|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
19.10.2013 19:29:24   
ni_ka21
Res smo že vse kar nestrpneuser posted image Jaz že imam čisto vse pripravljeno za v porodnišnico pa za domov tudi. Komaj čakam da spoznam našo user posted image .Ker mi res že pošteno vse dol tišči pa nadležno boli. Tudi jaz upam na polno luno pa še likat sem se danes spravila, ampak mam bolj občutek da bo tisti dan rojstva naše pupe drug teden.

Za protibolečinska sredstva pa se ne odločam, ker imajo dosti negativnih stranskih učinkov. Res je da me je malo strah pa imam 1000 vprašanj, kak bom zmogla,.... samo se nekak prepričujem da me je te neke vkup, da bom prenesla vse in na koncu se splača potrpet. Že prvi porod je bil naporen, ampak se prepričujem sama sebe da zmorem in se bom prepostila toku narave.

Ženske saj zmoremo, saj nas je narava tako naredila, da lahko če je sila premikamo tudi goreuser posted image


(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: Novembrke 2013
20.10.2013 9:45:52   
mala zirafa
Se strinjam s tabo nika, glede nestrpnosti.Tudi pri meni se zdi da je trebuh vsak dan nižje. Zdej ko sedim ga čutim že na stegnih, groza.Vsaka čast ti, da boš rodila brez analgetikov.Tega si sploh ne predstavljam, ker jaz bi skup padla od bolečin.user posted image
Končno imam stanovanje zrihtano, zdej grem pa res lahko v P. A tudi pri vas niha razpoloženje?Včasih se zalotim kako bom zmogla, pa da sem si nakopala dodatne skrbi, drugič da je to čudovito. Verjetno me že dajejo hormoni.
Boste šle kaj pohajat danes? Na našem koncu bo baje grdo, ampak hodit pa je vseeno malo treba.Uživajte!

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: Novembrke 2013
20.10.2013 19:19:16   
november2010
No jaz sem upala, da bo kaj ta vikend, ampak žal ne bo nič :) Zdaj pa upam, da še kak dober teden počaka, imam na faksu ene laboratorijske vaje, ki so obvezne, pa bom imela sam komplikacije če se jih ne udeležim... ampak itak, otroček bo prišel takrat ko bo zanj prav in prav je tako :)

Rojevanje brez protibolečinskih - jaz imam dvakrat dobro izkušnjo, mislim, da bi lahko moja poroda dala v skupino dokaj lahkih in hitrih, seveda pa ne brez bolečin - in menim, da če ti lahko pomagajo, zakaj pa ne... ampak vsak po svoje izbere in vsaka zase najbolj ve kaj je zanjo prav.



_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: Novembrke 2013
20.10.2013 20:28:53   
tintin
podpis pod november2010, glede poroda brez protibolečinskih...jaz si ne predstavljam imet porod z protibolečinskimi...bolečina ima pri porodu svoj namen. sem pa tudi jaz imela dva relativno hitra poroda, kljub velikima otročkoma...je pa res, da sem se obakrat pripravila fejst na porod in se je obrestovalo. kar pogumno!

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: Novembrke 2013
21.10.2013 12:14:48   
mala zirafa
Jaz vas kar občudujem da ste tako korajžne in se spopadate z bolečinami. Tudi pri nas ni še nič alarma, sicer ponoči sem imela nekje na 5 minut rahle krče pa otrdevanje trebuha, na koncu pa iz vsega tega nič.
Če pomislim v četrtek teden dni imam že rok, ampak sem tako prepričana da bo mali zakasnil. me pa vse dol vleče in tišči, na wc grem po kapljicah, mislim da je že skrajni čas, da narava malo pohiti.
Komaj čakam jutrišnji ctg da slišim njegov srček.Mislite da je to zadnji pregled?Če ne bo nič moram 2.11. v bolnico na kontrolo. Pustimo se presenetit.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: Novembrke 2013
21.10.2013 17:11:37   
*zvezdica zaspanka*
a se se katera te dni ful cudno pocuti? ne vem ali je krivo tole cudno vreme ali se meni kaj dogaja (hormoni? pricakovanje?) ... jaz sem cisto brez energije (na sreco imam vse pospravljeno in pripravljeno, pogresam pa, da imam kaj za delat), cel dan bi najraje prespala (pa trenutno dobro spim ponoci) ali pa vsaj prelezala v postelji, vse mi gre na zivce ... najraje bi se nekje zabubila do prihoda male ...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 6:44:01   
november2010
zvezdica zaspanka - tako sem bila jaz kak teden nazaj, sama sebi sem šla na živce.... zdaj je pa spet ok :) hormončki pač, tudi to zraven paše...

