|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
13.11.2013 22:48:10   
andreja_p
Lep pozdrav vsem skupaj!
Po dolgem času se vam oglašam,ker enostavno ni časa.Ko pa malo zaspi, pa tudi jaz dol padem,res se mi ne da sedeti in pisati.Danes sem pa rekla, da vas malo pozdravim in preberem kakšo super novico,kako napredujete,...
Pri nas je tako,da bo stara 5mesecev čez dva dni in kot ve,tudi jaz že uvajam gosto hrano.Na začetku je bilo veliko dileme ali delam prav,po kolikšnem času otroka ponovno nahranit,... Zjutraj poje mleko 200ml,potem je sadna malica,ponavadi frutek jabolka,ali sliva,potem je kosilo ki ga sama pripravim,do sedaj vsa poiskusle,krompir, korenček,brokoli,koleraba,riž,lahko kupite tistega v prahu,moja ga ima ful rada in nasiti jo za 3urepotem je mleko in ponovno mleko za večerjo. Glede piškotov nisem najboljšega mnenja ker sam redijo,preveč sladkorja,tako kot je že ena napisala. Me hoče tašča prepričati v to, da ji dam da bi sama glodala te baby kekse,ker vse daje v usta.Sam to še ni pogoj,da ji dam keks,je pa le stara 5mesecev in še dosti časa ima za razvade.Gleda iz tega stališča kaj je ona dajala svojim otrokom pred 30-40leti,kar pa ni isto. Bi mi rada vsilila že sedaj skuto,pa navadno mleko,pa meso,da ji dam.Kar naprej se srečujem s temi besedami pri njej.Upam,da je pri vas drugače.Postopoma bo vse dobila in ko bo čas za to.Ko pa ji povem,da zarad alergij tega ne smejo otroci tako mali uživati me pa gleda kot da sem otroku nevem kaj sedaj uzela.Zato raje ne hodiva k njej na obisk in hvala bogu smo kar 15km narazen.
Tudi obrat naredi na trebuh,sam potem srota ne ve kaj naj naredi z svojimi rokami in jih kar naprej postavlja ob telo in je na prsnem košu in seveda rit pa z vso silo v zrak tiši. Upam,da si bo pogruntala kako funkcijo imajo roku v tem položaju.Se je začela pogovarjat z mano,pa z igračami.Me je malo presenetila,ker je kar hitra z govorom.
To bi bilo na kratko vse iz moje strani. Lepo pančkajte,pa da bi prespale celo noč.čav

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
14.11.2013 5:55:12   
Saša33
Dobro jutro,

mah prinasje zadnje dni bolj kaotičo.Tako,da se me loteva neka blaga oblika depre:). Tudi moj dan in noči so zadnje dni polni dretja, neprespanja. Mah kdo bi vedel kaj je komu.

Lara ima obdobje jutranjega vstajanja,posledično sitna. Z samim oblačenjen obeh dveh (posebej Lare) imam toliko dela.Ko enega napravim drugi cepeta in se dere.

Hranjenje pri nas ne gre najbolj.Poje ene 3x pol žličke nato vse spljuva ven.Se  nato zbudi ob 1h, pa ob 4h in evo do sedaj bluzil. Kdo bi zaspal nazaj. Danes bom celi dan sama in vam povem, da nimam energije. Mogoče bi šla ob 7.00 tečt da se malo spravim k sebi, takrat bo še mož doma.

Na koncu sem včeraj prebtrala kako so tukaj v bližini LOgatca napadlo zvečer v ponedeljek in nedeljo dva tekača in ju porezala.Noro

Včeraj punce sem oba napokala v avto za srečanje (priprave so trajale 2h), tok je blo enega dretja in hranjenja. Na koncu smo vsi trije v avtu jokali. Na avtocesti pa sta oba zaspala. Tako sem se na obvoznici samo na gorenjsko obrnila in šla na kavo k mami, da se je mladina zapala in moji živci spočili. Ni  imelo smisla, da jih budim, niti da vas morim.

No zdej, mi je že boljš ko sem se zlajnala.:)

Bom pa probala dans malo mleka zvečer tamalemu dat. Se pozna, ker ne zna po steklenički vlečt, pije boljš iz kozarca. Da ga počasi navadim. Mene tole nespanje res ubija.

Nič grem si eno kavico skuhat pa malo misli uredit, potem na en tek, da se pripravim na današnji dan.

pa lepo jutro

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
14.11.2013 6:42:49   
sover
Uf, Saša33, danes si pa zgodna!! Ker točno vem, kako je to, če si prezgodaj pokonci in to kar nekaj dni zapored, kako utrujajoči so dnevi in kako hitro te potem začne loviti depra, ti pošiljam veliikooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Mi smo se pravkar izkopali iz ene take faze in spali dve noči zapored. Se mi zdi, kot da sem bila sama na dopustu en teden user posted image . Saj vem, da veš, da bo tudi to minilo.

Fovš, fovš, fovš ... za srečanje. Ste se že dogovorile za naslednjo rundo? Edino, kar me tolaži je to, da je Karla resnično malo bolje. Očitno ni dobila prehlada, temveč laringitis od bratca, ker je tudi začela lajajoče kašljat. No, vsaj spi spet normalno. Danes se je zbudila samo 2x! user posted image user posted image

Lethe, tudi jaz sem si te predstavljala kot temnolasko. Bogve, zakaj? Za mleko ni panike. zarad mene se lahko dobive naslednji teden v LJ, ker imam itak namen it. Ja, vodovod smo poštimali, zdaj imamo že druge skrbi: da nam ne dela dobro topolotna črpalka, ker imamo preslab tok (ne vem, ali je kriva napetost ali moč), pa tudi to, da bomo imeli težave s polaganjem vinila na stopnice, ker še nismo našli ustreznih zaključnih profilov. Ja, ja, tako je to. Eno stvar daš ad acta in sta že dve drugi na tapeti. Nič novega. Sploh me več ne meče iz tira.

Okusi - ma ja, saj vem, da se jih naučijo, samo ne morem iz svoje kože.

Aha, še pohvaliti se moram: zdravo prehranjevanje funkcionira. Samo po treh dneh je izginilo napenjanje. Zdaj sem omejila mleko na zajtrk (mešanica kosmičev s suhim in svežim sadjem + mleko) in na morebiten črni čaj (meni je najboljš z mlekom). Za malico sem si kupila kruh pumpernickel, danes pečem pirinega s semeni. Zadnjič sem naredila za kosilo matevža, M je zraven jedel še hrenovke, jaz pa nič. Včeraj sem za kosilo v pečici spekla bučo s česnovim maslom (M seveda spet zraven pečenice) in je M presenečen ugotovil, da je to pa kar OK. user posted image Danes bodo za kosilo testenine s paradižnikovo omako. Sicer še navadne, ker jih moram ponucat, nato štartam na polnozrnate. Aha, pa še čičeriko sem včeraj namočila in jo kuham. Iz enega dela bom naredila namaz, iz drugega pa najbrž enoločnico.

Lepo bodite in pišite pridno.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
14.11.2013 9:10:39   
ursonok
Ojla,

naše noči malo slabše, malo čez polnoč jokcal Abel, Au se zbudila ob 4h za jest, potem pa jokala še ob 5h in 6h. Ampak je bil moj že pokonci in se je s tem ukvarjal ...Jaz sem v obdobju, ko bi lahko spala non stop.

