Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 11:15:49
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
zakaj pa ne bi vračali? coala ne sekiraj se, samo še 1 sesalec si zraven kupi, ker je 1 za nosečnico premalo počivat!! (sedaj bi mi naši rekli...kdo se oglaša)
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 18:34:51
|
|
|
|
iris1978
|
IZVIRNO SPOROČILO: coala Oj punce evo mene spet :-) tale tema je čist zamrla :-( spet mam eno vprašanje.Sedaj čakam prvi UZ po pozitivnem testu imam ga naslednji teden,pa me zanima ker me tako grozno boli hrbet,pa ne spodaj v križu ampak zgoraj zadaj v rebrih pod lopatico.Sploh če sem preveč aktivna,pa če sesam pa take.Saj vem zaj sem že spet panična :-) Coala, najprej čestitke za plus- se potem ni vlilo, kot si napisala . Glede bolečin in znakov pa se probaj čimbolj sprostit,pa bo. Če pa so bolečine prehude, pa pokliči svojega zdravnika ali pa v MB in povej kako je na stvari. Te pa malo previsoko boli, da bi bilo kaj povezano z nosečnostjo- samo moje mnenje. Probaj se čimbolj sprostit. Sicer sem jaz bila ista in sem nonstop analizirala bolečine in znake- če me je bolelo sem se spraševala kaj je narobe in če me ni nič bolelo tudi ni bilo v redu.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 19:11:50
|
|
|
|
coala
|
hvala iris1978,res je točno tako kot si napisala.Se mi zdi da je teh 14 dni še hujših kot prejšnji,znakov nimam nobenih razen napete prsi sploh zvečer in pa že dva dni zdaj me močno napihne.Slabo mi ni,tud lulat ne hodim nič kaj bolj,ko ene pišejo že kr takoj po testu kolk hodijo,ene 5 dni sem mela čuden kovinski okus,tega zdaj tud ni,zjutraj vstanem kot,da mi nič ni ,popoldan se začne nekaj dogajat in zvečer je malo bolj.Tudi pikanje po trebuhu se je umirilo kar sem prej kr imela težave,ker zvečer sem komaj zaspala od vseh teh bolečin.Madona če še ta teden preživim pol sn car al me bo pa prej pobralo
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 19:37:29
|
|
|
|
aspera
|
Vauuu, coala, čestitam . Pa si bla že čisto obupana. Vidiš, da ne smeš prehitro vržt puške v koruzo . ne sekiraj se glede znakov, moja sestra jih tudi ni nič imela in sploh ni verjela, da je res noseča, dokler ni videla na UZ-ju .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 20:40:37
|
|
|
|
andreja83
|
čestitke coala, sem upala da bo pozitivno . Evo jst pa drug tedn UZ za prenos zamrzjenčkov pol naslednjega pa že prenos, upam
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 21:13:38
|
|
|
|
iris1978
|
Coala, nama je uspelo februarja letos in sem sedaj že v 36. tednu. Prav tako kot tebi so ti znaki prihajali in izginjali in sem se obremenjevala, če je kaj narobe. Slabosti pretiranih nisem imela, bruhala sploh nisem, tudi špikanje je izginilo, ko so se jajčniki malo umirili in zmanjšali. Prsi so me kak dan nenormalno bolele, spet drug dan nič. Pogostejše lulanje pa je prišlo bolj do izraza zdaj- v zadnjem tromesečju. Niso vsi znaki pri vsaki enaki, pri enih nosečnicah so bolj izraziti, medtem ko jih pri drugih sploh ni. Lepo mirno počakaj do UZ, pa bo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 21:14:58
|
|
|
|
iris1978
|
Andreja83 in seveda za vse ostale pa držimo pesti, da bo uspelo.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.10.2013 21:51:10
|
|
|
|
jona klara
|
coala- bravo, da je uspelo. Koliko celic in zarodkov si pa imela?tebe se spomnim že od lani, se mi zdi, da sva bii v podobnem času, če se ne motim, srečno do konca in narej
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.10.2013 7:06:02
|
|
|
|
coala
|
iris hvala ti,malo si me pa pomirila ,mela sem pa samo tri celice ena zanič ena se ni dobro razvijala,tako da so mi vstavili samo eno celico na 3 dan. andreja držim pesti zate.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.10.2013 8:49:57
|
|
|
|
jona klara
|
