ronja
|
ery,pojma nimam o pravniških zadevah in delitvi premoženja, hvalabogu mi tega še ni bilo treba, tako da če iščeš samo ta odgovor, potem ne beri dalje (da se ne bo spet kdo usajal, da ne odgovarjam na to, kar je bilo vprašanje - pa tisti me verjetno že dolgo ne berejo več;). Ob tvojem opisu se mi poraja eno vprašanje: a si ti želiš ločit? Občutek imam, kot da se gresta eno igrico, kdo bo koga in to ni fajn... za nikogar, najmanj pa za otroke. Pa ni treba. Ali bi si ti želela bit z njim? Ga ljubiš, kot te je že paštetka vprašala. Če ga, potem se splača probat. Če bo isto, potem lahko še vedno prideš nazaj, če pa rata, pa bo otrok imel očeta in vidva zakon rešen... Na tvojem mestu bi se usedla dol z njim, pa predebatirala vse, kar se je obema nabralo v tem času, vse zamere, vse... enkrat mora prit ven, da lahko greš naprej. In potem se zmenita - če si seveda želiš bit z njim - rečeš: ok, gremo na svoje, moji se ne bojo mogli toliko vtikat, vendar pričakujem, da boš tudi ti spremenil to in to, ker tako pa meni ni za živet. med starši, ki jih imam rada, čeprav se tudi kregamo, ker mislita da sem stara 15 let..in možem Glede na tole, bi namreč rekla, da zna imet tvoj mož kar prav, ko ti očita, da se povsod vtikajo in da ne more bit nič po njegovo in potem ga seveda mine karkoli delat - koga pa ne bi. V službi delaš kot ti šef reče, pa še tam se skregaš, če je neumnost, ne? Doma pa smo odrasli navajeni, da lahko odločamo o svojem življenju... in če ne moreš, potem pač nehaš. Tudi sama sem dobila občutek, da te ima mož rad in si želi rešit zakon, da mu ne gre za ta denar kot za to, da premisliš in se sama odločiš - ker do zdaj je bilo vedno najbolj komot sledit staršem. Če pa ti on nagaja, pa ne bo tako komot in boš morala hočeš nočeš malo razmislit, kako si se v to zapletla... PS: tudi midva ne bi ostala skup, če bi živeli pri tašči;). Moja tašča je npr. vsak dan klicala moža, da naj pride, da mu je piškote napekla, da bo revež imel kaj za zajtrk. Ko niso bili piškoti, pa jajca, zelenjava...ma vsak dan je nekaj našla. Hehe, paštetka, moja tašča je morala pod urgentno prinest ZMRZNJENE gozdne sadeže in svojega zmrzovalnika:D. Ker to pa res ne počaka:D. Saj zdaj mi je ful smešno:D. Podpis pod peteo.