Dilove*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ne mislim, da je treba dojit tako dolgo, popolnoma razumem, da mamo tudi mame dovolj in nič se mi ne zdi narobe, če mama odstavi otroka, ker ima pač dovolj. Kar se tiče raziskav o IQju, so lahko to tudi drugi vplivi - starši, kjer je mama dolgo dojila, se dostikrat tudi sicer več ukvarjajo z otrokom kasneje in je zato lahko razlika v IQju, tako da ne bi vsega mleku pripisovala. Tudi se mi zdi boljše dojenček na flaški z mirno mamo kot napsihirana mama, ker mora dojit, ap ne gre, pa se matra, pa je vsa nesrečna. Vseeno pa nima pozno dojenje po moje nobenih neg. vplivov, če pač ni to samo del enega čudnega odnosa - kjer pa ni fora v dojenju ampak odnosu na sploh. Če jemljeta oba otrok in mama to kot nekaj naravnega in se ne sekirata zato, potem je ok in bo otrok itak nehal, še vsi so. Če pa imaš v glavi tabelico 12mesecev +/- 6 mesecev, vse ostalo je pa bolno... ja, potem maš pa lahko problem;). Ne morem pa mimo, kadar so ljudje pametni glede tega, kako je pri živalih, zberejo pa seveda samo tisto, ki jim paše, pa ne glede na to, a je primerna za primerjavo ali pa ne;). PS. sama si pa tako dolgo ne bi želela dojit, ampak čisto priznam, da zaradi sebe. Se mi zdi normalno, da imaš pač počasi dovolj. Js bi pa tole podpisala...lepo napisano :) sicer nameravam dojiti mojo do kadar bo ona želela,seveda je pa pomembno, da sta in mama in dojenec za in če eden ali drugi ni več za je prav, da se zaključi.Tako, da lahko, da tudi jaz nebom več za po določenem času in mi bo dovolj:D tega še nevem:D ... Če sta pa za in mama in dojenec do 4leta...pa tudi okej, meni je prav oziroma nimam nič proti. Se mi je pa mogoče malo čudno zdelo preden sem postala mamica..tako da razumem ljudi, ki se jim to zdi malo čudno....samo ne razumem pa tega, da označujejo to za bolno in celo za zlorabo .to pa mi je višek in nespoštovanje odločitev drugih.