centralna je crknila, dimnik ni prav narejen, edino parketarji so prišli in začeli normalno z delom. Moja starša preobremenjena z nami in našimi otroci tudi slabe volje, jaz posledično tudi, sem se potem še z možem skregala...skratka, danes sem doma, malo sem se skulirala, ampak še nisem čisto pri sebi. Ni mi jasno, kako bom izpeljala selitev, se mi zdi, da toliko krame, kot jo imamo, sploh ni mogoče preselit, brez da se mi zmeša...

sover mi imamo isto situacijo, vsi štirje v eni sobi. Nekako res ne gre, tako na potiho in na hitro je tudi meni ponavadi brezveze. Še sploh, ker ves čas poslušam, kater otrok se bo zbudil. Zato posteljne aktivnosti pri nama že dolgo niso posteljne, ampak kavčne. Samo zvečer, ko gresta otroka spat, sem jaz tudi že preutrujena. Med vikendi pa opoldne tudi težko spravim obe hkrati spat. Tko da - hmmm - res malo težje izvedljivo. Tko 1krat na teden nama uspe mogoče, kakšen teden celo dvakrat, včasih pa potem tudi kakšen teden ne uspe. Pa prenova stanovanja, selitev, gradnja in take stvari tudi niso vzpodbudne okoliščine, ker imamš preveč dela in skrbi s tem, da bi se ukvarjal še z romantiko. Zadnjič edino, ko je bila Neža pri babici in je Manca milostno spala, nama je uspelo prav tako "po starem". In je bilo prov super user posted image . Zdaj tudi jaz komaj čakam, da se preselimo, da vsaj Neža gre v svojo sobo, Manca bo sicer še pri nama, ampak malo zamaknjena za omaro, pa itak je še zelo majhna in kadar spi, spi. Potem ko bo večja, čez kakšno leto ali dve, pa gre v Nežino sobo in mogoče dobiva po skoraj 10 letih spalnico spet zase. Bomo videli, če jo bova takrat sploh še potrebovalauser posted image

eh moram it, otrok je lačenuser posted image

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
28.11.2013 11:09:41   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas spet slaba noč user posted image ....dojenje 3x, vmes pa enkrat 1 uro dretja...pa še ne vem kolikokrat neko jamranje, premetavanje, duda....ma je v bistvu neki tečko tamali že od sobote....no včeraj zvečer sem odkrila na lulčku ene male ranice...jaz sicer mislim da ni nič hujšega, ampak moj vztraja da grem k pediatru....je že malo razmišljal da bi ga včeraj zvečer kar k dežurnemu peljal user posted image user posted image Ga itak skoz zafrkavam, da je malo (ali pa fejst user posted image ) nagnjen k hipohondriji user posted image user posted image Ima po mojem malo po svoji mami, to pretirano skrb za zdravje....prejšnji teden, ko je bila Neža na počitnicah pri njih in zunaj ni bilo niti minus še je bojda morala oblečti trojne!!! hlače, ko so šli ven user posted image user posted image

Midva z juniorjom tudi hodiva ven vsak dan, kljub mrazu...sva se zadnjič dobili s kolegico z vozički pa sva v celi uri in pol srečali samo eno babico z vozičkom še...ostali se očitno res bolj noter držijo....jaz tudi mislim da je najboljša garancija za zdravje otrok čim več gibanja na svežem zraku, ne pa po nakupovalnih centrih...no saj včasih grem tudi v kako trgovino/nakupovalni center, ampak ravno na sprehod pa res ne grem tja...Se pa zadnje čase Neža sicer nekaj upira sprehodom user posted image ...gremo sicer ponavadi kljub upiranju, ampak potem celo pot samo teži da je lačna, pa žejna, pa utrujena, pa noge bolijo pa....pol si pa res včasih mislim da bi bilo skoraj boljše doma ostat....no, upam da jo kmalu mine...ali pa da zapade kmalu snega, da se ji bo nekaj novega dogajalo in bo spet bolj zabavno it ven user posted image

Včeraj sva bila v Lj, tudi tam malemu ni najbolj odgovarjalo...sem ga morala skoz neki metat po luftu, pa menjavat pozicije in igrače itd. da je zdržal tisti dve urici....upam da je samo faza...no saj danes zjutraj je bil večinoma kar ok....zdajle spi, potem pa upam da dobim pediatrinjo da se greva pokazat....

GH- midva imava kosilo že dober mesec...popoldanska kašica nama pa nikakor ne zlaufa...se je skoz bolj upiral, no nazadnje pa sploh ni hotel več ust odpret user posted image ...Bom probala najprej še s kakšno drugo kašico...zdaj sem imela riž+kuruza....sicer bomo pa probali s sadno malico dopoldan....pa pit mi tudi praktično nič noče...ne čaja ne vode...sokov mu ne dam za probat, ker bi se po mojem na njih pa hitro navadil...tudi starejša ni dolgo nič pila...no dokler se mi mali itak doji še 6x v 24 urah ni panike, tudi če nič zraven ne pije...

