|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
19.9.2013 15:43:30   
januar2014
marusap .. Ko si prvič noseča neveš kako pa kaj, še ginekologinja ko me je vprašala po popadkih sem ji povedala da je zame to prvič in nevem kaj je zanjo intenzivna bolečina,ker imam namreč velik prag bolečine, in mi je tut sama rekla da ene ful boli ene pa sploh nevejo kaj je to popadek do konca nosečnosti ker jih ne boli tako zelo user posted image vsaka nosečnost je drugačna pravjo ane user posted image . Sicer sem pa tut jaz mlada, normalne postave, zdrav način življenja, in na žalost sem mogoče malenkost preveč hiperaktivna.. tako da je težko zame počivat,sicer počivam zdej, ampak je problem v tem ker se jaz počutim super, razn krči pa špikanje je neprijetno. Neodgovorno je to, da moram počivat , pa se morm prisilt v to da ležim in ležim....in sem živčna ker nič ne počnem.. Priznam. Mi je pa še bolj neodgovorno za tiste, ki bi lahko počele skoraj vse, pa mislijo da nič ne smejo početi. Meni se pač ne zdi nosečnost bolezen, in sem mislila da bom ena izmed tistih ki bom lahko počela vse.. pa vidm da se res dogaja da moramo nekatere tut odležat. Sicer pa zaenkrat vse preglede od NS, Morfologije, Sladkorne, in vsak ultrazvok ki mi ga naredi, srčni utrip,.. je vse super in vrjamem da bo moj sonček počakal na pravi čas. Hvala bogu sva s partnerjem razmišljava pozitivno, se zavedava kakšne posledice bi lahko bile, ampak mislm da pozitivno razmišljanje velik bolš vpliva kot če bi zdaj razmišljala o tem kaj vse lahko gre narobe user posted image user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
20.9.2013 6:33:30   
marusap
Tudi v drugi nosečnosti ne veš vsega, ker je vsaka popolnoma drugačna. Zato pa imamo ginekologe, da nam dajo navodila, ki jih potem upoštevamo. Če misliš, da ginekologinja pretirava, si poišči mnenje drugega ginekologa. In sigurno je ginekologinja omenila kaj je strogo mirovanje. Če si na bolniški in ne moreš v službo, tudi doma ne moreš pospravljati stanovanja na veliko. user posted image Da o sexu niti ne govorim. To so najmanjše stvari, ki se jim moraš odpovedati. Z otrokom pridejo večja odpovedovanja in večje težave... "Hiperaktivnost" je pa tudi slab izgovor. user posted image

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
20.9.2013 8:49:45   
witch
Da še jaz povem svoje mnenje, oziroma izkušnjo. Tudi sama sem prvič noseča. In ne nimam pojma kaj je kaj. Ampak sem takoj čutila da nekaj ni ok. Telo mi je samo sporočilo. Ker krči, kot so se pojavljali niso bili normalni in jih prej nikoli ni bilo. Zato sem to povedala G. Seveda se je maternica krčila in ni bilo ok. Dala me je 14 dni na bolniško. S tem da nisem imela strogega mirovanja, dovoljeni so bili kratki sprehodi. V teh 14 dneh sem POČIVALA, ležala. Bolele so me vse kosti, križ, naveličana vsega. Ampak sem počivala. Vsak da sem skuhala kosilo in pomila posodo. To je bilo vse. Dragi je vmes posesal. Pa nisva umrla. Nisva živela v svinjaku. S sprehodi pa sem začela takrat, ko me res nič ni več bolelo. Pa še to so bili res kratki sprehodi. Stanje se je izboljšalo.
Zdaj na morfologiji mi je ugotovila da imam predležečo posteljico. Njen nasvet, služba, doma počivati in nič spolnih odnosov. Grem delat, pridem domov skuham, pospravim in je to to. Že skoraj tri tedne. Dragi posesa, ostalo čaka. In ne mislim tvegati. Glede SO pa ni šans da jih imava. Je dragi kar strog glede tega.