coala- no, da ti še jaz povem, da prvi ivf, ki je uspel in imamo doma čudovitega fantka,ki bo star 3 leta, nisem čutila nič ne prsi, ne slabosti, špikanje samo pred krvnim testom, pol že ne več, bruhanja nič od nič, samo napihnjen trebuh ampak od hormonov, strrah pred uz je bil nepopisen, potem pred nuhalno, no pol neki izcedki, ki niso bili hb ničl nevarnega, v glavnem strah pri nas ki hodimo na ivf je normalno, da je prisoten, ampak bo vse uredu, to si govori, jaz nisem celo nosečnost čutila skoraj nobenega otrokovega giba, pa je sedaj dirkalec na kolesu, ampak ne moreš mimo, da te ne skrbi, sploh če se dlje časa trudiš.srečno nosečnost, pa javi se kaj kako bo....no pri nas pa za drugega otroka nič več ne uspe, se trudimo že 2 leti, vedno pridem komaj do kake celice no srečno vsem
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.10.2013 10:38:21
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravljene , coala uživaj v nosečnosti in ne sprašuj ostale kakšne znake so imele, ker usaka ih doživi drugače(moj nasvet).Meni je uspelo spontano po 4 neuspelih postopki ICSI, sedaj sem v 23. tednu, ko vprašam svoje sestre kako in kaj vsaka pove drugače, tako da se ne obremenjuj, pa čim manj beri iskušnje ostalih, ker ene preveč dramatizirajo, tako da ČESTITKE in UŽIVAJ :) Jaz pa berem edino na netu " Nosečnost skozi tedne", da vidim kaj se dogaja, kako se razvija otrok, in ta mesec sem vas obiskala na RR IVF da vidim kaj se dogaja, ker nas je par sotrpihnk ki smo trepetale skupaj . LP vsem in srečno
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 12.10.2013 21:54:22
|
|
|
|
andreja83
|
Hvala coala in iris1978, ja upam da se tokrat uspešno začne in še uspešneje konča. Teb coala pa srečno na uz. Itak bo punce za vse nas bo še posijal sonček
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 13.10.2013 22:16:53
|
|
|
|
ninocka26
|
Se še jaz javim. Ne vem če se me še spomnite. Doma imamo 16 mesečnega fantka in v septembru sva šla v še en postopek. V petek je krvni test potrdil nosečnost. Še kar nisva dojela, da je takoj uspelo, še posebej ker je imel mali v tem mesecu 2x bronhitis in nisem res čisto nič počivala ali skrbela zase. Andreja držim pesti, da bo uspelo!!! Za vse ostale seveda tudi!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.10.2013 8:15:30
|
|
|
|
talika81
|
coala, kaj sem jaz prebrala. sem ti rekla, da ne smeš prehitro obupat. vedno je upanje in vedno moraš misliti pozitivno. glede znakov so ti že druge napisale, da se ne smeš obremenjevati s tem, kakšne znake so imele druge. vsaka ima svoje. in ni rečeno, da ti bo sploh slabo ali karkoli. meni so se npr. slabosti pričele po prvem UZ v MB, in potem nadaljevale do nekje 3. meseca , potem pa so nekako izvenele. tudi glede prsi ima vsaka drugače. ene imajo napete in boleče prsi, druge ne. uživaj v nosečnosti, misli nase in misli predvsem pozitivno naprej. ninocka26, tudi tebi/vam za nosečnost. srečno do konca. no, mi smo pa že v 25 tednu. sploh ne morem verjet, kako hitro mi mineva tale nosečnost. res ne. sploh nimam časa razmišljati o tem, da sem noseča.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.10.2013 9:28:28
|
|
|
|
jona klara
|
coala- jaz bi te pa samo vprašala v koliko ivfjih si bila do sedaj,če lahko poveš
< Sporočilo je popravil jona klara -- 14.10.2013 9:29:12 >
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.10.2013 10:35:08
|
|
|
|
coala
|
jona klara,to je bil moj 7 icsi postopek.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.10.2013 11:28:30
|
|
|
|
jona klara
|
potem pa sploh iskrene čestitke, a sampl.postopek? a prej ni nikoli prišlo do nosečnosti? vedno malo celic? oprosti, zanima me samo, ker imam jaz v zadnjih 3 postopkih vedno 2 celici, pa še vedno upam, da bo uspelo, ker enkrat je že, pa mi je res fino čuti od katere ki je v sedmo pol pa uspelo, želim ti vse dobro in uživaj!
