|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2013
7.3.2013 16:18:33   
Mala *
Živjo,
no pa se še jaz po dolgem času malo oglašam. Vam že kaj rastejo trebuščki? user posted image . Jaz sem sedaj že v 10 tednu, kako čas hitro beži! Jutri imam spet pregled in upam, da bo vse okej z mojo pikico. Počutje je še vedno obup, včeraj sem celo prvič bruhala po kosilu. Je blo tako dobro, ampak želodec ni prenesel špagetov s pestom niti za 5 minut user posted image . Sicer sem tudi jaz ves čas utrujena, ampak bolj zaradi konstantne slabosti, ponoči pa ne morem spati in sama od sebe se zbudim že ob petih. Čudno delajo teli hormončki, ni kaj. Samo da bo z otročički vse ok user posted image . Pri nas vedo še vedno samo domači. Naslednji je na vrsti šef, ker nočem da izve od koga drugega. Sama sem glede službe zelo na tankem ledu, saj sem šele pred kratkim začela delat. Sem pa rekla, da se s tem ne bom preveč obremenjevala. Če bi čakala na redno službo, potem nikoli ne bi bil pravi čas za otroke.

Bodite lepo*

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 326
7.3.2013 23:18:02   
Anonimen

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image , naslednji pregled, spol user posted image

1. 10.

ena_štajerka 38, Polzela, 1user posted image , 0user posted image N.P. 18.2
fiziološka 33, 2user posted image , 1user posted image , N.P. 5.3.
jenny700 26, Bled, 2user posted image , 1user posted image , N.S. 21.3.

Eavee N.P. 6.3.
cebelica_2 1user posted image , 0user posted image , N.P. 14.3.
nejka000 29, Štajerska, 4user posted image , 2user posted image , N.P. 6.3. N.S. 26.3.

mayalottie 2user posted image , 1user posted image , N.P. 4.3.

atalia 3user posted image , 1user posted image
mala * N.P. 15.2.
lici MB 1user posted image , 0user posted image , N.P. 12.3.

HONNYBANNY 29, dOLENJSKA 3user posted image , 0user posted image

10. 10.

presenecenje.si 1user posted image , 0user posted image , N.P. 12.3.

12. 10.

Auser posted image 5user posted image , 2user posted image , N.P. 25.2.
pikica84 2user posted image , 1user posted image

13. 10.

ir84 28, LJ, 2user posted image , 1user posted image , N.P. 4.3.

14. 10.

15. 10.

16. 10.

Klara-1 30, Gorenjska, 2user posted image , 1user posted image N.P. 5.3.
mini5 N.P. 5.2.

17. 10.

teodora75 Gorenjska, 3user posted image , 2user posted image , N.P. 7.3.
raztresena_amy N.P. 7.3

mlada mamica21

pika555 2user posted image , 1user posted image , N.P. 19.2.
sonica25 3user posted image , 2user posted image N.P. 22.3.

Alex1234 34, CE, 2user posted image , 1user posted image , N.P. 4.3.

28. 10.

ta*mala 2user posted image 0user posted image
d3lfink4, 26, CE, 2user posted image , 2user posted image , N.P. 22.3.

roxane21, 3user posted image , 2user posted image

31. 10.

bybyka_1987, 3user posted image , 2user posted image
pin 35, LJ, N.P. 11.3.

SKUPAJ NAS JE: 28

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

Z NAMI SO BILE:
savanah, mini_mi, Andreja83
user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

link do skupine na FB - https://www.facebook.com/#!/groups/123032821205748/
POŠLJ ZS JENNY700

(odgovor članu nejka000)
  Neposredna povezava do sporočila: 327
8.3.2013 7:41:55   
nejka000
teodora75 nisem mela nobenih znakov, nobenih krčev ne krvavitve ne izcedkov. šla sem na normalen pregled kjer je na UZ ugotovila da srček ne bije. ko ga je izmerlia je ustrezal tednom in dnevom nosečnosti tako da je rekla da je kvečjemu kak dan kar se je to zgodilo. včeraj sem bla ščiščena, prišla domov, bolečine za znoret, krvavitev pa minimalna.

november2010 lepo bi blo spet čvekat s tabo, žal se meni ni izteklo najbolje. tebi tako kot vsem pa želim čimlepšo nosečnost.

