|
RE: Za vse,ki imate idealne postave :) 5.3.2013 9:50:30
|
|
|
|
ronja
|
Zanima me namreč kako skrbite za svojo postavo tiste, ki imate tam od 55-65kg? Sicer nimam 55 kg, ampak verjetno velja tudi, če ti kaka kila manjka . Sem pa imela 65kg, ko sem bila noseča, če to šteje:D. Kaj jemo, veš, saj velikokrat napišem, včasih še slikam na blogu in ne jem samo solat, telovadim namensko nič, imam pa precej aktiven način življenja, ker drugače niti ne znam, pa ne vem, če se to bo 3 malih sploh da... Kar se hrane tiče: jem vse, razen surovega česna in vampov. Pojem ogromno sladkarij, to je pa tudi moj največji "greh" kar se zdrave prehrane tiče. Pojem res ogromno jogurtov (več kot pol kile na dan), res pa so ti večinoma sladki in zelo mastni (7-8% mm), po tisti sladkorni dieti si jih malo redčim, ker so mi nekateri ratali presladki. POjem pa res veliko zelenjave (recimo pol kile zelenjave se meni ne zdi neka huda reč) in sadja, ker mi je to všeč in še zdravo je. Nisem pa mahnjena na kruh in krompir, nikoli mi ni bilo zanju. Tega pojem res zelo malo. Niti mi ne paše cvrto ali mastno na splošno, noben od naju ne mara preveč mastnega, tako da so se tudi otroci tako navadili. Seveda jemo krofe, pa zadeve iz listnatega testa so nam všeč, tudi pomfri pade, itd... Samo ni to ravno dnevno na redu;). Lahko kdaj požremo 10 krofov (torej midva recimo vsak 4), ampak potem mamo pa za nekaj časa dovolj, recimo. Drug dan kvečjemu dva,recimo. Pa mesa ne pojem skoraj nič, mi ne paše, malo se mi pa še živali smilijo in tako jem praktično samo tiste, za katere vem, da so lepo živele in tega seveda nimamo ravno veliko:D. Tudi kadar je meso, mam nekak en ražnjič dovolj. Seveda potem pojem zraven svojo kilo zelenjave:D. Pa pijem vodo in nesladkan čaj (sem se navadila, ker mi je bil čaj vedno presladek, pa še bolj zdravo se mi zdi, predvsem zaradi zob, pa tudi rajši tisti cuker v sladkarijah požrem, hehe:D), pri dediju spijemo kako cocto ali gosti sok, doma pa tega praviloma ne kupujemo. Alkohola sploh ne pijem, kavo pa mogoče parkrat na leto (to bi se znalo spremenit imam občutek...), rajši kakav:) Slanarije (čips, ipd) si kdajpakdaj privoščimo, ni pa to vsakodnevna hrana, ker ni zdravo. Sladkarije so pa v glavnem domače, čokolado težko celo zmažem, recimo, mi je "pregosta", pojem nekaj, ampak da bi se prav basala z njo, pa niti ne. POžrem pa lahko komot liter čokoladnega sladoleda, to pa ni noben problem . Ali kakšne čokoladne sladice, torte vedno pojeva pol, kar naj bi bilo za 6-8 ljudi... Ali nekaj twixov, recimo:D. Si pa tega ne kupujem, tako da požrem, kar dobim ali naredim, hehe. Pri dediju vedno požremo skledico s čokolado oblitih mandljev, tisto mi ni pa nič pregosto, hehe:D. Veliko je v genih. Gotovo bi marsikatera punca bila drugačna ob moji količini sladkarij in količini hrane (sošolke na faksu so se vedno čudile, kako da sem suha, če pa skoz nekaj jem), pa tudi času (jem vedno tudi zvečer, bivši je znoreval zato ). Imamo različne tipe postave in nekdo lahko shujša še preveč, pa bo še vedno imel veliko tazadnjo, drugi pa ne. Ni pa vse v genih. Gotovo namreč tudi marsikatera punca ne bi zdržala takega tempa;). Dnevno prekolesarim 10 km, nosim malega povprečno tudi vsaj 1 uro na dan, itd... Predvsem pa ga jaz še dojim. Nimam pojma, kako bo potem, pravijo, da grejo z leti kile gor, jaz pa dojim ali sem noseča ža 7 let... Z dojenjem