Priznam, da je bila najina pot do tega otroka dolga in težka. Zato res ne mislim zaradi bedarije tvegati to, kar sem končno dobila. Mogoče je pa to razlika med nami... Otrok ki se zgodi nenačrtovano ali takoj in tisti, ki se za njega trudimo dolga leta in pojemo kup tablet.

Komaj čakam ponedeljek da imam kontrolo, ponovni UZ, da pove če je šla posteljica gor ali ostala tam kje je bila. In v tem drugem primeru me čaka najbrž strogo počivanje. In takrat bom počivala. Pa če je potrebno vse do januarja.

Vsem, ki imate danes morfologijo pa srečno user posted image naj so novičke čim lepše.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
20.9.2013 14:36:35   
tashq
ufff, ste se razpisale...user posted image se ne pritožujem, kar tako naprej!user posted image pri meni nič kaj novega, samo čakamo naslednji pregled...
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3
...ja tashq "čokoladno mleko" ...

user posted image razmišljam jaz, kdaj bom šla v trgovino pa kupila to čokoladno mleko, da sprobam, če dela...pa mi kapne, da mamo kakav doma, pa da lahko sprobam kakav dat v navadno mleko.in kaj piše na našem kakavu?user posted image (tukaj bi pasal tisti smajli, ki se tolče po glaviuser posted image )benko! no, sem probala potem ta naš benko pa je res bolje (res čudno drugače, ker čokolada mi pa dela zgagouser posted image )...

cuker test:čudno,sem mislila, da ga zdaj rutinsko vsaka nosečnica dela, pa ga izgleda ne. kolegica ima zdaj septembra rok pa ga ni delala...user posted image drugače pa srečno vsem, ki ga boste delale (skupaj z mano!user posted image )in pa čestitke vsem, ki ste ga že naredile.

morfologija:vas ma kar veliko danes morfologijo...srečno vsem pa poročajte!user posted image

Aeio:tudi jaz sem nekako pogruntala, da nisi iz Slo, da si nekje s Severa, kot pišeš...nam zaupaš iz kje?user posted image

... Zvečer me je bejbi tko brcnu v levo stran trebuha da sm pogledala če je lukno naredu porkafleka pol se je pa še tko naguziu da me je use tiščalo. A je lump nimamo kej, se bo treba kr navadt hehe. ...

user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: witch
...Pa da se pohvalim user posted image naredila sem še zadnji izpit user posted image user posted image zdaj pa smo še diploma user posted image In upam, da pade pred januarjem. ...

čestitke!user posted image a so moje brce kaj pomagale...jih imam še na zalogi, če boš rabila pomoč pri diplomi...user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Night
... Sem pa včeraj prvič začutila boleče brce. Mali je bil zvečer tako živahen, da se mi je premikal cel trebuh, ampak drugače kot ponavadi, ko samo brca. Imela sem občutek, da se mi notri vse premika, da mi pritiska na mehur, na črevesje, v rebra, na želodec. A ne pride to šele kasneje? Saj pa zdaj še ni tako velik? user posted image ...

tudi jaz imam že kar nekaj časa konkretne brce...verjetno te mali ni samo brcal,ampak se je še obračal zraven...pri meni ima že kar fejst telovadbo...user posted image pri prvi morfologiji je bil v glavični vstavi, en teden kasneje,na drugi morfologiji, pa ni bil več na glavo obrnjen.so kar fajn telovadci tile naši...user posted image

katja123:pozdravljena!user posted image jaz sem se zredila 5 kg do 22 tedna...pa z vodo imam jaz že celo nosečnost probleme (na zadnjem pregledu je bila konno bp), ampak mi nikoli niso zdravil predpisali...