lepo rihite seznamček namest mene :)

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 328
8.3.2013 13:25:05   
aretse
Pozdravljene bodoče mamice, tudi jaz se pridružujem skupinici, ki pričakujemo oktobra user posted image to bo za naju s partnerjem prvi otroček, se ga neizmerno veseliva, kljub temu da imam jaz manjše težavice in sem na bolniški že en mesec in še en mesec bom (krvavim) zaenkrat je z otročkom vse ok, stanje se izboljšuje tko da sem optimistična in vesela naprej :)

vsem bodočim mamicam in očkatom čestitam,saj je to po mojem najlepše darilo življenja user posted image

(odgovor članu Mala *)
Neposredna povezava do sporočila: 329
9.3.2013 16:52:31   
tinka_77
Pozdravljene!
Sem se ena oktobrka in sicer imamo rok 11.10., je pa to zame prva nosećnost, stara sem pa 24 let. Zaenkrat se počutim odlično, nobenih slabosti ali drugi problemov, tudi dva UZja smo dal že čez in pridno raste:D lepo nosečnost vsem, pa upam da vsem mine čim bolj mirno:D

(odgovor članu 99devetka)
Neposredna povezava do sporočila: 330
9.3.2013 16:59:17   
Severa
Pozdravljene!

Tudi jaz se z največjim veseljem pridružujem skupini "Oktobrke 2013". Končno smo tudi mi zagledali plusek. Rok imam 21.10., noseča sem torej dobrih 7 tednov. To je moja prva nosečnost, stara pa sem 26 let. Sem pa tipična nosečnica, slabost, nespečnost, wc ... Ampak bomo že potrpele nekaj mesecev. Prosim, če me lahko dodate na seznam in če mi katera pošlje povabilo za skupino na FB :)

(odgovor članu tinka_77)
Neposredna povezava do sporočila: 331
10.3.2013 15:53:50   
Eevee
Anoninimna - hvala za predlog! Je super delovalo :))) Sva zdej že oba na tem, da želiva vedeti spol.
nejka000 - sožalje :( Držim pesti, da se čimprej nova pikica pojavi, ki bo ostala z vama.
Vsem ostalim novim nosečnicam - user posted image

Jaz sem imela v sredo prvi pregled in sem še vedno čisto raznežena nad pikico, ki sva jo videla. PDP je ostal kar isti - torej 3.10, ampak upam, da bo malce pohitel, da se bo rodil na najino obletnico. Čez dva tedna imam še nuhalno svetlino - sem se kar v Dravljah naročila, ker mi je najbližje. user posted image Pa še DVD s slikami in posnetki bom dobila user posted image user posted image

Staršem sva že povedala, jaz sem pa itak tako vesela, da vsakemu, ki pride na obisk porinem slikico UZ v roke user posted image

Počutje se izboljšuje, vse manj špikanja okoli maternice, manj obiskov stranišča... se vidi da se približuje drugo tromesečje :) Kako ste ostale?

(odgovor članu Severa)
Neposredna povezava do sporočila: 332
10.3.2013 15:53:53   
Eevee
Jao, jao, ringaraja nagaja user posted image Po nesreči dva enaka post-a.

< Sporočilo je popravil Eevee -- 10.3.2013 15:57:29 >

(odgovor članu Severa)
Neposredna povezava do sporočila: 333
10.3.2013 18:55:19   
ivanjščica
Še ena oktoberka 2013, pred nekaj tedni zagledali plusek;) to bo naš drugi sonček, doma imamo navihanca starega leto in pol.Zdaj upamo da bo punčka:)user posted image
Rok naj bi bil 18.10., a 1.pregled me še čaka ta teden, tako da bomo videli ali bo tako ostalo. Komaj čakam, da vidim pikico, ker mi še kar ni jasno, da res pričakujemo ;)
Razen seveda, da me na to spominjajo občasne slabosti, ki trajajo že kar od šestega tedna in občutljive prsi. sedaj se mi pa zdi da se mi že pas širi, groza pa grem komaj v deveti teden,ampak recimo, da je v drugi nosečnosti drugače...in se hitreje baje pozna. Samo me je groza kaj šele bo. Še od prve nosečnosti je ostalo nekaj kg, tako da se moram res pazit, ampak kaj ko bi skoz neki jedla...
No upam da bom sporočila veselo novico čez nekaj dni, da bom zagledala srček in mojo pikico.Fajnuser posted image božajte bušije user posted image

(odgovor članu Eevee)
Neposredna povezava do sporočila: 334
12.3.2013 5:20:18   
pin
Mene pa brišite iz seznama za oktober, ker imam datum 4.11. Grem v skupino "november 2013".

