|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
25.1.2013 19:17:25   
NiNiBo
ROXY Samo, da sta uredu in upam, da ti ne bo treba vec nazaj! Pa cim bolj usesa zaprta glede "groznih" zgodb.

katniss O ja, dojenje na 3 urce in niti minutko preje, pa tudi ce joka otrok do onemoglosti - znanouser posted image . No evoti, potem pa res ni samo moja "zlahta" taka in ocitno je to kar nekak splosen trend. No pri meni je bilo tako, da kadar smo bili tu na obisku, sem pac morala imeti kar malo vec energije, da sem furala svoje in ni bilo vedno enostavno. Ampak tako, kot si napisala ko sem jaz dobila Nea v roke, sem ga imela ful veliko v norocju in ga gledala, lupckala in ga sploh nisem mogla dati iz rok. Tako je se vedno, se skoz neki lupckamo, pa stiskamo itd. tako, da te popolnoma razumem o cem govoris. Nikoli pa nisem tudi imela obcutka, da kaj zamujam. Nisem ravno najmlajsa, kar sem zelela sem dosegla, pocela sem stvari ki so me zanimale in me veselile, tako da biti mama je zame novo drugacno poglavje v katerem uzivam.

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
25.1.2013 19:36:51   
caelia
PUNCE, DOBER VEČER...
se opravičujem ker smetim v temi.. sama sem marčevka 2012, morala bi biti pa aprilčica.. pa me je mali prehitel za 5 tednov... :)

za malo dodatnega zalužka šivam odejice z imenom otroka ali motivom po želji.. nekaj si jih lahko ogledate tu:

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=oa.10151365791514444&type=1

več info na zs..

hvala in lepo nosečnost vsem, pa pazite na svoje bušije!!!

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
26.1.2013 10:40:40   
katniss
No, da se tukaj malo pojamram.
Nekaj me je v posteljo polozlo.user posted image Vceraj se je zacelo z rahlo bolecim grlom, danes me boli vse. Na sreco vrocine nimam, tako da je verjetno samo tak bolj mocan prehlad. Nas korenjak je fino zivhaen, jaz se nalivam s cajem in jem mandarine.
Bo ze ane? user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
26.1.2013 19:02:35   
izalina
Katniss, da te malo potolažim. Jaz sem na istem. VSe me boli, pokonci sem lahko ravno 15 minut. Vročine pa tudi jaz nimam. Počutim se pa tako, kot da bi čez mene zapeljala cela vojska tankov.user posted image . Se je pa sreča moj včeraj zvečer vrnil s službenega potovanja, sva bili en teden sami. Cel drugi teden bom še doma, imam bolniško...potem bom pa videla kakšno bo počutje.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
26.1.2013 19:03:41   
Mamaja
Hejhej!

ROXY samo da sta zdaj OK, pa kot pravi Ninibo zamaši ušesa za zoprne zgodbe

Katniss joj a tudi pri vas razsajajo prehladi? nadležno... Moj prehlad je minil pred dnevi, ampak še vedno občasno kašljam, še posebej zvećer.

Mi je pa zanimivo brat razmišljanje Katniss in Ninibo, kako z otroki ravnajo na Nizozemskem. Sicer se mi na splošno zdi, da pri nas malčke preveč zavijamo v vato in kompliciramo, ampak tole kar opisujeta pa tudi ni v redu... Otroci rabijo crkljanje in bližino veliko bolj kot ostale traparije, s katerimi jih tako radi zasipajo moderni starši.

Ninibo hvala za link za mobile. Točno nekaj takega sem rabila. Moram najt kako knjigo o montessori vzgoji in ugotovit, če to tudi meni ustreza. se mi zdi, da mi utegne bit všeč.... V glavnem, za začetek naredim en tak črno-bel mobile, pa ziher bo padel tudi kak bolj pisan in vesel, ki ni Montessori, je pa lušten in ima poleg zabavne tudi okrasno vlogo :). Kajčmo, meni so bile te obešanke vedno všeč, samo kupljene mi ne potegnejo....

San veš da ne zamerim za besede glede velikosti otroka. Dejansko mi je res najpomembneje, da bo mladič zdrav, pa naj bo velik ali majhen....

