|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2012
8.1.2013 14:28:33   
Maeve
bom samo na hitro. Mavri.ca jest sem ga namonitrala do sedaj v položaj žabice (tako mu jaz pravim, hehe), to je tisti položaj na začetku. Sedaj ga pa poskušam tako, da ma nogice narazen ob mojem telesu, tole je link: http://www.youtube.com/watch?v=tN1kNRQO4Yo.
Tacanja, se strinjam s tabo, res je lahko potem problem, da tašče komandirajo vzgojo otrok in ne starši.
Danes je bila patronažna pri nas in povedala kako naj uvajam gosto hrano. Danes sva za kosilo spet poskusila korenček in je brez problema pojedel 3 žličke, še celo sam je prijel žličko in jo porinil v usta user posted image
Zdej pa šibam, me kliče

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 126
10.1.2013 9:29:07   
tacanja
Dobro jutro!
Naša razbojnica je nazaj zaspala in čas je za forumuser posted image Trenutno glih čakamo patronažno tetko da nam razloži kako pa kaj pri uvajajnju gh. Sicer sem si že velik prebrala in recepti so že natisnjeni, samo bo vseeno luštno slišat kak nasvet.
Je pa pri nas nekaj novega... ati je dobil službo! Jeiiiuser posted image Bo lažje finance skozi mesec speljatuser posted image Se mi je kr oddahnilo samo po drugi strani pa bom sama doma s pesiko in z našo sončico. Se bomo že navadliuser posted image
Patronažna na vratih, letim user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 127
10.1.2013 10:00:11   
Toopsy
tacanja bravo za očija!!! moj že ful časa išče, skos dela preko študenta, za redno pa kr nič ne dobi:/
Mi mamo danes tudi prvi dan GH, dala mu bom korenček, zraven pa sem si iztisnila malo mojega mleka da bo bolj tekoče. čakam da se zbudi, pa da sprobamo to akcijo:))
uf, starše in ostale družinske člane pa čim manj umešavat! to so vsi tako pametni da je joj. in kr slabo mi rata, ko mi vsi začnejo solit pamet in s hrano in s spanjem, da ga bom razvadila itd...mi zivimo tako, da imamo babico od fanta v pritličju. prakticiram, da jo greva s tamalim pogledat enkrat na teden, ker drugače se mi skos umešava in če ga večkrat vidi, mi potem kr uletava v stanovanje. in enkrat je droben drugič je kar velik, enkrat je preveč, drugič premalo oblečen. enkrat me gleda, kako to da greva vn, ali ni premrzlo, naslednjič po radiju sliši, da zdravniki priporočajo, da gremo vn in me sprašuje a nič ne bova šla na zrak.
sem pa vesela, da sem zlo močna in samozavestna, tako da me ne ganejo nobene pripombe in delam po svoje. seveda očija pa vedno upoštevam. kadar se strinjam z njim:))

bodite lepo

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 128
11.1.2013 20:15:16   
Maeve
No, naš mali že spi user posted image Upam, da bo ponoči dokaj mir. Še vedno se pogosto zbuja. Včasih ga pozabim dat nazaj v posteljico in spi pri meni, ker vmes zaspim, ko ga dojim. Pa sej se navadiš potem funkcionirat čez dan, sploh mi ni več take krize (sploh ko popijem takoj zjutraj eno močno kavo) user posted image
Tacanja bravo za očija, Toopsy za vas pa držim pesti, da bo dobil redno službo!
Kako vam gre z uvajanjem goste hrane? Midva sva še vedno na korenčkovi kašici, vsak dan povečujeva količino. Danes je bil zelo priden in je pojedel 7 žličk user posted image očitno bo imel apetit po meni user posted image mi je zadnjič celo prijateljica rekla, da me je prav užitek gledat, ko jem (ker tako z veseljem rada jem)user posted image Zato pa nočejo kile dol, hehe.
Aja glede razvajanja. Tudi to sem slišala iz maminih in taščiniih ust pa me ne gane. Si mislim svoje. Sem pa zadnjič pred taščo veselo omenila, da me patronažna podpira v mojih metodah (da otroka ne pustiš jokat). Ker to prepričanje, da si z jokom krepi pljuča je res že tako mimo. Morda si bomo pa zaradi naše vzgoje lahko čestitale, ko bodo naši otroci pubertetniki in nam bojo bolj zaupali user posted image Pustimo se presenetit.
Mavri.ca poskusi špricnit v učko svoje mleko, deluje, preverjeno!
Lep vikend vam želim punce!