Slaba novica: pri Agati smo spet odkrili uši user posted image user posted image No, me ni tako zamorilo kot prvič, ker smo se jih kar hitro znebili. Bomo že. Sploh se ne bi čudila, če bi bile to te slovenske uši, ki jih je itak ona sem prinesla. So se razpasle po Granadi, zdaj jih je pa spet fasala,kot bumerang, hehe.

Aurorka ima očitno nek skok. Ful slabše spi, težje je sama, tečnari. Ali pa ji ne sede GH. Ne vem, ti otroci so si tako rzalični ...

Pri nas se je oziroma se bo resno ohladilo. Jutri bo 12-13 stopinj user posted image user posted image Sovražim zimo!! No, vsaj sonček imamo.

Držite se, Saša, upam, da ti bo uspelo čim bolje prebroditi dan. BOm pomislila kdaj nate user posted image

Sover user posted image za prehrano. In za spanje, ofkors user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
14.11.2013 10:08:56   
Lethe
Dobro jutrouser posted image

Kako ste?
Saša33, sočustvujem...saj bo bolje, mora bit.
Sover, super za vodovoduser posted image , zdaj pa hitro še TČ usposobit. A talne obloge boste imeli PVC, če sem prav razumela, saj je to isto kot vinyl, kajne? Midva imava tudi to na stopnicah...
Lahko drug teden srečanje, z veseljem. Če bo še katera za, vabljene...

Ursonok: user posted image za uši. Ampak zdaj imate vsej že izkušnje s slovenskimi ušmi user posted image user posted image

Naša noč je bila nekaj srednjega, proti jutru jo je nekaj mučilo in je slabše spala, jokcala, se je zbudila ŽE ob 7 40user posted image Potem se je v postelji, poleg mene, igrala in ob 9ih spet zaspala.

Haha, zanimivo, ko si nekoga predstavljamo čisto drugače, kajneuser posted image user posted image Ja, blond sem oz. mogoče res full svetlo rjava s svetlimi prameni. Vsaj letos. Ponavadi sem čez poletje in jeseni precej bolj blond, letos pa sem imela toliko manj morja in sonca, da sem temnejša. Od nekdaj tako, le v srednji šoli, v mojih metalskih časih, sem se barvala na malo temnejšouser posted image
Evo, jaz sem si Dansas predstavljala kar pravilno (mogoče zaradi slik njenih punčk, 2 sta tudi v živo full luštni, ne dvomim, da prav tako tretja), Peeby sem si zamišljala svetlejšo in višjouser posted image - ampak je prava verzija bolj skladna s pisanjem tuuser posted image , recimo za Zlatoladjo sem mislila, da je precej starejša, ne vem zakaj, Sonce33 je tudi blizu moji predstavi, Niinii prav tako, Girl79 sem pa itak že prej videlauser posted image

Pojma nimam kaj bi danes kuhala. Včeraj sva imela bučno juho s sončničnimi semeni (bučnih zmanjkalo user posted image ) in kamutove palačinke z domačo marmelado. M bi kaj z mesom...meni pa zmanjkuje idej.

Aja, a sem omenila, da je pri nas trenutno izboljšano stanje (trkam)? Sem od sobote naprej vsak dan kaj mlečnega pojedla in ni bilo niti najmanjšega poslabšanja. No, res nisem pretiravala, vsakič čisto malo ali v sledeh, razen v ponedeljek, ko sva jedla pico s pravo mocarelouser posted image Od sobote še ni bilo nitk in krvi, le 1x rdečkasta sluz. Sluzi je sicer na splošno še vedno precej (preveč), ampak se veselim vsakega napredka.
Sem si za kavo kupila mleko brez laktoze, ampak mi sploh ne gre po grlu, še vedno jo pijem z rastlinskimi nadomestki. M se mi smeji, da sem se odvadila mleka in toliko časa sem objokovala jutranje bele kave. Mislim, da ni to, le mleko sem kupila 1,5% in je vse skupaj bolj vodeno...moram 3,2% ali 3,5%. Verjetno ima že tako malo osiromašen okus, ker je odvzeta laktoza. Hmm, ne vem...

Včeraj sva kupila novo posteljo za P. Sva imela naročeno že lep čas, pa so naju nate&%$li in na koncu še preklicali naročilo. Sva zdaj full hitela in iskala. Danes grem še po vzmetnico, da bo lahko to noč že spala v njej. Ne vem katero izbrati, gledam tudi tiste s kokosovimi vlakni, ima katera?

No, P se je oglaša že kakšnih 10min, počasi začenja težit, grem...

Uživajte.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
14.11.2013 10:53:45   
dansas
Hej, hoj.

B je kar v redu spala; sem jo celo uspela 2x z dudo pretentati, da mi ni bilo treba vsakič, ko je začela čivkati, joško ven metati user posted image .

Lethe ste imele za temnolasko? Jaz sem si jo pa vedno blond predstavljala - verjetno zaradi (blond) psa user posted image

izoblikovanje okusa, osebnosti

Se strinjam, da se okus otročku da priučiti in tudi strukturo, vrsto hrane. Ne bom nikoli pozabila dokumentarca, ki sem ga pred časom gledala, ki je govoril o ljudstvih, ki še vedno živijo odmaknjeno od sodobne civilizacije. Voditelj oddaje je bil na Papua Novi Gvineji in je sedel med domorodci, ko so ravno jedli sladico - mastne, debele lesne črve. In ta voditelj je naredil približno tako faco user posted image , ampak je enega črva vseeno probal. Ko ga je pojedel, je bil pa tak user posted image . user posted image Ta reakcija je bila pričakovana. Nisem pa pričakovala, da se bodo oni tudi tako zgražali nad rozinami, ki jim jih je on ponudil, kot našo različico posladka.
Ja, otroke se da marsikaj naučiti, medtem ko stare bike pa bolj težko user posted image .
Kar se pa izreka "tabula rasa" tiče, se pravi, da je otrok kot nepopisan list in ga družba in okolica izoblikujeta, mi pa ta misel nikoli ni bila blizu, še posebej potem, ko sem dobila svoje otroke. Če bi bilo to res, bi bili vsi dvojčki/trojčki identični tudi po karakterju, pa njihove mamice znajo povedati, kako so si različni. Sama sem mnenja, da se otroci rodijo z določenimi preddispozicijami, ki jih lahko potem okolica in okoliški ljudje ali okrepijo ali oslabijo.
Kvečjemu smo ljudje, ko se rodimo, delno popisan list. Nekatere besede se tekom odraščanja prerazporedijo, nekatere izbrišejo, nekatere dodajo, nekatere pa se podčrtajo in okrepijo user posted image .

taarja, saša

user posted image Naj slabo obdobje čim prej mine.

andreja_p

Ne daj se tašči, ali komu drugemu. Kar so delali včasih ni nujno, da je vse slabo, samo v primeru uvajanja GH pa mislim, da so ga včasih kr fajn biksali. Da smo več ali manj vsi naše generacije zrastli na AM, je še najmanj. Ves ta cuker, pa sol, pa pri 1 mesecu že dodajat GH user posted image . Se včasih vprašam, če sem zaradi vseh baby piškotov, čokolinota in podobnega tako sladkosneda, ker mi je mami to že zelo zgodaj začela dajati. Saj jih človek ne more kriviti - takrat je bila pač taka miselnost, da ni "moderno" dojiti, niso bili tako osveščeni glede prehrane,... Ampak zdaj pa smo in prav je tako.

ursonok
Kaka pa je zgodba glede tebe in izpita za avto?
Saj jaz sem ga tudi ful pozno naredila - šele v 4.letniku faksa. Doma ni bilo denarja, sem si ga mogla sama našparat, izpit pa kar stane. Glede kako je izpit drag, me čudi, da jih tako poceni prodajajo (saj veste - ta afera zdaj v Slo) user posted image .

sover

Super za boljšo prehrano. Jaz tudi delam v smeri "brez cukra". Pa še ne morem čisto brez. Bom mogla enkrat čisto presekat - še čakam na navdih user posted image . Ja, to je res odvisnost user posted image .

uši
Sem te že parkrat hotela vprašat, če so se še kaj pojavile, pa sem si mislila: pusti hudiča pri miru, še tako prerad sam pride user posted image . Da se še enkrat pojavijo se rado zgodi. Važno, da ste jih čim prej odkrili, ko jih je še malo. Zdaj pa jih vse pobijte user posted image .

