|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
18.7.2013 11:08:21   
dspela
night, mene tudi kdaj pošteno močno zaboli, pa hitro mine.
Nuhalno imam čez 5 dni. Otrok še nimava...imava pa 3 angelčke. Jaz si tega tudi ne predstavljam. Jaz se tudi lahko uležem, pa gledam tv....bom pa morala dati to na stran in se začeti učiti.

Nosečke iz območja Celja...kam boste šle v materinsko šolo?

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 851
18.7.2013 12:08:01   
magdalenica
Jaz si ne predstavljam, kako bom to folgala, če bom še kdaj noseča. Kako skrbiš za otroke, jim kuhaš, previjaš plenice, če ti je nonstop slabo ali pa skoz bruhaš?

Haha user posted image Najprej previješ smradkota, ga daš na varno in tečeš bruhat. Kuhanje - futraš otroku jogurte, možu sendviče, sebi pa sladoled user posted image Sicer pa imajo tudi očetje 2 roki in obvladajo stvari, če ne gre drugače.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 852
18.7.2013 13:52:38   
tashq
IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Jaz si ne predstavljam, kako bom to folgala, če bom še kdaj noseča. Kako skrbiš za otroke, jim kuhaš, previjaš plenice, če ti je nonstop slabo ali pa skoz bruhaš?

Haha user posted image Najprej previješ smradkota, ga daš na varno in tečeš bruhat. Kuhanje - futraš otroku jogurte, možu sendviče, sebi pa sladoled user posted image Sicer pa imajo tudi očetje 2 roki in obvladajo stvari, če ne gre drugače.

se čisto podpišem!user posted image
je pa včasih res težko, če partnerja ni doma, ti pa komaj čakaš, da otroka popokaš v posteljo. in potem počitek....aaaa...user posted image saj se tolažimo s tem, da je ponavadi le 3 mesece kriza.

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

Nosečke iz območja Celja...kam boste šle v materinsko šolo?

nisem iz Celja, me pa nekaj drugega zanima. boste tiste, ki že imate otroke doma, še enkrat obiskovale MŠ-če je slučajno že kaj novega...?user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Night

Še 11 dni do drugega pregleda pri gin. Kako izgleda tak pregled? Daš spet kri in vodo? Zadnjič nisem bila nič tešč, ker mi nihče ni rekel, pol ste pa tu pisale, da ste bile ve tešč, tako da vem, da se pripravim. Pa UZ ti naredi? Mislim, da sta samo 2 obvezna, a ne? Drugi je potem že morfologija.

meni je sestra rekla, da samo vodo dam pri drugem pregledu. pa da ni treba biti tešč. samo mogoče mi je rekla, da moram jaz vodo dat, ker sem imela pri prvem pregledu slab izvid. (sem pa ta teden še enkrat šla vodo dat in sem samo sestro poklicala za ivid in je rekla, da imam čisto po šolsko!user posted image )

Night: ko ti bo sestra dala datum za 3. pregled, jo vprašaj kako in kaj. meni to vedno napiše v MK, zraven datuma naslednjega pregleda.

ja, pa obvezna sta le 2 UZ, večino nas čaka le še morfologija. lahko imaš pa srečo in ti večkrat pokaže otročka. user posted image
v prvi N, sem vsakič, ko me je G vprašala, če že vem spol, rekla, da se ni dobro videlo prejšnič. in je prav vsakič rekla: no, potem bova pa zdajle pogledale, če se že bolj vidi.user posted image (sem pa že pri NS izvedela, da bo punčka...pssst!user posted image user posted image ) tako sem v celi nosečnosti ene 3-4x izvedela, da bo punčka in je potemuser posted image imela kupljeno roza kompletek za iz porodnišnice.user posted image da bi se pa tolikokrat zmotili, pa nisem verjela.