< Sporočilo je popravil Maeve -- 11.1.2013 20:16:22 >

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 129
12.1.2013 21:41:09   
zori82
pozdravljeni

izdelujem magnetke oz. črke za vrata otroške sobice...več na http://www.facebook.com/Crkarije

lp

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 130
13.1.2013 11:35:54   
tacanja
Uf, pri nas sneži!user posted image A pri vas tudi? To bo šele žurka na snegu z vozičkom in še pesikouser posted image
Smo imeli v petek patronažno na obisku in seveda kratko predavanje o uvajanju GH. Včeraj smo naši pipiki poskusli dat korenčekuser posted image bogo revico je kr streslo ko ji ni bilo všeč in upam da bo danes boljše sprejela okus. Smo kupli bio korenček, ga lepo skuhali in ga spasirali kr z vilčko. Samo se mi zdi da so koščki kr veliki tako da danes zmešam s paličnim mešalnikom. Ko bo pa korenček lepo sprejela pa bomo skuhali še bučko in ji potem dodali in seveda tako naprej z ostalo zelenjavo. Novembra pa je šel v akcijo in jutri začne delat. Sem pa mislila da bo služno dobil prej ker ima poleg univerzitetne izobrazbe še ogromno dodatnih referenc. Same delovne dobe pa sicer nima veliko (cca 2 leti). Je pa najin skupni cilj enkrat imeti svoje podjetje in upam da nama bo uspelo. Je pa do tja še zelooo dooolga pot. Jst pravim da je glavno da imaš cilj in voljo in potem se vse da dosečtuser posted image
Maeve, super da lahko ješ koliko hočeš! Če bi zdaj jaz jedla toliko kot med dojenjem bi mi hlače ziher počle po šivih. Zadnji teden jemo po Montignacu in upam da se bodo rezultati kmalu poznaliuser posted image
Grem pripravit kosilo user posted image
lepo nedeljo vsem user posted image

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 131
14.1.2013 9:12:17   
tacanja
Uf, šele zdaj sem vidla da sem nekaj po pomoti zbrisala pri prejšnjem postu. Sm pa hotla napisat kak je naš ati iskal službo. En mesec pred prihodom naše pipike jo je izgubil, potem pa je novembra šel v akcijo in poslal par prošenj okoli. In danes je prvi dan na novem delu user posted image Je pa fino ker ima blizu (10-15 minut) in bo lahko hitro domauser posted image
Drugače pa je pri nas vse po starem... Spimo okej, edino ponoči se včasih zbudi, jo dam na bok in lepo spi naprej. Smo pa ugotovili da jo malo matra spanje pri polni luni. Takrat pa je cirkus v postelji. Se zvija, brunda, krili z rokami, brca, cvili... Samo upam da je ne bo luna nosla ko bo malo večja. To bi šele bla komedija user posted image
Zdaj pa me čaka lopata in pa sneguser posted image je treba skidat da se bo lahko ati domov vrnu iz službeuser posted image
našo pipiko bo pa tašča popazla user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 132
14.1.2013 10:53:29   
Mavri.ca
Uuaauu Tacanja! Kidat greš! Pohvalno!!! :) Jaz sem se komaj sestavila zjutraj, ker naša čebelca ponoči slabo spi... Kar zbuja se in noče zaspati. Potem jo dam zraven sebe... in zaspim :) ona me pa debelo gleda kaj delam... ja spim lubica!!!! :) Pol se pa nosimo, pa bla bla...
Tako da sm ti kar fouš, ker imaš še toliko energije hahaaa:)

Maeve sem probala sleepy wrap, zakon je! To ji je pa celo všeč. Še pleševe lahko, ji je všeč ker se maje :)

Ja glede služb je pa kriza. Midva sicer imava službe... ampak pri takih plačah se včasih zamislim, če se mi sploh splača hodit v službo :( Ah bo že enkrat bolje. Pomembno je da smo zdravi, drugo že bo... in razmišiljati pozitivno. Think pink;)

Mi smo že jedli korenček, krompirček, danes pa bodo bučke... Kdaj se pa uvede večerja in zajtrk? Po 6. mesecu ali kako? Zvečer daš kašo, zjutraj pa sadje oz. sadno kašico? Joooj to bo še projekt :)

