ronja
|
ker jaz niti kredita ne dobim...našadva pa vprašanje...jaaoo..po moje me bosta čist preklela..:/.. Ja, res, v tej zgodbi sta daleč najbolj boga tvoja mama in oče oz. njegov tast in tašča ... Ery, daj enkrat, samo tokrat pomisli s SVOJO glavo, brez mamice in atija, ok? Pomisli na SVOJE otroke! Ker oni bojo NASRKALI V TEM VAŠEM STRANJU, upam, da ti je to jasno! Bolj kot se boste šli na nož, hujše jim bo! Ker se tebi zdi ok, da se starši vtikajo vsepovsod in ti je sprejemljivo, da te obravnavajo kot 15 letnico in se trudiš temu opisu čimbolj ustrezat (ob ločitvi in delitvi premoženja te skrbi "joj, kaj bosta pa mami in ati rekla?"), si čisto pozabila, kako bo vse tole vplivalo na tvoje otroke! Oprosti, če sem groba, vendar hudiča, skrbi te za mamico in atija, ne skrbi te pa za lastne otroke? Nikjer jih ne omenjaš, ves čas se žališ, da je tebi najhujše, pa ti otroci in hiša ostanejo! Ne zdi se ti vredno se usest dol z njim in lepo (kolikor se pač da v tej situaciji) se pogovorit, ne zdi se ti vredno postavit po robu staršem, da je fer, da dobi polovico, pa konec (ker to vsi vemo, da je fer, pa tudi če bi vmes stol v steno vrgel). In rajši jamraš in delaš kot mami in ati rečeta, ker pač tvoj izbranec ni vreden nič več in ker onadva tako rečetta, bo že tako in ti kot pridna hčerkica boš to verjela... in kaj boš rekla otrokom? Da njihov ati ni nič vreden? Misliš, da so otroci tako zelo neumni, da nič od tega ne razumejo ali vsaj čutijo? Prekleto dobro vejo! Nehaj že vendar! Samo ti lahko končaš to kalvarijo, pa kakorkoli že - razumem, če si pač jezna nanj in si se odločila, da nočeš poizkusit it živet z njim na svoje, ok. To pa ne pomeni, da se moraš še naprej skirvat za mamico in očijem. Magari prodajte ta štuk, pa se preselite nekam drugam, vsak na svoje, vsak od vaju dobi pol vložka oz. presežene vrednosti in to je to. In verjetno bo zate in posledično tvoje otroke to veliko boljše, kot če se boš še vedno naslanjala na mamico in atija, ki bosta samo korak stran, da ti priskočiata, svoji mali hčerkici, na pomoč. Svojim otrokom si za vzgled, kako reagirat v kriznih situacijah. In dobivajo zgled, da mama ne zna, ne ve, kam se obrnit in se gre jokat mamici in atiju. Povej mi, kako se lahko otrok počuti varno ob mami, ki se ne postavi zase in za svojo družino? Ki ne pove, kar misli, ki staršem ne upa rečt, da ima njihov oči pravico do svojega vložka (denar in delo in presežek)? Ne more se. Tvoji otroci bojo že tako prizadeti zaradi ločitve, pa če ti je všeč ali ne - če tvoj mož ni zlorabljal otrok ali tebe (ker o tem ne pišeš, sklepam, da ni), potem jim bo hudo, da ga ne vidjo toliko. Ker ga imajo radi, če je vsaj približno normalen človek. Ti si jezna nanj, oni pa ne. Vejo, da si ti jezna in so mogoče zato tudi oni jezni, vendar je to projekcija in to je zanje škodljivo. Možno pa tudi, da niso jezni, ampak samo žalostni in stisnjeni v kot med dvema ognjema. Ustaviš pa lahko to samo ti. Sicer se ti komot zgodi, da bojo čez par let, ko bojo lahko o tem odločali, sami želeli živet pri njem - ker kot si rekla, on si bo življenje zrihtal in oni se bojo čisto mogoče tam počutili bolj varno kot doma, kjer mamica uboga, kar ji babica in dedek rečeta in jo najbolj skrbi, kaj bosta onadva rekla... Razmisli, ker tale pot, kot si si jo zastavila, te pelje nekam, kamor redko posije sonce... Kup papirjev, kreganja, cenilci, sodišča, odvetniki... sem prepričana,d a se na koncu to nikomur ne bo izplačalo, tudi tvojemu atiju in mamici ne;).
< Sporočilo je popravil ronja -- 21.5.2013 10:58:58 >