Brini nič ne paše, da jo že tako dolgo zapostavljam... grem.

papa

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
14.11.2013 11:21:59   
Barbapapa77
pozdravljene,

naslednjič pa pridem na srečanje, ker me totalno firbec matra, kakšne ste user posted image . Zdej še bolj, ko ste razkrile nekaj podrobnosti. Upam, da mi rata. Zdajle že težko uskladim samo sebe, da se kje ne srečam, med čiščenjem hiše, usklajevanjem predračunov in izvajalcev... kakšen dan potem ostanem doma in naredim nujne stvari - kej operem, na primer, pospravljam pa itak skorej ne več, ker bomo itak šli...user posted image

Drugače sem pa danes komauser posted image . Manca je zvečer bruhala v loku - verjetno sem bila kriva jaz, sem ji preveč fiziološke našopala v nos in ji je očitno postalo slabo. Ko sem jo položila v posteljico, me je pobruhala kot slap - sebe popolnoma po glavi, mene malo, celo posteljico... bljak, kolk smrdi to skisano mleko. Potem sva z možem transportirala zibelko iz spalnice, da ne bi zbudila še Neže (itak sva jo) in potem vse preoblečt (Manco skopat, sebe in zibelko preoblečt) pa vse oprat, pa nazaj spat... Manca je spala kot top do 5ih zjutraj, jaz pa prav nič, ker sem skoz poslušala, če bo spet bruhala. Vmes sem še dvakrat pokrila Nežo, šla vklopit v klet centralno ob 4ih (prekleta neumna reč ne dela oz. je polavtomatska - jo moraš sam prižgat, pa noben serviser ne ve, zakaj)... zjutraj je Manca pojedla celo flašo brez problemov, kar pomeni, da je bilo verjetno res krivo čiščenje noska. ampak jaz sem še vseeno koma user posted image

Dobili smo tudi izvide testov za alergijo na KML in jajca, ki so seveda negativni. Terapija - Elocom in negovalno mazilo. Elocom kr izpustim, mažem z negovalno kremo in upam, da bo kmalu bolje. Se zanašam na dejstvo, da večina teh izpuščajev pri dojenčkih pride in mine sama od sebe... Bom edino še zamenjala pralni prašek, pa da vidim, če je v tem keč, ker izpuščaje ima samo pod vratom, kjer se tišči bodi in po trebuščku, kjer se tišči plenica... Ne vem pa, če bo kej pomagalo, verjetno ne. Zamenjala sem že mleko, pa plenice...

saša33 glede no to, kakšna borka si, je moralo biti včeraj res hudo. Danes je sigurno že bolje, tudi taki dnevi pridejo in minejo... Mame so v takih primerih zakon, vsaj moja.

zdravo prehranjevanje no, če morate ostale izločiti sladkor, bi morala jaz salamo in pašteto user posted image niti ne vem, kaj je slabše, pomoje salama razen kakšnega pršuta, pašteta je pa 100% čista packarija... se bom potrudila, ampak marmelade in medu pa vseeno ne bom jedla, ker mi ne paše na želodec. kruh brez vsega in jogurt za začetek mogoče...

vreme je bedno, vsaj pri nas - oblačno, megleno, vlažno - pada še ne sicer, ampak na sprehod me pa ne vleče preveč... no mogoče pa vseeno zberem pogum in oblečem velur :)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
14.11.2013 11:42:59   
Lethe
Barbapapa77, ko že ravno vse menjaš...jaz sem zadnjič razmišljala, da mogoče je pri katerem otroku problem duda oz. steklenička. Alergija na gumo, kavčuk, lateks itd. Ko sem full študirala, kaj vse je lahko razlog, čeprav pri nas to ne more biti.

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
14.11.2013 12:56:10   
majčica1508
Lethe............samo na hitro,da ti javim....mi imamo iz kokosa jogije in jih ne menjamo...

zdaj pa šibam naprej pospravljat dokler gospodič spi...se zvečer javim

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
14.11.2013 13:55:05   
girl79
Čao user posted image ,

Ja včerajšnje srečanje je bilo res luštno...moram rečt, da si vas jaz sploh nisem nič predstavljala, je pa zdaj fino imeti poleg nicka tudi sliko zraven user posted image Filip mi je potem fino na poti do Cityparka zaspal, tako da sva z mojim v miru pojedla kosilo, potem sem šla pa še malo k njemu v službo...Filip je tam še jedel...sem mu prvič kupila že narejen krompir+korenje...je pojedel ene pol porcije, kar je manj kot mi sicer poje, če mu sama skuham...no glavno da je bil zadovoljen user posted image Pa fino je vseeno vedet da ti otrok tudi kupljeno zadevo je, če je to potrebno....nimam namena sicer velikokrat uporabljat, ampak če pa takole kam greš pa pride prav user posted image

dansas- s blond si si me predstavljala? A to zato ker imam kakšne blondinske izjave?user posted image user posted image

Lethe - super za izboljšanje!! Upam da tako nadaljujete...

Pri nas spanje sicer še vedno nespremenjeno, t.j. hranjenje 2x na noč, ampak dokler je čez dan relativno priden se sploh ne pritožujem...čeprav moram rečt da se sam bolj malo zaigra, ga je treba kar animirat...pa občutek imam da je že malo nesrečen v košari, tako da bomo verjetno kmalu naredili športni del in ga vsaj malo dvignili, da mu bo bolj zanimivo...itak bo kmalu star že 5,5 mesecev, pa doma bi kar skoz sedel, če bi ga pustila....mogoče bo pa že kmalu sam sedel...starejša je tudi že pri 6 mesecih...meni je prav fino potem, ker je lažje hranjenje, pa oblačenje tudi, če ti že sam sedi...pa lažje je it v trgovino, ker ga daš lepo v nakupovalni voziček sedet...no če ti hoče tam sedet, tastarejša seveda ni hotla, sem jo mogla nosit user posted image user posted image

Zdravo prehranjevanje - uh, jaz bi se pa paštetam in salamam z lahkoto odrekla...jih itak jem reeeeees redkokdaj....verjetno je res da kakor si navajen od doma, tako pa ješ...pri nas npr. skoraj nikoli nismo imeli salame in sira za zajtrk ali večerjo, smo bili bolj za marmelade in med in podobne zadeve....in mi še danes bolj to paše....ali pa svež kruh in samo maslo gor namazanouser posted image Se pa da marsičesa privadit, ko sem jaz začela kuhat za starejšo sem začela tudi za ostale manj solit, tako da zdaj pa že veliko stvari vsi jemo neslanih ali skoraj neslanih...tudi s sladkorjem je isto....se spomnim da sem si kot otrok še dodatno sladkala čokolešnik ali pa cedevito user posted image user posted image
Zdaj mi je pa navaden čokolešnik presladek, zato ga zase raje mešam pol čokolešnik Fitness (mi je pa vseeno premalo sladek) in pol navaden čokolešnik...pol je pa ravno prav user posted image Pa tudi če kaj pečem vedno dam manj sladkorja kot je po receptu...sem se res navadila manj sladkat stvari in so mi stvari, ki so mi bile včasih čisto ok, zdaj presladke...ker je v bistvu fino, ker tako pojem manj cukra user posted image user posted image No, ampak po kosilu ga pa vseeno vsaj malo moram user posted image

Junior se oglaša...šibam..

