ursonok
|
Ojla, kakšen zaspan dan Pa še dež je začel padat in bo padal vsaj do sredine tedna Danes sem si vzela prosto od telovadbe (beri: se mi totalno ne da), edino na en sprehod sva šla, vsega skupaj kakšno uro hoje. Potem pa popoldansko spanje. Pa obisk pri kolegih, spet hrana, pa malo degustacije angleških piv (sem spila dva kozarca, vsega skupaj kakšne 3dcl, hm, sem kar zaspana postala). Pa ful mi paše jesti stvari, ki niso najbolj priporočljive, recimo gobe itd. Za jutri pa razmišljam, da bi naredila kumaričnino juho, mmm. Ali bi šla raje ven jest? Ampak baje bo cel teden mestno jedro zaprto zaradi velikonočnih procesij Spet bom bentila, ko ne bo busov. Pa kaj je s tem našim podnebjem?! Konec marca je, tam sneg, tu dež. Sita sem že tega! No, vsaj mrzlo ni, čez dan imamo okoli 15. Dvojčica čestitke za uspešen zdravoprehranjevalen štart! Boš videla, pride kar samo od sebe. Počasi bodo pice vedno polnozrnate, pa kruh boš doma delala, pa sladkarije manj ješ - potem se pa organizem "razvadi" in sam zahteva zdravo in zavrača svinjarijo. Res! Enim se sliši čudno, ampak je dejansko tako. Včeraj zvečer (ponoči) sva gledala nek dokumentarec o veganstvu. Me je razočaral, ker je bil ful političen - češ da to ni dieta, ampak je politična drža itd itd. In je bilo večinoma o manifestacijah proti trpljenju živali. Saj je ok, sem za, ampak pričakovala sem kaj več o hrani, zdravju itd. Pa predstavljali so veganske sladice - ena zmes pšenice, glutena in sladkorja. Pa naša bio restavracija Paprika, ki je kao vegetarijanska, bo zdaj prešla na veganstvo. Na Fejsbuku že ponujajo vegansko klobaso Bi šla res jutri tja malo pošnofat, kako je to videti. In s čim nadomeščajo sir in parmezan, ki so ga imeli v nekaterih jedeh. Pa razmišljam, da bi ta teden namesto jabolčnega zavitka spekli potico "a la ursonok", tj. iz pirine moke, brez mleka, sladkorja, jajc, masla/margarine itd. Verjetno bi šlo ... Orehi se mi luštajo Eeeeh, spet se bomo redili NIč, grem še kaj narest, potem pa spet kak dokument pogledat. (Včeraj sem gledala še o endometriozi in avtizmu - stari, čist adijo!!! Ne štekam, zakaj je Downov sindrom tak tabu in bavbav - če bi videli otroke s hudo obliko avtizma, bi ugotovili, da so Downovčki popolnoma normalni. Živeti s pravim avtistom je res hudo. )
|