Sem pa včeraj od kolegice dobila Boba carrier - tako da moram v kratkem sprobat kako mu bo všeč, glede na to da tudi vozičke očitno ni več tak zakon kot je bil včasih...no sicer neki full ga ne mislim nosit, ker me potem boli hrbet, ampak vsaj za na hitro v trgovino ali kaj podobnega bo pa po mojem super...vsaj Neža je zelo uživala če sem jo nosila v kengurujčku...

grašek - ojoj, upam da boste hitro bolje user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
28.11.2013 12:01:37   
Saša33
Še nas pozdrav,

tamali cuza mandarino v cucljalniku (super zadeva, resnično). Kivi mi je zjutraj ven pljuval, da je bilo veselje.Kaše še vedno noče, bi pa grizel nekaj. Tako da sedaj lepo grize in sesa svoje krhlje. Superuser posted image user posted image  in hvala tisti ki je omenila tole. Ne vem ali je bila sover ali kdo.

Aktivnosti: Midva vsaj 2x tedensko. Pa če tud tamali spi zraven, mene ne moti. Me pa moti ko me začne sredi noči se stiskati k meni, ko jst edino povšter vidim in čisto popenim. Drugače pa ja sem videla, da kar malo pozabiš na stiskanje ko imaš otroke. Vsem ostalim daš prednost in potem si slabe volje. Sex definitivno pomaga pri psihičnem počutju. Pa meni je všeč vsake toliko časa malo popestritve. Da pozabiš na tiste modrce za dojenje in se počutiš velikooo bolje. Nima smisla čakat moža, da se kaj umisli. Se mi zdi, da sva pri enem otroku imela vsaj takrat ko je spala čas, sedaj pa pri dveh so te ure res redke.

Nič, danes čudovit dan.  Smo bili do sedaj vzunaj in je res milina. Pa danes pop in 3 ure frai. Se dobimo s kolegi iz faksa v lj. Jupiii, bo pasalo.

lepo se imejte

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
28.11.2013 13:14:15   
dansas
Ko/če boste posodabljale seznam, ne pozabit naslova kopirat user posted image

Rosa je boljše; včeraj je močno zakuhala in sem ji dala daleron, da ji zbijem vročino. Sicer se ne odločim za zbijanje vročine rada, ker se mi zdi boljše, da vročina pobije povzročitelje bolezni, ampak je bila tako boga, kot kuhan rakec user posted image - po sirupu pa še bolj, ker ji je slabo ratalo po njemu in ga je zbruhala user posted image . Noč minila z navali vročine (sirup ni prišel v poštev, ker se ji je seveda zameril), zdaj pa je že veliko boljša, 37,5°C vročine. Brina pa še vedno šmrka, ampak kjub temu (na srečo) odspi vsaj eno rundo po 3 ure.
Čakamo na boljše cajte user posted image .

Bi šla ven z B, ko je tak lep sonček, pa si ne upam, ker bi dihala čez usta - da se ji ne bi še kje grlo vnelo. Upam da ne bo slabega vremena, ko bo zdrava.

Fajn se mejte, to je od mene vse...
...papa

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080g, 64,5 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm
6.mesec: 8700 g in 69 cm

Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5 mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm
5. mesec: 6550 g, 65 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm
5. mesec: 7000 g, 67 cm, 41,5 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
28.11.2013 14:59:13   
Neli81
Ojla,

Evo mali spi, js pa na netu iščem otroška kolesa. Tamali smo obljubili za rojstni dan kolo, sam ta hudič je tako drag, da ne moreš vrjet. Poleg tega si želi takega čist punčkastega in bomo morali sinetu kupit drugega. user posted image No sej do zdaj smo res vse kupovali v nevtralnih barvah, to bo prvi večji nakup, ki ga ne bomo mogli izkoristiti še za malega. Mah bo že.

Supermame - larifari. Sem prepričana, da imajo takšne osebe potem druge probleme (npr. s partnerjem). Vsakmu paše nekaj časa imeti zase. Jaz komaj čakam, da bom lahko šla kam brez otrok.

No moram povedat, da moj sine noče več joške. Če mu sam blizu pridem z zizo, se tako dere, kot bi mu kožo oddirala. user posted image Sedaj si vsak večer napumpam mleko in mu ga dam zjutraj piti iz kozarčka. Ostanek porabim pri kosilu. Očitno mi je zameril, ko sem ga zadnjič malo po zobkih (sicer pobožala), ker me je ugriznil. Malo mi je čudno, sem ga imela namen dlje časa dojiti, ampak ok. Če se je sam tako odočil, nimam kaj. Upam, da bo sedaj tud kaj bolje spal. Še vedno so noči čisto nepričakovane - enkrat bolje ali super, drugič katastrofa. Pa tudi glede menze upam, da je še ne bo tako kmalu, čeprav več ne dojim. Če bi bilo tako kot pri tamali, jo bom dobila 1.12., ko bo tamal star 7,5 mesecev. No pa poglejmo.

Midva tudi hodiva ven, vsaj na kratko. Sva bila že zjutraj, ko je še mož bil doma in smo šli za dobro urco in greva pol spet, ko se zbudi. Sicer zdej spi ravno takrat, ko je najlepše zunaj, ampak gremo pa pač kasneje in se že po temi vračamo domov. Še po sestrico ne hodiva v vrtec, ker spi in zato moja mami spet pomaga.

