|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2012
20.2.2013 20:13:31   
Ksenc
Jst sem lih dons klicala patronažno da pride v torek da mi mal razloži use skupej, ker mi ni use čist jasno user posted image  Bom kar drug teden že začela dajat, ker mi mlek zavrača čeprov dons je kr jedu normalno...bomo vidl kaj bo jutr user posted image

Bom pa začela s korenčkam skor vrjetno user posted image  A se da kateri mal napisat kako pa kaj..ker imate več izkušn k jst user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 176
20.2.2013 20:21:46   
Ksenc
Še to me zanima..kdaj približno lahko nardiš čokolino, rižolino, medolino itd. a je od 6.mes. al po enem letu user posted image

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 177
21.2.2013 16:58:18   
astrid1
Na začetku je samo riževa kašica od vseh teh linotov. Gluten naj bi prišel na vrsto šele po 6. mesecu starosti. Najprej se da čisto malo korenčka npr. razredčenega z materinim mlekom ali dodatkom. Pa redka riževa kašica. Vse se uvaja zelo počasi in v majhnih količinah. Od začetka večinoma bolj kot ne malce poližejo.

Jaz imam Veliko paparico za male papavčke. Vse je super razloženo, tudi tabele obrokov so notri poleg receptov.

Drugače pa sem brala tudi tole, je tudi dokaj razumljivo razloženo:

http://www.novalac.si/prehrana-otroka/uvajanje-goste-hrane/

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 178
21.2.2013 17:18:22   
Ksenc
o super user posted image  tole mi bo pa zelo prov prišlo..hvala user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 179
21.2.2013 20:31:31   
racka8
Helo. Prebolel škrlatinko, zdej smo na prehladu. K smo skoz noter, hiter dobimo vsako virozo. Najprej en, pol drug, ....Kje je že ta pomlad. Aja pol se pa pr men in starejši začnejo alergije user posted image user posted image . Poletje to je to. user posted image , ampak ne sme trava cvetet. user posted image

Mi smo začel z gosto hrano, danes. Navdušen, je kar veliko pojel. Dala sem mu krompir in mleko. Korenček ko se skuha je sladek in rajš priporočam prvo krompir, nato koren, da se ne navad na sladko. Tista ki daje AP komot lahko daje že mu za jest. Najprej kakšno žlico, 3, 4 žlice. Po 4, 5 dneh se hrana zamena ali pa doda. Po treh tednih je že belo meso, po četrtih tednih pa že kapljica olivnega olja. Tista ki doji, je pa za počakat do 6 mesca.

Ksenc a si morda razmišljala, da so različna mleka in mogoče je po enem bolj sit kot pri drugem. Se mi zdi, da pol komot lahko zdrži tud več ur brez hrane. Če ponoči zdržijo 6-12 h brez hrane. Moje razmišljanje. Mogoče se pa motim. Jst svojmu dajem čez dan na 3 ure. Ponoč se zbudi samo enkrat. Zjutraj pa ni tkoj lačen in komot čaka, da še kaj drugega naredim preden mu dam zajest. Najprej zelenjava, nato sadje.

Sam mu hotla dat dudo stran iin zdržala samo en popoldan. Bomo probal poleti to uredit.

astrid super za dojenjeuser posted image

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 180
22.2.2013 8:29:09   
Ksenc
Ja tut to je možno, ker po 4ih urah sploh ni še tolk lačn sam jst mu ponudm pa mal popije potem pa stoka in joka user posted image  Očitno je sit. Jst samo upam da nebo shujšov!

To pa nisem vedla da lahko od začetka damo tut krompir..očitno lahko. Itak usak drugače pravi tko da najbolš po svoje nardit..kar misliš da je prav. Bomo vidl kaj mi bo patronažna povedala v torek user posted image

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 181
23.2.2013 12:16:45   
astrid1
Tole, da je treba počakati z gosto hrano do 6. meseca, če se doji pa prvič slišim. Nikjer nisem zasledila za takšno pravilo. Me zanima, kje to piše. Po moje otrok sam pokaže, če je pripravljen.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 182
23.2.2013 14:57:56   
racka8
Astrid men je to rekla pediatrinja in patronažna. Od različnih pediatrov sem to slišala. Se mi dozdeva da se jim gre, da hočjo da čim dlje otroka dojiš.

Naš tamal je tako navdušen, da ko mi jemo, se oglaša, da še on hoče. Je pa res, da mu dam mal krompirja, nato pa flaško z mlekom da spije, da se res na je.