Lepo izkoristite preiostanek vikenda, po možnosti kje na sončku, tudi če je bolj hladno...

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
26.1.2013 22:05:19   
ursika1
živjo punce.....
evo midva z mojo pikico sma se trenutno uspela rešit bolnice tak da zdaj lepo doma počivamo....11dni opazovanja mi je že kr živce načelo sploh ob tem poslušanju zgodb in dogodkov, ki se dogajajo...tako da ROXY te čisto razumem kako ti je :)
js upam da lepo zdržima še z pikico najmajn do 32 tedna ali pa še več če bo moje stanje zdržalo, ker sem že 3 cm odprta user posted image
imam zdj vsake 14 dni preglede tako da me res spremljajo, ker mi je ena ginekologinja v lj začela ful težit da moj otrok ne raste dovolj, da zaostajamo in ne vem kaj use še....tako da smo bili čisto potrti....ampak je moj ginekolog napravil podrobni pregled in ugotovil da z našo pikico ni nič narobe je manjši ker sma se tudi z mojim rodila drobčkena ampak je v mejah normale...tudi pretoki krvi so odlični in ne kažejo na nobeno zaostajanje..imeli pa smo v 30 tednu 1260g.....
tako da mene ne spravijo več v lj, sploh pa ne k tej ginekologinji ker nisem spala 2 dni zaradi nje....ampak vsak ginekolog ima svoja merila, konec koncev so glih tako ljudje kot mi....

tako da zdj ko imam napisan strogi počitek lepo cotike zlagam na kup da vidim kaj mi še manjka user posted image ....imam tako srečo da možek vse naredi po hiši....

tiste ko ste prehlajene naj vam čimprej mine vse tole, tiste ko ste pa še v službi pa lepe še zadnje delovne dni....božajte trebuščke ker kmalu jih nebo več user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
27.1.2013 8:35:24   
trixxy
ursika1 vseeno počivaj, da te res ne prehiti. Pa super, da si lahko doma in boš imela vse na dosegu. user posted image

No meni se je zdaj en teden dogajalo, da nisem skoraj čisto nič čutila otroka, kar pomeni, da se je spet obrnil na rito. No včeraj pa spet norenhouse v trebuhu. Sam upam, da je zdaj spet na glavi. Ma tokrat sem pa res v dvomih, da bo do konca na glavi. Me prav heca user posted image .

PikicaStonoga sporoči kaj se dogaja pri vas. Si prebolela norice?

Pa kako bi bilo fino, če bi še kdo prišel k meni pogledat cunjice in jih oprat user posted image . Včeraj sem izvedela, da dobim v izposojo košek za dojenčka user posted image . Sem prav vesela, da ni treba kupit čisto vsega in da se da kaj tudi izposodit.

(odgovor članu ursika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
27.1.2013 11:12:10   
kuverta
evo, jaz se vecino javljam, ko sem na bolniski...tudi mene dobil prehlad, najhuje je, ko niti malo ne morem na nos dihat...tako da ne vem, ce sploh se kaj grem v sluzbo, ...
drugace bitje brca stalno, veckrat imam obcutek, da je precno postavljen, cutim cisto na desni strani, tako da tezko spim na desnem boku, ker me takoj opozori z brcami..
je pa dolgcas...ne predstavljam si, kako more biti tistim rizicnim, ki so celo nosecnost doma...

lep preostanek vikenda zelim!

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
27.1.2013 12:58:44   
katniss
Mene je vceraj se vrocina malo zagrabla, na sreco ni slo dlje kot 38 in paracetamol je takoj prijel. Me je pa bilo ze kar precej strah, da se bo kaka gripa razvila... No ponoci sem se fajn spotila, mogla pizamo menjat sredi noci, danes je desetkrat bolje. Nic vec me ne boli, temperatura sicer malo povisana ampak sem zacela smrkat in kasljat, tako da vsa svinjarija gre venuser posted image . Moz lepo skrbi zame, kuha in caja nosi ceprav je sam tudi prehlajen. Drugace se pa na veliko cartamo na kavcuuser posted image

Mamaja:
Se cisto strinjam, da neko ravnovesje mora obstajati in da prevec nekega zavijanja v vato tudi ne prinese nic dobrega. So pa hecni razlicni ekstremi, itak pa na koncu mislim, da vsi delaj(m)o v veri, da je najboljse za otroka.

izalina, kuverta: Ma se ne bomo pustile tem prehladom ane? user posted image

ursika1: Povej ti svoji pupici, naj se ji ne mudi, da je zaenkrat se zima in da bo pomladi dosti lepse vreme. user posted image
user posted image Pa se eno pikopoko za sreco, da vama uspe prit do 32. tedna.