zgubiš res veliko in sama imam vedno, kadar večkrat na dan dojim, probleme pojest dovolj (ker dojiš navadno takrat, ko maš male otroke in nimaš toliko časa si naredit ne vem kake hrane, predvsem pa ne dovoljkrat...) Tako da vedno vmes shujšam preveč (za moje pojme, pri 53 zgledam grdo). Pa še z malimi otroki si pogosto bolan in potem se to tudi pozna, da te malo pobere... Res pa je, da sem bila taka celo življenje, z izjemo nosečnosti imam iste kile že od srednje šole, tudi postava se mi ni bistveno spremenila, je povsod kak cm več, ampak se še vedno spravim v vse srednješolske cote, sem pa po zadnji nosečnosti upokojila krilo, ki sem ga imela na koncu OŠ. To je tudi precej v genih (tudi moja mami ni imela nikoli težav), nekaj pa tudi zato, ker se nisem v nosečnostih veliko zredila (takrat se mi je pa res vse obesilo, imela sem strašno dober izkoristek hrane - groza!) in ker sem po porodu precej aktivno živela. Sicer nisem še nikoli v življenju namensko hujšala, sem bila pa že na 3 dietah, pač zdravniške, predpisane - ena za železo (sem bila ornk slabokrvna in tablete niso več dovolj delale, za spremembo metabolizma, nekaj z ogromno beljakovinami - groza!), ena brez mleka in jajc (sum na alergijo pri tamali, živa muka) in nazadnje sladkorna dieta med nosečnostjo (tudi obup, nič sladkega, nobenih mojih jogurtov...). Sovražila sem vse tri, najuhujša mi je bila brez mleka in jajc, držat se pa ne bi mogla nobene diete, če ne bi imela zdravstvenega razloga, ker mi je bila to res živa muka, tako da samo svaka čast vsem, ki jim to rata samo zaradi postave! Meni ne bi. Kar se trgovin tiče, pa nimam pojma, že 100 let nisem nič kupovala zase. Imam srečo, da sem dobila res ogromno oblek od ene punce, ki se je baje malo zredila in ji niso več prav ali pa ji samo niso več všeč, tako da sem dobila krasne stvari:). Zdaj imam kavbojke, ki mi boljše stojijo na riti kot katerekoli, ki sem si jih sama kupila, hehe:). Je imela punca res čisto mojo postavo in tudi veliko bolj znala kupovat (oz. ni kupila najcenejšega:D), tako da se ne mislim zredit že zato, ker mam zdaj fajn hlače, hehe:D. Firm pa ne poznam, nekaj je od Miss Sixty tam (nimam pojma, kakšne so številke pri njih), tudi H&M, itd... Pa iz katerega planeta sem jaz?? Jeste vse,kadite,se ne rabite trudit pa švicat na vse pretege pa ste sigurno takšnne kot bi vas izrezali iz Cosmopolitana Teya D, lej, vzdrševat težo je eno, shujšat pa drugo! Če bi me hotela shujšat, bi se tudi namatrale ko voli (vsaj kadar ne dojimo). Ampak ker nam ni treba, lahko pojemo toliko kot porabimo in je vse ok. Tako kot ti - poješ toliko kot rabiš in kile stojijo. Smo na istem, samo da imaš ti višek od prej in bi ga rada dala dol. Shujšat je pa večinoma težko. Met isto težo pa ni tako hudo - to uspeva tebi in nam:). Kake so pa v Cosmopolitanu, pa ne vem, tako da ne morem primerjat, se mi pa zdi, da jim nisem nič kaj podobna PS: ena taka aktivnost, ki pobere veliko energije, bi znala tudi možeka zanimat . A daj no... kile niso merilo. Lahko jih je malo, pa so tako nesrecno razdeljena, da je joj.. lahko jih je pa krepko vec pa so enakomerno, na pravih mestih razporejene ... IMO raje imam burek kot hlace iz promoda No, tole pa podpišem. Sploh ker ne vem, kaj je Promod, burek pa vem, da je dober:). EMSO te daje. V mladih letih sem imela zelo ozek pas. Sedaj pasu nimam vec. Ne me strašit, frodo!
|