Penny
|
Ležiš na hrbtu. Pokrčiš eno nogo, pa drugo, vmes malo pridržiš, razširiš, nategneš, da pomagaš (koža mora bit nategnjena, da ni podpludb in nategnjena tudi manj boli). Potem greš na trebuh (v nosečnosti verjetno na bok?), nekje imajo prakso na vse 4 (doggy style ) in še rito razširiš (meni najbolj neprijeten del). Traja ca. 30 minut, na začetku verjetno malo dlje. Frizurc nikoli nisem marala, sem šla vedno na nulo . Boli prvič kar, ne bom ti lagala , še posebej, če si se več let brila in/ali imaš močne korenine. Potem pa vedno manj. Rita je ena posebna kategorija bolečine, vsaj pri meni (vedno stiskam skupaj, ko mi potegne vosek dol). Po depilaciji pričakuj, da bo fuflica kak dan malo rdeča in občutljiva na dotik (seks odpade tisti dan, vsaj na začetku), momentalno lahko iz korenine tudi kakšna kapljica krvi priteče. No jaz sem si sčasoma začela sama doma delat brazilsko, potem sem žal sicer prešaltala na žiletko zaradi velikega trebuha. V salon mi je blo malo nerodno it zaradi povečanega belega toka, predvsem pa hemoroidov (sploh zdaj, ko sem tik pred ciljem). Mogoče razmisli tudi o tem vidiku, ker samo za parkrat se ti ne splača zdaj začet hodit ;) . Sicer pa tudi z žiletko na slepo kar gre , voskat mi pa ni šlo, čeprav sem imela ogledalce. (Po porodu pa upam, da spet začnem.) Aja, nekateri saloni uporabljajo enak vosek kot za noge (vosek, gor papirček in potem vlečejo), drugi pa poseben vosek za depilacijo občutljivih predelov, t.i. roza vosek ali Perron Riggot (ali njegove ponaredke -> to imama tudi jaz doma), ki se na koži samostojno strdi in ga potem povlečeš dol. Slednja metoda je boljša, ker ti z dlakami ne posmuka še kože zraven, ampak se oprime samo dlak. Od voskanja s papirčki (v salonu) sem imela jaz vse zelo razboleno, nekaj se mi je tudi luščilo, še posebej zato, ker mi je večkrat vlekla z istega mesta. Ne priporočam . Dobre izkušnje imam s saloni (po abecedi) Berni, Spa (Dolgi most), Womanhattan, posebno slabih nikjer, edino na tip voska pazi. Vsi omenjeni delajo s primernim voskom. V Spa si takrat, ko sem jaz hodila par let nazaj), dobil še tangice za enkratno uporabo, drugje si cel čas spodaj brez.
|