3Sonček3: mogoče pa jaz bi majčko...še razmišljam...user posted image cena?pa saj so tako dolge oz. široke, da bi pokrile naše bušije še v januarju?ker če bi že kupila, bi za to, da bi tudi nosila, ne pa za okras...user posted image barva pa verjetno roza ali turkizna...

januar2014:pozdravljena!user posted image to, da je tvoj user posted image obrnjen z glavico navzdol še nič ne pomeni, ker se ti še vedno lahko obrača (vsaj meni se je). da pa pritiska navzdol pa ni dobro in če ti je svetovano počivanje, bi se jaz tega držala. nekatere nosečnice se morajo več odrekati, nekatere manj, in prav tako je tudi potem, ko že imamo svoje otročke v rokah... so ti pa že ostale odgovorila glede počivanja. vsaka s svojega vidika;tista, ki ima že kakšno težko nosečnost za sabo ali pa angelčka, ti bo drugače odgovorila, kot tista ženska, ki ni nikoli imela problemov z zanositvijo in/ali nosečnostjo.
...Zanč je ploščice polagov po tleh mene je pa kr lomilo zravn mislm... user posted image ... Učasih sm hvaležna da se ženskam ne pozna tok k moškim če so potrebne kr v tem primeru bi si js mogla baročne kikle nost une k majo železn obročk not da se mi nebi vidlo ...

user posted image user posted image user posted image me res nasmeješ včasih s svojimi izjavami...

šola za starše:traja tri dni?ne vem...user posted image 2010 v Kranju smo imeli materinsko šolo (je to isto kot šola za starše?), trajalo je približno 4 tedne po 1-2 predavanja na teden (če se prav spomnim...).

koš za plenice:imeli smo/bomo imeli brezkasetnega.super zadovoljni!user posted image ni pa to neka nuja, lahko se uporablja tudi navadni koš za smeti...

IZVIRNO SPOROČILO: januar2014
...Hvala bogu sva s partnerjem razmišljava pozitivno, se zavedava kakšne posledice bi lahko bile, ampak mislm da pozitivno razmišljanje velik bolš vpliva kot če bi zdaj razmišljala o tem kaj vse lahko gre narobe user posted image user posted image ...

si zelo lepo to napisala...ampak...ne glede na to, kako super se ti počutiš in kako super so tvoji izvidi (vse ni tako super, če te je G opozorila na mirovanje), je res bolje, da tudi poslušaš G, da se ne boš potem sekirala,če bo kaj narobe.sicer sem pristaš tega, da naj se posluša svoje telo in ravna po tem, ampak strokovnjake pa je le vredno poslušati, saj zato pa so strokovnjaki.

papauser posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
20.9.2013 15:52:40   
dspela
Danes sem imela morfologijo in je vse ok. Vsi organi na svojem mestu, teža bebija prava za 22 teden, MV normalno dolg in za enkrat ne kaže na prezgodnji porod, spol se je videl, pa nisem hotela vedet. V 27 tednu moram dati krvi, vodo, imam tudi cukr test in še pregled, potem pa čez 4 dni pa grem po injekcijo.

witch, se strinjam s tabo. Za naju je bila tudi dolga in težka pot, sva prišla tako daleč...in bi tudi če bi morala strogo ležat, bi ležala.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
20.9.2013 16:30:22   
3Sonček3
hehe tashq to je to "benko" sm vesela da ti pomaga. In hvala da si odgovorila za majčke. Nevem mi je kr mal nerodno k nobena nč ne javi al ja al ne. Ja ne skrbi majčke so dovolj velike js sm mojo prvo lahko do konca nosila, zdej pa so na videz še daljše in ne dvomm da nebi zdržale do konca. Gospa mi ni še nč sporočila, takoj ko pa zvem potrebne informacije jih boste seveda deležne. Sm vesela da te nasmejim user posted image

dspela čestitke za uspešno opravljeno morfologijo. Upamo na vse  take rezultate ane user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
21.9.2013 12:35:05   
witch
dspela čestitke za uspešno morfologijo. Sem vesela za vaju.
Upam, da ste ostale opravile enako dobro :)

3sonček3 jaz za majčko čakam ceno. Se odločam bi jo vzel aali ne. Pa naj cena določi če ja ali ne :)

hvala vsem za čestitke za izpit :) je bl že čas da sem to naredila. Glede diplome pa ni problema, sem že v njej :D in upam, da bo decembra zagovor, in da deteko še to počaka.