(odgovor članu ivanjščica)
Neposredna povezava do sporočila: 335
12.3.2013 14:21:47   
catt
Pozdravljene, tudi jaz se vam pridružujem v veselem pričakovanju. Danes sem imela prvi pregled in vse je normalno. Noseča sem 8 tednov in 4 dni. Dve črtici sta me prijetno presenetili. Dojenček vsekakor ni bil v načrtu, saj sem študentka. Prav tako že imam en zaklad star dobro leto dni.
Ampak smo vsi trije (s fantom in hčerko) veseli do neba in nazaj user posted image Upam, da bo nosečnost potekala super in tako dobro kot prva :-) (ki je bila brez zapletov, le okužbe s toksoplazmozo še nisem prebolela, v stanovanju pa sta prisotna dva mačka... zato je malo straha vedno prisotnega na pregledih)

Dvom se poraja v meni le, zaradi nedavno opravljenega rtg slikanja zoba. Sicer me je doktor Pušenjak dobro pomiril.. ampak črvek dvoma pa le razjeda... user posted image (sem pa imela zaščito čez trebuh, prav tako je bilo opravljeno slikanje samoplačniško na najnovejših rentgenih, ki imajo najmanjšo možno dozo sevanja)

Pa še za seznamček PDP: ginekolog pravi 23.10, na slikici ultrazvoka piše 22.10, nick catt, starost 22, kraj MB, naslednji pregled 12.4. druga nosečnost, doma imamo že 1 user posted image

P.S. a samo meni nalaga okence za odgovor pol ure user posted image

(odgovor članu Mala *)
Neposredna povezava do sporočila: 336
12.3.2013 17:56:36   
Anonimen
pozdravljene punce

ne me narobe razumet, zanima me, vse tiste, ki niste pričakovale še +, kako se je to zgodilo? ali vam je kontracepcija zatajila? namreč jaz bi si tutdi želela takega presenečenja, verjetnom zato, da se mi nebi bilo treba ukvarjat z mislijo a se je kej prijelo in najhujše s čakanjem....

(odgovor članu catt)
  Neposredna povezava do sporočila: 337
12.3.2013 18:11:34   
catt
Pri meni osebno je zatajila kontracepcija. Sicer nisem jemala tabletk, ampak kondom. Ampak nikoli ni bilo videt, da bi stvar počila, ali se kako snela. Zato pa tolikšno presenečenje :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 338
13.3.2013 11:34:34   
sončica25
Pozdravljene!
...da se spet malo oglasim.....se mi zdi da ste vse na FB pobegnileuser posted image
No, jaz že komaj čakam na prvi pregled, ki ga imam naslednji petekuser posted image , potem se moram pa še za NS naročim in jupi lahko povem veselo novico tudi ostalim......zaenkrat z možem skrivava......sva se odločila da počakava do NS, da vidiva če je vse ok potem pa hitro povedatuser posted image user posted image user posted image
Slabosti zaenkrat so še prisotne ampak malo manj.....tudi apetita še nimam tistega pravega....user posted image

catt-za rtg slikanje mislim, da ni panike če te je zdravnik pomiril user posted image

Fajn se imejte in pridno božajte še majhne trebuščke user posted image user posted image

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 339
13.3.2013 13:03:26   
pikapoka986
Pozdravljene nosečke user posted image
Tudi mene sta 27.2. presenetili user posted image , prvi pregled imam šele 22.3., upam, da bo vse ok! Sploh ne morem vrjeti, da sem res noseča! To je zame prvič. Drugače se pa ne počutim čiso nič drugače, ni mi slabo, edino prsi me malo bolijo!