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
14.1.2013 12:38:36   
radirka
Živjo :)
Tacanja, čestitke tatkotu za službo, pridenuser posted image Mojemu tudi ne uspe dobiti službe in ustrajno dela preko študentskega servisa, upam da se mu bo kaj odprlo user posted image Sicer pa, boljše nekaj kot pa nič user posted image In glede novejšega posta, res je da je vztrajnost pot h cilju in če si nekaj res želita vama bo gotovo uspelo :) V slogi je moč
Toopsy, tudi meni vsi veselo solijo pamet, nekaj časa ga slačijo potem oblačijo, pa pit, pa jest pa.. ahh.. se niti ne obremenjujem in poslušam več ker drugače bi že kdo kakšno konkretno slišal user posted image Bo že boljše user posted image Je pa res, manj kot se vidiš boljše je :)
Meave, tudi mi ponoči še vedno ne spimo.. Smo bili par noči že pridni, ampak sem ga preveč pohvalila in zdaj imamo spet čujanje.. Je vseeno al ga pustim pri naju v sredini al ga dam v njegovo posteljico.. Ni razlike, sploh ne na boljše user posted image
Čestitke, vsem malim jedcem ob uvajanju GH, mi smo že specjalisti na tem področju.. Sedaj so problemi z dojenjem.. No ja, mora biti vedno nekaj za sproti da ni mami slučajno dolgčas user posted image Bom za naslednjega dobro izurjena, mi ne bo prišel do živega, bo ta škratek poskrbel user posted image
Glede GH in korenčka, pazite da vam ne bo preveč korenčka zaprlo malčkov, mi smo si s pardnevnim začetnim uvajanjem korenčka naredili probleme s kakanjem.. Je kar problematičen korenček.. No saj boste spotoma videle :)
Mi imamo za enkrat kosilo GH in večerjo dobi mlečno kašico, tiste ki se z vodo mešajo, včasih prikuham zraven še jabolko ali kaj podobnega od sadja in mu je ful všeč. Sem mu pa 2 obroka GH začela kar zgodaj dajati, po enih 10 dneh uvajanje, ker se mi je zdelo da glede na to kako hitro raste moje mleko ni več dovolj in da malo boljše spi če je 2 obroka.. Bom pa z zajtrkom vseeno še malo počakala(če se bo le dalo) ker mi je všeč, da se zjutraj z dojenjem pocrkljava in skupaj začneva nov dan.. ja, mame.. user posted image

Sreča je tam, kjer je srce.

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 134
15.1.2013 15:44:33   
tacanja
Joooj, ta gosta hrana! Jst ji že od sobote dajem korenček in še ji kr ni všeč. Kdaj so kaj vaši otročki sprejeli hrano? Očitno bo to res en velik projekt tak kot je Mavri.ca napisala. Se bo očitno iz dneva v dan vidlo kaj jim paše in katero hrano na novo uvest ali pa še kakšen dodaten obrok. Sem si hotla nekak sistematsko nardit to uvajanje samo se mi zdi da nima smisla. Mogoče ji bom zvečer še enkrat dala korenček za probat. Eh, kaj pa vem...
Zadnjič sem tut jst probala nardit zaprt forum da nas ne bi vsi brali. In ne znam user posted image Si bom vzela enkrat mal več časa pa probla zgruntat če ste še za to. Kr bi tut jst še kaj bolj zasebnega napisala samo mi ni da bi me širna slovenija brala user posted image
Nekaj me zanima... uporabljate vse koše za plenice?

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 135
15.1.2013 16:16:32   
Toopsy
Hej hej!
Mi smo začeli z gosto v četrtek, prav tako s korenčkom. Pa na začetku mu je še šlo. Danes je 2 dan krompirčka, ga ma raje kot korenje. ampak jaooo ta hrana je povsod, nimam še stolčka za hranjenje, dala sem ga v gugalnik, pa se začne gugat, v naročju se mi skos zvija, na kavču začne ritat. in pol ko ima polna usta da roke v usta, pa seveda nogo, potem si še štumf na nogi potegne dol, da da se zabe v usta. In na konc mam več njegove hrane po stanovanju, kot pa jo pristane v njegovem trebuščku. in potem se seveda na tleh obrne na trebuščka in opa zlomka, če mal bruhne:/
Se je pa danes prvič pokakal odkar je na gosti. Sem pa jaz začela jelene klicat. OMG!!
Zaenkrat ga uvajam samo na en obrok, pa še ta ni samostojen, ko bo imel 6 mesecev začneva z kašico s 7 žiti, da se navadi na gluten in to je to. v enem mesecu bi rada prišla na en samostojen obrok, torej zelenjava, potem bom dodala meso.
Kar se spanja tiče sem upazila, da tudi pri nas ni razlike ali spi z nama ali v svoji posteljici, tako da je sedaj kar v svoji. ko ga ponoči dojim, vmes seveda zaspim, potem pa ko se zbudim, ga prestavim. In zadnje čase mu kar nekaj zadogaja, da se zbudi ob pol 5 in on bi hopa cupa akcijo! in potem rabi kako uro da zaspi. Ga pa takrat kar v njegovi pojsteljici pustim, brcal bi tako pri meni, kot v svoji, jaz pa napol dremam naprej.