Jaz sem zadnje dni malo bolj pozorna na okolico in res je polno dojenčkov in nosečnic (ali se samo meni tako zdi?). A bo sploh kaj prostora v vrtcih?

jaz sem tudi opazila kar nekaj nosečnic v moji okolici. zadnjič sem celo spoznala eno, ki je isto januarka 2014, ampak ni tukaj prisotna (sem preverila na našem seznamčkuuser posted image ).

mene pa skrbi, ker bomo naše user posted image vpisovale v vrtec sredi leta (december-januar) in se mi zdi, da je v takem primeru težje dobiti mesto, kot če ga vpišeš septembra.user posted image se mi samo zdi?

bruhanje: zadnjič sem ravno pomivala posodo pa mi malo slabo rata pa sem si rekla, saj ne bo nič.... bom malo potrpela... ne bom bruhala.... ma ja, pajade...user posted image sem pobruhala tla zraven lijaka (toliko sem imela časa, da nisem direkt na posodo), potem sem letela na wc, še tam malo... ko se umiri malo slabost, grem pa počistit mojo zadevščino in ugotovim, da je še cela stran hladilnika (v bližini lijaka je) pobruhana.user posted image aioi! kot iz filma: celotna kuhinja pobruhana (vsaj strop ni biluser posted image ). upam, da bo počasi res dost teh slabosti...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 18.7.2013 13:59:46 >

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 853
18.7.2013 16:53:16   
mm86
Jst imam za sabo ze 5 pregledov (rizicna user posted image ) in vsakokrat sem dala vodo,kr gledajo s testerckom beljakovine v urinu in zato jo je potrebno vsakic dat. In vsakic sem dobila tudi slikico al pa dveuser posted image 6.pregled me caka 8.avgusta,NS pa je tudi ze za namiuser posted image
Slabosti pa so koncno minile,pocutje je 100% boljse,tudi energije je vec,tko d upam d bomo zdej koncno lahko uzivali v user posted image Sm pa danes vstopila v 14.tedenuser posted image
Se nekaj me zanima..uporabnice angelsoundsa,imate kaj problemou z iskanjem?ko pa ze najdem pa takoj "odplava" stranuser posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 854
18.7.2013 17:01:22   
witch
Na drugem pregledu je poslušanje srčka, tehtanje, pritisk, pogleda če si dobro zaprta in je to to. Meni pa je naredila še en hiter uz user posted image
Zdaj pa že komaj čakam ponedeljek da grem na tretji pregled in močno upam, da bo spet uz user posted image
Aja za kri pa vodo pa kar vprašaj. To naj bi naredili že na prvem pregledu.

Mene pa danes kar nekaj špika in boli. Pa to že cel dan. Prejšnje dni je to bilo občasno.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 855
18.7.2013 20:32:54   
Night

IZVIRNO SPOROČILO: Blondinčica

Mam eno vprašanje, glede na to da sem user posted image 1, me zanima kdaj ste ve začutile prvič user posted image ? namreč mene že od sobote (bil je točno 15t) nekaj požgačka nekje nad sramno kostjo, tak smešen in zelo žgečkljiv trenutek, ki traja po nekje 2sekundice to se nekajkrat ponovi in zgine, in to se dogaja na vsake 3 - 4h. mislite da je to to, ali je še prekmalu?

Dvomim, da je to to, ker mene je tako žgečkalo že pred 12. tednom, sicer ne pogosto, bolj poredko.

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

Otrok še nimava...imava pa 3 angelčke.

Zelo, zelo ti privoščim, da bi tole nosečnost uspešno pripeljala do konca! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
Najprej previješ smradkota, ga daš na varno in tečeš bruhat. Kuhanje - futraš otroku jogurte, možu sendviče, sebi pa sladoled user posted image

Haha, verjetno je res podobno temu user posted image Pri meni bi tri mesece samo jogurt pa sadje jedli!

tashq, a ti pa še kar bruhaš? Jaz nisem niti enkrat bruhala, čeprav bi dvakrat res skoraj, ker sem bla čist na konc, ampak po drugi strani bi se raje izbruhala, pa da se pol v redu počutim, kot da mi je celo popoldne/večer slabo user posted image
mm86, super, da ti ni več slabo! Jaz sem tudi nastopila 14. teden, pa mi je včasih še slabo, da sploh ne govorim, kaj vse mi smrdi (mačja in pasja hrana, parfumi, cigaretni dim user posted image )