Posteljne aktivnosti - če bi se M vprašalo, bi vsak dan, tudi 2x po možnosti. Ampak jaz sem zadnje čase čist hin in se mi nič ne da. Zvečer vidim samo še posteljo. Najlažje mi je dopoldan, ko tamal spi. Včasih sem bila pa ista kot mož, nikoli dovolj. Upam, da se vrnem v formo, ko bo tamal začel malo bolje spat. user posted image

Cucljalnik - naš ga je na začetku sprejel, danes pa ni šans. Sem mu morala dati jabolko kr v roko in je pridno papal. Mah ima neke svoje muhe zadnje čase. Tud ko ga hranim, mu moram prve dve žlici na silo dati v usta, ker se ful dere in pol ko ugotovi, da mu je všeč, me pa kr za roko vleče. user posted image Svašta res. Moški pač. user posted image

Grašek - upam na čim boljše izvide.

Grem zdaj naprej iskat kolo.

Pa pa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
29.11.2013 9:41:07   
sover
Dan!

Za mano je še en "Uspešen" dan čiščenja oken. Še ena runda, potem je pa nepreklicno konec. Nato imamo krst prostorov z Lenartovim RD. Takrat bomo imeli prvo žurko v novi kleti. Upam le, da bo do takrat TČ že delala. Danes končajo meritve štroma in upam, da bodo čimprej porihtali zadevo. Tudi kermaičar pride danes popravit WC-je. Malo se le pomikajo stvari naprej. Barbapapa, I feel you user posted image . Če te kaj toalži: ponavadi se vse enkrat porihta. Sicer malo kasneje kot načrtovano, ampak se.

Otroci so OK. lenart je spet vstal ob 4. Karla ima spet gobice v ustih - mažem rito s Canestenom in usta z Daktarinom. Bom oboje dajala dva tedna, če ne bo bolje, grem k homeopatu.

Mal ste me potolažile, kar se tiče posteljnih aktivnosti. Men je res bad samo tele qiucky-je furat. Ne morem se naštimat, da bi mela kaj od tega. Moj je v tem oziru tipičen dvominutni dec user posted image user posted image user posted image , ki potem sladko zaspi. Jaz sem pa pol čist frustrirana, da še spat ne morem. Moti me tudi, ker še dojim, in mi nekak ne sede, če se sedaj še nekdo tretji dotika jošk. Sploh se ne morem sprostit. Joj, joj ... slabo se mu piše, ko bomo enkrat v novi hiši. Jaz imam že 1001 scenarij za zvečer. user posted image user posted image user posted image

GH - pridno je. Včeraj sva nadomestile dva obroka, ampak ni vedno tako navdušena. Zdaj je zelenjavo, sadje in žitne kašice, danes ji nameravam ponuditi še piščanca (imama domačega od tete). Za pit ji še nisem dala, ker se itak še polovico obrokov doji in po mojem se tako tudi odžeja.

Zdaj čakam, da se mala mis zbudi, poje kašico iz borovnic, nato pičimo dalje. imama en kup stvari v planu za danes in na srečo tudi temu primerno energije, ker dve noči malo bolje spimo. Čakajo me še eni trije pralni stroji cunj, kopalnica, nakup špecerije in kosilo. Prav fino je, ko se zbudiš v sončen dan s polnimi baterijami. user posted image Da boste vedele, o čem govorim, pripopam še slikico. Sicer je stara par dni, a razgled je enak.

user posted image

Saša33, sicer nisem jaz priporočala cucljalnika, bi ga pa sprobala. Kje si kupila?

Vsi bolančki: user posted image user posted image user posted image

Neli - moj prvi se je tako samo odstavil. Nisem imela nič proti, čeprav me je presenetilo.

Ursonok, sočustvujem zaradi pomanjkanja dnevnega spanca. Vem, kako je to. Naša sicer sedaj spi 3x čez dan, vendar je takole: prva runda je najboljša, pri drugi se že zbuja, tretja mora biti pa obvezno v vozičku.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
29.11.2013 11:20:17   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas mičkeno boljša noč kot so bile prejšnje user posted image Moram pa rečt da mi je že tooooooolk zoprno čistit nosek....smo pri malemu porabili že 2x več fiziološke, kot smo jo pri starejši v 4 letih!! user posted image user posted image Se verjetno pozna, da starejša prinese iz vrtca kake viruske...pa saj dokler je tako sem čisto zadovoljna, Neža letos še ni bila bolna (no 2 dni ni bila v vrtcu ker je imal neko enodnevno trebušno virozico), dokler ima pa junior samo zamašen nosek bomo pa tudi preživeli user posted image Lahko si samo želim da bo tako zdrav kot je Neža....je res minimalno bolana, enkrat je imela angino, pa norice, drugače pa par kratkotrajnih virozic v skoraj 4 letih in to je to...glede na to da so ene moje prijateljice več doma kot v službi sem več kot zadovoljna user posted image user posted image

Včeraj sva z juniorjem uspela it celo 2x ven user posted image user posted image No prvič sva šla lepo peš do pediatrinje da je pogledala tiste ranice na lulčku...kot sem predvidevala ni nič hujšega, samo malo natrgana kožica, umivamo s fiziološko in mažemo z Bepantenom.....no popoldan sva šla pa še v vrtec po Nežo peš...je lepo nazaj grede zaspančkal v vozičku, midve z Nežo sva šli pa v pekarno mimogrede in si privoščiči buhtlje z vanilijo...mjamsi...so mi full boljši kot pa s čokolado ali marmelado user posted image