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
14.11.2013 13:57:58   
taarja
Trenutno zgolj javljanje s podatki za seznam...

EVA 7.6. (38+4)
ob rojstvu : t 2950, v 51 cm, og 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

sedaj šibava na sprehod in upava na najboljše user posted image
čau.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
14.11.2013 14:52:01   
dansas
girl79
Ne vem zakaj sem si te blond predstavljala. Sigurno ne zaradi "blond" izjav user posted image . Sicer pa nimam nič proti blondinkam, ko sem pa tudi sama bila blond pol življenja. Na začetku sem bila naravna blondinka, potem sem se pa začela barvat. Ko sem ugotovila, da je to treba ponavljati vsak mesec (vsaj), če nočeš imeti par cm narastka, sem se nehala. Na moževo žalost user posted image .

sem včeraj pozabila pokomentirat:
Sonce33 in Zlatoladja, vaju sem včasih zamešala - zaradi nicka, ko pa ga imate obe tako svetlečega sončno-zlatega user posted image in še obe ste se približno isti čas pojavile. Zdaj, ko sem vaju videla v živo, ne bom imela več takih problemov.
Neverjetno kako so otročki že v tej rani mladosti staršem podobni. Tudi če bi bili včeraj na srečanju otročki po igralnici porazgubljeni, mislim da bi lahko vse pravilno k pravi mamici razporedila - še najbolj sta si podobni pa niinii in Lili.

Taarja, Eva je pa glede na seznam lepo napredovala, kjub cisti in operaciji user posted image . Kako pa brazgotina zgleda? Je čez cel trebušček? Se je lepo zacelila? Se ji bo fajn videlo, ko bo večja?
Bom dopolnila seznam, samo malo bom prej še počakala, če bo še katera sporočila nove mere.

papa

(odgovor članu taarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
14.11.2013 15:23:23   
Saša33
še  moje pop javljanje..., seveda z tamalmu na joški

Zjutraj sem odtekla svoje pol urce. Me je zbrihtalo in skuliralo. Še vedno težek dan v smislu nošenja otrok. Sem vam fouš vsem tistim, kilahko v miru pijete kafe in greste na sprehod v miru, brez da nekoga dajete not, ven, not ven. Sam nimam kej, tako sem se odločila in pridejo taki dnevi ko bi šelsam sedet na en štor...., haha.

Opažam, da ima tamali kar krizo če me ne vidi, se dere takoj, predvsem ima res nemogoč visoki cccc. To se je pojavilo zadnji teden, pa itak senzor ima na riti za odlaganje. se zbudi takoooj..lump.

Drugače pa fajn, da ste se imeli ok včeraj. Sicer se pa še kdaj vidimo. user posted image user posted image user posted image  upam, da takrat pridem samo z enim ali pa brez.

Ursonok: Zakvas se lepo dela. Ga imam kar v kuhinji. Še dva dni potem spečem kruh in poročam kako bo.

Ta mesec imam namen iti v savno in na depilacijo (to je moja nagrada za uspešno opravljene naloge v tem mesecu). Upam, da do takrat  uspem tamalega pripravit da spije kaj po flaški ali vsaj poje en obrok. Danes sva probala banano ( je pluval več ali manj ven) tako,da ga nisem silila.

Nič,mladina spi. Uživam vsvojih 5 minut.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
14.11.2013 15:33:36   
slikca123
pozdravljene punce,

imam nov sklep, mirne duše bom dodajala am...mene to dojenje čist živcirauser posted image ...mali se velikokrat krega na joškici (sploh ko je imel krčke je bil obup, pa pol bruhanje itd.) in jst nikol ne vem a ma dost mleka, al nima itd. če mu dam na flaško, je mir, lepo poje in še vem kolk je pojedu...matrala sem se do danes (več kot 4 mesece), zdej pa se ne bom večuser posted image ...če bom mela občutek da ima premalo dobi flašo, če bom mela občutek, da je kaj ostalo bom črpala in bom tko tja pa sem lahko dodala svoje mleko...uffff, upam da mi rata ostat pri tem, brez da bi imela slabo vest...gh mu začnem dajat pa šele čez tri tedne, ko bo imel 5 mesecev, sej se bojim krčkov, glede na to, da so ga tko fejst matrali...aja, a mu morem zdaj, če bom dodajala am tud kaj čaja ponujat ?!

pa še športat bom začela nazaj, ker zdej lih zarad mleka in moje košarice nisem upala (vem, da je 90% psiha)...upam, da se bo s to odločitvijo začel odvijat klobčič...ker trenutno mi niso nobene smučarske hlače prou, zima pa pred vrati user posted image

ne vem točno kateri sem dolžna odgovore, zato odgovarjam kar splošno:
ja imam 10 let starejšo sestro in 3 leta mlajšega brata (on je izjavil prijatelju, ki se je nekaj pritoževal nad svojo mamo: "bod srečen, ti imaš eno mamo, jst imam kar dve :D ), oba živita v posočju...kljub temu, da sem živela poleg soče, nisem ljubiteljica divjih voda...moj brat vozi raft, kajak in vse možno, kar se da počet na soči, letos je začel celo trenirat kajakaše, jst pa sem šla sam na en tečaj kajaka in z dolgim nosom ugotovila, da me je preveč strah divje vode, da bi lahko uživala in napredovala kajaku...na kak raft že grem z veseljem, kaj več pa ne...bi blo pa zlo bolj enostavno, če bi imela kajak za hobi, ni treba čakat vetra user posted image ...drugače imam pa rada posočje in upam, da se nam uspe preselit tja nazaj v kako hiško enkratuser posted image

evo, en tak teden poln prelomnic imam, očitno...

sicer pa na splošno vidim, da imamo vse želje po spremembah, vsaj po spremembi načina prehranjevanja, če že kaj drugega ne...očitno eno tako obdobje...držim pesti za vse, da bomo polne energije spet...sploh za tiste pogumnice z več otročički...vsem en user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
14.11.2013 17:39:49   
Barbapapa77
še popoldansko javljanje user posted image

sem šla na sprehod, čeprav je bilo vreme moreče - pa še mraz je bilo. Ampak ok, malo hitre hoje v hrib mi sigurno ni škodilouser posted image

Lethe a veš, da nisem pomislila, da bi bila lahko kriva tudi duda ali steklenička...mah, preden bom odkrila kaj je vzrok, lahko zamenjam čisto vse, še sebe user posted image . Ne vem, bom se še malo trudila v tej smeri, zdaj najprej prašek, pa potem mogoče res steklenička in duda (imam oboje Avent), potem se bomo pa še preselili, pa bo mogoče bolje (hehe, to zadnje je mišljeno bolj ironično)... Ne vem, bom pač poskusila izpuščaje oblvadovat s kremo, predvsem negovalno, dokler se mi ne posreči odkriti vzroka ali dokler ne izginejo sami (sem optimist, a ne?).