(odgovor članu Blondinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 856
18.7.2013 20:33:24   
tashq
mm86: upam, da bouser posted image potekala tako, kot je treba. in čim manj živčkov!user posted image

witch: upam, da je tole današnje špikanje le slučaj. mogoče moraš malo bolj počivati in bolj počasi delati... jaz imam tut vsakodnevne, ampak občasne špike.user posted image upam, da jih kmalu ne bo več, ker sploh niso prijetni, potem pa še psiha dela.user posted image

dvigovanje "bremen"user posted image : zanima me, koliko kg zdaj največ dvigujete. pa mamice, ali svoje starejše otročke še dvigujete? jaz svoje (12 kg) ne upam, ker me vsakič zelo špikne v spodnjem delu trebuha. je pa zelo grozno dan za dnem ponavljati: ne, ne, ne! mami ne more! saj nič čudnega, da so potem nekateri prvorojenci zelo ljubosumni!user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 857
18.7.2013 20:36:56   
tashq

tashq, a ti pa še kar bruhaš? Jaz nisem niti enkrat bruhala, čeprav bi dvakrat res skoraj, ker sem bla čist na konc, ampak po drugi strani bi se raje izbruhala, pa da se pol v redu počutim, kot da mi je celo popoldne/večer slabo user posted image

no, ne bruham vsak dan, ampak recimo na 2-3 dni, mi je pa še vedno vsakodnevno-celodnevno slabo. in jeres po eni strani res skoraj bolje, da se izbruhaš, ker se potem res bolje počutiš. samo če bi tako delala, potem nič hrane ne bi ostalo v želodcu zame in za user posted image .user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 858
18.7.2013 21:36:00   
witch
Meni je to moje špikanje prav čudno danes. Boli me že cel dan. Kakšen krč pride, ki je malo močnejši, potem pa spet bolj blago boli.
Vem, da se maternica širi, ampak prejšnje dni, tedne me je zabolelo in nehalo. Pa danes nisem nič fizičnega delala, niti nisem utrujena, nič. Upam, da mine. V ponedeljek pa me bo ginekologinja malo pomirila user posted image

Dvigovanje, jaz ne dvigujem ničesar težkega. Tu in tam nečaka, ki ima 13 kil. Ampak to ni vsak dan. Pač, ko se morava malo pocartati user posted image

Joooj boge, vse se mi smilite s tem bruhanjem. Držim pesti, da čim prej mine. Meni hvala bogu (trkam na les), do danes še ni bilo zares slabo. Kakšna blaga slabost je prišla to pa je to. Isto ni nekega vonja, ki bi mi ful smrdel. Priznam, sodelavčev parfum mi ni preveč všeč, ampak ni hudega.
Se pa ne morem kontrolirati ob svežem sadju in kislih kumaricah. To pa prav žrem. Včasih še ne grizem user posted image user posted image je preveč dela.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 859
18.7.2013 22:11:52   
metuljčica87
joj ene še bruhate, se mi prav smilite user posted image Ampak bo minilo in definitivno je vredno user posted image

Jaz jutri vstopam v 16. teden in že komaaaj čaakaaam na brcike user posted image Jureta sem začela čutiti v 17. tednu, ati ga je pa z roko čutil v 19. tednu user posted image Tako da še malooouser posted image

Me pa tudi precej špika spodaj in mi je včasih prav neprijetno in me skrbi, ker se mi pri Juretu to ni dogajalo. Upam da bo vse ok! Dvigujem pa načeloma ne nič, Jureta pa sploh ne, ker ima že cca 18kg. Se je takoj navadil, da se mami vsede in se pride pocartat.

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 860
18.7.2013 22:45:50   
missy26
joj jst pa našega dvignem - ima 18 kil. Se načeloma izogibam, ampak včasih sploh ne pomislim da ga ne smem.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 861
19.7.2013 0:18:41   
magdalenica
Jaz tudi našega 1,5-letnika dvigujem (s tal na previjalno, v stolček ...) in prenašam okoli, tudi po stopnicah v 2. nadstropje. Nimam vedno volje in časa pol ure čakati, da bo sam lezel po stopnicah/ prikorakal do avta, pa tudi njemu se ne ljubi vedno. K sreči ima samo 11kg, je pa res, da nikoli ne nesem samo njega, ampak še torbo, vrečke ... Se mi zdi, da če nam narava omogoča, da zanosimo v času, ko prejšnji otroci še niso zadosti samostojni, že ni mišljeno, da bi bilo kaj narobe s tem, če jih dvigujemo user posted image Nimam pa težav s kakšnimi krvavitvami ali čudnimi krči.

