|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
12.2.2013 9:12:27   
pikizenc
Tejči - če ti Elevit dela slabo, ga vzemi raje sredi dneva. V prvi user posted image sem tudi tako delala, ker mi je bilo zjutraj itak slabo in je bilo bolje

Trebušček ali karkoli to že je je isti ampak dovolj napihnjen, da v službi sedim z odprtimi gumbi na hlačahuser posted image Res bom morala kakšne nove hlače kupit.

Jaz sem takrat prav uživala v teh raziskavah kako in kaj in kateri voziček in to in ono; no zdej bomo pač ponucali vse iz prve nosečnosti, razen pač tistih potrošnih zadev a la stekleničke in podobno. No pa sigurno si bo novi član zaslužil kakšna nova oblačilca. Sploh če bi bila slučajno članica. Čeprav po moje midva ne znava delat punc user posted image

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
12.2.2013 9:44:51   
mulica
Meni je po novem precej slabo in če kar naprej nekaj ne dajem v usta, se mi želodec kar obrača ... posledično je trebuh nenehno poln in zato večji, napihnjen ... ampak samo od hrane user posted image

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
12.2.2013 9:58:54   
Vogue
Ojla,

pridružujem se Vam še jaz, sem Vas do sedaj le "opazovala" in brala, sedaj pa je prvi pregled uspešno za mano in se Vam z veseljem pridružujem. PDP naj bi bil za sedaj 17.9.2012, danes se moram prijaviti še za NS. Zadnja dva oz. tri tedne so mi nagajale slabosti, sedaj zgleda, da se stvari počasi že umirjajo.. kar me po svoje veseli, malo pa tudi skrbi, za mano je namreč že ena slaba izkušnja.. ampak sem odločena, da bo tokrat vse ok. user posted image Drugače pa moji podatki: Vogue, PDP: 17.9.2013, 29 let, 2. user posted image , 0 user posted image .

(odgovor članu mulica)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
12.2.2013 10:20:57   
breskvica82
Pozdravljene,

tudi za mano je prvi pregled. Videla sem svojega srčka :) Videle so se že rokice in nogice, sem slikico dobila. Noseča sem 8 tednov in 5 dni, tako, da se mi je PDP prestavil na 18.9. Veliki smo 2,53 cm. Nuhalno imam 6.3. Sedaj moram dati še kri in urin. V prvi nosečnosti so bili testi toksoplazme negativni, tako, da me malo skrbi za zdaj.

Moji podatki: stara sem 30 let, druga nosečnost, sem pa iz Prlekije.
Drugače se počutim odlično... tu pa tam blage bolečine v trebuhu, se mi pa trebušček že konkretno pozna. Imam pa tudi probleme z zaprtjem, in tudi jaz jemljem Elevit.

Lepo se imejte in pazite na trebuščke.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
12.2.2013 10:56:36   
babkaa
Ojej, sneeeg!

Jaz sem včeraj dopolnila 10. teden... Pregled sem imela v sredo, nisem napisala podatkov (nisem mela knjižice zraven), no piše 9w4d in 27.59mm, PDP je 9.9., naslednji pregled 15.3, nuhalna 28.2..... Še vedno slabo, ful mi paše hrana, utrujena tudi... Najožji novico vejo. Jaz nosim pajkice, kavbojke me čez pas tiščijo. Ta tedn grem en dan dat kri... Čakam, da bi slabost pošla, pa da se mi energija vrne, pol bo nekak lažje normalno funkcionirat...

(odgovor članu breskvica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
12.2.2013 11:06:13   
pikizenc
breskvica - zakaj te pa skrbi za tokso? Če boš negativna, potem boš pač morala malo paziti, če si pa pozitivno, potem pa tudi ta skrb odpade. S tokso je problem samo če jo vmes dobiš, torej če bi bila zdej negativna potem na drugem testu pa pozitivna