girl79 imaš čisto prav, ta način prehranjevanja sem prinesla iz svoje primarne družine, kjer res marmelade in meda nismo jedli prav pogosto (ker tega tudi moji starši ne marajo, čeprav so ga jedli v mladosti). Prav tak je mož, potem nama je pa skupaj še toliko lažje napasti salamo za zajtrk. Moja Neža pri 4 letih tudi ne mara marmelade in ne meda (čudno neuser posted image ), res pa da tudi salam ne je pogosto. Svež kruh in maslo je pa tudi meni zakon, pa Neži tudi user posted image In ja, se navadiš na manj soljeno in manj sladkano - jaz ničesar nikoli ne dosolim, sem navajena od doma jesti zelo malo slano - možu je vedno premalo slano prav vse. Enako je s sladkanjem - ničesar ne sladkam, nobenega čaja nikoli, razen kave, pa še tu se včasih odpovem tisti polovički žličke. Čokolina pa jaz ne spravim po grlu, še kadar je ostal od otrok, ga je pojedel mož ali pa je romal na kompost... Sploh nisem ljubiteljica čokolade in mleka, in definitivno ne maram nutele na kruhu - to mi je bila že v osnovni šoli najhujša nočna mora od malice user posted image . Eh ja, je še prostor za izboljšanje..

slikca 123 meni se tvoja odločitev zdi dobra - ampak jaz ne dojim več od 4. meseca, ker mi je enostavno zmanjkalo mleka. Ampak se mi zdi prav, da kljub vsem prednostim dojenja pomisliš tudi nase in na svoje zdravje in psiho-fizično dobro počutje. Ker vztrajanje pri dojenju za vsako ceno oz. za ceno zafrustrirane mame je meni malo mimo - pa tudi ne vem, če so učinki dojenja potem še tako pozitivni. Tako da jaz na tvojem mestu ne bi imela slabe vesti user posted image Krčke pa poznam tudi jaz, starejša jih je imela skoraj 6 tednov, vsak dan po 4-5 ur zvečer, za umret...So minili pri 12. tednih, pozabila jih pa ne bom, mi je vsak dan skoraj vrglo ven hrbet, ker ni pomagalo nič drugega kot nošenje in zibanje...

Zadnje čase nimam časa za depro - preveč dela imam. Sej me povoha sem in tja, ampak mora kar hitro proč, ker je preveč za narest. Najbolj me zagrabi, ko vidim kakšno imamo trenutno finančno stanje, pa sem in tja kdaj, ko vidim, kaj vse je še za narest v hiši in da gre precej počasi. Ampak premika se naprej, finance se bojo pa tud poštimale, zdaj pa pač živimo malo bolj skromno. Zanimivo, koliko stvari, ki si bi jih prej kar kupila tko spotoma, zdaj v bistvu sploh ne potrebujemuser posted image . Potrošništvo je ena grozna reč, šele ko imaš zelo omejene finance ugotoviš, da si prej zapravljal za take bedarije, da te kr glava boli... no, sej če bi imela več, bi pa spet več zapravila, verjetno user posted image Še najbolj mi manjkajo kakšne smučarske počitnice in kakšen poletni kolesarski izlet, ampak to pa z dvema otrokoma itak ni preveč zabavno, tako da že zato lahko počaka...

Eh dovolj sem nabluzila, zdej pa kr grem...user posted image

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
14.11.2013 23:01:32   
Zlataladja
Dober večer,

meni je bilo tudi srečanje prav fino, čeprav jaz za razliko od vas nisem imela nobene predstave, kako boste videti, sem si pa mislila, da bomo mogoče ugotovile, da se nas pol že pozna iz vrtca/OŠ/SŠ/faksa/šole za starše itd. Zgleda pa Slovenija vseeno ni tako majhna, kot se meni zdi :)

Zdrava prehrana: jaz sem se tudi zdaj spomnila, da sem še na začetku faksa v lokalih dajala tudi do 5 sladkorjev v čaj, v kavo obvezno dva, pa v kakav ene tri ... Čokolino sem si tudi dosladkala! Čudno, da imam sploh še zobe, čeprav se mi zdi, da so se mi dejansko obrabili od tega in so zdaj občutljivi. Zdaj se probam sladkorju izogibat. Sem se pa ful vrstam hrane začela odrekat nekaj let nazaj, ko sem prevajala deklaracije na živilih in me je bilo potem kar groza, kaj vse pojemo.

Podatki za seznam:

Emil 17. 6. 2013 (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

Upam, da bojo danes dojenčki pridno spali in se boste lahko vse odpočile!

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
15.11.2013 7:51:43   
Saša33
Dobro jutro,

sem naspana. Seveda bujenje je bilo 2x, a sem kot nova. Zanimivo res koliko človek malo rabi pa je srečenuser posted image user posted image user posted image . Danes me čaka še drugo veselje, dobim pomivalni strojuser posted image user posted image user posted image .

Ha, ha čudovito, sem srečna...

Ko sva se preselila v hišico, je bila v celoti opremljena. Pohištvo staro sicer 20 let. Predvsem me vse spominja na moje otroštvo. Bela kuhinja z črnimi črtami, skodelice, vse, vse. Pogrešala sem res res res pomivalni stroj. Mi ga je mož kupil za obletnico, kerše vsaj 5 let ne bova menjala nič, dokler se iz pufov ne spraviva.  Ampak pomivanje posode resnično ne maram, raje likam, pospravljam, tukaj pa sem nenatančna. Zato juhuhu...

Midva sva pop probala riževo kašo z banano, in jo je pojedel vsaj 5 žlic, ostalo je pojedla zraven lara. Drugače pa je tamali včeraj pokapiral pivotiranje v krogu in ga je bilo povsod dosti. Mislim, da se prestavi vsaj za pol metra naprej, ga bo treba res gledat. Posebej, ker mu sedaj tamala veselo nosi v usta.

Zdrava prehrana: Mi kar jemo vse z bratove kmetije. Torej sadje, vrt imam svoj, meso domače, salame domače. Od sadja kupujem samo pomaranče, avokado in mandarine. Zelje in repo kisajo pri možu. Problem nastane pri sladkarijah in slanih. Mož je obttičal v mladosti in lepo je jaffa, manchm., bronhi, frufru, živalsko kraljestvo... (ha, ha). Model je suh, to mu paše, itak da potem to otroci vidijo in jejo. Sama raje prakticiram sok, zelenjavo nad soparo, tortilije, ribe. Pravilno kombiniranje, ker neke drugačne hrane mož ne je. Je pač klasik domače kmečke hrane. Torej mi ostane samo pravilno kombiniranje. Danes bo npr. riba pa pečen krompir, sama bom jedla samo ribo in zelenjavo.  Je pa pomembno predvsem, da se človek ne obremenjuje preveč a je vse bio a ni.

Lep dan vam želim, kljub dežju. No pri nas bo sneg....

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
15.11.2013 8:35:45   
filipinab
Jutro.

Super za srečanjeuser posted image enkrat do konca porodniške prideva tud mi2user posted image

NESPANJE- pri nas se še vedno zbujamo na 1 uro. Mi je pediatrinja rekla, da zdaj bi pa moral prespat noč z max 1 hranjenjem. Ha. Svetovala je, da naj spim v drugi sobi in da naj vstaja mož. Ha. Sem pa res obupana in čisto na tleh, prav črnogleda sem postala. Pozna katera knjigo Vsak otrok se lahko nauči spati? Menda je dobra. Zdaj sem brala Spi, dete, spi - metoda je tak striktna, da že vnaprej vem, da ne bi zdržala (dretja namreč). Nekaj bomo moral ukrenit, ker če ne se bom lepega dne sam zgrudla in spala in spala... Sam z M še veva, katero pot bi ubrala. Da ne omenjam, da ima zdaj M službene sestanke in izobraževanja tudi čez cel vikend - obup! Že tak sva med tednom sama. Če se pa lotiš kaj spreminjat, moraš pa vztrajat vsaj 1 dni brez motenj, da se navadi.