Mamice bodite lepo

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 136
15.1.2013 16:40:15   
radirka
Živ :) Ja,jaz sem takoj za privaten forum, samo ga nisme sposobna uredit :D Če kateri uspe bi bilo super, na fbju se mi zdi da nas je malo preveč da bi kar vse blebetale, smo tle vseeno na neki drugi ravni povezane :) Bi bila pa varjanta narediti še eno skupino na fbju za rr-jevke in jo zapreti za ostale? Ne vem no.. en od predlogov ker se mi zdi da nobena ne obvlada tega da bi naredile zaprto skupino.. user posted image mi smo z GH kar pridni, ima rad vse.. zdej papa meska 1x na teden in mu je ful všeč.. nad brokolijemni najbolj navdušen za enkrat no, vse ostalo pa pridno poje.. škoda ker je mrtva sezona za sadje in zelenjavo.. komaj čakam pomlad in poletje ko bo v vrtu kaj domačega :) Z glutenom bomo tudi mi pričeli pri 6.mesecih..se bojim prej da ne bi dobil alergije ker bi se potem tolkla po glavi.. mi je pa smotano da je treba za mleko tako dolgo čakati ker se mi zdi da bi bilo z mlekom lažje pripraviti kakšne dober obrok user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 137
15.1.2013 16:59:02   
radirka
Aja, mi uporabljamo koš ja :) In je kar fajn ker imamo previjalno mizo v dnevni, wc je premajhen in bi od smrada drugače koga pobralouser posted image user posted image user posted image
So pa kasete kar drage.. mi je žal da nismo brezkasetnega nabavli.. me mika menjava.. user posted image
Še neki a mislite da kakšen puding se jim že lahko na riževem mleku skuha?

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 138
15.1.2013 20:17:46   
Mavri.ca
Mi imamo kasetnega, samo ga še ne uporabljamo... Čakam da bo kriza ;) Trenutno imamo navadnega s pokrovom. Sej je vredu, samo ko ga pa odpreš, ti pa kar malce slabo rata :) Sploh če je že dva dni poln, grozno!!! A po GH je kakec takoj rjav? Naš še ni... me je pa vsakič strah, ko pleničko odvijem... kak suprise me čaka :)

Hahaaa Toopsy teb pa ni dolgčas... jaz mislim, da je najbolje, da v Merkurju kupiš eno vrv in ga privežeš v gugalnik :)

Drugače pa naši zelenjava ni ravno všeč... Zato ji na začetku dam najprej "čisto" pomečkano zelenjavo, potem pa ji noter zmešam riževo kašico ali mleko. Da jo malo pretentam :) Drug dan ji pa dam malo manj riževe kašice, pa upam da ne bo opazila :) Jutri imamo brokoli, se mi zdi da bo samo en majhen brokoliček, ostalo bo pa kaša, pa še bo zavijala z očmi... mogoče me pa preseneti pa ji bo pa všeč, jst ga obožujem :)

Radirka, kaj pa če bi uporabila kakšno adaptirano mleko?

Ja ponoči pa tudi naši dogaja na polno, se kar zbuja ponoči! Meni se pa meša!
Zdaj ji ponoči zmanjšujem obroke, me zanima če bo kaj učinka... baje je to način da prespi celo noč... čeprav imam občutek da bomo mi še zelooo dolgo čakali da bo prespala noč :)

Grem kuhat puding... zase :)