Jaz pa komaj čakam ponedeljek, da imam uz, da vidim dete, da vem na čem smo s posteljico, pa da bo za mano cuker test (pa upam, da bo čim boljši rezultat:))

lep vikend vam želim. Moj bo deloven pa vseeno bo :)

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 1257
23.9.2013 12:10:29   
3Sonček3
kje pa ste punce

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
23.9.2013 16:30:43   
tashq
kje pa ste punce

eto mene!user posted image prejšnič je bilo toliko napisano izgleda, da je že izpolnjena mesečna kvota...user posted image sam predvidevam,da pri nobeni ni nič kaj novega in je potem tudi težko kaj napisat.jz računam na to, da se bo nekje konec novembra, decembra začelo kar kaditi tukaj, ker bomo toliko pisale, a ne...user posted image
majčke:nč ti ne treba bit nerodn...user posted image si pač ponudila...mogoče jih pa večina še čaka na info o ceni, se je lažje potem odločit...user posted image

dspela:čestitke za morfologijo!user posted image

witch:ti si imela pa danes pregled pa cuker test, ne? kako je šlo?user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
23.9.2013 20:04:30   
witch
Pregled: posteljica se je dvignila user posted image tako da ni več hude nevarnosti. Dovoljeno mi je normalno gibanje in SO. Tako da sem prav vesela. MV super, otroček tak kot mora biti, mati pa vesela user posted image

Cuker: izvid odličen user posted image Je bila G vsa navdušena in obe upave da bo ostalo tako do konca. Cela sem prešpikana kot kak narkoman, roke me bolijo, ampak sem vesela da je to za mano user posted image

Vesela sem, da je vse tako kot mora biti user posted image Pa ful utrujena danes in komaj čakam da grem pod tuš in spat.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
24.9.2013 6:40:40   
marusap
Jaz sem imela tudi včeraj pregled. Dojenček se počuti super, še vedno je fantek user posted image . Mi je naredila en kratek UZ in pogledala maternični vrat. Malo sem se poredila in imam zdaj toliko kg kot na prvem pregledu v 10. tednu.
Danes pa šibam v LJ pokazat moj krvni sladkor. Spet se bom nasedela v čakalnici user posted image . Upam, da vsaj spoznam svojo zdravnico, saj je bila do zdaj vedno na dopustu ali odsotna.

Lep dan vam želim!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
24.9.2013 12:13:18   
3Sonček3
witch čestitke za take lepe izvide user posted image user posted image user posted image
veš kaj tashq sej se lahko tut kej druzga pogovarjamo user posted image pa bo umes že kej koristnega user posted image sej smo babe
mene najbl zanima kako bo pr men s porodniško. Če ma kera kej več pojma k js naj mi prosm razloži. Sej sm gledala na csd strani pa sej use piše sm tisti procenti me pol je*ejo k nevem od kje računat. Sej niti ni tko pomembno kolk bo samo tko za info bi blo pa fajn vedt da si lahko mal načrte za naprej delaš. Zaposlena sm bla pa od avgusta 2011 pa do decembra 2012 se pravi 16 mesecev. Do nastopa porodniške bo preteklo skoraj polno 1 leto. Ma komaj čakam začetek decembra da grem zrihtat use te papirje pa da mam skrb manj.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
25.9.2013 14:35:32   
januar2014