(odgovor članu missy26)
Neposredna povezava do sporočila: 862
19.7.2013 7:47:56   
Ursi2
edOBRO JUTRO, PUNCE!!!!!!!!!!!
JUPIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PETEK JE!!!!!
Kk jz komi čakam, da je petek in da sem potem lahko cel vikend samo z mojimi sončki!!!!!!!!!!!!Zdej, ko je lep vikend bomo definitivno imeli zelo aktiven viken (Aqualuna, obisk Celjskega gradu, mogoče celo vožnja z vlakom,ali pa kolesarjenje. Za tavečjega pa bi rada še zdej, ko so razprodaje dobila eno softshell jakno.)

Oblekca, čestitke!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Blondinčica, tudi jz mislim, da bi znalo bit to to!!!!! Super!user posted image Res je lep občutek, ko jih začneš tudi čutit.user posted image user posted image

Magdalenica, čestitke za še enega fantka!!!!!!!user posted image user posted image

Dspela, čestitke za 3 obletnico!!!!!!user posted image Upam, da se ti je tvoj dragi oddolžil vsaj zs kopeljo ali masažo. Če ne se ti pa naj sedaj čez vikend!!!!

Midva imava letos 11 obletnico in končno imava namen izkoristit darilo, ki sem ga dobila pred 2 letoma (enodnevno razvajanje v termah za 2 osebi). Kriva sem pa jaz, ker se nisem mogla ločit za ceeeeeeeeel dan od otrok! Ma, še sreča, da ima moj živce!!!user posted image

Pa upam, da slabosti čimprej minejo in držim pesti, da boš z nami do konca!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

kRČI: Tudi mene včasih tako zategne, da kr obmirujem, potem pa počasi začnem spet migat. Večiunoma pa kr neki špika oz tako zaboli, kot bi me neki raztgenalo.

Pregledi: Pri meni je tako, da sem mogla bit tešč za laboratorij in sem dala samo kri. Potem pa na vsakem pregledu dam vodo kar tam na stranišču, kjer sestra preveri potemče je ok.
Nam pa mislim da pripadata 2 UZ oz 3-je, če sumijo, da je kaj narobe. Ampak moj zdravnik mi na skoraj vsakem pregledu naredi UZ, dva od teh pa plačam. Drgač pa te stehtajo, zmerijo pritisk in take stvari.

Ja, meni se že 5 let zdi, da srečujem same nosečnice ali mamice z vozički.user posted image user posted image

FOLGANJE Z VEČ OTROCI: PRedvsem veliko manj komliciram. Pri prvem sem se za vsak jok sekirala, če je bil mal umazan, sem ga preoblačila,....
Sedaj sam rečem, sej so otroci, naj bojo umazani. Kaki smo bili pa mi!user posted image

Drgač pa meni ni bil nikoli problem. Sicer je bila pri prvem kriza, ker je bil prej skoz v središču in sem imela večinoma skoz čas za njega,potem pa se je kdaj moral počakati. Sicer sem poskušala, da se je to zgodilo redkokdaj, ampak, če sem dojila, je pač moral počakat.
Pri njem je bil problem tudi, ker smo ravno decembra ena 2 meseca imeli eno operacijo na luleku, ki je bila nesupešna, amapk preden, da se je zdravnik sprijaznil s tem, je trajalo dolgo in je mali trpel hude bolečine in 4 smo ga morali dol držal, da je ležal, da ga je lahko zdravnik pogledal. In posledično se mu je tudi obnašanje spremenilo in je bilo vse na kupu. Ampak je šlo na boljše. Kar se pa ostalih stvari tiče, pa pri nas večinoma kr hočeta pomagat. Tudi pri previjanju, na začetku, ko se je posebej kopal v banici, sta pomagala, pri kuhanju sta zraven, pri peki, košnji okrog hiše, obrezovanju žive meje. Košnja pri nas izgleda tako, da sem lani imela Žiga v kengurujčku, Jure se je držal na tanizki prečki, Luka pa zgoraj in smo kosili. Res kosimo enkrat dlje, kot bi sama, ampak mi je važno, da uživata in da rada pomagata. Potem pa imajo samokolnice in v vsako naložimo nekaj trave in odpeljejo na kup,.......To delamo cel dopoldan. Tudi pri pleskanju sob pomagajo. Pač je mal bolj umazano, pa ni glih tip top, ampak uživajo in smo skupaj.
Kadar smo doma, se včasih že ob sedmih zjutraj zgodi, da pečemo biskvit ali delamo piškote.