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.10.2013 13:28:14
|
|
|
|
coala
|
nič zato če vprašaš prvi postopek sem imela samoplačniški sem hodila h dr.Rešu,sem imela tudi po 8 celic samo,da takrat sem jemala cink selen matični mleček ,tega vsega zdaj v zadnjem postopku nisem ,sem ga malo posrala glede tega.Sem se pa zdaj za zadnji postopek odločila in odšla v MB,tu so mi pa naredili ambulantno histeroskopijo zaradi lažje vgnezditve.Sem pa imela 4 postopek pozitiven s tem da je bil čez dva dni minus in je bila beta samo 12,torej se je nekaj dogajalo.Zato me je tudi sedaj strah da se ne bi kaj dobro razvijalo,ker so moji zarodki kr se nehajo razvijat,nikoli nisem imela zamrznjenčkov,zato je sedaj strah še bolj prisoten in se ne upam preveč veselit.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.10.2013 13:31:54
|
|
|
|
iris1978
|
Ninocka26 .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.10.2013 10:19:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, mene pa zanima, ali ste imele pri prenosu zamrznjenčkov kakšne znake, ki bi nakazovali na vgnezditev. Sicer sem po prenosu dveh blastocist, za podporo sem dobila samo inekcijo Pregnly in to je to. Me pa tako dajejo živci, da sploh ne vem, če mi bo uspelo zdržati do naslednjega tedna, ko imam krvni test hvala za vaše odgovore, ma super ste
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.10.2013 11:14:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdravo; jaz sem imela orng znake po vgnezditvi, ampak pol se je po parih dneh stanje umirlo in je še ostala samo napihnjenost.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 15.10.2013 11:14:47
|
|
|
|
talika81
|
Anonimna, jaz jih nisem imela. edina stvar, zaradi česar sem sumila, da je mogoče ratalo, je bilo to, da nisem imela tako izrazitega špikanja po jajčnikih kot drugače. drugače pa nobenih drugih znakov.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.10.2013 7:48:24
|
|
|
|
mish
|
hey punce ! jaz sem že stara borka, ki je vmes imela malo pauze. Zdaj me novembra čaka ETZ, pred tem pa moram začet jemat Estrofem. Zanima me, če ima katera kakšne izkušnje s tem in koliko tablet Estrofema na dan je treba vzet, ker se sploh ne spomnim kaj je pisalo na receptu (zmešana ko kura) ... hvala in veliko sreče vsem
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 18.10.2013 20:36:57
|
|
|
|
repacica
|
jaz jem 3krat po 1 tableto estrofema na dan
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.10.2013 21:08:55
|
|
|
|
andreja83
|
Tak ko je že predhodnica napisala 3 krat po 1 tableto estrofema, začneš pa prvi dan M
< Sporočilo je popravil andreja83 -- 19.10.2013 21:09:26 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?