IZVIRNO SPOROČILO: witch

Pregled: posteljica se je dvignila user posted image tako da ni več hude nevarnosti. Dovoljeno mi je normalno gibanje in SO. Tako da sem prav vesela. MV super, otroček tak kot mora biti, mati pa vesela [sm=bravo.gif

super witch, vesela zate :)
Jaz pa se vam javljam iz porodnisnice, ker se mi je mv prehitro in prevec skrajsal baje .. lp

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
26.9.2013 10:46:12   
witch
marusap tudi jaz imam zdaj pti polnih 24ih tednih enake kile kot pri prvem pregledu pri polnih 7ih tednih. Vmes sem za mickeno vec kot tri kile shujsala. Zddaj pa me na vsakem pregledu krega. Ceprav sama menim da ni nic narobe, ker imam ze od prej viska kil.
Kako je bilo na cukru?

3soncek3 tudi mene zanima ta porodniska. S tem da jaz nimam celega leta delovne dobe. Imam prvo zaposlitev po studiju. In me malo skrbi kako bo vse skupaj.

Januar2014 drzi se. Bo pa s pocivanjem vse ok. Pa glede na to, da si pisala da tezko pocivas, se je g pravilno odlocila. V bolnici si prisiljena pocivati. Bos pa videla da bo to pomagalo in be stvar ne bo slabsala.

Midva si pa stanovanje urejava in imava celo zmesnjavo. Jaz pa prav tezko pucam. Vec sem na kolenih in riti kot pa stoje. Upam, da borecimo v 14 dneh vse na mestu. Vmes pa se trgatve in je prav pestro. Zvecer pa cisto unicena padem v posteljo.

Neposredna povezava do sporočila: 1264
26.9.2013 13:23:17   
marusap
Na diabetični sem se načakala - kot vedno. Se je pa sladkor malenkost izboljšal in so mi zmanjšali enotke inzulina user posted image .
Tudi jaz pred prvo nosečnostjo nisem bila zaposlena celo leto. Mislim, da je bil na spletni strani CSD Šiška programček za izračun porodniške. Porodniška je pač nekoliko nižja kot plača, ker ti štejejo v povprečje samo mesece ko si bila zaposlena (npr. 10 plač).

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
26.9.2013 20:40:21   
M211M
Pozdravljene,

Imam eno smesno vprasanje :)
Kako se bojujete z dlakami "tam spodaj" ?
Jz se nikakor ne morem vec brit, a depilacija - ni sans :P

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1266
27.9.2013 7:57:49   
Coccinelle
Živjo punce, jaz vas bolj berem, kot pa aktivno sodelujem. user posted image Nimam nič kaj pametnega za povedat.

Včeraj smo šli na morfologijo in vse štima, ima roke noge, glavo, vse pripadajoče organe in še obrazek smo lahko na hitro pogledali. Se mi je kar smejalo cel dan. user posted image Tudi spol nam je izdala ginekologinja in se mi je še bolj smejalo. user posted image Ne da bi hotela eno ali drugo, samo zdaj ko vem, mi še bolj dogaja.

Sem pa doma od fantovih staršev prejela malo čudne odzive glede spola. user posted image Moji starši sploh nočejo vedet, njegovi so pa hoteli fanta, pa je potem oče rekel, da so punce še boljše, potem je pa mama začela nabijat, da bo itak fant. Lih tolk, da me ni v jok spravila. Tiste, ki ste tudi izvedele spol in povedale domačim, a je imela katera podobne izpade doma? Mene je to kar malo vrglo iz tira. Kot bi bili v srednjem veku. user posted image

(odgovor članu M211M)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
27.9.2013 8:56:04   
witch
marusap bravo za boljse izvide cukra. Sem vesela da gre na boljse. Se samo mickeno pa bo otrocek pri tebi, cuker pa spet ok :)
ja na csd sem si ze nekaj racunala za porodnisko, ampak za manjkajoce mesece ko ni place vzamejo neko povprecje, pa ne vem ce si dobro racunam.