Ksenc naš je shujšal zarad bolezni, ker ni imel apetita. Pa se ne sekiram, ker bo to nadoknadu. Res pa je da ni dramatično shujšal, pozna se mu. Pa se ne sekiram. Važn da je drugač OK. Men je na razvojni rekla, da naj pediatrinja pogleda našga tamalga ker ima premal maščobe. Halo!!! Pediatrinja je pa rekla, da se njej zdi čist u redu in da lepo napreduje. S tem da je isti kom prve dve, po teži in konstrukicji. Pa so čist normalne.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 183
23.2.2013 18:48:15   
Ksenc
Se čist strinjam. Drugače je vesev in nič ne joka..velik spi..use lepo in prov user posted image  Vem da na škatli piše okvirno koliko naj bi pojedu...učerej ob 4ih je pojedu 120ml al pa še mn..in potem do pol 6ih zjutrej nč..takrat je pojedu še mn kot 120ml..in potem na 5 urc po 90-120 user posted image  nevem al se pa samo jst obremenjujem preveč user posted image

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 184
24.2.2013 12:50:58   
astrid1
Astrid men je to rekla pediatrinja in patronažna. Od različnih pediatrov sem to slišala. Se mi dozdeva da se jim gre, da hočjo da čim dlje otroka dojiš.

Zanimivo! Sedaj pa res ne vem, v katero kategorijo spadamo potem mi, ki še malenkost dodajamo, večinoma pa dojimo. Sama sem se veselila, da bomo kakšno stekleničko zamenjali z gosto hrano, ostalo pa bo več dojenja.

Priznam, da me je tale informacija totalno zmedla, ker tega nikjer nisem zasledila.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 185
25.2.2013 10:48:06   
racka8
Astrid delaj po občutku in če ti misliš, da otrok hoče jest mu dej. Ti si njegova mama in ti veš kaj je za tvojega otroka dober. Pediatri govorijo tisto kar v knjigi piše, kar je drugač je že narobe.

Sama sem dala gosto hrano pri drugi že pri 3 mescih in pol. Mleko iz tetrapaka že pri 9 - 10 mescih. Včeraj zvečer sem tamalmu dala še banano za jest, tko da sta bla dva obroka goste hrane. Pa se ne sekiram.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 186
25.2.2013 11:24:15   
Ksenc
Evo midva sva tudi učeraj sprobala kako je s krompirčkam user posted image  super je sprejev..sicer se je paču ampak usta odpirov k en tavelk, ker je blo nekej novga..uglavnem sem bla prov presenečena da je papov..po tistem pa pojedu še 140ml mleka user posted image  danes bova ponovila pa še jutri potem je pa na vrsti korenček user posted image

Pa spet ima čist voden drekc..pa ni od krompirja..očitno mu spet mlek ne odgovarja...

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 187
26.2.2013 19:25:56   
astrid1
Nam je pa košara na vozičku postala premajhna. Komaj jo še stišim noter. Glava in noge ima že čisto ob obeh robovih.K sreči imamo takšen športni del, da se čisto poleže in je ustrezen za hrbtenico. Samo še na višje temperature počakamo... V košari je le bolj zavarovana pred mrazom.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 188
27.2.2013 8:31:26   
odavoda
Tudi nam košara še komaj prav - dolg je 70 cm in tehta dobrih 9 kg;-)

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 189
27.2.2013 10:11:33   
astrid1
Se mi zdi, ta so nekatere košare bolj delane za Kitajčke, ne pa za naše otroke user posted image .

(odgovor članu odavoda)
Neposredna povezava do sporočila: 190
4.3.2013 20:47:31   
taja1235
zivjo,

tudi pri nas kosara od chicco trio tour 4 ze skoraj premajhna, bo treba pocasi v sportni del vozicka...

tudi mi2 sva ze na korencku...zelo lepo sprejel novo hrano;)

ima pa ful rdece okrog lulija in po stegncah pa mal po ritki grem se jutri pokazat da ni kaksno hujse vnetje....cist roza pa
kot kaksni mali mozoljcki...ne vem od kje je to staksnil je pa res da sm naredila dva pozirka pomaracnega soka.... ;(

kako ste z vasimi ritkami??? kere plenice uporabljate????

sedaj gremo ze proti 5 mesecu....prosim na plano s podatki kok ste veliki tezki...mi imamo 21.3. pregled

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 191
5.3.2013 8:25:52   
Ksenc
Midva imava zdj korenčka pa krompir skupej pa mu gre usak dan bolš user posted image   tut kaka zdj normalno..

Taja to ima unetje..midva sva tut imela to..zmerej ko plenico menjaš fino posušit pa eno urco na dan brez plenice user posted image  jst sem dobila 2 kremce za mazat vrjetno boš dobila isto user posted image  zaenkrat imamo še pamperske dokler se bo še splačal..potem pa kašne cenejše...

Pregled in ceplenje imava 18.3.

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 192
5.3.2013 13:27:08   
astrid1
Danes smo imeli 2. cepljenje. Zaenkrat lahko rečem, da je prenesla dosti bolje kot prvič. Na hitro sem jo še zvagala, ko je že bila priložnost in tehta 7040 g. Lepo se redi.

