|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2013
15.11.2013 17:13:49   
Barby.
uff dobro da nisem edina brez CTG.ja user posted image
hvala bom probala, sem že včeraj probala ranital vzet kr je blo nevzdržno res, pa je kr pomagau, mampa doma še ene žvečljive tablete, je gin rekla da jih tud lahko jem, pa glih nisem pristaš nekih zdravil v nosečnosti, tak da vzemem RES ko je zlo hudo . user posted image
jaz sem razmišlala da bi probala .. od kerega tedna pa lahko piješ čas ? to bi naj pomagalo sprožit porod če se nemotim ne ? :D

(odgovor članu Cita_2)
Neposredna povezava do sporočila: 351
17.11.2013 15:55:29   
latka
Nam so v mater. šoli rekli, da lahko ta čaj piješ od 35. tedna, kupiš ga pa v lekarni. Naj bi pa olajšal porod. Tudi masaža presredka bi naj pomagala. No jaz bom imela CR, tako da teh stvari ne potrebujem.

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 352
17.11.2013 16:48:45   
izibizi77
Pozdravljena dekleta,

tudi sama sem decemberka, še dobre 4 tedne, pa bom imela svojo štučko v rokah - seveda, če se princeski ne bo kam mudilo user posted image
Imam pa vprašanje glede tega čaja - ali se pije ob dopolnjenemu 35. tednu ali kako? Če sem prav prej zasledila, se ga da kupiti tudi v lekarni? Ali mogoče kakšna uporablja olje za masažo presredka? Meni sicer napovedujejo CR, ampak ni še nič gotovo, zato se pripravljam na obe "izvedbi" user posted image

Lep preostanek nedelje in pocartajte svoje bušije!!

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 353
17.11.2013 16:59:25   
latka
Tu si lahko nekaj preberete o tem:
http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/nosecnice-pomagajte-si-same.html

(odgovor članu izibizi77)
Neposredna povezava do sporočila: 354
17.11.2013 19:15:06   
šrimpf
o tema je le oživela proti koncu :)
jaz sem v 36. tednu, uz imam na vsakem pregledu, tudi v prvi nosečnosti sem jih imela. malo mi je čudno pregled imam šele konec naslednjega tedna, ko bom že v 38. tednu, nazadnje sem ga imela pa pri 32. tednih. me že zelo dol tišči, špika in take bolečine imam kot bi imela menstruacijo. no, še kake 10 dni naj zdrži, potem pa lahko pride mala.

na naslednjem pregledu bom dala naredit še test za streptokok. ste se ve odločile za ta test? sicer stane, ampak bom bolj mirna, v prvi nosečnosti sem bila sicer negativna.
tudi mene obupno peče zgaga, predvsem proti večeru, js si pomagam z donatom, pa če ležim, je bolje.
Čaj iz malinovih listov bom verjetno tudi začela pit, škodit ne more, mi pa ni v prvi nosečnosti nič pomagal.
Jaz še na veliko perem, danes sem oprala vseh mljon tetra plenic, čaka me še posteljnina, nekaj na novo pridobljenih cunjic in pajacek. Imate ve že vse pripravljeno?

(odgovor članu Cita_2)
Neposredna povezava do sporočila: 355
18.11.2013 8:25:42   
Cita_2
Čaj malinovih listov naj bi pomagal pri mehčanju materničnega vratu. Poroda naj ne bi sprožil. Ni pa dokazano, da je dejansko učinkovit. Od 35 tedna nosečnosti naprej naj bi se popilo dve skodelici na dan, eno zjutraj eno zvečer. Zadnji teden nosečnosti pa trikrat na dan eno skodelico. Mislim, da škodi ne, če kaj pomaga je pa tudi vprašanje. Ima pa zelo dober vpliv na prebavo.

Štrimpf, tebe pa res poredko naroča na preglede. Vsak ginekolog ima svoj sistem.

Jaz tudi na veliko perem in likam. Najbolj so zoprne te tetra plenice. V kateri velikosti boste imele oblekice za dojenčka v začetku (56 ali 62)?

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 356
18.11.2013 9:50:38   
šrimpf
jaz imam večino 62, nekaj jih je tudi 56, ampak to res malo, so nam tako tudi v materinski šoli priporočili. sicer so pa tudi številke od firme do firme različno velike, je treba kr malo precenit, zara recimo ima ful male številke, c&a dokaj velike, h&m se mi pa zdi da nekak realne. js sm oblekce bolj po občutku kupovala.
glede pregleda, v sredo jo bom klicala in prosila, če lahko že prej, ker me res obupno dol tišči in šraufa.