Poskušam pa čim manj tega, da moreta počakat, ker morem najprej malega porihtat. Sej če je pokakan, veta, da ni druge, ker ko greta unadva na stranišče, tud zastopita, da more Žiga počakat. Ma, se sproti da in vidi. Sam mam pa srečo, ker nisem imela hudih slabosti in je kr šlo. Sem pa veliko sama z vsemi tremi in smo že navajeni. Tako da mi tudi ni problema it sama z vsemi tremi v trgovino nakupit za 14 dni ali it z njimi na igrišče, izlet, na jezero, ZOO,.....

Sam se zmenimože doma, da gremo sami in da ne morem bit na treh mestih naenkrat, da se moremo približno skupaj držat, da je treba mal bolj potrpežljiv bit. Pa je vse ok.

Toliko zdej pa še delat, da bo vikend lep!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 863
19.7.2013 9:59:53   
dspela
tashq, boga user posted image ....naj te slabosti čimprej minejo.

mm86, jaz sem pa danes vstopila v 14 teden. user posted image . Midva še nisva poskušala najti srčka, upam, da bova danes.

witch, tudi mene zadnje dni pogosto špika spodaj...rastejo naši user posted image .

night, hvala. Midva si to močno želiva, da bi končno prišla do konca.

ursi2, nič še ni bilo....ne kopeli, ne objema, crtlanja...nič.

Vidva pa danes uživajta.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 864
19.7.2013 13:55:38   
Mo87
Pozdravljene nosečke, imam nujno vprasanje
Kaj je potrebno narediti v primeru, če je prepozno za nuhalno? Je możnen kak drug pregled ali le čakamje na naslednji standardni ginekološki pregled?

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 865
19.7.2013 19:42:12   
witch
Hvala bogu je bolečina danes malo popustila. Vseeno pa bom na pregledu vprašala. Ker vem, da mora tu in tam boleti, ker se širi maternica in otrok raste. Ampak mi ni bilo vseeno.

Meni pa zanima, če ima katera ful suho kožo. Jaz nisem imela nikoli težav s tem. Zdaj pa mi na rokah vse skupaj vleče, na nogah pa imam kožo dobesedno kot luske user posted image Se mažem z oljem, pa kar noče biti dobro.

Mo87 mislim, da lahko še narediš dvojni hormonski test, ti pač samo kri pregledajo. Ali pa počakaš do mislim da 20. tedna in ti naredijo četverni hormonski test. Ta dva enako ugotavljata kromosomske napake. Uz pregleda kot je bila nuhalna pa mislim da ni. Če je zamujeno, je konec.

metuljčica a kdo od nas ne šteje dobro tednov? Jaz bi naj imela pdp tri dni za tabo pa bomo v ponedeljek stopili v 15. teden. Mi je malo čudno, da pa bi po tednih bila taka razlika.

< Sporočilo je popravil witch -- 19.7.2013 19:44:50 >

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 866
19.7.2013 20:40:44   
tashq
živijo.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Mo87

Pozdravljene nosečke, imam nujno vprasanje
Kaj je potrebno narediti v primeru, če je prepozno za nuhalno? Je możnen kak drug pregled ali le čakamje na naslednji standardni ginekološki pregled?

na voljo imaš presejalne teste: NS, dvojni presejalni test, četverni presejalni test.
http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/roditi-zdravega-otroka-1.html

na drugi strani sem pa zasledila poleg NS še trojni presejalni test.
http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/84/

na tej strani imaš omenjeno še amniocentezo in horionsko biopsijo.