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 8:26:17   
spela10
Živjo punce,
pa se javim še jaz :)
morem reči, da glede na to da me do PDP loči še dober teden, se zaenkrat počutim odlično, nič ščipanja, krčev, itd. Očitno se je mala odločila da bo čez rok :)
Je pa res, da imam velika nihanja lenarjenja in aktivnosti, en trenutek sem vsa zagnana in pospravljam ter čistim na velko, naslednji trenutek bi pa samo ležala...
Še malo zdržimo in bo kmalu to obdobje samo še lep spomin :)

lp

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 9:35:14   
Anonimen
Babuške pozdravljene user posted image !

Nič ni bilo s to polno luno, še vedno sem 2v1, toda včerajšnji pregled je pokazal, da imam maternični vrat že čisto zmehčan in da sem že 3 cm odprta user posted image user posted image user posted image user posted image . Danes zjutraj sem imela čisto malo rjavkast izcedek, sedaj pa ne vem, ali je to del čepa ali le odziv na pregled, ker moram priznati, da me je kar malo bolelo, ko je s prsti preverjala odprtost, čeprav se je G trudila, da bi bila čim bolj nežna. V glavnem, baje lahko rodim v roku enega tedna ali pa tudi po roku, ne glede na to, da sem že odprta, je pa vsaj to dober znak, da se telo pripravlja na porod user posted image . Moj pravi, da bom rodila po roku, toda v meni še vedno vztraja občutek, da bom rodila oktobra. Kaj sem že rekla, da je prvi možen datum jutri, 23. oktobra, a ne? user posted image Resnično sem že tako nestrpna, se mi zdi, da vsak dan samo čakam, da pridejo popadki, pravzaprav se jih že kar veselim v smislu Naj se že začne akcija! Po drugi strani pa me je še vedno malo strah iztisa in kakšen je ta občutek, ko je dojenček tako nizko in ali me bo zaradi hemoroidov kaj bolj bolelo ... Ve, ki ste že rodile in to brez protibolečinskih sredstev (ker sama želim naravni porod), kakšen je občutek pri iztisu? Popadkov me nekako ni strah, verjamem, da jih bom nekako predihala, se jim prepustila kot valovom, toda do iztisa prvič nisem prišla in nimam blage veze, kakšen je občutek. Hvala za vse info user posted image .

reza1 - Super za potepanje, res je sedaj pravi čas za vse tiste "odložene" stvari, čeprav še malo, pa bo konec tega luksuza user posted image . Vreme je zares čudovito, še večeri so topli, kot bi bilo pozno poletje. Ptički so se najbrž kar malo zmedli, mislijo, da je pomlad user posted image . Meni zelo paše to vreme, starejša hčerka pa tudi uživa, ker ima kar krizo se posloviti od toplega dela leta, bi še kar nosila oblekice in gole noge, jaken in jopic pa niti videti ne more user posted image . Imamo vsako jesen iste bitke, toda saj jo potem mraz nekako prepriča, da je čas, da se topleje obleče user posted image . Nočna budnost mi je zelo znana, čeprav jaz nisem tako pridna kot ti, da bi šla delat, kar ostanem v postelji in načrtujem tisoč in eno stvar user posted image . Pa bravo za kuhinjo, prideš še k meni? user posted image Glede kupovanja oblačil pa je to res neka čudna reč, tudi sama vedno pristanem na otroškem oddelku user posted image user posted image user posted image . Sem se odločila, da si bom po porodu vzela en dopoldan (najverjetneje šele drugo leto) in šla v šoping sama samo zase, da si malo osvežim garderobo in poskrbim še za mami. Si bom pa morala zabičati, da otroških cunjic niti pogledati ne smem user posted image .

mala zirafa - Super za čisti domek user posted image , je res dober občutek, ko je vse čisto, človek kar nekako postane še bolj optimističen, a ne? Tudi midva imava zelo rada red, čeprav se trudiva, da nisva neka pretirana čistuna in sužnja čistoče. Sem opazila, da se tudi hčerka bolj mirno igra, ko imamo red, očitno ta urejena energija redu vpliva tudi na otroke. Pa še dobro, da si šla na test za streptokok, da sedaj veš, kako ukrepati. In kako lepo, da sanjaš dojenčka user posted image , jaz še nisem sanjala Lili, se mi pa zdi, da že nekaj sanjam popadke, včasih ponoči več ne vem, ali sem sanjala ali je bilo res user posted image .