Aja, pa avto sem že morala prvič vžigat s kabli user posted image user posted image Že vse napakiram, mali že v avtu in avto ne vžge user posted image ...je bil na srečo sosed doma in mi je vžgal avto s kabli....ima avto tudi alarm in mi po mojem tudi tisti alarm skoz kuri elektriko iz akumulatorja, zato sem se odločila da bom šla kar alarm dati izklopit...sem sicer mislila da se to samo prereže kakšna žica in je to to...no pa sem danes klicala enega avtoelektričarja in je rekel da mora vse razmontirat, ker je noter tudi blokada motorja user posted image user posted image ...nimam pojma, se ne spoznam na te stvari...v glavnem me bo bojda prišlo cca 30 € user posted image Ma boljše dati 30 €, kot pa vsakič sosede po bloku budit da me pridejo rešituser posted image

sover - to je pa res lep razgled user posted image Kje pa stoji ta vaša hiška? Pa super da si končala z okni in upam da žurka uspe user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
29.11.2013 11:34:59   
girl79
sover - jaz sem cucljalnik našla na http://www.mamirabi.si/index.php?route=product/product&path=18&product_id=35 ga sicer še nimam, razmišljam pa o njem...katero sadje pa se lahko da noter zdaj, za tiste, ki so še brez zobkov?

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
29.11.2013 12:03:25   
Neli81
Jaz sem cucljalnik kupila v Mullerju, je cca 5 eur. Ampak moj sine ga je glih 2x uporabil in sedaj mora kar vse sam v roki držat. Mogoče bi bil za nas bolj uporaben, če bi mu ga prej ponudila, ker se mi zdi res super stvarca.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
29.11.2013 12:20:06   
dansas
Hej.

Girl79, tvoj Filip je tudi že kar nekaj časa šmrkav, ne? Pri Brini je že 5. dan odkar je tako šmrkava, da mora dihat čez usta in ji moram stalno spirat in izpihavat nos. Pravijo, da dojenčki ne bi smeli uživati soli. Naša rukne najmanj 3 ampule fiziološke na dan user posted image , tako da ima soli polno kapo! Bi bil že čas, da se tole unese.

cucljalnik
Mi uporabljamo pa tega. Kupljen v BC za 9 €. In ji je fajn. Zaenkrat sem ji noter dala jabolko in zrnca granatnega jabolka.

Sover
Lep razgled. Še sreča, da ste vi tam zgoraj, ker tam spodaj je fino popljavljeno. A to ob strani je vaša nova hiša? Fasada je lepe barve in ne kot pri naših sosedih: siva + temno roza user posted image . Na začetku, ko so jo prefarbali, so me kar oči bolele, ko sem pogledala čez okno. Človek se vsega hudega navadi, pravijo user posted image . Zdaj sem se že sprijaznila.

Moji bolniki kličejo, papa

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
29.11.2013 12:39:57   
ursonok
Ojla,

Aurorka je pa zdajle odspala celo 2h! user posted image Joj, upam, da bo prišla nazaj na svoj normalni ritem, to je 2-3 ure spanja dopoldne. Včasih ji je uspelo prespati tudi 3,5 ure! Eh, kje so ti časi ...

Spali smo dobro, Abel je dvakrat jokcal pred polnočjo, a se je sam umiril. Sumim, da imamo vsi malo prebavne motnje. Bruhamo ne, tudi driske ni, a mene že cel teden nekaj prebava daje (napenjanje), Agatka se je včeraj napol pokakala v hlače user posted image user posted image , Abel se verjetno tudi zato malo zbuja. Aurorka je pa zadnjič zvečer bruhnila. Enkrat samo.
Sicer je baje povsod okoli nek virus, otorci od kolegov so prejšnji teden cel teden predriskali in prebruhali, Agata pravi, da pri njej tudi manjkajo, ker doma bruhajo. Tako da nam gre očitno super user posted image

Sover,
ja, res super razgled. Ampak to je daaaleč od civilizacije ... Ali se meni samo tako zdi? Mah, mi smo še kar mahnjeni na mesto, da je čim manj avtomobila, da grem peš po opravkih, da zvečer lahko hitro skočim na kozarček v svoj barčič ...Sicer živimo na robu mesta, tako da okoli ni razgrajanja itd., a je Granada majhna in je vse blizu.
Pa res sta pridni z GH. Pri nas nam ne gre tako dobro.

Cucljalnik
je prva omenila grašek. MI ga še nimamo, bomo uvedli.

Granatno jabolko
tu jih je zdaj polno (saj bi se spodobilo, a ne user posted image ). Jih dobimo v eko-košarici. Abel je včeraj pojedel celega. Enega bom pa danes morda ssočila. Pride veliko soka, meni je všeč.

Grašek
kako je Luna? Že imata izvide? Veste kaj več?

Aurorka je pridna na mati, grem koristiti čas, dokler je to mogoče user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
29.11.2013 17:41:20   
Saša33
Mi smo se potepali celi dan po gorenjski, kosilo doma in eno urco teka. Sem spočita:)

Glede cucljalnika; pri nas pride fino v poštev ker zaenkrat noče žlice. Tako je danes pojedel banano, drugače pa sem dala not jabolko, kivi, mandarino. Kar češ. Bolj trdo je bolj ima veselje. Pa tudi za zelenjavo lahko daš kar ti pač paše.