(odgovor članu Cita_2)
Neposredna povezava do sporočila: 357
18.11.2013 9:59:01   
latka
šrimf, če te tako dol tišči in šraufa je res bolje, da se greš čim prej pokazat.

Jaz pa imam jutri ponovno CTG. Upam, da zdržimo do petka, takrat bomo že uradno donošeni in pikeca lahko prideta na svet. user posted image

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 358
18.11.2013 13:34:14   
Barby.
sem se jaz odločla da bom tud probala da čaj iz malinovih listov .. pa bomo vidli:)) .. mi smo danes zakorakali v 36t user posted image cotike imam pa če kake 14 dni oprane če ne več user posted image mi imamo največ cotik 62, kompletek za iz porodnišnice pa imam 56, pa kaki 2 bodija imamo50, za ziher če se bo kaki majčken rodil :P .. sem pa večino cotik dobila rabljenih tako da, smo še dokupovali samo tiste ki so mi bile res take šmeksi in se nisem mogla upret user posted image .. kako pa bote oblekle male štručke za domau ?
tud mene že par dni tako "zvija" kot pred menstruacijo, pa zadnič me je začelo nekaj pikat v spodnjem delu trebuha, sem misla da je to to pa se je pol nehalo, me je v 1h 2x tako štihniloo .. ampak je zdaj bolše :D
šrimf kdaj pa imaš rok ? :))
naš še naj do naslednega tedna počaka ko bomo donošeni, pol pa naj čimprej pride, res že komaj čakam :$$
latka sej bote zdržali, brez skrbi, držite se še maloo in javi ko se začne kaj dogajat :D ..

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 359
18.11.2013 14:25:34   
Barby.
nevem če ste zasledile, ampak ravnokar sem pogledla en posnetek .. res VREDEN ogleda !! sem dobila kr sauzne oči :$$$ neverjetno res.

http://www.bibaleze.si/clanek/novice/video-ki-je-osupnil-9-milijonov-uporabnikov-you-tuba.html

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 360
18.11.2013 16:15:01   
izibizi77
Hvala dekleta, sem nabavila čaj in začnemo z masažo. Ker se moja pikica noče obrniti (sicer čas še ima) mi vsakič na pregledu "grozijo" s CR. Če bo res potrebno, pač ni izbire, ampak želim si roditi naravno. Glede na to, da ima nogice gor in nima ovite popkovine, so G mnenja, da lahko tudi naravno rodim. Zdaj pa, če bo masaža in čaj še pripomoglo k temu, pa superuser posted image

Drugače pa se mi zdi, da je punca čedalje bolj živahna, včasih kar cel trebuh premika, paše kolca se ji kar naprej...upam, da je to dober znak.

Upam, da ste tudi ostale dobro, verjamem pa, da pač prihaja čas, ko se bo vsak dan pojavila kakšna "nosečnoška tegobica" več. Ampak cena na koncu bo neprecenljiva user posted image

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 361
18.11.2013 18:29:04   
Cita_2
Barby. super posnetek. Tudi jaz sem se čisto raznežila.

Izibizi77, katero olje uporabljaš za masažo? Držim pesti, da se tvoja pikica obrne in ne bo potreben CR.

Moja punčka pa zelo malo brca. Že celo nosečnost je zelo umirjena. Ginekologinja pravi, da eni so bolj živahni, drugi pa manj. Tako da dokler jo čutim ni skrbi.

Kako pa kaj spite ponoči? Jaz zaenkrat nimam težav. Zbudim se samo enkat, ko moram lulat.

Neposredna povezava do sporočila: 362
18.11.2013 19:07:10   
Barby.
izibizi77 tudi jaz držim pesti da se tvoja pikica obrne, in boš rodila tako kot si želiš :))

tudi moj je zeelo živahen, včasih celo preveč, ko me kaka brcika kr konkretno zaboli, da se kr zaderem polek user posted image sploh zvečer, ko se vležem ma on prave partije v bušiju user posted image

spanje ponoči .. hmmm ja, glede na to da sem vlasih prespalakomot pau dneva, zadne čase se pa zbujam okoli 8h. drugač pa zvečer nikak ne najdem pravega položaja, ko zaspim pol pa gre. pa tud 1x obisk wc.ja ponoči. zjutraj pa me enih 14dni že, zbuja "šraufanje" tak da sem za dobro jutro že na vlki potrebi ;S ...