Pozornost - naš mali se je pred časom sam zelo lepo igral pod lokom, potem sva se igrala še skupaj. Zdaj niti minute ne zna bit več sam in se dere aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa non stop. S čim naj ga še zamotim? Tega aaaaaaaaaaja ne moreš ignorirat, se ga sliši po celem bloku. Greva tudi ven, sam to ga ne utrudi, sploh pa ne spi večkot 30 minut v vozičku.

Počas dobivam občutek, da sem slaba mama, tega si pa res ne želim, ker pelje sam dol...

Sedenje - P je rekla, da ga v vozičku lahko damo v polsedeč/sedeč položaj. Kako ste vi s tem? Naš se hoče že sam posedat, sam potem ga ravnotežje heca. Je pa najbolj srečn v sedečem položaju, seveda ob podpori.

No, naše mere za seznam.

5 mesecev: 8000 g, 69,5 cm

SUHA KOŽA - P mi je dala vzorček kreme A-Derma, vendar je po tem dobil rdeča lička. Ni ok. Kaj ve uporabljate zdaj, ko je zunaj mraz in piha? Ima pa zdaj naenkrat občutljivo suho kožo. Prej ni bilo problemauser posted image

Sem vesela za vse, ki se selite, opremljate in ustvarjate, pečete, zdravo jeste(dejte gor še kakšen recept)...tečete...dobro spite...

Upam, da pridemo tud mi na zeleno vejouser posted image Ker imam sedaj čist nekvalitetno življenje. Slabo spim, jem tak tak,nimam volje do česarkoli, edino pilates me mal rešuje. V nedeljo bi lahk šla na eno predavanje, pa nimava varstva. In lahk samo črtam.user posted image

No, sem se morala zjamrat, ker vem, da ve razumete. Drugi mi pa sam rečejo, ma imet dojenčka je najlepše, ti sam uživaj. Saj imajo prav, sam...

Kakorkoli. Dans ima moj M rojstni dan. Bom zbrala vso energijo, da mu ga s čim polepšam. Začeli smo z zdravim zajtrkomuser posted image

Imejte lep danuser posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
15.11.2013 8:42:22   
sover
Jutro,

pri nas smo tudi dobro spali. Bujenje ene 3x, ampak imamo že tako nizke standarde, da je to krasno user posted image . Mala ima zdaj že svoj prvi jutranji spanec, jaz pa srkam črni čaj iz Šri Lanke (mi ga je tašča že pred časom prinesla z dopusta in sem čsito pozabila nanj).

Vreme je zanič. Morbidno, oblačno, vlažno. Samo čakam, da začne še deževat. Ta teden nisem bila niti enkrat s Karlo zunaj, ker je bila bolna in se mi ful pozna. Nataknjena sem že par dni in me je kar groza, ko pomislim, daj e pred nami še cela zima.

Sonce, spekla sem pirin kruh, vendar ne po tvojem receptu. Ugotovila sem, da doma nimam kvasa, temveč samo vinski kamen, zato sem našla tale recept:
500g moke
0,5l Radenske
1 žlička soli
1 vrečka pecilnega iz vinskega kamna
1 žlica olivnega olja
po želji še semena
Vse skupaj zmešaš s kuhalnico in streseš v pekač. Pečeš eno uro na 200.
Kruhek ni zbit, seveda pa tudi puhast ne. Odlično paše skupaj z zelenjavnimi namazi. mika me tudi s kakšno skuto, ampak sem omejila mlečnei zdelke in sem črtala tudi to.

Naredila sem tudi čičerkin namaz, pa me je malo razorčaral. Manjka mu malo ... nečesa. Dala sem česen, olivno olje, kajenski poper, limonim sok in sol. Morda premalo? Ursonok, morda imaš ti kakšen nasvet?

Včeraj tmala ni imela dan za GH. Ji ni šlo dol ne kosilo ne večerja. Morda bo danes bolj zainteresirana. Sumim, da jo še boli grlo in ji morda tudi zaradi tega ne paše. Danes bom poskusila s pečeno bučo, da vidim, če bo več interesa.

V ponedeljek grem v LJ v nabavo za darila za otroke. Če ima katera čas, se lahko dobimo kje v BTC-ju.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
15.11.2013 8:42:31   
Peeby
Babn'ce čisto prehitro komentirate zame user posted image Bom čisto kratka, samo da odgovorim na najnujnejše, da ne bom spet komentirala 20 let za časom....

Srečanje: ja, res je zanimivo povezati osebo (vizualno), s pisanjem na forumu. Načeloma si jaz ne poskušam predstavljati, kako neka oseba izgleda, vseeno pa se ob prebiranju tule gor vtisnejo predsvsem neki občutki, grobe predstave o določeni osebi. Presenetila me je Lethe, da je v resnici blond! Po postih namreč ni opaziti user posted image (brez zamere, ti stereotipi pač pustijo vtis). In dansas s tem, da ima dolenjski naglas. Meni ta naglas še dodatno poudari njeno toplino, domačnost, "izkušenost"... pa še en fajn zgled za mamico s tremi otroci je (me spet zamika to magično številouser posted image ). Podoba ostalih punc ni tako presenetljiva.

Lahko bi se dobivale res bolj frekventno, recimo vsako prvo sredo v mesecu!?

dansas: HVALA za kompliment o starosti, vedno sem ga vesela! Nisem pa tako mlada, kot zgleda zgledam. Še vedno sicer v dvajsetih, ampak se zadnja številka brzovito bliža tridesetki.

No, šibam. Se upam, da javim.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
15.11.2013 9:00:17   
sover

IZVIRNO SPOROČILO: filipinab

Mi je pediatrinja rekla, da zdaj bi pa moral prespat noč z max 1 hranjenjem.

Naj to pove še tvojemu Filipu, ker po mojem se ti čist strinjaš s tem user posted image user posted image .
Svetovala je, da naj spim v drugi sobi in da naj vstaja mož.
In kako naj bi to Filipu pomagalo pri spanju?
Sem pa res obupana in čisto na tleh, prav črnogleda sem postala.
Mislim, d asmo ta teden vse malo depraste. Blame it on the weather?

Pozornost - mulčki majo različne značaje in različne razvojne faze. Moj prvi se šele sedaj malo bolj igra sam, drugače je tulil, če smo ga pustili, da se zamoti. Ko bo zrasel, bo bolje.

Sedenje - Pa smo spet tam: ko bi si že enkrat omislili enotna navodila za uvajanje GH, motorični razvoj ipd. Ker fizioterpevti pa čisto znorijo, če otroka posedaš, preden se zna usesti sam. Jaz si jo dam v naročje v sedeč položaj, kadar kaj teakega počnem (recimo brskam po netu) in v stolček za hranjenje. Drugače jo pustim še na hrbtu, a sama se ne bo usedal še 100 let, ker je lenobica (še obračat se ji ne da, kaj šele kaj drugega).

Suha koža - pri nas A-Derma ni imela nobenega efekta. Nekaterim ful zaležejo navadne Nivee ali hladilna mazila. Jaz najraje uporabim kakšno naravno kozmetiko ali Eubos. Imam tudi dva velika lončka kreme iz DM-ja, ki je še nisem sprobala. Morda bo tudi OK. Kadar je koža res slaba, namažem z Melemom dr. Vlasiča. Amapak samo v krizi, ker menda tudi ta vsebuje kortikosteroide.