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 139
16.1.2013 10:05:14   
Maeve
Tacanja to je bilo prej, da sem lahko jedla skoraj toliko kot sem hotela, pa se ni preveč poznalo, ker sem se veliko gibala - plezanje, hribolazenje ... Zdaj se pa pozna, ker kile ne grejo nikamor, čeprav hodiva na sprehode dvakrat na dan po uro do uro in pol, ko je lepo vreme. Imam občutek, da so mi ene hlače sedaj še bolj tesne okrog stegen kot pa prej tik po porodu user posted image Ah, bo že user posted image Drugače sem se pa tudi jaz po novem letu skušala držat Montignaca, ampak sem se žal že prekršila ... Bom morala bit bolj dosledna, ja user posted image
Jaz tudi zmešam s paličnim mešalnikom in pazim, da kašica ni pregosta, ker potem lažje jé. Pri nas ima kakec oranžne barve, sedaj ko jemo korenček, a je tudi pri vas tako? Je pa res Radirka tako kot si rekla, po korenčku je naš kar zaprt. Včeraj še ni kakal, danes čakamo če bo kaj. Pa vetrove ima. Danes bova poskusila s krompirjem.
Mavri.ca a ne kok je kul sleepy wrap! Midva sva šla predvčerajšnjim in včeraj ven v traku. Sem ga namontirala prek bunde, pa mali je bil v pajacu in sem mislila, da bo problem, pa ga ni bilo. Mali je ful užival, ko je gledal zasneženo pokrajino in kako padajo snežinke. Pri nas je zapadlo kar precej snega, okrog pol metra in danes spet rahlo sneži.
Naš še vedno ponoči slabo spi. Zbuja se na uro do dve z jokom Potem ga priklopim na joško, pije in zaspi. Tudi jaz ga potem kar pustim pri sebi v postelji, ker med dojenjem zaspim in ga nato premaknem, ko se zbudim (včasih me pa zmanjka med samo mislijo, da ga je treba prestavit in predem zberem moč, da vstanem, že zaspim, hehehe ...) Zdej pa ne vem, a je to normalno, da se tako pogosto zbuja, a je kaj narobe? Ampak kot vidim, se vaši tudi zbujajo.
Pozdravčki, se je zbudil

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 140
16.1.2013 14:11:26   
Iz lune
wejla mamice,

ste zasnežene? user posted image , če bo šlo tako naprej, bomo tudi na morju se sankali. user posted image

Vidim in berem, da ste vsi v akciji in pridni. Mi tudi. Ha. Kosilo papamo. Zelenjavco. Prav z veseljem odpira usta in je, čeprav je vse tako brezokusnouser posted image
Najraje ima cvetačo s korenčkom. Še vedno lepo spi čez noč, čez dan kot kdaj. Al urco, al dve, al tri...kot je. Problem imam s spanjem doma, zapi res le če je prav močno zaspana, drugače je samo sitna in ne ve kaj bi sama s sabo. Kako jih ve doma uspavate, če veste, da bi mogle malo odspat, vendar nočejo zaspat...user posted image

Raste pa kot plevel, smo že na 74.

Ja Maeve, Mavri.ca eni se pač zbujajo drugi ne, težko boš na to vplivala. Prej ko sprejmeš, lažje ti bo. Pa sej berem, da sta se upeljala. Jaz sem tudi vedno s prvo zaspala ponoči med dojenjem. Po navadi na kavču, da nisva moža zbujali.

No mi plenice kar v koš na balkon nosimo. Prej ko smo pa v bloku živeli, pa sem kasetnega uporabljala, drugače ni šlo. Tako zasmrdijo, da je groza.

Jooj Toopsy si me nasmejala s tvojimi dogodivščinami ob hranjenju. Ja ja, si kar predstavljam user posted image
Mi tudi nismo še na samostojnemu obroku, ma sej po mojem se ne mudi a?

Tacanja probaj kaj drugega, sej ni treba da prav osvoji en okus, par dni daš enega, par dni drugega, pa zmešaš pol oba skupaj. Počasi na par dni, lih da vidiš, če je kaka reakcija, ma po navadi se itak takoj pokaže, majhne količine pa se daja, ker baje se morajo organi počasi navajat na novo prebavo.

Ma ve kupujete kako spešal hrano al kar to v trgovinah?

Kaj dajate za pit?

Pa še nekaj, ne se smejat, mene še vedno tako zabolijo prsi, ko mi začne vlečt in pride do izcejanja in špricanja in bog ne daj, da se umakne z joške, ker sva medve mokre, zid, kavč...res se mi prav na hitro vlije ven in boli ko satan. Ma kaj ni že čas, da se to ustavi počasi.
Joj kako bežijo meseci. Še malo in bomo pet mesecev stari...ma ne morem verjet. Pet...ma kam so šli vsi meseci???

A jih že kaj posedate? Naša je tako mehka še.