Tale košara na vozičku predstavlja že kar problem. Ne samo, da je postala tesna, za našo Špelo je muka, ker ne vidi ven. Vsakič, ko jo položim vanjo, kriči, dokler je gibanje ne uspava. Tako sem sklenila kompromis, da se do dvigala, v dvigalu in do vhodnih vrat pelje sede, nato pa jo poležem pri vhodnih vratih. Drugače bomo oglušeli, dolžni in nedolžni user posted image .

Taja, a Sudokrem ne pomaga pri vneti ritki? Sama se sicer izogibam pomaranč, zadnjičč pa sem pojedla grenivko in ni bilo nobenih posledic. Tudi po kislem zelju in repi ni težav. Smo lahko srečni, da je tako.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 193
7.3.2013 13:24:53   
tinchyy
Pozdravljene!

A mate kej proti, če se pridružim vašemu čveku user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 194
7.3.2013 14:58:01   
astrid1
Ko le ne bi tale RR tako štekal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti kar Tinchyy! Dajmo počvekat. Kako ste?

(odgovor članu tinchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 195
10.3.2013 10:04:18   
taja1235
sporocam da je ritka suha...pomagala je samo krema sudocream ;)

jemo pa na polno korencka ;)

kako ste v teh turobnih dneh?

moja tavelka hci pa ze 5 dni z vorcino 37,2.....pravjio da je neka voriza....in da zna se trajat ;(

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 196
10.3.2013 13:13:48   
tinchyy
Astrid1 hvala user posted image user posted image user posted image

Moj sin Anej je včerej dopolnil 5 mesecev, full je priden, trenutno je mičkano bolan (full kašlja), že cel vikend ga 2x na dan vozim v ZD na inhalacijo- sam pravijo, da ni nič hujšega.

Mali je res pravi požeruhcek user posted image , res poje vse kar vidi user posted image . Z GH sva začela mal pred 4 mesecem in res nimava nobrnih problemov user posted image

Rabim pa kakšen recept, kaj naj mu še skuham, ker res nimam več idejuser posted image

Lepo se mejte paa hvala za pomoč user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 197
10.3.2013 17:47:11   
astrid1
Tinchy, mora biti zoprno za Aneja vse skupaj. Revček, pri 5. mesecih na inhalacijah. Kako pa zdrži pri miru, pa z masko? Si ne predstavljam...

Vidim, da ste že vse korajžne z GH. Mi smo zdaj naprej štartali z riževo kašico enkrat na dan. Kasneje bom noter vštulila še zelenjavo. Patronažno še čakam, da pride, mi je ušla na dopust...

Tole vreme je zoprno. Par dni sonca me je ful razvadilo user posted image .

(odgovor članu tinchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 198
11.3.2013 9:10:01   
pikapoka87
Naj se vam še jaz pridružim, ker imam doma tud oktobrčka :) Vidla sem, da že skoraj vse dodajate GH, js sm se pa odločla, ker je mali polno dojen in trenutno je mleka še dovolj, da mu bom GH začela uvajat od 6 meseca naprej, torej čez en mesec. Seveda mu dajam poizkušati različne stvari, od krompirja, do korenčka in bebi kekse, vendar se mi zdi da niti ni toliko navdušen nad to hrano in ima on raje zizo. Bomo pa vidli kako bo, ko bomo na uvajanju GH. Dejte mi povedat, v čem je "fora" da se otroku ne sme dajati kravje mleko, pa tudi če je rečeno z vodo, do 1 leta starosti?!?!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 199
11.3.2013 11:29:56   
tinchyy
Živjo

Astrid1- morn rečt, da je res full potrpežljiv, niti enkrat še ni zajokav, ob inhalaciji, tisti oblački so mu tok zanimivi, da se kr smejeuser posted image še sestre so ble kr presenečene ker tako dobro prenaša.
Danes sva bla na pregledu, je rekla, da se je super pozdravuuser posted image , še zadnjič je dobu inhalacijo, zdej mamo pa sam še nosek mal zamašen.

Ja tudi jest nisem mela namena tko zgodaj uvajat GH ampak je mali tko gledav in cmokav, ko sva z možem jedla, da mi ni preostalo druzga kot da začnem. Kar predstavljajte si- ješ banano, pa te tko žalostno gleda, da se mi je kr zasmilu. Je pa čisto vse zjutraj mu dam zizo, naslednji obrok je sadna kašica, pol mu spet dam zizo, za kosilo mu dam zelenjavno kašico, pol spet zizo, preden gremo pa spat, pa dobi kakšne kosmiče- ga najbolj nasitijo in prespi celo noč. Valda mu po vsakem obroku ponudim še zizo. Edino kar ne mara so kupljene kašice user posted image - on že ve kaj je domače user posted image

(odgovor članu pikapoka87)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...
To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?