(odgovor članu Cita_2)
Neposredna povezava do sporočila: 363
18.11.2013 19:13:03   
izibizi77
Hvala...tudi sama upam in delam različne vaje.....upam, da se punca odloči obrniti. Uporabljam pa olje od WELEDE (za masiranje presredka), ga najbolj pohvalijo punce. Kupiš ga lahko v DM, pa tudi v večjih trgovinah (sem ga videla v Mercatorju v Supernovi na Rudniku).

Vam pa kar zavidam, da greste ponoči enkrat na wc!!! Ma jaz hodim vsaj 4 - 6.....ravno zaspim, pa že spet moram.....res pa je, da tudi čez dan pijem kot žolna, ker sem vedno na pregledih kregana, da pijem premalo....potem pa mora nekje ta voda priti ven user posted image

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 364
18.11.2013 19:33:51   
šrimpf
rok imam 19.12. čez 10 dni bo dete donošeno. meni tudi kar precej brca, precej bolj, kot sin v prvi nosečnosti, ko sem celo ene dvakrat šla na kontrolo, ker se mi je zdelo premalo.
ponoči sem zbudim ene 2krat, pa zelo težko zaspim. če ležim na desnem boku, me zečne ful pod rebri bolet, takoj, ko se obrnem na levi bok, je pa ok. imam kar težave, no user posted image
a je še kateri slabo? meni je popoldne in zvečer. v prvi nosečnosti se je nehalo okrog petega meseca, zdaj bo pa očitno do konca. ni sicer tisto za umret, ampak je pa sitno.
oprano imam zdaj končno vse, se suši, potem pa še maratonsko likanje. za plenice imam že prostovoljca user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 365
18.11.2013 19:46:49   
izibizi77
O štrimpf imava pa čisto skupaj rok, jaz imam 20.12. In tudi nosečnost "kljukam" po etapah....najprej da pridem do nuhalne, potem do morfologije, potem do 27 tedna......user posted image skratka in zdaj mi je cilj 37. teden, da dete postane donošenček user posted image user posted image

Slabosti so se mi zaenkrat nehale, sem imela pa 14 dni nazaj obdobje, ko mi je bilo popoldne slabo. Sem omejela obroke in jih v bistvu razdrobila - velikokrat po malo in je precej bolje. Pa Donat mi pomaga.

Kako pa kaj zatekanje? Ali katera od vas zateka? Kako si pomagate? Jaz samo, če sem cel dan na nogah in skačem naokoli, potem okoli gležnjev zatečem. Zaenkrat me še moj možek rešuje in si tako prislužim vsak večer masažouser posted image

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 366
19.11.2013 10:07:52   
Barby.
smo vse kr na kupu .. jaz pa imam PDP 16.12 user posted image .. katere tetra plenice pa imate ? :))

zatekanje -> sem mela na začetku ful težave, ko je blo obdobje piknikou, mi je tud G rekla da je ta hrana z žara lahko posledica. zdaj pa več nič :D . baje bi naj pomagalo tudi da več x na dan noge dvigneš v višino kolkou, oz si jih podložiš.
slabosti -> hvala bogu ne sluha ne duha od nje hehe .. niti na začetku nosečnosti niti zdaj. sem vrjetno lahko prau srečna da sem preskočla to user posted image

katere plenice pa bote uporabljale pri svojih bejbijih ? pralne / za 1x uporabo ? pamperske ali katere druge ? mi bomo za začetek kupili pamperske, če bojo odgovarjale bomo vrjetno ostali kar na teh. sem malo cenouno primerjala različne DM-ove, mullerjeve, sparove pa se mi zdi da sploh ni neke razlike, mogoče par centou pa nič več :D tako da bomo vidli.

Neposredna povezava do sporočila: 367
19.11.2013 16:04:30   
izibizi77
Joj, kakšen dan je danes.....malo me zebe, potem mi je vroče....se vidi, da hormončki norijouser posted image

Glede plenic bom počakala na nasvet v P - glede na to, da si zelo želim naravni porod in če se mala miška nebo obrnila, znamo roditi v medenični vstavi. Potem pa glede na kolke povedo, ali že lahko uporabljaš pleničke za enkratno uporabo, ali je bolje povijati na široko. Midva sva se tako založila s Pamperskami (št. 1 in 2. sva že dobila v dar in ne bova več kupovala, da vidimo, kakšno bo dete, ker št. 1 hitro prerastejo, pa še ogromno jih dobiš v dar) in tetra previjalnimi in povijalnimi. Vzela sva jih kar pri Tosami - dela tam znanka in jih je lepo zarobila. Sem jih ravno prešnji teden vse oprala in zlikala, tako da že čakajo user posted image user posted image