Lep vikend

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
29.11.2013 19:46:15   
sover
Hvala za linke in nasvete glede cucljalnika. Nisem še čisto ziher, ali naj ga sprobam ali ne. Trenutno čisto lepo je in se bojim, da jo bom kaj zmedla s tem. Cucljalnik bi ji drugače ponudila namesto dude oz. da sproba še druge okuse.

Girl, to je pogled na Cerkniško jezero (dansas, ne se bat, ne bo nas poplavilo user posted image ). Urosnok, jah peš se res ne da dosti narediti, razen da greš k parim sosedom na kofe. Do LJ je 45 min in smo čist navajeni na to, da se mal peljemo, kadar moramo po kaj posebnega. Prednost je v tem, da poiščeš lokalno, ker si enosavno ne moreš privoščiti vedno voziti se v LJ. Včasih sem presenečena, kaj vse naši lokalci počnejo.

Dansas - to je v bistvu fasada brez zaključenga sloja. Včasih so takšne bajte zgledale nedokončane, ker so bile sive, zdaj pa ... sploh ne vem, kdaj in če sploh se bomo odločili za zaključni sloj, ker je tako ali tako zelo podobno naši željeni niansi. Kontrasti pa tudi nama ne sedejo. Po mojem mnenju bi morala biti v SLO v zadnjih letih inšpekcija bistveno bolj pridna kar se tiče barvanja fasad oz. upoštevanja določil, ker to, kar se sedaj dogaja, ni več ničemur podobno.

Danes smo imeli zelo lep dan. Otroka sta bila pridna čez vse, mami in oči pa tudi. Prav zadovoljni bomo šli spat (no, otroci že spijo user posted image ).

Lahko in dolgo noč tudi vam.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
29.11.2013 20:59:05   
ursonok
Ойла,

ojoj, malo me črke zaj*

Tudi pri nas super dan, Aurorka je zaradi več spanja ful dobre volje, sva šli na sprehod za 2,5 ure, še po špinačo in tofu za lazanjo, pa po paradižnike in bučke.
Potem smo šli pa še vsi skupaj ven, malo na sonček, dokler je bil, nato pa še na igrala (je v sklopu naselja majhno igrišče, osvetljeno do 22h). Potem večerja, pečen krompir+paradižnik+bućke+tofu, suši in skleda solate, mmm. Nato smo še risanko pogledali in šli spat. Aurora je, kar se noči tiče, že od rojstva user posted image Ona je ob 20h koma, a ne more zaspati zaradi hrupa, ki ga zganjamo ostali. Ko gresta starejša dva v posteljo, pa tudi ona v sekundi mrkne.

Sover,
ja, res lep okoliš, in super hiška. Videti je velika (koliko m2)? Kako pa to, da ste izbrali to lokacijo? Je kdo od vaju od tam? Kje si pa študirala, v Lj?
Jaz nimam izpita, ob Cerkniškem jezeru bi se mi zdelo, da sem na koncu svta user posted image

Saša
super dan ste imeli!! Pa seveda pohvala za enourni tek. Madonca, dobra si, kar vsak dan takole, po vsaj pol ure. Te nič kolna ne matrajo? Mene malo ubija ta klanec, najprej 1,5km navzdol, na koncu pa še prav toliko navzgor. Kondicija je sicer toliko boljša, a kolena trpijo. Sploh če še voziček potiskam user posted image

Jutri imamo plavanje, potem gremo na sonce za par uric, potem pa, upam, spat (otroci). Jaz pa malo pospravit, popoldne/zvečer morda dobimo obiske.

Sm hotela reči še nekaj ... kako čas leti!!! Vikend je, potem se začne teden ... in kar naenkrat je spet vikend!!! Meni se zdi, da enostavno ne folgam. Niti skunde mi ni dolgčas. Non stop sem v pogonu. Tudi če mala spi in sedim - pa mrzlično nekaj delam. Skratka. Na trenutke obupavam, zdi smi, da se bom enkrat zbudila in bom praznovala petdeseti rojstni dan! user posted image user posted image user posted image

Nič, dovolj bo,
pridne bodite
user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
29.11.2013 21:34:23   
Neli81
Dober večer,

Sem sama doma in mi je malo dolgčas. Mož je šel na pivo, tamala je pri mojih, sine spi, na TV-ju nič pametnega ... Jah pol pa pojdimo mal forum prečekirat.

Jutri sem bila zmenjena, da greva s prijateljico na pijačo. Sem se tako veselila tega večera, kot en mali otrok. No pa mi zdele sporoči, da ne bo mogla, ker je njen že nekaj zmenjen in nima varstva za otroke.

Sover tud js nimam nič proti, da se je odstavil, mi je pa prav tako čudno. Sem ga res mislila dojiti še kaka 2 meseca vsaj. Drugače imate pa res lep razgled. Sva pa midva z M že tud mal hiške gledala, pa pol vedno pristaneva na tem, da je predaleč od mesta in preveč organizacije z dvema majhnima otrokoma ... Mah smo prave razvajene mestne riti. Mi pa super odgovarja, ko gremo na vikend, ki je bolj al manj na samem. Ampak to gremo za kakšen dan in je to to.