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 340
14.3.2013 11:28:22   
bbdd
Lep pozdrav punce, tudi jaz sem nova tukaj :) predvidevam, da bom imela rok oktobra, zato sem se pridružila skupini. Predvidevam pa zato, ker je pri meni malo bolj zapleteno okoli zadnje menstruacije. Konec leta 2012 sem namreč že bila noseča, za božič pa sem začela krvaveti. Šla sem na urgenco, kjer so mi rekli, da imam splav nevitalne nosečnosti in naj pridem čez teden al dva k svoji ginekologinji. Okoli 13 januarja sem bila tam, pa mi je rekla, da ne vidi nobenih težav, da pa naj počakam kakšen mesec in poskusim znova. Vendar sva imela pred tem že spolni odnos brez zaščite (samo enkrat ali dvakrat, ne spomnim se točno), in takrat sem očitno zanosila :) je rekla ginekologinja, da bom dobila menstruacijo čez kakšen teden, vendar je seveda ni bilo :) testi pa do zdaj vsi pozitivni. 22. marca imam pregled in bom takrat videla kako in kaj :))

(odgovor članu pikapoka986)
Neposredna povezava do sporočila: 341
15.3.2013 16:25:51   
catt
Pozdravljene!

Spet se vam malo oglašam. Berem poste za nazaj, pa če prav berem obstaja skupina? Ali se lahko pridružim?

Nasploh je počutje dobro, nimam slabosti... le apetit se je malo povečal. Vsak dan opazujem svojo pikico na UZ sliki in še kar ne morem vrjet! Res sem vesela user posted image glede na to, da je bila slikica posneta v 8t4d se res super vidi plod. nogice, glavica, trupek, popkovina...user posted image
danes sem se naročila na nuhalno svetlino, dobila sem datum 10.4. komaj čakam! sem pa spet pred dilemo, v prvi nosečnosti sem komaj čakala nuhalno svetlino, da izvem spol, pa se ni videlo. ker je imela moja pupa popkovino med nogicami. in je skrivala do konca. sedaj pa ne vem, ali sploh hočem zvedet za spol. zelo si želim parček, saj vem da je vseeno kakšnega spola je otrok, samo da je zdrav... ampak kaj pa vem, lepo bi bilo če bi bil tokrat fantek... user posted image

punce držte se, pa upam da se pišemo kaj user posted image

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 342
16.3.2013 6:51:17   
tetka10
No da še jaz kaj napišem, ko mi je ravno ratalo po dolgem času odpret tale rr.
Ima podatke za seznamček:
PDP: 27.10. Tetka10 24 let Lj okolica 3user posted image 1user posted image N.P.12.4. N.S.:15.4.

Bbdd nič se obremenjevat. jsz sem imela pri drugi nosečnosti isto situacijo. Zanosila nekje 10 dan po splavu (nenamerno) Ginekologu ni blo ravno všeč, ampak je bilo vse vredu!

Mene mučijo celodevne slabosti. Bruhat ne morem tako da sem prav obupna, neuporabna. Upajmo da gre čim prej mimo :)

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 343
16.3.2013 18:56:47   
sonček85
  če katero zanima  :Nujno prodam Moderc številke S ,ker sem naročila premalo št.je pa ta na sliki.Raste z nosečko in se komot uporablja še pri konf.M  http://www.mytoys.de/Medela-Schwangerschafts-und-Stillbustier-weiß/BHs/Wäsche/KID/de-mt.pf.ca01.24.02.03/1995216 cena 22€  pišite na zs .hvala

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 344
16.3.2013 20:08:13   
Mala *
Hejla pupike? Kako ste?

po dolgem času mi je sploh odprlo tale forum... vsak dan kakšna nova, oktobra bo očitno še pestro:) jaz komaj čakam, da mi malo zraste trebušček. ker je prva nosečnost, gre to očitno bolj počasi. ugotovila sem, da mi proti slabosti izredno pomaga, da grem vsak dan na daljši sprehod. poleg tega mi na želodec blagodejno deluje kivi, kar sicer sploh ne razumem, ampak dober mi je bolj, kot kdajkoli prej :)
jaz imam nuhalno čez en teden v Domžalah. Pri meni je pa tako, da želim, da ostane spol presenečenje do poroda, tako da se bolj bojim, da bi se slučajno ginekologom kaj zareklo, ali pa da bi se na ultrazvoku preveč očitno videlo :) :)
drugače pa sem tudi sama že morala v šoping po nov modrc, so mi postali vsi pretesni:)

bodite fajn.lp

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 345
16.3.2013 21:13:23   
catt
ja oktobra bo res pestro. Kako pa to, da že čez en teden? v domžalah? predvidevam da pri dr. strahovi? tam sem bila tudi jaz v prvi nosečnosti. pa tudi zdaj v drugi sem se naročila. je res super. si vzame čas in res vse pregleda.