Lepo boditeuser posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 141
17.1.2013 14:29:36   
Maeve
Iz lune jaz ga čez dan uspavam tako, da ga imam v naročju, potem pa poslušava Pink Floyde in zaspi user posted image Resno user posted image Tudi če se kaj buni, ponavadi pomaga, da mu zapojem Mačka Murija in utihne, kot da bi odrezal. Sem se te metode zadnjil poslužila na cepljenju, ko je bil vik in krik. So me morda malo čudno pogledali, sploh ko je še oči zraven potegnil, ampak zabavno je pa bilo, pa mali se je tudi umiril user posted image Drugač pa zaspi takoj v vozičku. Drugače je pa kar hudič ja, če noče zaspat. Tut naš potem ne ve, kam bi sam s sabo in je kar fejst siten.
Meni se tut včasih ulije ven, ko spusti bradavico, ampak samo takrat, ko imam polno joško. Drugače pa niti ne. Baje ni nujno, da se to uredi. Ene imajo močnejši izcejalni refleks.
Jaz ga posedam v naročje ampak ni čisto v sede, bolj leži nameni. Oz. nekaj vmes. Mal čudno sem napisala, upam, da me razumete. Čutim pa, da ima že kar močan hrbet. Ni pa še to to, da bi rekla, da je zrel za sedet. Pa ne vem, a je kul posedat a ne. Fizioterapevti odsvetujejo. Dovoljeno pa je posedanje ob opori (se pravi ob tvojem telesu). Nisem pa ziher, če je točno tako.
Naš je sedaj pogruntal kako se je treba prevalit s trebuha na hrbet in sploh noče več kravce past, se skoraj tako prevali nazaj! Očitno mu je tako fajn, da počne nekaj novega user posted image
Aja, glede hrane: jaz mu kupujem bio korenček v trgovini, krompir imam od družinskih kolegov in vem, da je bio. Ko bomo pa poskusili drugo zelenjavo, jo bom šla kupit na bio tržnico. Ne vem, imam boljši občutek, če je zelenjava neoporečna.