Me prav zanima kakšna bo današnja noč. Pri našmu sinetu se sploh ne moremo zanesti na to, da če je dve noči dobro spal, bo zdaj skoz dobro spal. Se mi zdi, da sem skoz v pričakovanju kdaj se bo zbudil. user posted image No upajmo na najbolje.

Urosonok tale vaša Aurora me pa zelo spominja na našo Lano (vsaj po tvojem pisanju glede spanja sodeč). Naša tamala je bila tud tak fajna za spanje. Super baby. Še pol ko je malo zrasla, je sama tekla v sobo in govorila: glemo ajat in se kobacala v posteljo. Mihajlo sicer ni problematičen za zaspat, ampak se kar pogosto zbuja, pa mal jokca in zaspi nazaj. Je prav nadležno, ker se zbudim, čeprav ga ne vzamem iz postelje.

Sva pa včeraj s tamalo po spletu iskale kolo. In najdem enga lušnega, čist punčkastega (vijoličnega z rožicami in košarico) in tamala takoj kot iz topa reče: vauuuuu mami tale je pa ful hud. user posted image Sva ji ga danes z možem naročila, tako da bo do rojstnega dneva sigurno tu. Sva pa kr večjega naročila (16 col), da ga bo imela vsaj par let, ker so hudičevo dragi.

Grem še mal po netu brskat in pol spat.

Lahko noč in lep vikend vsem.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
30.11.2013 7:47:29   
Saša33
Dobro jutro,

mi prespali edo dolgo noč, po dolgem času. Od 22h do 6h. Je pasalo, posebej ker imam kar muskelfiber od včeajšnjega teka. Danes počitek.

Usonok: Kolena so me prvi mesec kar bolela, sem celo opornice imela, da so se okrepile vez. Pa tudi teža je naredila svoje. Sicer delam redno počebe (široke in ozke), da pridem malo k sebi. Sem pa včeraj tekla doma. Okoli Brda (kjer je protokolarni objekt), 10 km ravnine. Včasih sem ga pretekla v 1h. Včeraj pa sem kooomaj tekla čisto počasi 1h (8km), pa potem hodila. Uf, kje so tisti časi ko sem tekla in pozabila da tečem, čisti užitek. Sem pa trmarila včeraj ker je bil čudovit dan, sončno, mrzlo in pogled na zasnežene gore. To pogrešam resnično. Komaj čakam, da bo mladina toliko velika, da se bomo potepali ponoči kje po snegu. Vsaj še 5 let nič.

Drugače pa čakam menzes (dvomim da sem noseča), ker sem laačna in mešam okuse. Včeraj sem pojedla ni da ni. Pa še domača mamina kuhinja je pasala. Pa vdim, da si resnično želim še enega otroka. Ta misel mi ne da mira, res smešno. Kar vidim družine s tremi, pa razmišljam kako bo. Kdor me pozna me samo gleda. Verjetno tud biološka ura naredi svoje kaj pa vem. Otroci te spremenijo. Dolgčas bi bilo brez njih. Predvsem pa te naučijo potrplenja. No evo sem pa zafilozofirala.

Mi gremo danes zvečer na 50-letnico. Čez dan bom sama , mož je pri bratu v gozdu. Lara še spi, tamali pa spi v naročju. Sneg še ne pada. Poslušam Kreslina in kar točim solzice, hormoni ni kaj. Se vidi, da je PMS.

Ursonok pri meni tudi čas drvi. Ponedeljek, petek, kdo bi vedel.

Lep vikend

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
30.11.2013 9:14:32   
ursonok
Ojla,

ja, jaz sem se pa hvalila, kako dobro spimo (Aurora), pa je bilo takoj malo slabše. No, nič tragičnga: zaspala ob 20.30, se ob 23h zbudila za jest, pa potem ob pol petih. Takrat pa ni hotla nazaj zaspat. Kakšno urico. Je moj kar vstal in se z njo ukvarjal. Jaz sem imela malo prolemov, da sm nazaj zaspala. A sem in sem danes še kar.
Ne vem, kaj ji je bilo.

Saša
u, ja, se čuti, da si pod vplivom hormonov user posted image Trije otroci so itak super, sploh če je dober dan. Na trenutke pa obupavam, zdi se mi, da sem totalno prežeta s tem, čez dan Aurora, kuham, pospravljam, hodim na sprehode, tek, od 16h dalje pa spet kuhanje, sprehodi, kopanja, pospravljanje, uspavanje itd. Pa še ponoči kakšno zbujanje. In za tri majhne folgati morata biti dva. Jaz si ne predstavljam, da bi bila sama za tri. Abel in Aurora rabita skoz varstvo, Agata je pa ravno tako velika, da je ljubosumna in trmari in jokca in se meče v tla, sploh če vidi, da si okupiran z drugima dvema. Pravijo, da mi bo kmalu pomagala doma. Ne vem, kdaj bodo nastopili ti časi. Zdaj ni od nje nobene koristi. Morda, če je res dobre volje (pomaga mojemu dajati cunje iz stroja, obešati itd.), sicer pa ne. Aja, pa če pridejo gostje, ji ni problema hitro sobo pospravit. user posted image
Verjamem pa, da bo čez par let super, ko se bodo vsi trije med seboj dobro ujeli. A jaz potem vedno začnem razmišljati še o finančni plati prihodnosti (hrana, obleka, šolanje itd. treh) in me vse mine user posted image . Zdaj bi morali kmalu tevliki kupiti kolo, pa še malemu kaj. Obleke za mlajša dva imamo, starejši je pa treba kaj kupit, ker nima. Hrane vlačimo domov cele žaklje, a jo pojemo, kot bi mignil. Potem pa vedno še te avionske karte za v Slo in nazaj. Ma obup! Bom raje nehala ...