(odgovor članu kuverta)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
27.1.2013 14:43:06   
izalina
Hej,

no tudi moje počutje je danes veliko boljše user posted image . Imam pa delavno nedeljo...moram pripravit vse za drugi teden kaj naj delajo, ko me ne bo v službi.

Katniss in Kuverta - me se že ne damo kar tako. Meni tudi možek streže...on je na srečo zdrav.

Nizozemci - sem jih imela nekaj v vrtcu in so res posebni...imajo pač svoj način vzgoje. Ampak smo se vedno vse lepo zmenili in ni bilo večjih težav. Mi smo pa za njih posebni. user posted image

Ursika1 user posted image user posted image user posted image da ostaneš čim dlje časa 2v1.

Kakšen lep sonček je danes zunaj user posted image .

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
27.1.2013 18:39:16   
PikicaStonoga
punce res zelo na hitro ...

hčerkici se norice lepo sušijo, k sreči ni imela niti vročine, smao pikice, tako da sem vesela za njo ...
kar se mene tiče, sem klicala svojo zdravnico in nima mojega otroškega kartona, je pa rekla, da je malo verjetno, da jih ne bi prebolela, da pa sem v tako super obdobju, da naj se ne sekiram (najslabše je prve tri emsece, ko se plod razvija, pa teden dni pred porodom, ko posteljica prepuđča in bi, če bi eventuelno zbolela, norice pređle na plod, kar bi bilo nevarno). POlnih 7 mesecev, ko plod še samo n teži pridobiva, pa nimam kaj. Poleg tega je rekla, da če je hči bolna, sem tudi jaz virus vase že dobila in mi nobeno testiranje in cepljenje ne bi preprečilo, da bom zbolela najkasneje v naslednjih 3 tedenih, če jih res nisem prebolela (v kar pa dvomi), tako da potem nisem skalala okol laboratorijev, ker se z njo strinjam. Enako sem govorila s setro od pediatrinje od hčerke in se popolnoma strinja zmojom zdravnico, da je, kar je in naj se ne obremenjujem, če sem v 8. mesecu ... to je to ... sem ok, če bi slučajno zbolela bi to bilo v nasldenjih 14 dneh, sam res dvomim ;)

se bom javljala kaj čez kak teden, ko bo najhujše v službi za mano ... jutri me čaka še en test, pa en kuš poročil, v torek imamo konferenco, v četrtek imam otroški šolski parlament in imam še vse za prirpavit grrrrrrrrrrr pol se pa malo umiri!!! ;) Komaj čakam petek ...

zadnje dva dni se se vsaj malo naspala (prej sem smlabo spala cel teden) in hodila v službo z glavobolom in bolečim grlom, zdja sme boljše ...sem pa moral aodpovedati vikend v Opatiji, kamor bi naj odšla na izpbraževanje, ker sem enostavno bila prešvoh ...

toliko na hitro, me čaka še delo za službo ene dve urci, potem pa spat ...

pozdravčki, vsem pa pošiljam veliko vitaminčkov za te mrzle dni! ;)

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
28.1.2013 8:32:58   
izalina
Jutro,

user posted image (čajček ali kavica)...jaz sem pa že pri zajtrku. Malo sem že oddala v vrtecc, sedaj pa dopoldne v miru. Mi je bilo prav lažje malo peljat v vrtec, ker je tako hitro šibala v igralnico, da jo še objet nisem uspela...se je v vrtec vrnila ena njena prijateljica, ki je bila nekaj časa bolna in ko jo je zagledala, je takoj pozabila name user posted image user posted image .