IZVIRNO SPOROČILO: witch

metuljčica a kdo od nas ne šteje dobro tednov? Jaz bi naj imela pdp tri dni za tabo pa bomo v ponedeljek stopili v 15. teden. Mi je malo čudno, da pa bi po tednih bila taka razlika.

kaj nimata obedve PDP 10. 1.? vsaj tako vidim na zadnjem seznamu...user posted image torej imata danes točno 16. teden. jaz imam PDP 17. 1., en teden za vama in danes začenjam s 15. tednom.user posted image

suha koža: je nimam, ampak bi mogoče poskusila se namazati z oljem takoj po tuširanju na vlažno kožo, ali pa če uporabiš vlažilno kremo. priporočila sem jo že za mazanje strij. če pa ne bo bolje...jah...je pa to ena tvojih nosečniških tegob...user posted image se bo pa treba sprijazniti...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 19.7.2013 20:44:52 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 867
19.7.2013 22:04:32   
metuljčica87
witch če si 3 dni za mano boš v ponedeljek dopolnila 15 tednov in vstopila v 16. teden user posted image Ponavadi te vsi vprašajo v katerem tednu si, zato jaz tako štejem user posted image

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 868
20.7.2013 10:38:54   
3Sonček3
Pozdravljene!
Rada bi se preselila k vam, sicer sem bla pri februarkah ampak se je G odloču da bo PDP kr januarja. Tko da za seznamček 23, Ribnica, 1user posted image , 2.user posted image . To je to... včerej smo imeli NS use uredu. Na začetku je blo nekej težav, krvavitve, pa sm dobila tablete pa nč teškega dvigvat... tablet mi ni treba več jemat pri dvigovanju pa se še vedno čuvamo. Mam kr povišan srčni utrip in pritisk mi niha dva dni nazaj sm ga mela recimo 69/49 user posted image . Naslednji pregled imam 31.7. takrat mu bom tut omenila za tele telesne spremembe. Drgač smo pa danes 12 4/7 po G izračunu, po mojem tle na internetu je 13 nevem sej ni važno js se kr držim tega kar reče zdravnik :). prva nosečnost se je zaklučla v 35 4/7 torej če bi sklepali po prvi nosečnosti se lahko tut ta konča prej in bomo mogoče že decembra meli dojenčka. Tole naj bo zaenkrat vse od mene. Grem se mal igrat pa mal pospravlat pa bo dan minil.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 869
20.7.2013 11:23:27   
marusap
Živjo!

Mi smo nazaj s potepanja po Istanbulu. Me je malo skrbelo kako bo prenašala potovanje moja 2-letnica, ampak je bila full pridna in ni bilo nobenih problemov. Me je pa tudi bolel trebuh. Mislim, da so se krči pojavili, ker sem bila cel dan na nogah in aktivna. Že komaj čakam naslednji pregled, ki bo čez 10 dni. To bo moj drugi pregled (poleg nuhalne) in sicer v 17. tednu. Bom pa vprašala, če mi pripada kakšen dodaten UZ zaradi sladkorne. Ima še katera sladkorno?

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 870
20.7.2013 12:10:50   
Night
Glede računanja tednov nosečnosti: jaz sem danes 14t4d, pa rečem, da sem noseča 14 tednov, res pa je, da sem že v 15. tednu.

witch, olje si res maži na vlažno kožo, suha ga ne bo vpila. Katero olje pa si mažeš? Niso vsa mastna. Mogoče kombiniraj s kako vlažilno kremo, kot ti je že tashq svetovala.

3Sonček3, dobrodošla med nas! Uf, imaš pa res nizek pritisk. A se ti tudi vrti kaj? Piješ kavo?

marusap, jaz nimam sladkorne oz. vsaj ne vem, da bi jo imela, sem pa konstantno žejna in čakam na drugi pregled, če bo slučajno kaj. Ne vem, kako je z dodatnimi UZ-ji, ampak verjetno da te bolj spremljajo. A so ti že kaj rekli do zdaj (da je otroček manjši ali večji?)