Ker imam sedaj čist nekvalitetno življenje.
- Been there, done that. Prav to sem svojemu včeraj pojamrala. Starejši je šel popoldne in čez noč k babici in dedku, zato smo bili popoldne sami. Moj je preživel večer v garaži s kolegom, jaz pa s tamalo. Sploh ne razume, da jaz od njenega rojstva še nisem bila frej (razen za poroko, kar se pa tudi ni prav fino končalo). Rabim čas zase - nujno. A dokler bomo zidali in bo mala še najoški, lahko o tem samo sanjam.

Drugi mi pa sam rečejo, ma imet dojenčka je najlepše, ti sam uživaj.
Itak, da imajo prav. Ampak poveličujejo samo lepo stran starševstva. Sploh pri prvem obstaja še druga stran, ki pa ni tako zelo bleščeča - ko se moraš navaditi na nove razmere, ugotiviti, kako se to gre z otrokom, ko si nervozen, ker imaš občutek, da ne veš, kaj delaš, skačeš pokonci za vsako figo. Nepresepane noči, utrujenost, naveličanost ... Še dobro, da so naši otročki taki srčki, da to na koncu res hitro pozabiš.

Ajoj, sem te secirala sedaj filipinab, a kaj, ko mi je tvoje počutje v tem trenutku tako blizu.

Lepo praznujte danes.

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
15.11.2013 9:30:53   
grašek
Pozdravljene in dobro jutro!

Upam, da mi oprosite tole mojo dolgo odsotnost, pa še opravičila se nisem za sredo. Bom kar takole na počez malo pokomentirala, da pridem na tekoče.

Pozdrav novim, lepo, da ste se tako vključile.

Super vsem za spremembe v prehrani, lepo je videti, da naš forum deluje tako pozitivno in glede prehrane vsi delamo manjše ali večje spremembe. Jaz tudi. Naša ursonok je pa praporščak!

Srečanje - no sem predlagala mothercare - kako se je obnesel prostor? V sredo smo šli za cel dan v Avstrijo, jaz sem imela tam en obisk pri partnerjih v projektu, ki ga vodim, potem pa smo šli v Ikeo in tam prebili 8 ur. Je bila kar prigoda, itak je vse prilagojeno za otroke. Jaz sem zjutraj vse nakuhala - kosilo, malico, naša L. je toliko starejša, da je že 4-5 obrokov na dan. Sploh pa je ogromno.

Gibanje
- Luna je bila stara 7 mesecev v nedeljo in je podobna Aurorki - na videz, po suhosti in gibanju. Se kobaca že 1 mesec, sedaj pa se že tudi sama vzdigne ob opori, se nazaj vsede, tudi pri kobacanju se lepo nazaj vsede in študira igračke. Tako se kar precej zamoti, pa lahko kaj naredim vmes. Mislim, da je veliko odvisno od konstitucije otroka, pa tudi, če je ves čas na tleh, dobi ogromno izkušenj.

Delo, delo- tudi jaz ga imam ogromno, tega ne morem spustiti, če sem na porodniški, so pa v novembru vsi želeli neka predavanja - pred decembrom, da sem imela sedaj v 14. dneh kar tri, 1,5 ure, 3 ure, v pon. pa imam še 1 urno predavanje, naj pa bi bilo to najbolj množično, par sto ljudi. vse je področje uporabe znakov pri dojenčkih in otrocih, to je super, da ne skačem s teme na temo, pa še eu projekte koordiniram, pišem...

Prevajanje
- še nisem komentirala, ursonok, ti si zverzirana in izobražena prevajalka, samo nekateri, kako prevajajo! še google je boljši, sramota, sedaj vsak, ki ima 5 min. časa, prevaja, kar dobesedno, brez občutka za oba jezika, jaz prevajam iz znakovnega jezika v angleščino in obratno, sploh obratno je pestro, ti mora biti popolnoma jasno, kaj delaš

družinske zgodbe - vaša pripovedovanja o primarnih družinah so me kar presunila, verjamem, da znate zelo ceniti to, kar imate sedaj, tudi jaz pri mojih letih znam

bolezni, alergije, uši - ven iz naše rezidence!

tek - sem pretekla tri cele maratone v dežju, me ne gane več, celo atenski maraton je imel dež, uf je bil težek, ker je 15 km stalnega vzpona, kaj pomaga zadnjih 5 km navzdol

pošiljam povezavo na zadnji filmček z LJ. maratona, ko je naša nosečnica tekla častni krog pred porodom, Sofija je taka luškana punčka, večja kot je bila moja pri 1 m. Danes, ko imamo takle dan, bo čas za ogled.

tečemo takolehttp://www.tekaskitrener.si/?MeniID=101

Lep dan!

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
15.11.2013 9:39:05   
girl79
Dobro jutro user posted image ,

Pri nas ponoči klasika - t.j. dojenje 2x, na na srečo zadnje čase bujenje za dudo malo manjkrat, danes npr. samo 2x user posted image user posted image ....ampak ja eni pediatri so res dobri, ko delijo take "nasvete" kaj bi otrok pri neki starosti že "moral" user posted image user posted image No, filipinab, če pa ti tvojega Filipa uspe prepričat v dojenje samo 1x na noč, pol naj pa prosim tvoj Filip prepriča še mojega Filipa user posted image user posted image Sploh pa ne razmišljat o tem, da si slaba mama....zakaj že ?!?! Zato ker se tvoj otrok ne zna sam igrat in ker se ponoči zbuja in si ti zato posledično utrujena??? Zato sigurno nisi slaba mama....pri meni se starejša ni niiiiiiiič sama igrala, sem jo skoz morala animirat, no Filip se mogoče igra par minut, več pa tudi ne....igralnega centra noben od otrok ni maral...ja je potem bolj naporno vse skupaj, ampak enkrat mine in se ti otroci potem kdaj znajo sami zaigrat user posted image user posted image

Sedenje - v vozičku je še v košari, ker se (večinoma) ne pritožuje....doma bi pa tudi naš že fuuuull sedel, tako da se trudim da vseeno še veliko leži in ga zabavamo, včasih ga pa tudi malo posedemo in držimo zraven... ampak imam občutek da bo potem precej bolj zadovoljen, ko bo znal sam sedet in se bo mogoče celo sam kaj igral...I wish user posted image

slikca 123 - tudi jaz čisto podpiram tvojo odločitev o dodajanju AM...ni vredno vztrajat pri dojenju za vsako ceno. Sploh pa če dojiš in samo malo po potrebi dodajaš je to čisto super!!! Za otroka sigurno boljše delno dojenje+AM in skulirana mama, kot pa samo dojenje + utrujena, nervozna mama!!

dansas- ja očitno že mora biti nekaj na meni, da si me ljudje prestavljajo blond user posted image user posted image Imam enega znanca, ki je slep in mi je tudi po par letih poznanstva, ko sva se nekaj pogovarjala, kakšne barve las imam rekel da si je vedno predstavljal da sem blond user posted image user posted image

sasa33 - super za pomivalca!! user posted image user posted image Jaz si sploh ne morem predstavljat da bi bila brez, ker če pa kaj ne maram počet je pa to pomivat posodo user posted image No jaz pa zadnje čase sanjam o sušilcu....dokler smo bili trije, mi ni bila taka panika obešat cunj, zdaj ko smo pa 4je, se mi pa zdi da skoz te cunje obešam, pa zdaj moramo imeti to stojalo noter, ker se zunaj nič več ne suši in mi je itak skoz napoti itd....problem je samo v tem da imam na pralnem stroju previjalno + zgoraj na policah vse cunje za malega....tako da nimam prostora za sušilca...sem že razmišljala da bi ga kar v spalnico dala user posted image user posted image