ni_ka21 - Bravo za pogum za naravni porod brez protibolečinskih sredstev user posted image user posted image user posted image . Itak, da smo ženske sposobne prenesti porodno energijo, samo baje se je treba popadkom predati in se ne zapreti v krč strahu. Porodna bolečina naj ne bi bila ista kot bolečina, če se raniš, ampak gre za intenzivno silo, ki ima svojo funkcijo, da otročka spravi na svet. Mene je zelo pomiril stavek od Ine May Gaskin v knjigi Modrost rojevanja, ko je napisala, da ko na ženskem obrazu opazi strah, ko jo preplavi intenziven popadek, ji reče: Ne skrbi, še nobene nisem videla, da bi eksplodirala. Pa tudi nič drugega ne bo prilezlo ven, razen otročka. Ob tem stavku se vedno nasmejim in se mi zdi, da me nekako pomiri. Jaz sicer še nisem prišla do iztisa, tako da ne vem, kakšna je moč popadkov takrat, ko je porod najintenzivnejši, toda baje kar veliko žensk ta del poroda doživlja kot olajšanje, da lahko končno pritiskajo. Ključ je baje v tem, da se popadkom predaš, ne pa se boriš proti njim, da bi manj bolelo. To je sedaj teorija, kako pa bo meni uspelo, pa bomo videli. Upam, da se bom uspela sprostiti in predati popadkom kot valovom user posted image .

november2010 - Zagotovo ne boš rodila ta teden, saj baje lahko ženske s psiho prestavimo porod, zavedno ali nezavedno. Če imaš pa obvezne vaje, normalno da ne gre user posted image . Se pa strinjam s tabo, da se mora vsaka ženska sama odločiti, kakšen porod želi, z več ali manj medicinske pomoči. In bravo za dva naravna in lahka poroda user posted image . Kateri del poroda pa se ti je zdel najtežji oziroma te je najbolj bolel?

tintin - Nas je očitno kar nekaj, ki prisegamo na naravni porod user posted image . Kako pa si se pripravljala na prva dva poroda?

Hitim jest (sem zadnje dni tako lačna, čeprav sem se do sedaj zredila 12,7 kg, kar se mi zdi super), vam pa želim, da čim prej rodite (tiste, ki si to želite) in da bi bil porod čim lažji in čim lepši ter brez komplikacij user posted image user posted image user posted image !

Pa javim, če bo kaj akcije user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu spela10)
  Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 11:44:39   
reza1
Hey hey user posted image

Ja, od dobrega počutja sem spet prišla na malček slabšega...spet ta pritisk spodaj, direkt nad sramno kostjo. Tko da sem se odločila, da si grem zdaj žogo za sedenje nabavit-sem jo včeraj stestirala, pa sm navdušena, res mi je pasalo gor sedet. Škoda samo, ker ni trenutno nikjer v akciji, vsaj vidla nisem no. Ampak baje je dobra tudi za potem, ko pride detece, za malo telovadbe user posted image

Opa opa, kaj to berem, nekatere se že pripravljate na dan D user posted image
Meni se zdi še zelo daleč, še cel mesec je pred mano. Tako da sem začela z masiranjem presredka in pitjem čaja iz malinovih listov. Če bo pomagalo ne vem, ampak upam na najboljše user posted image

Glede protibolečinskih pri porodu - upam, da mi ne bo treba nič vzet, in bom zdržala. Sem se pa pozanimala kako je z epiduralno in jo dajo baje tudi, če si že 8 cm odprt, ni nič prepozno. Tako da sem zdaj pomirjena in upam, da mi bo uspelo rodit brez tega.