Zdajle nas čaka zajtrk, potem plavanje, potem pa igrišče. In tek, morda. Čeprav bi moja kolena rabila pavzo. user posted image
Za Aurorko parim cvetačo, bučke in krompir. user posted image

Pridne bodite,
pri nas sonček user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
30.11.2013 9:23:47   
dansas
Hej, hoj.

Pri Brini se je končno začevo boljšati. Sem ji ponoči samo 1x nosek spihala, no lahko bi ga še enkrat, ampak je šel zrak za silo skozi nos - sicer ob smrčanju, pa vseeno :)

Rosa pa ima čist vneto grlo, kaj pa drugega user posted image . Reva ima čist zabasan nos in mora ponoči čez usta dihat. In ravno zdaj je mraz pritisnil, mi pa nimamo izolirane hiše in iz sten kar seva mrzlo. In ko začneš enkrat ta mrzel luft dihat čez usta, imaš garant grlo vneto user posted image .
Bomo že. Še par dni, potem pa moram potlačit spomin na ta teden user posted image .

sover
Mašina, to pa se daleč vidi iz Kapel - celo do Cerkniškega jezera! user posted image Ne vem, jaz sem mislila, da si iz Kapel doma in da skupaj zastopava barve jugovzhoda Slo user posted image . Predvidevam, da si te primožila v Cerknico.

Ja, čas leti! Kr ne morem verjet, da so naši miški že pol leta stari. Po eni strani se mi zdi, da je tako hitro minilo tega pol leta, po drugi strani pa se mi zdi, da imamo Brino že od nekdaj user posted image . In kje je še 1. rojstni dan! Ko bo pa junij in bom pogledala nazaj, se mi bo pa zdelo, da je 1, 2, 3 minilo.

papa

< Sporočilo je popravil dansas -- 30.11.2013 9:31:21 >

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
30.11.2013 11:17:11   
ursonok
Nam je pa avto crknil user posted image user posted image
Pa ga rabimo za v vrtce vozit. To je osnova. Ne vem, kaj bomo.
user posted image user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
30.11.2013 11:37:33   
dansas
ursonok
Sočustvujem v vami glede avta user posted image . Meni je bila taka muka, ko je meni avto crknil. Sem mela neka stara jajca in se je stalno kvaril. Upam, da ni šlo k vragu kaj ključnega (s tem mislim nekaj dragega user posted image ).

Kako pa sočiš granatno jabolko? V sokovniku ali..? In kako veš, katero gran. jabolko je zrelo? Jaz se zanašam na (zunanjo) barvo in izbiram čim bolj rdečega ampak sem se zadnjič zaj*, ker je bil notri čisto bled (zunaj pa tako intenzivno rdeč - sem pomislila, da so ga zunaj nekako umetno pobarvali ali kaj podobnega user posted image ).

čau

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
30.11.2013 18:13:59   
grašek
Pozdravljene, se javljam v soboto, da bo malo bolj pestro, dva dni me ni bilo, pa je bilo kar za brati.

Naša Lunica je ok, doživljava pa prave odisejade z odvzemi urina - v torek sva dali kontrolni urin - čakala v ZD celo večnost, da se je polulala, v četrtek kličem za izvid (glede na urnik zdravnice šele takrat) - ga ni! Raziskujejo, kaj je s tem, pa so očitno polili urin in sva ga v petek dajali še 1x. Sedaj imava te specialne vrečke doma, pa ko sem skočila malo stran, si jo je že pulila dol - ravno trak se je tudi polulala, tako da nismo dobili srednjega curka - je taka dvodelna vrečka s plastično epruvetko. No, to sva sedaj oddali in spet čakava. Je bil pa tisti prejšen urin tak, da je skoraj sigurno refluks. Dobili sva tudi že zelo hitro datum na pediatrični k. - že 10. 12.

neli81 - pri nas pa obratno glede dojenja, je opustila vse drugo, samo še na joški visi, no GH poje veliko 3x na dan, plus sadje v cucljalniku, M sem pa jaz ravno dobila pri 7,5 meseca

cucljalnik - ja, jaz sem ga omenjala, ker smo tudi najstarejši, damo notri, jabolko, banano, tudi LJ. maraton sva tekli s cucljalnikom, je zelo pomagal

sover - sem videla, da je Cerkniško j.- tu smo imeli 1x tekaški dan, pa je deževalo, lilo!! ves čas, ko smo tekli, bom poskušala poiskati filmček, evohttp://www.youtube.com/watch?v=IoYHIgOXVIk

ursonok
- upam, da bo z avtom vse ok

sasa 33, ursonok - kolena načeloma ne bi smela boleti, priporočam snemanje s kamero, ki ima možnost počasnega posnetka - 90% ljudi stopa na peto, čeprav tega ne vemo, ker je noga tako pri dotiku s tlemi bollj iztegnjena, so močnejše sile na golen, koleno, kolke - http://www.tekaskitrener.si/?MeniID=129 - tekaške delavnice, sicer za ursonok težje, ker te ni tu, če si boš pa vzela čas v decembru, pa zrihtam kakšen hiter posvet

sasa33
- super, navijam še za enega otročiča, čeprav ti do mojih let še nekaj manjka, ni še biološka ura