Ja pri nas je tudi čisto črno zunaj...ponavadi greva dopoldan ven s Filipom, danes mi pa kar ni...bova šla mogoče kasneje, če se bo vsaj malo razsvetlilo...zdajle mali že spi prvo rundico...je bil že ob 7.00 pokonci

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
15.11.2013 10:02:09   
ursonok
Ojla,

uf, vidim, da se tukaj že na polno dogaja user posted image

Filipina
ja, to, kar pravi P, je morda res, a človečka ne moreš prisiliti v nič. Kvečjemu ti se počutiš "čudna", ker pač ni vse tako, kot naj bi kao bilo. Imaš kakšno drugo pomoč razen moža - morda mama, tašča itd? Da bi se lahko ti čez dan malo naspala ...
Sicer bo pa to minilo, verjemi. Čeprav se zavedam, da je v tem trenutku to slaba tolažba user posted image

Saša
super za naspanost, pa seveda za pomivalni stroj user posted image Tega sicer ne štekam - mi smo ga v Krakovu imeli, popolnoma novega, a ga nismo NITI ENKRAT uporabili. Niti zalaufali ga nismo. Vse na roke. Sicer mi ni velik užitek, a zlaganje posode noter, pa potem spet ven itd, se mi zdi še bolj zamudno kot pomivanje na roke. Da ne omenjam, da se dosti posode v pomivalcu slabo opere. No, vsaj tako ljudje pravijo, sama ne bi vedela user posted image
Upam, da ti bo dobro služil!!

Grašek,
sem se večkrat spraševala, kje si ... ja, zajebano, takole med kao porodniško delat. A ti imaš dva odrasla otroka, tako da ti vsaj pri teh dveh ni treba plenic menjat user posted image
Prevajanje - sem ravnokar dobila lektoriran prevod knjige. In sem se spet zasekirala zaradi lastne slovenščine user posted image Morda se mi malo pozna tudi to, da že 8 let živim v tujini. No, lektor sicer pravi, da sploh ni slabo, da se ponavljajo ene in iste napake. Ja, saj je res, a vseeno. Se zelo dobro zavedam, da rabim lektorja (by the way - skoraj vsak prevajalec v slovenščino ga rabi, očitno ne obvladamo dovolj zadeve). A vseeno, moji prevodi so smiselni in ok, sem pa že srečala - predvsem pa slišala o tem - pevode, ki so totalna katastrofa. Sploh iz angleščine se mi zdi, da se vsak počuti poklicanega, da kaj prevede user posted image user posted image

Povej mi še, kako je rodila Jasmina - so ji sprožili? V filmčku namreč kar napove, da gre danes v porodnišnico. Težko vnaprej veš, kdaj se bo začelo...

Sicer je pa super filmček, komaj čakam, da grem danes laufat! user posted image

Nič, tamala tečnari, se morda javim pozneje ...

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
15.11.2013 10:22:47   
Sonce33
Zivjo punce!

Mi smo danes spali se kar ok. Edino spremenilose je to, da zvecer ko zaspi je vcasih takoj trdno spal, sedaj se pa non stop zbuja in to vsaj dve uri na zacetku. Tako, da sem ugotovila, da je bolje da ne grem z njim spat, ker potem ravno zaspim in se on zbudi. No, potem okrog 23h je pa vceraj zaspal in se zbudil ob 4h, sem mu dala dudo in je spal do 6h user posted image . Takrat sem ga pa morala podojiti, ker bi mi sicer levo josko razneslo, je bila tako polna, da je mleko kar ven teklo user posted image . Pa sem mislila, da je tega iztekanja ze konec user posted image .

Sover - user posted image za pirin kruh. Sem vesela, da ti je uspel. Pri nas ga jaz sedaj redno pecem. Sicer se malo zmrdujejo moji, ker so navajeni trgovinskega, ampak se bodo ze navadli user posted image . Bom pa tudi jaz poskusila po tem receptu, ki si ga napisala. Ima kaj poseben okus zaradi vinskega kamna? A po tem receptu ga ni treba vzhajat?

Filipinab - tocno vem kako se pocutis in, da ti besede kot "saj bo minilo, saj bodo zrasli itd." trenutno nic ne pomenijo, ampak dejansko je res. Ne se obremenjevati s tem kaj ti rece P in verjemi, da bo vse v redu. Lahko je dajati nasvete, ampak ti najbolje poznas svoje razmere in ves kaj lahko naredis/spremenis in cesa ne. Jaz nisem mogla pri taprvi imeti metodo dretja, ko je bila dojencek. Zdaj, ko je stara 5 let, pa brez problema poslusam njeno dretje, ker vem da samo trmari in izsiljuje. Namrec jaz sem mnenja, da majhni dojencki tega se ne znajo in da verjetno je razlog zakaj jocejo. Eni pac potrebujejo vec pozornosti, drugi manj. Pa kot vidis, se je v teh 5ih mesecih velikokrat spremenil ritem spanja, hranjenja, budnosti... Skoz je nekaj novega user posted image . Ti poskusaj cim bolje poskrbeti za sebe. Kadar je moz doma, si vzami cas za sebe, pojdi sama na sprehod, preberi poglavje v knjigi, delaj kar te veseli in tisto cesar mores kadar je filip s tabo. In nisi slaba mama! Dalec od tega. Vsako od nas kdaj spremljajo tocno taksni obcutki, kot tebe zdaj. Pa se polna luna bo v nedeljo.Tako da jaz kar luno krivim za vse user posted image user posted image . Posiljam ti en velik user posted image user posted image

Sasa33 - tudi jaz sem pred kratkim dobila pomivalca in sem presrecna. Imamo bolj majhno kuhinjo in po kosilu je bilo grozno. Posoda je bila nalozena povsod, pomivanje je trajalo eno uro, pa brisanje in zlaganje... user posted image Zdaj mi ostane veliko vec casa po kosilu in je super. Tako da user posted image .

Suha koza - mi zaenkrat nimamo tezav s tem. Tudi I ne mazem z nobeno kremo, ne kopam ga s samponi. Edino vcasih mu v banjico dodam malo kamilicnega caja. Tako sem delala tudi pri ta vecji in ima lepo kozo. Se mi zdi, da vec kot mazes in dodajas vlage otroski kozi, manj je le-ta sposobna sama generirat vlago. No, to je samo moje laicno mnenje. Je pa res, da je odvisno od tipa koze dojencka. Kaj pa kaksen bepanthen na predele, kjer je suha koza?

Mi se tudi sedaj trudimo z bolj zdravim nacinom prehranjevanja. Vceraj je bila na meniju riba + krompir v kosih, danes pa moz kuha in ne vem kaj bo pripravil. Jaz sem si za zajtrk pripravila smoothie (spinaca, banana, pomaranca, laneno seme in voda). Meni je super kombinacija. Moja soseda, ki je pa pila kavico pri nas zjutraj pa pravi da je kot da bi se nekdo skozlal (sorry za izraz) user posted image ...

Vceraj sem sla z mojim malo potrenirat na plezalno steno in sem danes cist dead. Vse me boli, rok ne cutim. Trebusne misice ocitno se imam, ker me bolijo user posted image . Je blo fajn in upam, da kmalu spet ponovim.

Lepo se imejte.... in naj vam cim hitreje mine tale dezeven dan.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?