NenaLena, čiščenje kuhinje se je začasno ustavilo user posted image Začela sem intenzivno, polna zagona...potem pa kr nekako "obupala"...vedno govorim, da mam mini kuhno, ampak ko začnem čistit...jao, kje se je tolk omaric nabralo?! user posted image Tako da sem čiščenje zamenjala za kuhanje, zdaj ko mam več časa user posted image Kuham in pečem, zdaj pa rabim še nekoga, da bo vse to pojedel, ker vedno nardim več kot za 2 user posted image So me same oči pri kuhanju.
S šopingom za dete sm pa tut zaključila, zaenkrat. mislim da imam za prve tri mesece zadosti oblačilc. Tko da mogoče, če se mi bo dalo poleg žoge nabavit dns, da pogledam še zase kaj-odvisno od razpoloženja. Ker mi je pomerjanje oblačil res odveč user posted image

No, zdj pa šibam, dokler je še tiste malo sončka user posted image

Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 14:42:52   
november2010
NenaLena - po resnici povem, da sploh ne vem kakšna je bolečina - popadkov ali iztisa, ker sem ju pozabila v hipu ko sem rodila.... tudi jaz se držim tega, da popadke predihavam, da se popolnoma umirim in se med popadki ne "zakrčim"... predvsem pa poslušam kaj mi reče osebje, oni že vejo :)

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 15:10:22   
spela10
Se podpišem, tudi sama ko se spominjam prvega poroda, se mi ni zdel tako boleč in sem bila tudi brez protibolečinskih.
Najhujše je bilo ležati na porodni mizi pri miru dokler nista prišla na vrsto zadnje 2 popadka :) pa sem bila samo 20 min v porodni dokler nisem rodila in upam da bo tokrat tudi tako!
Verjamem, da je mučno biti na porodni mizi po eno uro al še celo več in predihavat popadke, potem si na koncu res že čisto brez energije in je sam porod toliko težji. Je veliko lažje prenašat popadke, če se lahko premikaš, vsaj po mojih izkušnjah sodeč :)

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: Novembrke 2013
22.10.2013 18:12:45   
mala zirafa
lepo vas je brat, vidim da ni še nobena odprla sezone. No jaz sem danes s ctg-ja so mi skoraj solze prišle ob poslušanju srčka.v glavnem se še nič ne dogaja, vse je ok,dobila pa sem antib. Amoksiklav in sem ga že danes vzela. Imam pa ponovni pregled čez en teden.a tudi ve ste tako pogosto pri G zadnje čase?
Tudi pri nas je vse na svojem mestu in pošlihtano, tako da za razmišljat imam samo kaj kuhat za kosilo in kaj za večerjo.
Glede bolečin, še vse do zdaj so preživele, tako da kar pogumno.
Uživajte konec dneva.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 9:34:05   
Danijeladejan
Pozdravljene!
Tudi jaz včeraj bila na ctg,ki je bil lep,čudovit je rekel ginekolog.Poslali so me še v laboratorij,in od zdaj dalje morem spet k svoji ginekologinji.To pa bo samo enkrat(če bo), ker pol pa je že PDP in so pregledi v porodnišnici.Drugače pa tud jaz nimam neke energije,mislim da me je to počivanje čisto polenlo.Mene včeraj nic ni pogledal če sem odprta,samo UZ je delal.Pravi da je pač bolj drobna ampak v mejah. Komaj čakam da se zgodi ta veliki dan:-) Je pa ful aktivna spet zadnjih par dni spet. Na čase me tsk piči kot z iglo nad sramno kostjo,pa mi je sestra včeraj rekla da zato ker je tolko nizko in pritiska na živec.Se kateri od vas tud to dogaja?
Uživajte in sporočajte :-)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 10:49:47   
mala zirafa
Lahko bi že kaj bilo.ampak očitno nam ni usojeno.imam filing da bom šla čez rok, ker sem sprva imela datum 9.11., potem pa 31.10.Glavno da je vse ok.Sem pa psihično na psu ker ne morem spat, pa čez dan sem kot cunja.sprašujem se, kdaj bo že enkrat tega konec.
A morda veste kdaj sprožijo porod, ko greš čez rok?Meni so rekli da te samo spremljjajo, nič konkretnega.Pa še to, danes sem sanjala da so me odpeljali v porodno, potem pa je vstopil mož v sobo in sem se zbudila.Mislite da sanje kaj pomenijo?