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
1.12.2013 9:21:03   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas je veselo. Od včeraj ko je tamal začel grizti mene v joško, lump, nimam besed. Ob 12h sva imela take boje. Vsakič ko me je ugriznil sem ga po licu. Ranil me je itak do krvi, bolelo me je vse, še lasje na glavi. Potem se je itak huronsko dru. Lačen, Lara ni hotla zaspat. Ga je še ona eno mu primazala. No potem sem imela vsega dost. In je tamala celo sama zaspala za 3h.

Zvečer smo šli na 50 letnico. Katastrofa. Jst lačna, hrana je bila šele čez 2h. tamali se je dru, ker je bil lačen. Joško je itak grizel in mu jo nisem pustila. Lara je bla lačna in je letala okoli vsa sitna. jst pred PMS vsa sitna. Vse se je nekaj zavlačevalo. Ma podn. Res. Ob 18h sm prišli. Ob 22h šli, samo da smo pojedli, ker se je meni že pokalo. Sva se še midva skregala, itak.

Moški. Rečem, kako me je tamačli ugriznil. On pa skomigne z rameni, kao to ni moj problem. Sem mu ga samo dala v naročje in rekla evo zdej je:) Naj se mu dere:)

Dons sem itak skurjena, mladina že ob 7.00 pokonci. Najboljš da grem tečt, da se skuliram in spravim jezo ven:)

Je pa lep sončen dan.

Ursonok: Upam, da ste avto spedenal. Men bi se brez avta umedlo. Morm sem in tja.

Grašek: Hvala za namig, bom pogledala.

Pa lepo nedeljo

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
1.12.2013 9:27:12   
girl79
Čao user posted image ,

Celo meni je uspelo čez vikend priti do računalnika user posted image F spi, N gleda risanke, moj je pa na WC-ju user posted image Pri nas boljša noč, se je precej manj zbujal in jamrla vmes kot ponavadi...je pa res da zadnje čase ima 10 ur nočnega spanca očitno dovolj user posted image Spat gre okrog 20ih, včeraj je vstal že ob 6ih, no danes je potegnil vsaj do 6.30....ah, kje so tisti časi, ko je spal po 12 ur ponoči, četudi s pavzami...je bilo fino malo poležat zjutraj user posted image Ursonok - sem ti pa malo fouš ker je tvoj tako priden in vstaja ponoči zaradi otrok, da ti lahko če že ne spiš, pa vsaj ležiš....moj pri drugem otroku ni še nikoli vstal ponoči user posted image

dansas- ja mi smo že nekaj časa smrkavi....v bistvu že od začetka septembra, ko smo prišli iz morja....no ene 14 dni smrkamo, potem smo 14 dni ok, pa spet ponovi vajo....saj tokrat ni tako hudo, ene 3-4x na dan mu sčistim nosek, ponoči pa gre brez čiščenja- no tako kot tvoja tamlajša, pač malo smrči skozi nos pa je user posted image

sover - hm, jaz sem tudi imela v glavi da si iz dolenjskih koncev, samo ne vem če ne zaradi tega, ker je dansas na srečanju rekla da si ti od tam user posted image user posted image

Hiške- ja bi bilo fajn imeti hiško nekje ob robu gozda, pa kakih fajn sprehajalnih poti, pa da je otroško igrišče in vrtec, šola, ZD in vse ostalo blizu user posted image user posted image Hm, mislim da ni prav veliko takih lokacij, no tiste, ki pa so so pa tako drage, da mislim da si je v tem življenju, razen če ne zadanem na lotu ne bom mogla privoščit...žal user posted image Še posebej zdaj ob malih otrocih bi si res želela vsaj tistih 20 m2 travice pred dnevno sobo....saj bi lahko imeli del hiše...celo na dveh koncih, pri njegovih doma ali pa pri moji babici in dedku....ampak so obojni doma na vasi, njegovi celo na enem hribu, kjer nimaš nobenih povezav itd....je on pravil kako je bil nesrečen, ko so v srednji šoli vsi sošolci po šoli še kam šli on je moral pa na tisti edini šolski avtobus in domov...tako da meni je tudi bolj pomembno da imam vse blizu, pa da ne bom rabila otrok do 18. leta vozit vsepovsod.... No ja imam na srečo vsaj pred blokom veeeelik travnik in drevesa in celo mali hribček za sankanje...bo očitno moralo zadostovati user posted image

Uuuu, sem se spomnila da danes pa lahko že vinjeto kupim, da ne bom več prekrškov delala user posted image user posted image Zadnjič, ko sem prišla na srečanje v mothercare sem se namreč po AC peljala, ker sem čisto pozabila da nimam vinjete...sem šele potem popoldan na to pomislila...user posted image user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?