Danes bo dan bolj na izi...brez kakšnega hudega pospravljanja in nevem kaj še vsega, da se slučajno kakšna utrujenost od prejšnjega tedna ne ponovi. Bom malo bolj natančno pogledala tele strani, ki jih je Ninibo dala gor za mobile. Sicer meni Montessori pristop (pa ga kar podrobno poznam v teoriji, v praksi nekoliko manj) ni najbolj všeč, ampak imajo nekatere stvari (predvsem materiale - igrače) super in priznam, da poberem kakšno njihovo stvar in jo prilagodim. Koncept kot celota ima pa že v temeljih preveč razhajanj z mojim pojmovanjem vzgoje.

PikicaStonoga - super, da mala lepo prenaša tele norice. Nas to še čaka. Zanimivo je razmišljanje tvoje ginekologinje...jaz bi vseeno želela, da me testirajo, ker otrok je prenašalec bolezni dokler se mu zadnja pikica ne posuši. Ful je zanimivo to reagiranje različnih G...je imela prijateljica pred enim mesecem isto situacijo in so jo dale na ful enih preiskav in so jo res bolj spremljali.

Saj mogoče sem že spraševala: kdaj je zadnji dan za oddajo papirjev za porodniško...nikjer nič ne piše točno, samo bolj okvirno. Meni se pa ful gre, da oddam čim kasneje, da se mi upošteva po možnosti še februarska plača.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
28.1.2013 10:05:28   
Mamaja
Ojla drage moje user posted image !

Upam, da ste fajn in da gre tistim, ki ste med vikendom bolehale, na bolje.

Jaz sem imela tako fajn nedeljo, da mi je prav baterije napolnila. Medtem ko je moj dragi smučal, sem podolgem in počez prehodila Kranjsko Goro in okolico, potem sem pa odpešačila še v Gozd Martuljek in tam v bazenu plavala kot zmešana :). Zvečer sem sicer malo padla dol, a je neskončno pasalo.

Ursika1 pridno počivaj, da svoji pikici podaljšaš bivanje v trebuščku. Tam ji je daleč najlepše. Si pa prav revca, ko si stalno na trnih, kaj bo. Tisto zdravnico bi pa za ušesa. Kot da ne bi vedela, da te zdaj, ko si taka, ne sme strašit, da ne boš še prej rodila... Jaz še vedno držim pesti, da čim dlje zdržite, da bo otroček čim bolj pripravljen na ta svet, ko bo prišel ven.

Pikicastonoga upam, da se te res ne primejo norice, čeprav kje tole, kar ti je povedala zdravnica, kar pomirjujoče.

Trixxy samo da dete miga, ne glede na to , kako je obrnjeno. Ima še nekaj časa, da se prav postavi.
Glede koška pa: aneda paše, ko ti kdo kaj posodi? Se teli stroški za bebico kar nabirajo, tudi če si obljubiš, da ne boš kompliciral in boš kupil le osnovno, pa kaj rabljenega ... No, potem te pa zanese, kot je mene zadnjič, in domov prineseš vrečo luštkanih cotk, ki so kar poskakale v nakupovalno košaro user posted image

Rok za oddajo papirjev za porodniško je od max. 60 dni pred PDP do dneva pred nastopom porodniške Torej boste aprilčice kmalu "zrele" za to. Jaz sem svoje že oddala, ni bilo nobenih težav. Če februarsko plačo dobiš pred nastopom porodniške, je torej OK.

En prav lep dan vsem!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
28.1.2013 10:19:59   
katniss
Dobro jutrouser posted image

Prehlad v zadnjem trimestru nosecnosti pa ni hec.user posted image
Ok, sicer res da je sele tretji dan, torej v bistvu danes lahko se tisto najhujse pride, ampak jaz sem ze zdaj, dve uri potem, ko sem vstala, ze kar precej utrujena. Predvsem od kaslja.. Si delam zdaj inhalacijo, da si malo grlo in nos navlazim.
Drugace pa mislim, da danes ne bom kaj dosti produktivna... Lahko pa malo kvackam. Sem upala sicer na sprehod po svezem zraku, ampak bo res vse odvisno od tega kako se bom pocutila.

Zelim vam lep in neprehlajen dan!user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
28.1.2013 10:41:08   
izalina
Katniss user posted image user posted image , da te prehlad čimprej zapusti. Kašljanja v nosečnosti res ne zavidam nobeni....meni je že kihnit težko.