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 11:15:00   
*zvezdica zaspanka*
mala zirafa hehe, baje so takšne sanje čisto normalne, sploh proti koncu nosečnosti ... jaz sem zadnjič sanjala, da sem rodila, ampak mene ni bilo zraven. noro a? user posted image drugače pa mislim, da porod sprožijo šele po 14 dneh, prej naj bi bilo še vse skupaj dokaj normalno (če vse ok poteka). no, tako sem brala, naj me pa popravi, če ima katera točnejše info.
meni se pa skoz dozdeva, da bom rodila na datum, ki ima v svojem številu 3 (don''t ask me how) - torej mi ostane konec meseca ali pa 3.11 (danes dvomim, da bo kaj user posted image ). no ne vem, imam pa občutek, da tudi ne bom preveč prehitevala.
pregledi konec nosečnosti so bolj pogosti, jaz sem bila v četrtek, pa ga imam ponovno ta teden v petek (sredi 39. tedna). ctgja mi sicer še niso delali - predvidevam, da zato, ker je vse ok, mala je pa tako ali tako aktivna za tri user posted image uh ... še 14 dni user posted image

danijeladejan jaaa! mene tudi špika, še posebej ko se premika. ginekologinji sem povedala, je zadnjič pogledala in pravi, da je vse normalno. pač mala je aktivna (takrat je celo pri glavi imela roko in nogo in močno rukala), vezi in kosti se pripravljajo na porod in to naj bi bilo to.

nenalena ooo, to pa je že kar napeto pri vas potem?! super, še malo, pa se boste cartali. jaz tudi berem modrost rojevanja (porodne zgodbe sem sicer spustila, ker se mi zdijo preveč "drugačne", itak je pa vsak porod zgodba zase in se nočem obremenjevati z izkušnjami drugih), mi je pa zelo všeč drugi del knjige, kjer opisuje dogajanje med porodom. upam, da se mi bo uspelo prepustiti porodu, vsaj želja je takšna. zelo pozitivna knjiga, v glavnem priporočam.
v knjižnici sem si sposodila še knjigo moj porodni načrt (dr. marsden wagner), ampak sem prebrala le določena poglavja. konkretnega porodnega načrta si sicer ne bom sestavljala, vem pa približno, česa si (ne) želim. ve boste spisale porodni načrt?


< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 23.10.2013 11:16:17 >

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 12:02:11   
Danijeladejan
mala zirafa ja to je to o čem sem zadnjič pisala, tisti teden ko sem bila jaz v porodnišnici so prestavli tedne na 41 ne več 42. In so meli tako štalo da se jim je mešalo. Včeraj na ctg pa sem se z sestro pogovarjala in je rekla da so imeli to kao samo poskusno obdobje da so sprožali po 41.tednu in so vidli da je to preprosto too much in jim ne znese, tak da so zdaj nazaj na 42.tednov prestavli, tak da kolko jaz razumem pol po 42 tednu sprožijo.Še en dokaz da smo pravi poskusni zajčkiuser posted image
Je pa normalno da so zadnji teden pregledi enkrat na teden, vsaj jaz sem imela tak termine, zdaj sem pač hodla v porodnišnico, zaradi "težav", drugače bi pa k svoji ginekologinji. Jo pa že prav pogrešam, ker ji nekak najbolj zaupam,res mi je vsakič naredla UZ pa vaginalni pregled če je še maternični vrat zaprt, tam pa mi vaginalnega niso niti enkrat naredli. No če bom dočakala grem drug teden k njej.
Me pa je ravnokar klicala babica, verjetno ta ki nas po porodu obiskala in sma zmenjeni da pride danes malo pogledat pa se pomenit. Nisem vedla da pride že pred porodom na obisk, nam v šoli tega niso nič povedali, ali pa sem jaz preslišalauser posted image Sem pa vesela da pride pa da kako rečema pa še mogoče kaj vprašamuser posted image
*zvezdica zaspanka*-jaz porodnega načrta nebom spisala. Itak je vprašanje kolko ga v Mb porodnišnici sploh upoštevajo. Vse kaj si želim je samo to, da ko bom tak daleč, naletim na dobro osebje v porodnišnici in da bom znala čimbolj obvladat situacijo, kolko se pač da. Predvsem z pozitivnimi mislimi da še malo pa bom zagledala našo malo pikico, ki jo že tak nestrpno pričakujem, da bom znala popadke predihavat in da bo čimprej mimo. Po eni strani se še vedno ne zavedam čisto da se lahko zdaj zdaj zgodi. Čas je res tak zbežal. Ampak zdaj se je začelo vlečt.Ja polek pikanja tud jaz čutim kak me večkrat prav žgečka z rokicami tam čisto spodaj, vcasise mi zdi da mi prav določen del rokice(predvidevam)ven potisneuser posted image Drugače pa to svojo malo ritko premetava iz enega konca na drugegauser posted image
Uživajte user posted image pa upam da se čim prej začne akcija pri tistih ki si to že tak želimo user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 15:48:49   
mala zirafa
Ko bi le kmalu bilo.Očitno ima še kar placa v trebuhu, tudi mene žgečka tako, da kar poskočim, če ležim na boku.Zaradi tega ne spim.Ampak to je dober znak po drugi strani.tudi jaz kar ne dojemam da je od + testa tako hitro minil čas.
zanimivo da meni ni delala UZ že en lep čas, vag. pregled pa sem imela mimogrede samo zato, ker mi je vzela bris.Tako oda nimam pojma če sem kaj odprta.Če drugi četrtek ne bo nič, moram 2.11. v P na kontrolo.En teden pa res mine kot bi mignil.