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
12.2.2013 11:36:21   
breskvica82
Sedaj se pazim, se pa prvi mesec, ko še nisem vedela, da sem noseča nisem. Decembra sem se konkretno pregrešila z biftekom, paštetami.... pač nezdravo hrano. Upam, da takrat nisem kaj dobila.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
12.2.2013 12:00:07   
*kmetka*
Penny, naj ti povem glede moje napotnice za NS V Lj.
Kot si rekla, dobiš napotnico samo na podlagi starosti. Js sicer ne vem, kok si je to moja ginekologinja predstavljala s to napotnico za NS, jaz sem danes klicala v LJ, pa mi je rekla, da sm vseeno plačnik za NS, ne glede na napotnico, ker še nisem stara 35 let (kot velja že nekaj časa). Sm se počutla kr mal neumno user posted image . Je rekla, da me lahk naroči za navaden UZ pregled (kjer pa ne delajo meritve NS), je pa rekla tud, da glede na to da sem iz Celjskega konca, nima smisla, da hodim še enkrat v Lj na NS, če imam pa tule bljižje tud kakšnega gin., ki bi mi to preiskavo naredil. Tk da me je naročila na običajen UZ pregled, tk da drug tedn v sredo šibam proti LJ. Bomo videli, če nam bojo kej drgač povedal.user posted image . Pa po moje ne, sm pa vesela, da me bojo imeli zdaj bolj pod drobnogledom.
Sm pa klicala tudi v Velenje za NS k Mohorko-tovi, pa sm naročena 4.3.
Punce, lep pusti torek vam želimuser posted image user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
12.2.2013 12:25:43   
Anonimen
Pozdravljene drage septemberke!
Sem se le opogumila, da se vam javim, moj PDP je 27.9.2013, sem iz Ljubljane, to je tretja nosečnost, doma imava že enega fantka, ki je dopolnil 6 let. Ravno zaradi druge ponesrečene nosečnosti sem s testom odlašala, ko pa so bili znaki že zelo izraziti, sem šla kar v laboratorij kjer so opravili "uradni test". Drugi dojenček bi se moral roditi ravno v tem mesecu. Nisem si predstavljala, da mi bo ostal tak tesnoben občutek, pa vidim, da imajo nekatere med vami že podobne izkušnje. Nosečnost je bila v tretje potrjena prejšnji ponedeljek. Prvi pregled imam zato nenavadno pozno 6.3.2013. Čez vikend sem dobila rahlo kravitev in včeraj končala na urgenci, na srečo vse ok, videla user posted image in mi je odleglo. Le, da se mi je zdel za 8.teden nosečnosti zelo majhen 6,2mm. Sem pa videla, da ste o tem že pisale in se ne obremenjujem.
Trenutno sem v staležu. Dobila sem Dobroston, Buscopan, za razliko od večine pa jem Tifol. Kar se tiče Omega3 pripravkov, naj bi bili bojda zelo pazljivi, ker se razlikujejo po kakovosti. Če niso pridobljene iz manjših rib , lahko vsebujejo težke kovine. DM-ove so s tega vidika zaradi cene morda vprašljive.
Neverjetna skupinica ste, velikoštevilna, zgovorna, aktivna, kot blisk boste na 200 strani user posted image . Všeč mi je tudi, ker ste tako povezane, se bodrite in na splošno zelo malo negativnih misli producirate, bolj vedre in bodrilen. Le tako naprej.
Potrebovala pa sem pol dneva, da sem vas vsaj približno prebrala, še od lanskega leta...
user posted image vsem (zanekrat) Anonimna5

(odgovor članu *kmetka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1059
12.2.2013 12:38:59   
Penny
Jaz sem tut pršut jedla decembra, pa še pol po + testu včasih kupljeno čajno klobaso, pa prej sem jo tudi, večkrat. Ne vem no, v 30 letih sem že kar nekaj teh suhih salam pojedla (tudi domače, kar zdaj res ne bi), pršutov in solate, pa sveže testo včasih (ko je mama delala ribano kašo za juho user posted image ), jajčka na oko pa mehko kuhanih ful, itd., biftka pa ne jem, ew. Zakaj bi se ravno v teh 9 mesecih okužila z nečim, če se prej v 30 letih nisem, pa imamo danes sigurno boljši nadzor nad hrano kot pred leti.

Kri za tokso sem sicer dala pred slabimi 14 dnevi, izvid izvem verjetno šele čez 3 tedne, ko imam naslednji pregled. Verjetno bi me pa v primeru pozitivnega tokso testa poklicali.

*kmetka*, da nisi dobila napotnice za ambulanto za rizično nosečnost in ne za nuhalno oz. da se G ni zmotil?

