Mamaja
|
Daaan! Častim za lepši dan :) Upam, da lepo okrevate. Se pa strinjam s Katniss, da je prehlad ob koncu nosečnosti res ena beda. Sploh kašljanje. Pri meni je hude napade kašlja spremljala celo blažja inkontinenca, vsem vajam za krepitev medeničnega dna, pilatesu in orientalskim plesom pred nosečnostjo navkljub . Ko sem potožila G, je rekla, da zdaj otrok že toliko pritiska na mehur, da je to nekaj normalnega in da ne morem nič. Ah, pa sem mislila, da še nekaj časa ne bomo rabili vložkov ... Katniss kaj pa kvačkaš? Odejico si najbrž že končala... Jaz sem že zdavnaj nekaj napovedovala pletenje, pa sem doslej le volno za jopico (ok., za dve ) kupila in nekaj začela, potem pa ugotovila, da sem tako zelo iz vaje, da se moram spet navadit enakomerno zategovat zanke in štet vrstice, da bom res najprej eno odejico naredila iz debele volne, na kateri se take napakice manj vidijo. Moram it še po to volno. Namesto da bi jo šla kupit, sem raje doma štrikala šale zase in prijateljice iz razne volne, ki je delala gužvo v predalih. Izalina me veseli, da ti bodo lahko upoštevali še februarsko plačo. Pa še dovolj časa pred iztekom roka jo dobiš, da se ti ne bo strašno mudilo. Sicer sem šla še enkrat gledat in zadnji dan za oddajo papirjev ni dan pred nastopom porodniške (kot so meni rekli na CSD), ampak 30 dni pred PDP , kar je en dan prej. da ne bo katera čakala na čisto zadnji dan, potem bom pa jaz kriva IZVIRNO SPOROČILO: izalina Se hitro kakšna stvar 'prešverca' v nakupovalno košaro in kot moj reče, da se samo meni lahko zgodi, da kaj 'po nesreči' kupim. Moram prav svakinjo poklicat in jo prosit, kdaj lahko pridem po cunjice, da vidim kaj moram še dokupit. Je pa prav prijetno, ko ti kdo lahko kaj posodi in črtaš kakšen strošek. Kar povej mu, da živi v hudi zmoti. Jaz poznam zelo veliko takih... Je pa res, da ženske po nesreči kupujemo cunje &co., moški pa tehnične zadeve... pitje čaja iz malinovih listov - hm, jaz sem mislila, da se to začne pit nekaj tednov (max. en mesec) pred PDP, zdaj ko malo berem po internetu pa vidim, da lahko začneš že precej prej. Nam so ga priporočili tudi v šoli za starše. Jaz si ga bom šla kar iskat. Pravijo, da ne more škodit, če bo pomagal, bomo pa videli. Bom pač namesto drugih čajev, s katerimi se nalivam čez dan, pila tega. Kozmetika za novorojenčka spet se bom sklicevala na patronažno sestro v šoli za starše v KR, ker svojih izkušenj pač nimam... Nam je svetovala, naj ne uporabljamo nobene kozmetike, ker je otroci ne potrebujejo, le čim bolj blago trdo milo za umivanje umazane ritke (ne kopanje). Pa hladilno mazilo za ritko je priporočila, čeprav je rekla, da nekatere patronažne sestre še tega ne priporočajo več, da se pa njej zdi koristno. Če ima otrok zelo suho kožo, mu pa lahko med kopanjem v vodo daš malo kakovostnega oljčnega olja. Meni se zdijo njeni nasveti smiselni, zato jih mislim kar upoštevat. No, mogoče ne bom pretirano radodarna s hladilnim mazilom, če bom ugotovila, da je ritka tudi brez njega OK.
|