Mamaja - hvala za tele ibformacije. JAz dobim plačo 5. v mesecu, porodniško pa nastopim 14.3. tako da se mi lepo vse razideuser posted image .

No, potem te pa zanese, kot je mene zadnjič, in domov prineseš vrečo luštkanih cotk, ki so kar poskakale v nakupovalno košaro user posted image

user posted image To mi je pa nekam znano. Zaenkrat si še ne upam it v kakšno trgovino kar tako malo firbcat. Se hitro kakšna stvar 'prešverca' v nakupovalno košaro in kot moj reče, da se samo meni lahko zgodi, da kaj 'po nesreči' kupim. Moram prav svakinjo poklicat in jo prosit, kdaj lahko pridem po cunjice, da vidim kaj moram še dokupit. Je pa prav prijetno, ko ti kdo lahko kaj posodi in črtaš kakšen strošek.

Joj tale megla user posted image ....prav turoben dan je.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
28.1.2013 12:01:43   
ROXY_
ojla punce user posted image ..kako paše preživet vikend doma user posted image user posted image , na svežem zraku in z mojima fantoma user posted image ..
se mi zdi, da sem se komaj naspala in spočila, v bolnici je skoz en rompompom...
naslednji pregled- za seznam imam 7.2.- bom takrat spet videla kako pa kaj...počutim se fajn in upam, da tak tudi ostane!

katniss pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da čim prej ozdraviš, čuvaj se..verjamem da je zoprno ko te takole zdravje poheca..
ursika1 me veseli, da si tudi že doma, počivaj, počivaj, počivaj, da čim dlje ostaneš 2 v 1.

pikica stonoga moj fantič je imel norice, ko sem bila noseča dobre 3 mesece, pa mi je zdravnica podobno rekla kokr tebi..upam, da se tudi vidve čimprej pozdravita!!

mamaja super za tako lepo nedeljo, mi imamo planirano Kranjsko goro konec februarja, upam, da nam znese it za par dni tja uživatuser posted image user posted image

izalina hvala za kavo, moj dan bo tudi na izi..me čaka sicer spet likanje pa mislim da se bom lotla tega en drug dan..jutri imam dan za razvajanje, naročena na pedikuro in nosečniško masažo...

vprašanje, ali  že katera oz.kdaj boste začele pit čaj iz malininih listov? če se prav spomnim priporočajo po 32.tednu al kako?

mene je danes premamilo in sem šla kupit par punčkastih stvari za našo princesko user posted image user posted image ..vse je blo še znižano, tak da sem res
vesela..aja, če katero zanima ima tosama v spletni trgovini na vse izdelke to.to 20% popusta..sem naročila tetra plenice, krpice in robčke user posted image ..

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
28.1.2013 14:18:16   
*Lila
Hej hej! Še jaz da se malo oglasim po dolgem času.. Mi ne dela prenosni računalnik, na tabu si moram pa prav čas uzet, da kaj napišem user posted image Vsem ki ste bolne želim čim hitrejše okrevanje. Do takrat pa veliko počivanja, čajčkov in vitaminčkov user posted image
Ursika1 tebi še posebej želim, da bi mala pikica počakala še malo v trebuščku.

Drugače pa imam jutri pregled in že komaj čakam, ker od morfologije v začetku decembra nisem imela ultrazvoka. Upam, da mi ga jutri naredi! Mi pa še vedno pogosto otrdi trebuh, ampak na zadnjem pregledu mi je izmerila maternični vrat in je bilo ok.

Počasi tudi midva spravljava opremo in oblačilca na kup in mi je res v veselje user posted image Imam v planu tudi počasi začet prat in likat.. Katero kozmetiko priporočate? Glede tega sem prav izgubljena, ker je toliko tega na trgu user posted image Se pa držim načela, da raje kupim manj teh stvari in po potrebi sproti nakupujem..

En lep popoldan vam želim user posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
29.1.2013 8:34:49   
izalina
Ojla,

se na hitro javim, ker potem grem za računalnik delat user posted image . Imam toliko stvari še za napisat oz. nekih poročil in evalvacij za napisat da joj. Pa da o poročilih za vaje za predavanja sploh ne govorim user posted image .....Bolj slaba bolniška bo tole.