M211m ja dlake pa tudi meni povzrocajo tezave :) je prav podvig se urediti tam spodaj. Za zdaj mi je po skoraj pravi borbi se uspelo. Naprej pa bomo videli :)

coccinelle ne sekiraj se zaradi odziva. Bos videla, da bosta enako lepo sprejela tako puncko kot bi fantka. Vedno ima kdo kaksno zeljo. Vsem na enkrat pa pac ne mores ustreci. Moj dedi je imel stiri vnukinje in si ji prri vsaki zelel fantka. Pa nas ima vse rad. Pa je bil z vsako zadovoljen. No, zeljo mu je izpolnil peti vnuk, ampak nikoli ni bilo nobene razlike med nami, pa ceprav si je fantica mocno zelel.
Tako da se ne sekiraj. Vsi bodo imeli otroka radi. Konec koncev je pa to vajin otrok in vidva se ga morata najbolj veseliti. I bilo hujse ce bi partner tako reagiral.

Jaz pa iz dneva v dan opazam spremembe na telesu. Prav neverjetno. Saj se mi vidi da sem prvic noseca :) dojke so cisto drugacne. Oblika, barva, da o velikosti sploh ne govorim :) najbolj zanimive so mi pa bradavice. Totalno so se spremenile.

Nse dete je pa vceraj imelo totalen zur. Pa pravijo, da veliko spijo. Ta je vceraj pozabil na spanje. Nekajkrat je tako brcnil da sem se prav prestrasila :) danes ze nadaljuje ampak veliko bolj umirjeno in ne takopogosto kot vceraj.

Neposredna povezava do sporočila: 1268
27.9.2013 9:39:02   
magdalenica
Pri nas sva bila midva z možem tista, ki sva si od vsega začetka želela fantka (enega že imamo in so izkušnje z njim dobre user posted image ). Moja družina je tudi navijala za fantka, moževa pa ni posebej izpostavljala preferenc. Povedala sva jim takoj, ko sva izvedela (v 16t).

Verjetno je sprejem spola pričakovanega prvorojenca vseeno malce povezan s "plombo na možganih" - bo pa ja fant, da bo ponosni ati lahko še bolj ponosen na svojo možatost in sposobnost zaploditi moškega potomca. Jaz sem si že za 1. otroka želela user posted image (izkušnje, da so sestre bolj komplicirane od bratov, pa ne vem, s fantki se mi zdi, da je lažje shajati), mož se je pa itak petelinil, zdaj za 2. pa še bolj (kdor zna, zna user posted image ).

Navsezadnje je itak vseeno user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
27.9.2013 10:01:50   
dspela
Hvala vsem za čestitke.

3Sonček3, večina so na FB...ta res na polno klepeta-jo/mo.

tashq, verjetno bo res takrat gužva tukaj.

witch, super za pregled. Sem vesela za vaju. Najin bebi je tudi imel žur, prvo ponoči, potem pa se je nadaljevalo zjutraj, ko sem se zbudila. Se mi je prav poznalo, ko se je premikal ob trebuhu.

marusap, super za pregled.

januar, držim pesti, da se bo z počivanjem dvignil MV.

M211M, jaz zaenkrat nimam težav....nazadnje sem si sama uredila spodaj, drugače me pa mož.

coccinelle, super za uspešno morfologijo.

Neposredna povezava do sporočila: 1270
27.9.2013 13:53:30   
Stella_
Coccinelle, tudi pri nama so od vd moža odreagirali total blesavo, tako da nisi edina, ki zavija z očmi :) Meni na jok sicer ni šlo, ker jih jemljem z rezervo in kaj naj, če sta blesava, no predvsem ona.