< Sporočilo je popravil Maeve -- 17.1.2013 14:31:28 >

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 142
17.1.2013 15:07:13   
tacanja
Sem že včeraj imela napisan celi post in sem po pomoti vse skupaj zaprla. Se zgodi user posted image
Mi se imamo luštno, spakovanja pri korenčku je malo manj in sem kr vesela. Sem hotla učeraj it v trgvino pa ni bilo mogoče ker ne bi mogla nazaj prit, tak nas je zasnežilo. Bom pa danes kupla cvetačo da jo naša mala jutri proba. No, še prej pa morem dovoz počistit user posted image
Smo pa bile včeraj pri fizioterapevtki in je lepo pohvalila našo razbojnico. Sva se pa pogovarjale glede sedenja in je rekla da jo lahko posedam samo da more lepo ravno sedet, ne usločena v ledvenem delu. In da naj jo podpiram z rokami pri prsnem košu.
Ker sem mislila da še taki majhni ne smejo sedet ampak je rekla da je uredu, samo da je pravilno. Smo pa učeraj vaje delale na napihnjenem osličku (ali konjiček) in ga grem danes nabavituser posted image
Toopsy, vi imate pa res cirkuse med hranjenjemuser posted image Upam da se naša ne spomni česa podobnega. Če pa slučajno začne norije vzganjat pa bom po kuhinji položla folijo za barvanje,nam je še nekaj ostalo ko smo pleskaliuser posted image
Maeve, a ti si tudi na Montignacu? Joooj, mene pol zvečer začne matrat. Se mi zdi da samo čokolado še vidim in nič druga. Drugače pa še nekako gre user posted image Me zanima kaj bo čez kakšen mesec ali pa dva. Striktno se ne držim, gledam da ni krompirja pa podobnih zadevščin na jedilniku.
Še na hitro, ker se mala zbuja... Sem za kakršnokoli obliko zasebenga foruma ali pa zaprte skupine na fbju. Samo da bi res bile vse ki smo tukaj gor bolj ali manj aktiven user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 143
19.1.2013 14:43:04   
radirka
Živjo, vidim da ste se spet razklepetale :) Naš user posted image pije kompot/čajček iz filter vrečk (bebe) včasih pa kar prekuhano vodo. Vse ima rad :) Najboljši je itak kompot user posted image
Mene dojenje nič ne boli.. se pa mali sploh noče več dojiti bi samo še kašice jedel ;) Razen ponoči imamo maraton dojenja.. visi na jošku brez prestanka user posted image Mama pa končana od utrujenosti.. No ja, eni čari materinstva se manj svetijo kot ostali user posted image Glede 5 mesecev pa ja, mi tečemo že proti šestemu.. In ja, polovica leta je že okrog? Meni se zdi da sem šele sedaj testek odpravila in zagledala težko pričakovani user posted image in .. Vse veselje in solze sreče.. Tako hitro je šlo leto naokrog user posted image Ko bi vsaj bilo malo dalše :) Prav pogrešam trebušček.. vsak dan bolj.. Tista povezava mene in sončka, nežne brce cel dan in noč.. Joj user posted image
Posedanje pa ja, naš se sploh noče pestvat drugače kot sede, on je cel možakar že in ni več dojenček, tako da ne bo ležal.. Ga globoko prizadane vsak ki si ga v rokah poleže.. tečejo potoki solz in glasno protestira! user posted image user posted image
Naš papa domačo zelenjavo iz skrinje, jabolka od znanca takšna da je jasno da so neškropljena.. Bo pa super, ko bo kaj na vrtu svežega za popapicat.. je sedaj prav smotan čas ko ni nič zunaj.. :) Tacanja kakšen napihnjen osliček? user posted image Še nekaj kar prvič slišim;)
Jaa še pohvaliti se moram, da sem začela trebušnjakat zvečer.. moj se mi smeje, najbrž me ima za malo utrgano :D In zmanjšala sem vnos sladkarijuser posted image Mi ne gre še prou najboljše, se pa trudim da bi se še izboljšala user posted image
Za zaprt forum/fb skupinico bi pa bilo res super če bi bile gor vse, ki se tu oglašamo.. brez izjem da še me malo posvingamo in se oženimo.. upam da ste vse tud na fb-ju in veste zakaj sem to napisala, da ne bom izpadla preveč zmešana user posted image
Aja, še neki mi je lihakr kapnilo.. vse ki ste 1.mamice.. kako se počitiste ob misli mama, in ob tem ko ste poklicane z besedo mama? user posted image Jaz še vedno kar ne morem verjet.. in mi ta beseda mama toliko pomeni da me kar malo vozi od sreče user posted image Si sploh nikoli nisem predstavljala, da je nekaj lahko tako lepega kot je to da postaneš mama.. Vse muke in skrbi, ki jih daš skozi za nekaj tako popolnega kot je otročiček.. No, dolgovezim :) Danes me daje sentimentalnost.. Upam da vas nisem spravla v mojo voljo, sem cmerava in šmrkasta danes.. Mi je vse tako lepo, srčkano.. Moj je že prašu če semspet noseča, ta šaljivec! user posted image user posted image user posted image
Adijo mamice in lep vikend! user posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 144
21.1.2013 12:01:27   
tacanja
Pa je vikend naokoliuser posted image smo šli mal k mojim pogledat pa malo v Maribor in je že ponedeljek. Neverjetno hitro mine! Sem si kupla par stvari na razpordaji in morem rečt da sem kr zadovoljna z nakupom. Sem dobila vse kar sem želela, edino copate sem si pozabla kupituser posted image
Radirka, si rekla da se tvoj smeji ko trebušnjake delaš? Vprašaj mojga kaj si misli ko po trampolinu skačem 15 minut na dan, hihiuser posted image Mam tisti mali trampolinček premera 120 cm, ki sem ga dobila za rojstni dan. In te tak zmatra da dol padeš po 15 minutah, sploh če nimaš kondicije tak kot jaz. Sicer pa je trampolin zakon kr grejo kile lepo dol. Edino kar ne smeš nardit je da pol po skakanju ne poješ pol čokolade. Tak se jaz nagradim na koncu user posted image
Drugače pa jaz trebuščka ne pogrešam kaj preveč. Verjetno zato ker sem mela ful naporno nosečniško obdobje (prenova stanovanje-sem do junija še sama aktivno pomagala pri kitanju pa pleskanju sten, pa sekiranje za atijevo službo in ogromno čiščenja od prenove in še bi se kaj našlo). In sem na koncu komaj čakala da grem rodit in da se zadeve končno pomirijo. Se mi pa tu pa tam stoži po brcanju naše pupike, sploh ko gledam slike za nazajuser posted image
Pa da še malo napišem o naši žabici...danes dodamo korenčku še cvetačo. Upam da ji bo ušeč. Me pa malo skrbi da gre pri nas to uvajajnje gh malo prepočasi? danes ima 5 mesecev in še nima samostojnega obroka gh. Ve že imate kakšen samostojni obrok gh?

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 145
21.1.2013 14:46:17   
Toopsy
Hej hej!
Evo mi danes papali krompirček pa korenček in por. in je kar veliko pojedel. sva pa čez vikend s fantom nabavila stolček za hranjenje in je super!mali ne mora tok vintat:)) mal me skrbi ker je danes že 3ji dan da ni kakal odkar smo na gh, čeprav je če vedno skos dojen. katera ve kako je s tem? in ali mu po obroku ponudite še joško? Ali že dodajate oljček v hrano?
In danes bi imeli 3je cepljenje pa sem prestavila ker je ponoči nekaj smrkal, ne bom reskirala da mi mali zboli ali pa kaj stakne v ZD. tako da se bomo pač mal kasnej cepli.
Mamica ni več pridna s trebušnjaki:)) zdele ze ene 5 dni tako slabo spimo da me bo pobral. in sem ugotovila zakaj je taka driska! zobek mu raste čeprav še ni vn pogledal. Upam da bo kmalu!
Mene tudi včasih še boli ko se dojiva, ko sprozi mleko tudi men kr šprica vn, ponoči, ko bi bil skos na joški, ga potem to zmoti in se umakne, tako da zalijem pol jogija:) in zdaj je ugotovil da me lahko z dlesnimi drži, da se ne morem umaknit in mu poturit dude.
Ja ja brihtni tile naši otročki, mi imamo jutri pol leta!!! Hura za mami:)))

Bodite lepo

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 146
21.1.2013 17:36:40   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 147
22.1.2013 11:37:28   
Mavri.ca
Čao punce!