Ali vam tudi tako pogosto otrdeva trebuh? Mene že dva dni kar nekaj zvija, imam krče kot pri M, potem sicer prenehajo ko spijem Donat ali magnesol tabletko.....ker pričakujemo prvič, ne vem v bistvu prav, kaj pričakovati user posted image

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 368
19.11.2013 16:17:01   
latka
Meni že zelo dolgo otrdeva trebuh, to so lažni popadki, nimam pa bolečine kot pri M, ampak se mi naredi trda izboklina za kakih 15 sekund.
Danes sem imela ponovno CTG, meni je ta otrdevanja zaznal, že prejšnji teden tudi, vendar so mi dejali, da to še ni to. Postajajo pa močnejši in boleči. Mi bomo v petek donošeni, no, če zdržimo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 369
19.11.2013 16:23:48   
Barby.
tud jaz imam od tosame tetra, pa v mani sem kupla tetra plenice z zelenimi dinozavrčki da nebojo vse samo bele user posted image .. tudi meni že nekaj časa otrdeva trebuh ful. me pa tud zvija kot pred menzo če kak teden ampak se učitno še nič ne priraula.
izibizi77 -> tud jaz sem prvič noseča, in vedno ko me začne kaj vščipat gledam na uro al bo redno al nebo, kr bom vrjetno samo tako vedla da je to to user posted image

je pa danes res neki smešn dan, taak sem lena že ceu dan, pa ko ven pogledam mi kr mine ob 18h na materinsko šolo it glede na vreme user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 370
19.11.2013 16:40:20   
Barby.
a je kera hodla na materinsklo šolo v UKC maribor ? .. danes bi naj blo predavanje z nekim videoposnetkom poroda pa me zanima če ste ble katere ? vrjetno mi nebo šlo zarad prevoza skoz, vsi so v službah :S pa me zanima če bom dosti zamudila :((

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 371
19.11.2013 17:11:30   
cowgirl
No, končno je tale forum malo oživel. PDP imam na Božični dan. Danes sem bila na pregledu in moja pupika ima že 2350g. Sicer nič ne verjamem, ker je tudi pri prejšnjem striglo za skoraj 400g. Me pa vse že stiska, komaj diham, premikam se bolj težko, skratka komaj čakam da rodim.

Carpe diem

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 372
19.11.2013 17:52:42   
3456k
POZDRAVLJENE, se pridružujem, imam rok 9.12 in že nestrpno pričakujem dan D, ja trebuh pa tudi že otrdela-vadiuser posted image

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 373
19.11.2013 18:38:32   
Cita_2
Super, pa je forum zaživel.

Meni trebuh nič ne otrdeva. Očitno pri meni še nič ne vadi. V torek bom imela prvič CTG, bomo vidli kaj bo pokazalo.

Cowgirl midve pa imava PDP čisto skupaj. Moj je 24.12. Upam pa da bo kaj prej, da bomo za praznike že doma.

Latka, res močno držim pesti, da zdržiš 3v1 do petka, da bosta otročka uradno donošena.

Danes je res en čuden, zaspan dan. Celo nosečnost se počutim veselo in optimistično. Danes pa vse nasprotno. Ah, jutri bo že boljše.

(odgovor članu 3456k)
Neposredna povezava do sporočila: 374
19.11.2013 21:17:25   
cowgirl
Jaz imam itak napovedan CR... za datum se bom pa še menila. Danes sem bila cel dan v porodnišnici v PDCju na "pripravah"... ampak sem se odločila, da bom šla še v Postojno po nasvet/mnenje. Rada bi imela ob CRju moža zraven. Prid drugem je bil. Imela sem spinalni blok, pa je bilo fino, ker sva oba videla najinega sončka. Tu v LJ tega ne delajo, ker je "kao" premajhna operacijska. Tako da bom šla drug teden še v Postojno na razgovor.
Bom pa skoraj 100% za božič že doma.

Glede zgage pa jaz jem že 2 meseca ranital in sedaj še nolpazo, ker sem bruhala zaradi kisline. To pa lih ni dobro zaradi krčenja trebuha... lahko sproži porod. Rutacid/Renie/Rupurut mi je pomagal pol ure, potem je bilo isto. Nisem pridobivala na teži, jest nisem mogla nič, razen dopoldan... fuj. Potem je ginekolog rekel, da lahko tudi nolpazo, da nič ne škodje. oz. škodi bolj, če bruhaš in nič ne ješ.

Božite bušije!

Carpe diem

(odgovor članu Cita_2)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?