Je bilo pa tako, da ko sva povedala, da bo fant, je takoj rekla, kako neumno, da sva vprašala, ker to nič ne pomeni in da se zmotijo. Sem rekla, nič hudega, mi2 bova vesela obeh spolov, kar bo pač bo. Potem je nabacila par primerov, kako so se njenim frendicam zmotili. Je tudi rekel moj, veš, od takrat so pa že malo napredovali UZji, pa je hitro našla še kak novejši primer. Zdaj kadarkoli se kaj pogovarjamo razlaga, kako se bo ona na koncu sladko smejala, ker vsi pričakujemo fanta in se motimo, ker ona ve, da je punčka. Če bo pa slučajno res fantek, ga bo pa ona vseeno oblekla v roza in v klobuček in mu namazala nohte! Mislim, wtf!! Ampak jaz ignoriram, moj je pa čist popizdil. Ampak ima pol samo še večje veselje, zato jo pustim v svoji primitivnosi. Če bo še potem takle peljala, ga pač preprosto ne bo dobila v varstvo in je stvar zaključena :)

Itak se stalno norčuje, vse kar rečeva o vzgoji namerno kontrira, ampak jaz se ne razburjam preveč, nima nobenega smisla :) Glede tega ne bo kompromisov, če nekaj ne bova tolerirala pri otroku bo po najino, če ne bodo upoštevali ne bom preveč debatirala.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
27.9.2013 13:55:29   
Stella_
No, upam, da se niso res zmotili, ker si nočem niti predstavljat, kakšen cirkus bi bil v tem primeruuser posted image

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
27.9.2013 15:01:38   
Coccinelle
Haha. Stella. Torej nisem Edina. Ne vem kaj je a tem folkom. Saj moji tudI niso ravno navdušeni nad tem, da sva vprašala za spol. Kao da ni važno, samo da je zdrav. Kot da jaz pa zdaj nočem da je zdrav. Halo. :D

Je pa bila pri nas podobna scena. Je začela tašča tudi razlagat, kako je njej ena makedonka napovedala spol pri obeh in ni obakrat zadela, potem pa je rekel moj fant "Veš, mi smo pa pogledali z eno stvarjo, ki se ji reče ultrazvok." :))

Če se bo meni tako kisalo, ko bom vnuke čakala ... :))

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
28.9.2013 8:52:16   
Night
Joj, kakšne scene imate s taščami in tasti, prav hecni so. Itak, da je najbolj važno, da je otrok zdrav. Škoda, da ste jim sploh povedale za spol. Midva sva obojim staršem povedala, tudi starim staršem in prav nobeden ni nič komentiral. Pa tudi po videzu nosečnice ne moreš vedeti, ali ima fantka ali punčko, to je navaden bulls*it. Jaz sem sicer imela občutek, kaj bo, in sem zadela, da bi mi pa tašča rekla, da bom imela to ali ono, ker da se mi vidi na obrazu, bi se ji pa začela smejat user posted image

Me je pa zadnjič šokirala ena znanka, ki je nisem videla že par let. Srečali sva se v trgovini in sploh ni nič komentirala moje nosečnosti, pa imam trebuh res očiten. Kot da ne bi bila noseča, se je pogovarjala z mano kar ene stvari. Itak ne pričakujem, da folk zdaj skače okoli mene in me sprašuje o nosečnosti, ker se z vsemi niti nočem o tem pogovarjat, ampak a ni čudno, da nekdo kar zignorira to stanje? Tudi nisem taka, da bi skoz o tem govorila, če srečam eno nenosečo kolegico, ji nikoli ne razlagam stvari o tem, če sama ne vpraša.
Potem sem pomislila, da ji je bilo težko, ker ona še nima otrok, pa ima morda težave ... ampak vseeno bi mi lahko vsaj čestitala. Ne vem, a se je to vam že zgodilo? Jaz sem se tudi kar načakala za tega otroka, pa nikoli nisem bila v tej fazi, da nekomu ne bi čestitala ali bi kar ignorirala nosečnost. Ne razumem.

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
28.9.2013 10:20:43   
Anonimen
To še ni ničuser posted image kaj šele bojo tašče solile pamet ko bo otrok prišel na svet ....kako ga hranit itd.

(odgovor članu Night)
  Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.