Meni je bilo pa včeraj spet slabo user posted image Imam pa končno več energije, počutim se prav super glede na prejšnje mesece in veselo skačem sem in tja. Zadnje čase tudi spim kot dojenček, edino na wc hodim ponoči. A ni rečeno, da se to z wc-jem v 2. trimesečju umiri user posted image

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 871
20.7.2013 14:35:29   
witch
tashq pri meni je cela zmešnjava, so mi že 4 PDPje postavili. In zdaj čakam, kaj bo G rekla po nuhalni. Zato pa sem se pustila na seznamu kot sem, pa potem spremenimo.

metuljčica tako pa že. Nikoli nisem niti tako pomislila, da sem v bistvu zdaj v 15. tednu. Jaz pa kar rečem da sem v 14. user posted image

No night tudi jaz sem tako "računala" tedene, govorila. Danes 14 t 5 d in rečem da sem noseča 14. tednov. Trenutno se mažem z oljem divjega sleza. Se mi zdi da se mi počasi, ampak res počasi stvar izboljšuje.

A da se z wcjem ponoči umiri v drugem trimesečju? Oh meni se je komaj začelo user posted image Vsako noč dežuram. Sem prav rekla, da se telo privaja na vstajanje ponoči user posted image

Jaz sem pa danes ponoči prvič sanjala o mojem otročku. Saj so bile sanje povezane z nosečnostjo, ampak nikoli pa ni bilo otroka. Danes je bil. Na uz-ju mi je ginekologinja rekla glejte kakšnega lepega fantička imate. Jaz pa njej nazaj pa če nočem vedeti kaj je user posted image Pa sem na koncu vseeno pogledala in je bil res čudovit user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 872
20.7.2013 23:44:24   
another girl
Pozdravcek.. D se še jst pofočkam.. Pri nas pričakujemo drugega user posted image .. Prvi je fantek..za tega v buhiju pa se ne vemo.. user posted image . Hmm pdp
mam po UZ 11.1.2014 po ZM pa 28.12.2013. . Bl točno bomo zvedl 28.8 na morfologiji.. Aja.. Prihajam iz gorenjske.. Tm nekje okolica Tržiča.. Par km vn iz Tržiča user posted image . .No moje pocutje je zdej mal boljs kt je pa blo.. Namreč blo mi je kr fajn slabo.. Uuf.. Mi je blo v prvo tud.. Ampak se mi zdi d ne tok dolgo kt zdej.. No ja.. Bomo že preziveli user posted image . .prikupnga pozdravcka vsem

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 873
21.7.2013 11:39:03   
witch
Punce jaz sem danes za foro naredila tole s sodo:

IZVIRNO SPOROČILO: Balloon

No da dodam še nekaj na račun (ugibanja) spola...mi je tašča "ukazala" da se bom v kratkem morala polulat na sodo bikarbono...user posted image hahahahauser posted image ...če poznate "test"...skratka, čajna žlica sode in malo urina...če se fuuull speni bo fantek če ni reakcije bo punčka...osebno mislim da je reakcija odvisna od hrane oziroma kislosti ampak da bo ona vesela bom tut to nardila..]

In naj povem, da zadnje dni živim od kislih kumaric, reakcije pa ni bilo. Soda se niti za sekundo ni spenila, reagirala, kar koli. Še ko sem vodo iz pipe dala gor na sodo je bila večja reakcija. Hmmm, mogoče pa to vseeno drži.
Naj še katera proba. Mogoče tista, ki so ji že približen spol napovedali na nuhalni. Me prav zanima če ta stvar drži user posted image
Sem rekla da ne bom spraševala za spol, pa meže tako muči user posted image kje je še januar user posted image

(odgovor članu Balloon)
Neposredna povezava do sporočila: 874
21.7.2013 12:14:07   
Mo87
Pozdravljene, slabosti so zelo majhne, končno postajam znosna za okolico user posted image Me pa zelo utruja sonce, ker je moje delo terensko, je to vsakodnevni izziv user posted image Včeraj sem si privoščila malo pico z morskimi sadeži in me pošteno zvija. Ponavadi jem vegetarjansko prehrano, že leta, tako da sem morda storila malo napakico user posted image

Pogosto se počutim osamljeno, sicer je moj dragi čudovit, vendar ne razume popolnoma kaj se dogaja z mano. Družine nimam blizu in tudi nobene noseče prijateljice. Je morda katera iz obale?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.