A ste si kaj skuhale v naprej oz. zamrznile gotovo hrano?Pri nas je samo juha, kakih golažev nisem delala.Me že zdaj mama razvaja, kar je super.Še rjuhe mi hoče oprat in likat, pa sem rekla da zdej še zmorem.

Hotela sem še vprašat v kaj boste deteta oblekli po vrhu oblačil za domov Jaz sem mu pripravila zimski kombinezon, a se še vedno sprehajam po hiši v kratkih.user posted image Tako da razmišljam o plišasti debelejši jakenci.teh 20 stopinj kar ne pade, hvalabogu.Naj kar traja tako vreme.user posted image

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 18:19:28   
tintin
Nenalena: sam iztis ne boli ravno, jaz sem ga občutila kot zelo močan pritisk navzdol oz. ven vmes med močnim popadkom...pri obeh porodih sem pritisnila samo 2x in je bil otroček zunaj. Ne se bat iztisa, poslušaj babico, ki ti bo povedala kako dihat in koliko pritiskat...

Hrane ne bom zmrzovala nič, tud sicer nikol ne zmrzujemo.. bo že mož kaj skuhal, itak ima dva otroka za nahranit pa bo še mene...:)

mene mal dol tišči občasno, trebuh mi otrdeva...ampak upam, da bo dete počakalo do 3.11, ko bo donošeno.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 18:22:22   
tintin
aja, jz bom dete oblekla v bodi na preklop, mako majčko, bombažne žabice do pasu, overall debelejši bombažni pajacek, kapico, štunfke/copatke, v lupinci bo zavit v zimsko dekco/vrečo....bo pa dete v oranžni barvi šlo domov:) ker pač ne vemo spola:))

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 18:26:23   
tintin
aja, porodni načrt - knjigo sem seveda prebrala kot tudi modrost rojevanja...ampak sama porodnega načrta ne bom pisala...itak ne vem kako se bo odvijalo. Moje želje so, da bi rodila dopoldan (da so otroc v šoli in vrtcu), ker sva čist bosa z varstvom (ok, skrajna možnost so eni kolegi, moji starši rabijo pa eno uro do nas)...in je celo možno, da bom mogla it sama rodit...Glede poroda si pa želim čimbolj natur pot, naj me pustijo pri miru, da delam svoje:)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 20:55:51   
november2010
Moj porodni načrt je kar v moji glavi - prepustit se, poslušat osebje in to je to. Če bo možnost bi rada čimdlje bila pokonci in ne v leže, če bo fajn bolelo bom prosila za Ultivo. Skratka - bomo videli takrat kako in kaj.... če bo možnost da me ne bodo prerezali bi blo tud super, ampak glede na to da so 2x me... sicer samo par šivovov, ampak je bilo vseeno neprijetno.... čeprav še vseeno bolje to, kot pa da se kaj raztrgaš....

Jaz si v bistvu že ful želim rodit, ampak po drugi strani pa si želim, da bi stvari potekale čimbolj naavno, da mali pride ven takrat ko bo on pripravljen.... jaz bom že "potrpela" še kak dan dlje :) do sedaj sem obakrat imela svoje popadke, prvikrat mi je odtekla tudi voda, v drugo so mi mehur predrli in to je blo to...

Kar se oblačenja tiče - sem zagvornik čebulnega oblačenja, pripravljeno imam več. tud kombinzonček, potem bom pa takrat videla kako in kaj bo zunaj.... zdele je res še ful toplo...

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: Novembrke 2013
23.10.2013 20:57:18   
november2010
aja jaz imam tudi pregled in CTG v petek, priznam da sem že malo nestrpna, čeprav dnevi ob dveh otrokih doma itak kar letijo mimo :) drugač pa na koncu je normalno da te naročajo na 1 teden...