Danes sem ponoči tako slabo spala....šele tam okrog 1h sem zaspala, potem se je pa hčerka zbudila, da jo lulat in itak nisem mogla nazaj zaspat tja do 5h. No potem je pa ob 7h že ura zvonila, da sem malo peljala v vrtec. Nikakor ne najdem udobnega položaja, pa imam in materinsko blazino in povštre pa se mi ne uspe namestit. Najraje bi spala na hrbtu, kar pa je nemogoče user posted image ......
...dovolj jamranja, gremo kaj produktivnega naredit.

(odgovor članu *Lila)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
29.1.2013 10:26:24   
Mamaja
Daaan!

Častim user posted image za lepši dan :)

Upam, da lepo okrevate. Se pa strinjam s Katniss, da je prehlad ob koncu nosečnosti res ena beda. Sploh kašljanje. Pri meni je hude napade kašlja spremljala celo blažja inkontinenca, vsem vajam za krepitev medeničnega dna, pilatesu in orientalskim plesom pred nosečnostjo navkljub user posted image . Ko sem potožila G, je rekla, da zdaj otrok že toliko pritiska na mehur, da je to nekaj normalnega in da ne morem nič. Ah, pa sem mislila, da še nekaj časa ne bomo rabili vložkov ...

Katniss kaj pa kvačkaš? Odejico si najbrž že končala... Jaz sem že zdavnaj nekaj napovedovala pletenje, pa sem doslej le volno za jopico (ok., za dve user posted image ) kupila in nekaj začela, potem pa ugotovila, da sem tako zelo iz vaje, da se moram spet navadit enakomerno zategovat zanke in štet vrstice, da bom res najprej eno odejico naredila iz debele volne, na kateri se take napakice manj vidijo. Moram it še po to volno. Namesto da bi jo šla kupit, sem raje doma štrikala šale zase in prijateljice iz razne volne, ki je delala gužvo v predalih.

Izalina me veseli, da ti bodo lahko upoštevali še februarsko plačo. Pa še dovolj časa pred iztekom roka jo dobiš, da se ti ne bo strašno mudilo. Sicer sem šla še enkrat gledat in zadnji dan za oddajo papirjev ni dan pred nastopom porodniške (kot so meni rekli na CSD), ampak 30 dni pred PDP , kar je en dan prej. da ne bo katera čakala na čisto zadnji dan, potem bom pa jaz kriva user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: izalina
Se hitro kakšna stvar 'prešverca' v nakupovalno košaro in kot moj reče, da se samo meni lahko zgodi, da kaj 'po nesreči' kupim. Moram prav svakinjo poklicat in jo prosit, kdaj lahko pridem po cunjice, da vidim kaj moram še dokupit. Je pa prav prijetno, ko ti kdo lahko kaj posodi in črtaš kakšen strošek.

Kar povej mu, da živi v hudi zmoti. user posted image Jaz poznam zelo veliko takih... Je pa res, da ženske po nesreči kupujemo cunje &co., moški pa tehnične zadeve...

pitje čaja iz malinovih listov - hm, jaz sem mislila, da se to začne pit nekaj tednov (max. en mesec) pred PDP, zdaj ko malo berem po internetu pa vidim, da lahko začneš že precej prej. Nam so ga priporočili tudi v šoli za starše. Jaz si ga bom šla kar iskat. Pravijo, da ne more škodit, če bo pomagal, bomo pa videli. Bom pač namesto drugih čajev, s katerimi se nalivam čez dan, pila tega.

Kozmetika za novorojenčka spet se bom sklicevala na patronažno sestro v šoli za starše v KR, ker svojih izkušenj pač nimam... Nam je svetovala, naj ne uporabljamo nobene kozmetike, ker je otroci ne potrebujejo, le čim bolj blago trdo milo za umivanje umazane ritke (ne kopanje). Pa hladilno mazilo za ritko je priporočila, čeprav je rekla, da nekatere patronažne sestre še tega ne priporočajo več, da se pa njej zdi koristno. Če ima otrok zelo suho kožo, mu pa lahko med kopanjem v vodo daš malo kakovostnega oljčnega olja. Meni se zdijo njeni nasveti smiselni, zato jih mislim kar upoštevat. No, mogoče ne bom pretirano radodarna s hladilnim mazilom, če bom ugotovila, da je ritka tudi brez njega OK.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
29.1.2013 12:11:21   
izalina
Mene tako daje skleroza, da joj user posted image . Iz dneva v dan je slabše....upam, da ne bom pozabila it rodit, če se bo tako nadaljevalo. Sem si morala prav seznam opravil naredit, kaj imam za narest. Pa ne da nimam nič za narest imam ogromno stvari za delat...ampak, ko začnem razmišljat kaj bom pa sedaj, se pa nič ne morem spomnit user posted image user posted image

