Inigo
|
Hojla! Kako ste kaj? Da vas malo pokomentiram.. Neonaia – ja, Brin je rakec. Čiiiisti rakec – občutljiv, jokav, ampak zelo ljubezniv, cartljiv in družina mu je res vse. Sploh mama… ajme, mamin sine! Oblačenje – js ga mam doma oblečenega v bodi z dolgimi rokavi, hlačke s stopali in čez plišast pajac s stopali. Sj ne da mamo mrzlo, ampak sem že v P sponzala, da mu more bit fajn toplo, da je miren. Tam pa ni bil tk oblečen in ni in ni hotu sam spat, dojil se je sicer ok, ampak se je dost jezil zraven… kkr smo pa pršli domov in sm ga oblekla, pa je pob začel spat in mirno jest. Čudežno, a?! haha! Za vn mu pa oblečem še kombinezon, ki je spodaj kot vseča in ima kapuco, bombažno kapico in plišasto čez, pokrijem ga z dekico, čez košao je pa itak še una prevleka, tk da mislim, da mu je tk prav fajn topl. Menstruacija – jst sm jo pr Brinu dobila okol njegovga prvega leta. Ful pozn… dojila sva se pa 11 mesecev. Glede zaščite pa nism najbolj prepričana, da je, če dojiš in še nimaš M… Kontracepcija – tut jst sm v dvomih kaj naj. Tut jst mam probleme s tabletkami. Ne vem pa kk je z nuva ring-om… a kera pozna? Je nek obroček, ki ga sama menjaš 1x na teden… mogoče tut obliži. Sm jih že mela kot srednješolka, ampak nimam v spominu kok so se obnesli. Isto jih menjaš enkrat na teden. Ma ne vem… bom še razmislila. Bom vidla tut kaj bo moja G predlagala. Številka oblačil – Maju je 56 fuuul preveliko. Nosimo 50 in mislim, da jo bomo še kar nekaj časa. No, vsaj en mesec. Čišča – to, da en dan je, drug dan ni, in tretji dan spet ful… je čist normaln. Tkle se rado zeza mal. Jst je cel dopoldan nism več mela, mal prej se mi je pa ulilo… in to ful! Ma smotano… ko že misliš, da je vsega konec, pa se spet ulije. Homeopatija – a tele kroglice mate proti krčkom al kako? Nism še slišala zanje. A pr nas tega nč nimajo? Prvi sprehod – mi smo šli vn, ko je bil star 6 dni. Je blo lepo vreme in nismo nč čakal. Lepo smo se oblekli in šli. Itak pa nismo bli dolgo. Mislim, da nekje dobrih 20 minut. Danes pa smo že ornk turo nardil. Kk je faaaaajn! Obožujem te sprehode, Brin pa tudi. Tk je ponosen, da lahko tut on pelje voziček. Lactecon – ga lahko dajete brez zavor. In kolikor dolgo se vam zdi potrebno. Brin je bil na lacteconu od 6. meseca pa do 4. leta! Potem se je naenkrat prebava uredila in zdaj gre brez. Zdaj smo že pol leta brez in, morem potrkat, njegova prebava super šiba! Bil je pa kronično zaprt… in nišlo drugače. Ne se bat, da se črevo navadi, ker je to samo mlečni sladkor. In u bistvu ni odvajalo, ampak samo pomaga vlečt vodo na blato, da ima večji volumen in postane mehkejše. Tako se lažje izloči. Da bi se pa kj kregalo z vetrovnimi kaplicami… pa zelo dvomim. Vetrovne kapljce so ja ful sladke in sladkor itak odvaja. To neb smel bit problem. Mini86 – ja točno! Kk je blo v Čatežkih? Se spomnem, ko si rekla še na nosečniškem forumu, da greste kmalu po porodu. Biogaia – mi dajemo že od začetka. Pet kapljic v enem. Isto tudi Coliprev in zaenkrat morm potrkat, da krčev nimamo. Pride kak šraufek, ampak to zrihtamo brez joka. Samo zakrči se, pritisne in gre ven. Itak pa najrajši kaka, ko je razvit. Takrat naredi taglavno. Ritem – čez dan ga ni. Ponoč pa sm opazla, da imamo ritem na cca 3 ure (21h, 00:30, 3:30, 6:30). Men odgovarja. Mi je prav kul. Čez dan pa kkr kdaj. Včasih na uro in pol, včasih na 4 ure… Kengurujček – sm osebno ful proti. Nosilke ja (slingi in te fore), kenguru pa ne. Problematičen je način nošenja, ki obremenjuje hrbtenico. Ne vem… pač stvar odločitve. Kopanje – mi se bomo kopal v sredo. Smo ravno mel patronažno tu in je rekla, da se naslednjič kopamo. Takrat bo star 16 dni. Austen – defenitivno si sčrpaj. Dokler mleko je, ga izkoristi. Tut v prsih ti bo lažje, kot da ga zadržuješ. Kopala jst ne bom vsak dan. Tut tavečjega smo 1-2 na teden. Dojenčki ne potrebujejo vsakodnevnega kopanja. Zvečer narediš popolno nego, obrišeš cel telešček z gazico in ga po pregibih namažeš… to je popolnoma dovolj. Poleti, ko bo vročina in takrat se bodo že potili, pa se lahko kopa vsak dan. Ampak ne vsak dan z milom. To so priporočila dermatologinje (tavečji ima atopični dermatitis in smo meli strog režim v kopalnici). Kaj počnem s tavečjim… trenutno imava eno knjigo z nalepkami in raznimi nalogami in to rešujeva in lepiva. Malo piševa črke, se naučiva napisat kaj novega, gledava risanke in se cartama, pomaga mi kuhat, pospravljat, Maja zabava, pojeva, greva ven in šetkava, dosti se tudi sam zamoti. Kolko pa maš staro tavečje dete? Naš je 4,5. Dojenje – tut naš poje celo zizo na en obrok. Zaenkrat je to dovolj. Mam pa res ful mleka. Sploh v desni dojki… si morem konstantno pomagat s termoforjem, zvečer moram ponavad še mal izčrpat… Pust – Brin spet noče bit nč. Lani je bil edini otrok v vrtcu, ki ni bil maškara. Enostavno ne mara pusta… krofov ne bom pekla, bom pa nardila kakšne miške. Krofe bomo pa kr kupli. Jih mam ful rada, ampak letos bo padel en na dan. Pa še to bomo vidli kok se bo obneslo. Kvašeno zelo rado napihuje… in me je mal strah, da bi ga matral, kr se mamo trenutno tok fajn brez the črvov. Drgač smo pa mal prej mel patronažno tu. Maj se redi kot mali pujsek. Ima 3680g. Kar je 110g več od porodne teže. Fino se dojimo, prazni zize kot velik in to se mora nekje poznat
|