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: Novembrke 2013
24.10.2013 8:30:13   
spela10
No meni pa se je danes odluščil čep, tako da nekaj se že pripravlja :)
Jutri imam pregled in CTG, in komaj čakam da vidim, kaj bo pokazal.
Glede oblačilc sem tudi jaz pripravila več stvari in bom potem vidla kako in kaj.
Porodnega načrta nisem nič sestavila in se bom prepustila toku, kot bo pa bo, se mi zdi, da bi me preveč obremenjevalo, če bi imela nek načrt in se trudila to izpeljati. Je bolj sproščeno, če se prepustiš dogodkom in si optimist, da bo vse potekalo tako kot mora :)

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: Novembrke 2013
24.10.2013 10:25:50   
Anonimen
Čao babuške,

Kako vas je lepo brat, me kar pomirite user posted image . Pri nas je bilo dve noči akcija, toda popadki so bili zelo nežni in so izzveneli, tako da so bili lažni alarmi. Z možem sva že bila pokonci, vse spakirano, včeraj zvečer pa sva se že skoraj odpravila v porodnišnico, toda me je dr. Macunova po telefonu zelo pomirila in potrdla v mojih mislih, da dokler popadki res niso močni in redni, nima smisla nikamor hodit. Gre za to, da sem se sedaj dve noči konkretno odpirala, kar sem pa zanimivo čutila kot vzburjenost user posted image user posted image . Zbudila sem z rahlimi popadki in bolečinami kot pri menstruaciji, pa v križu, nožnico sem imela čisto nabreklo in čutila, kako se mi vse širi, vse to pa me ni bolelo, ampak mi je celo ugajalo. Ko sem vstala, pa sem čutila, kot da imam glavo od Lili že čisto spodaj in bo treba že pritiskati. Svašta user posted image user posted image user posted image . V glavnem jaz se očitno postopno odpiram, kar je baje dober znak, da se telo pripravlja, porod pa je lahko danes ali še vedno čez 14 dni ali celo kasneje. Prvič se mi to niti pod razno ni dogajalo, zato sem sedaj kar malo spaničarila v smislu Joj, gremo rodit. Ta noč je bila popolnoma mirna, tako da očitno še nismo tam, pač bolj sem odprta, kar je konec koncev super, bom pri porodu prišla samo potisnit in bo user posted image user posted image user posted image . Sem pa tudi jaz te dni zelo utrujena in se mi prav nič ne da user posted image . Hodim itak že težko, saj mi otrdeva trebuh, pa Lili mi ful pritiska spodaj, da se mi včasih zdi, da hodim in sedim na njeni glavi user posted image .

reza1 - Njami, kakšen višek peciva lahko pošlješ k nam user posted image . Jaz sem tako cotasta, da se mi še kosila samo zase na da skuhat in počakam, da pride mož iz službe in nekaj skupaj spacava user posted image .

november2010 - Če se ne spomniš, potem že ni bilo hudo user posted image . Je pa pri iztisu baje res dobro poslušati babico, ki ti pove, kdaj pritiskati in kdaj počakati, da ti lahko varuje presredek.

spela10 - Samo 20 minut? user posted image To pa je bilo hitro user posted image . Jaz bi tudi teh tvojih 20 minut user posted image . V prvi porodni dobi je gibanje res ključno, toda glede na to, da bom jaz rodila v Jesenicah, kjer podpirajo naravni porod, vem da me ne bodo silili ležati, če se bom želela gibati. In čep se ti je že odluščil? user posted image user posted image . Kako pa je to izgledalo? Ker jaz sem imela eno majhno sluzasto in rahlo krvavo kepico, ampak je bila zares majhna, kot recimo za četrt grahovega zrna. Prvič pa mi je voda odtekla brez, da bi sploh kdaj opazila čep user posted image .

Danijeladejan - Jaz imam zadnji teden vsake toliko težavo, da mi hoče cela noga otrpnit, ker mi pritiska na en živec in potem se tako dolgo prestavljam iz enega boka na drug ter masiram kite pri boku, da se nekako umiri. Sedaj je otroček zares že zelo nizko in pritiska na vse te živce, tako da je očitno to normalno. Vsi ti neprijetni in čudni občutki tam spodaj user posted image . Da ne govorim o tem, kako mi včasih brcne v mehur, se mi zdi, da mi ga je prav zagrabila in stisnila user posted image . Pa super, da boš babico videla že pred porodom, to je odlično user posted image , saj je tako veliko lažje navezati zaupen odnos med porodom. Tako bi moralo biti pri vseh porodnicah, ne pa da šele pri porodu prvič srečaš žensko, ki te spremlja v tako intimnem in pomembnem dogodku.