(odgovor članu breskvica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
12.2.2013 12:46:13   
Inikica
Moj PDP je ravno nekje na prehodu iz avgusta v september, tako da je najbolje, če se pridružim tako Septembrčicam kot Avgustovkam. user posted image Vas redno berem in glede na to, da se meni pogovorno okno normalno odpira, se bom verjetno tudi večkrat oglasila ... vsaj upam da se bom res. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
12.2.2013 12:51:56   
*kmetka*
Penny, dobla sem napotnico za rizično nosečnost ne za NS, ker glede na mojo starost mi ne pripada. Tud na napotnici nikjer ne piše, da bi mi mogli delat NS. Mogoče sem jo pa js narobe razumela. user posted image .

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
12.2.2013 12:56:20   
Penny
Aha, no vidiš :).

(odgovor članu *kmetka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
12.2.2013 13:08:50   
Leni01
Penny.......jaz v prvi user posted image nisem bila pozitivna na tokso in sem celo nosečnost ful pazila. Zadnji mesec sem pa si rekla.....dost imam, pejmo jestuser posted image . Sem vse nadoknadila nazajuser posted image
Mi pa tudi ni bilo jasno, kako da je nisem še prebolela, ker sem ful natepavala po salamah in pršitu, pa še skoz oblegana z mačkami, ki so tudi zunaj.
Se je pa en moja kolegica okužila v 7 mesecu. Paniko so tako zagnali, da joj. So ji kar hoteli sprožit porod, noreli da joj.....revica je bila čist aut. V glavnem......rodila je pred šestimi leti popolnoma zdravo punčkouser posted image .

Z nami bo itak vse okej in septembra bomo najbolj srečne mamice na zemljiuser posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
12.2.2013 13:08:52   
MojcaD1980
hummm ma z jajci se tud lahko s tokso okuzis? Jaz sem vedla za surova jajca zaradi salmonele. Ma npr na oko kuhana ze meni zdijo cist vredu. Ali se motim?

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
12.2.2013 13:20:17   
Penny
Ne, jajca zaradi salmonele (vsaj vem ne, da bi imele tudi tokso). Za jajčka na oko vem, da so "prepovedana", za mehko kuhana nism zihr, sam po mojem tudi, ker je rumenjak še vedno tekoč, tako kot pri jajcu na oko.

Dlje kot traja nosečnost, manjši je vpliv na plod, je pa okužba lažja, ker se posteljica tanjša.

Ma ne vem, saj imamo pregledano hrano. Okol mačk tudi ful zganjajo paniko, ampak če je maček notranji in če ne je svežega mesa, pol ni panike. Pa itak ne tikaš drekcev z golimi rokami, roke si pa menda tudi vse umivamo, a ne? No vem, da si jih eni ljudje niti po uporabi stranišča ne umijejo user posted image .

(odgovor članu MojcaD1980)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
12.2.2013 13:22:25   
Teta Estera
Izvide za tokso sem prejela že v enem tednu po odvzemu krvi.. Glede na to, da je test pač pozitiven. Čez dva tedna sledi ponovni odvzem krvi - zaradi možnosti "lažnega" pozitivnega izvida in verjetno, da potrdijo/ovržejo staro ali svežo okužbo. 
Mene izvidi za enkrat ne skrbijo, saj menim, da gre za staro okužbo. Ker koliko "domačih" mesnin sem konzumirala v teh 30 letih - ni user posted image , da tokse ne bi dobila.. user posted image  Drugače pa zadnje tri/štiri mesece zelo pazim pri prehrani glede tokse.. In upam, da mi kmalu ne bo več treba.. In greva z dragim po eno nogo na Kras.. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1067
12.2.2013 13:52:51   
Pinas
Dobre ste!user posted image
Meni pa vse kar diši ali je podobno salami neznansko smrdi.user posted image
Res,adijo pamet,salamo še preden jo vidim jo že voham in se mi zdi nekaj najbolj groznega,da bi jo jedla.
Bi pa pojedla na tone sira.user posted image
Sir bi pa jedla tudi sredi niči,če bi se mi dalo in če mi ne bi bilo škoda spanja.user posted image
Končno sem uskladila vse datume,tako,da imam in diabetologa in potem še ambulanto za patološko nosečnost jutri.user posted image
Vem,da bom potem crknjena,ampak prej ko opravim prej bom vedela kaj me čaka.
Preden vse to uskaladiš in prekličeš vse možne in nemožne številke,te že vse mine in potem se čudijo,če imam visok pritisk.user posted image
Ja,po po novem mi smrdijo vse kreme,vseeno ali so za obraz,ali za telo,ali za roke.Saj ne,da se hvalim s tem...user posted image