glede spola, brez skrbi. na nuhalni se zagotovo še ne bo videlo nič očitnega. na morfologiji pa je že druga pesem user posted image
razen če bo skrivala / skrival.

uf glede slabosti, jaz sem ugotovila, da je meni slabo le če ne pojem dosti, sploh zjutraj je zajtrk obvezn. drugač pa ni nobenih sprememb. niti modrcev ne rabim novih, niti cunjic. trebuh še ni nič zrasel. še dobro, ker bi rada da ostane čimdlje skrivnost.
če bo kot v prvi nosečnosti, bom v devetem mesecu kot povprečne nosečnice v četrtem mesecu. user posted image

lepe sanje, lahko noč!

(odgovor članu Mala *)
Neposredna povezava do sporočila: 346
16.3.2013 22:27:02   
Mala *
Ja, pri dr. Strahovi imam pregled. Tudi sestra je bla tam in je bila zelo zadovoljna. Tudi moja ginekologinja mi je najprej omenila njo, zato niti nisem iskala drugih. Na dan pregleda bom noseča 12 tednov in 3 dni, tako da bo ravno pravi čas za ta pregled :) Je katera peljala s sabo partnerja, al to pač ni v navadi?
Tudi sama še ne rabim večje konfekcije, razen modrčka. Sicer pa se sedaj super počutim, ko so malo večje, ker sem drugače bolj švoh obdarjena :) :) Pa že komaj čakam, da si grem kupit ene nosečniške kavbojke, ampak zaenkrat jih res še ne rabim. Sem pa opazila, da so kar navite cene nosečniških oblačil. Vedo trgovci, kje se da dobro zaslužit. Čeprav mislim, da majčke in razne jopice se bo dalo kar ponosit, ker je danes itak vse elastično. Pa še velike trebuhe bomo imele ravno čez poletje in bo vse bolj na free :)

čawčaw

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 347
18.3.2013 7:30:07   
tetka10
Moj je bil zraven na nuhalni, morfologiji in pri porodu. Na koncu mu ni bilo žal, čeprav se je neki ven vleku že pri nuhalni.
Glede spola pa... Pri našem fantu se je na nuhalni tako očitno videl lulček (pa bil zelo velik), da sem rekla da to ziher ni to :)
Men je pa slabost zginla kar čez noč. No sicer mi je sem pa tja še malo, ampak ne tako hudo kot je blo zdaj 3 tedne. Me je kar strah da ni kaj narobe user posted image

(odgovor članu Mala *)
Neposredna povezava do sporočila: 348
18.3.2013 14:46:05   
jenny700
hej hej...js se samo toliko oglašam da vam podam vabilo k FB skupini..če bo katera želela, naj mi pošlje ZS ;) ker tukaj tale RR skoz neki nagaja...

(odgovor članu tetka10)
Neposredna povezava do sporočila: 349
18.3.2013 14:50:57   
cognac
Ojlaa,

končno sem prišla do besede user posted image , se mi RR ni hotel odpreti. Tudi jaz se vam pridružujem. Danes sem imela 2 pregled v 8T. Srček bije 100 na uro. Malo sem se bala, ker sem imela prejšnič SS v istem tednu, ker ni bilo slišati srčka. Sva zelo vesela user posted image .
Tudi jaz imam slabosti cel dan, zaradi tega se veliko smukam okoli hladilnika. Moj je danes celo rekel na UZ, da priseže, da je tam zraven pikice videl sendvič user posted image . PDP imam pa 25.10.

Podatki za na seznam:
25.10, cognac, 37, Kranj, 1, 0, NS 17.4

Čestitam vsem nosečkam, ter tudi vsem, ki vam tokrat ni uspelo, da vam novi boj čimprej uspe !!!

(odgovor članu tetka10)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?