*zvezdica zaspanka* - Mogoče pa se tvoja trojka uresniči user posted image . Moj prvi "napovedan" datum 23. oktober je že mimo, tako da mi ostaneta samo še 28. in 30., da vidimo, koliko sem čarovnice user posted image . Porodne zgodbe v prvem delu knjige Modrost rojevanja pa so zelo prijetne, mene so zelo pomirile, saj so med sabo zelo različne in je v vsaki nekaj, s čemer se mogoče lahko identificiraš. Tako da jih toplo priporočam user posted image . Od Wagnerja pa sem jaz prebrala že pred prejšnjo nosečnostjo in že takrat napisala porodni načrt, tokrat sem ga pa samo priredila glede na prejšnji CR. Zame je porodni načrt (jaz sem ga poimenovala Moje želje glede poroda Lili Hane) zelo pomemben, da mi med porodom in po njem ne bo treba vklapljati možganov, in bodo že vnaprej vedeli, kaj si želim: od tega, da ne želim umetnih popadkov in protibolečinskih sredstev, da prosim babico, da mi varuje presredek in da mi Lili z verniksom vred položijo na moje prsi, da s pregledom počakajo tudi kakšno uro, da jo najprej podojim, do tega, da bi želela, da jo ujame mož. Vsekakor pa gre samo za želje in se seveda zavedam, da jih bo treba sproti prilagajati okoliščinam poroda, kar sem v porodni načrt tudi zapisala. Sicer so mi ga v porodnišnici že pregledali in mi je G rekla, da so vse želje uresničljive, vsi skupaj pa se bomo prilagajali poteku poroda. Če želiš, ti lahko moj porodni načrt pošljem na ZS, če te zanima user posted image .

tintin - Hvala za info glede iztisa, si me zelo pomirila user posted image , saj me je na prejšnjem pregledu babica (ko mi je delala CTG) malo prestrašila, češ da je občutek kot da bom eksplodirala in da me hemeroidi ne bodo boleli zato, ker te takrat itak vse tam spodaj zeloooo boli. In to reče ženski, ki je tik pred porodom user posted image . Upam, da pri mojem porodu ne bo te babice, toda na srečo bo ob meni tudi dr. Macunova ali ena druga ginekologinja (zaradi vaginalnega poroda po CR), ki obe bolj sproščeno gledata na porod in ga ne povezujeta nujno z grozno bolečino. Očitno je to še ena babica stare šole, saj je sama rekla, da so babice rabile kar nekaj časa, da so sprejele smernice naravnega poroda, ki jih jeseniška porodnišnica zelo podpira. A tudi tebi trebuh otrdeva? Meni se zdi, da imam trdega ves čas, ko sem pokonci, in da se mi sprosti samo, ko ležim na boku. Zato nočem pretiravati s sprehodi, toda samo ležati pa se mi tudi ne zdi ok, saj se mi zdi, da kar okamenim po nekaj časa ležanja. Tako hodim po hiši kot mesečnica in ne vem, kam naj se dam, saj mi sedenje ne paše, ležanje tudi ne, ko hodim imam trd trebuh ... sama sebi sem v napoto user posted image user posted image user posted image . Glede časa poroda pa bi tudi jaz bila najbolj vesela, da bi mož zjutraj hčerko odpeljal v vrtec, čez kakšno uro pa bi se midva odpravila v porodnišnico, v kakšni uri ali dveh bi rodila, tako da bi potem lahko še mož šel po hčerko in bi že skupaj prišla k meni na obisk user posted image . Tega seveda nisem pisala v porodni načrt user posted image , bi pa to bil idealen scenarij, saj imava tudi midva težave z varstvom in bova morala poklicati in plačati varuško v primeru, da bo ponoči ali popoldne. Upam, da se najnini načrti uresničijo user posted image user posted image .

Spet roman user posted image . Naj bodo zadnji nosečniški dnevi čim bolj brez težav, noči čim lažje in porodi čim lepši user posted image user posted image user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu spela10)
  Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Katero ime izbrati za punčko?
mmmv

Kaj vam je lepše

Maša (63%)

Tjaša (37%)


Število vseh glasov: 257

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!