(odgovor članu Teta Estera)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
12.2.2013 14:03:25   
paškec
jaz sem bila tud čist razočarana za negativen izvid tokse (sem kr poklicala čez kak teden k ginekologinji kakšni so bili rezultati, nisem več mogla čakati na odgovor), saj sem imela mačke non stop po rokah... in v načrtu je bila nova mačkica/maček, ker je prešnji žal poginil (btw na isti dan ko se naj bi jajčece oplodilo-po izračunu ginekologinje, wtf??, še danes mi ni nič jasno).

za ostalo jaz niti ne tako kompliciram, suhe salame jem komot, samo pač malo pazim da niso neke cheap in nepreverjene, jajčka na oko sem kak teden vsak dan za zajtrk jedla (in se jih malo prenajedla), ali ni tako, da se ob toplotni obdelavi salmonela uniči, so torej problematična surova jajca (v številnih pecivih, npr. tiramisu, itd)...
lep dan vsem, dobrodošle nove članice in čestitke vsem, ki ste končno dočakale pregleduser posted image

(odgovor članu Teta Estera)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
12.2.2013 14:06:06   
MojcaD1980
se dobro da so ta jajcka na oko prisla ven ... saj so meni zelo fina. Se jih bom raje izogibala. :/ Ufff. user posted image
Jaz moram dat kri ta teden. Bom sla verjetno jutri v casu malce ali pa v cetrtek. Izvide bom pa na pregledu pri g. dobila. :) Tako, da do 13.03. se bo treba pazit za tokso.

Edino kar se tokso tice ... doma imamo velik vrt in seveda solato, jagode itd itd .... a mislite, da je bolje da se jo izogibam in pac kupim v trgovini al naj ne zganjam panike?

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
12.2.2013 14:13:47   
paškec
domača zelenjava pa je itak najboljše kar lahko imaš, pač umivati jo morateuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1071
12.2.2013 14:16:08   
MojcaD1980
ja bojim se edino te bozje tokso ... ker imam en kup divjih mack okoli hise. Po moje cist prevec kompliciram.

(odgovor članu paškec)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
12.2.2013 14:17:48   
Penny
MojcaD, solato samo temeljito operi, pa bo.

Meni zadnje čase grozno junk food diši, McD. Če bi ga imela bližje ali če bi imeli dostavo user posted image .

Kri za tokso sem dala 1. februarja. A pol naj pokličem al bi že oni mene, če bi blo kaj? Al mislite, da nimajo vsi G te navade, da kličejo? Ker imam 4.3. pregled.

Pa saj pri toksi se vidi, če je stara okužba. Mislim, da mora pisat visoka avidnost, pa IgM mora bit nizek: http://med.over.net/forum5/read.php?19,7964687,8179007#msg-8179007.

Neposredna povezava do sporočila: 1073
12.2.2013 14:27:37   
MojcaD1980
Ma meni je g rekla, da me bodo klicali samo ce bo karkoli narobe z izvidi. V kolikor bo vse ok bom rezultate zvedla na naslednjem pregledu.
Sklepam da javijo ce je kaj narobe.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
12.2.2013 14:27:52   
Partika
Po dolgem času spet jaz! :)

Mene toksa niti ne skrbi, oz. bom zelooo presenečena, če izvem, da je še nisem prebolela. Sem kmečko dete, živela sem z mačkami, tistimi zunanjimi, ki so jedle miške in kakale po vrtu. Solato z vrta sem tudi jedla, kakšnih jagod ali paradižnikov nisem niti prala. Tudi kasneje, ko sem se že preselila, sem še vedno pobožala vsako mačko, ki se je pustila. :)

Sicer sem fino, vse se postavlja na svoje mesto. Prav srečna sem zadnje dni. user posted image

Privoščite si kak krof (ali dva ali tri)!

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?