Jaz se prav nasmejim ko berem vaše prigode :)

Jaz ne vem, ali imam samo jaz tako srečo, da vedno ko hočem napisati kaj, imam tisoč in en problem... Če mi že uspe vse napisat se mi zbriše, crkne računalnik, groza! Tako da bom kratka, ker nimam več živcev... :(

Naša GH počasi napreduje, sicer poje vse. Tudi brokoli :) Ampak gremo korak za korakom, ker ta GH je zame prav komplicirana :)Kako uro potem ko poje, pa dobi še mleko. Zadnje čase je ves čas lačna.. sploh ponoči, se mi zdi da samo vstajam... zjutraj sem ko zombi! Pa še pozno hodim spat, ker se učim zvečer... Počutim se kot dinozaver, na robu izumrtja hahaaa :)
Mislim da bom izkoristila "mir" in šla tud jaz odspat eno urco... ker komaj še gledam...

Lep pozdravček

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 148
22.1.2013 19:05:41   
Maeve
Tacanja sem bila na Montignacu, kak teden, več žal ne user posted image Prešibka volja user posted image
Midva sva malo prekinila z gosto hrano, ker je bil tako zaprt. Jutri pa spet poskusimo. Moram mojemu naročit, da mi prinese spotoma s šihta bio bučke.
Radirka moram priznat, da se ob besedi mama oziroma mamica počutim kar ponosno. In ne vem kaj me je zadelo, da zadnje dva dni premišljujem še o drugem otroku ... user posted image Mogoče je pa bolje, da jih čimhitreje naštepaš, da imaš potem mir user posted image Ampak ja, bova še počakala. Čez slabo leto pa morda res stopimo v akcijo.
Zdele se spravljam pisat diplomo, ker mali že spi. Včeraj sem bila slabo uro pred računalnikom in celo nekaj spisala. Se je pa težko koncentrirat, priznam.
Tacanja mi še nimamo celega obroka. Poznam precej prijateljic, ki imajo 2 meseca starejše dojenčke, pa jih velikokrat še dodatno podojijo po obroku oziroma dajo adaptirano mleko. Tako da po mojem glede tega ni panike. Ko bo, bo user posted image
Oja, Toopsy to polivanje jogija mi je pa tako znano user posted image Čist mam flekaste rjuhe! Razen ta belih, kjer se ne opazi user posted image
Lepo bodite!

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 149
24.1.2013 14:22:08   
tacanja
Mi imamo spet pestro glede hrane. Ne vem zakaj samo ji pitje po flaški sploh ne diši več, žlice pa tak videt ne more. Se kr vstran obrneuser posted image Prvi sivi lasje se bodo kmalu pokazaliuser posted image Drugače pa naša pikica trenutno spi (jap, uspavala sem jo s sesalcem in ga ne upam ugasnit ker se bo takoj zbudila). Smo dobili račun za elektriko in se je izkazalo da je metoda uspavanja s sesalcem zelooo draga. Mene je skoraj kap! No, mogoče je razlog tudi v tem da ima tašča 3 zamrzovalne skrinje ki so precej stare in verjetno pojedo veliko elektrike. Smo pa pred kratkim šli na GEN-I poceni elektriko pa smo se očitno malo ušteli.
Gosta hrana... ji sploh ne gre. Zdaj ji poleg korenčka dam cvetačo in je še kr isto spakovanje in tresenje. Nekaj bo ptreba pogruntat da bi ji vsaj malo bolj zadišalo to hranjenje.
Radirka, em pozabla napisat o tistem napihljivem poniju. Sem pobrsala po internetu in ugotovila da so to skakalni konjiči, tukaj je link http://www.hopahop.si/skakalni-konji.html Sem jih gledala v babycentu in so 32 evrov, v direndaju 36 evrov in če bi pogledala v pikapolonico bi bili ziher 38 evrov. Tak da sem se odločla da ga preko neta naročim, samo si morem vzet čas in pregledat vsa ta kljusetauser posted image
Nič, naša mala noče več spat... papa

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.