Malinov čaj - eni pravijo po 37.tednu. Drugi da lahko začneš v začetku zadnjega trimesečja. Jaz sem ga redno pila v prvi nosečnosti zadnji mesec in nevem ali je imel kaj učinka ali ne. Ni mi pa jasno, zakaj nisem jeseni sama nabrala malinovih listov in jih posušila...šele zdajle sem se spomnila. Bom pa taščo vprašala, če jih ima kaj, me trenutno ona zalaga s čajčki.

Csd - čisto odvisno kakšna svetovalka je tam. Sodelavki je šla toliko na roko, da je lahko oddala vlogo 2 dni po pričetku porodniške in ji je napisala datum za nazaj. Eni pa komplicirajo noro.

Kozmetika - kupila bom eno trdo milo (v DMu,eno naravno od otroške linije) v prvo sem imela tole od Friendly earth baby (nekaj takega), sedaj sem zadovoljna tudi z Buds šamponom za lase. Bepanthen za ritko, fiziološko raztopino v ampulah (v Leclercu jo imajo ful poceni v primerjavi s kakššno Niveo), tele zložence za nego popka, so mi bili praktični ker sta v sterilnem zavojčku dva komada http://www.tosama-trgovina.si/104_Medicinski-izdelki/105_Oskrba-rane/118_Vpojne-obloge-in-komprese/i_925_vivanet-5-x-5-cm-6-slojni-2-kos-v-setu-sterilni-55-setov , potem 70% alkohol (iz lekarne) za čiščenje popka (tukaj je sped dilema s čim čistit alkohol ali fiziološka), olivno olje za kopanje tako kot je napisala Mamaja. Ostale kozmetike pa jaz v prvo nisem potrebovala in jo na srečo tudi nisem prej kupila. Kakšnih kremic za kožo, tekočih mil za kopanje jaz nisem uporabljala. 1x tedensko kapljico olivnega olja v kad in je bila koža super.
Drugače pa ne vem, če v porodnišnici ob rojstvu še vedno dobiš Baby paket. TAm notri je bilo kar nekaj testerjev različnih proizvajalcev in jih lahko preizkusiš in ugotoviš kateri ti ustreza.

Sonček user posted image user posted image ...grem na en sprehod do knjižnjice in mogoče na en čajček, da prelistam knjige.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
29.1.2013 15:28:16   
Neli81
Pozdravljene souser posted image ,

Vidim, da ste zelo pridne glede javljanja. Jaz vas še preberem, ampak za pisanje pa kar ne najdem časa. user posted image

No zdaj sem si pa vzela malo časa in da še jaz nekaj napišem. Očitno je danes dan za debile v službi, ker me ubijajo pacienti (hvala bogu samo po telefonu) - kot da sem jaz odgovorna za vse kar se dogaja pri nas v firmi. user posted image ... Mah bo že, samo še do 18.3.13 počakam. Pol pa na dopust in porodniška ter mir za eno leto. user posted image

Glede malinovega čaja - jaz sem ga pila v prvi nosečnosti, sam ne vem če mi je kaj pomagal. Sem bila šivana, pa tud porod na sploh mi ni bil ravno najbolj všeč (zato se bojim sedaj poroda). Mislim, da bom tokrat šla na akupunkturo.

Porodniško si grem urejati konec februarja, ker ne želim imeti upoštevane tudi februarske plače. Namreč lani sem imela večji del leta zelo dobro plačo, saj sem kar nekaj mesecev imela dodatek (stimulacijo) in mi bo sedaj to še kako prav prišlo, ko bo porodniška samo 90%.

Kozmetike tudi jaz nisem kupovala v prvo, razen enega trdega mila (Mullerjevo). Potem sem šla kupiti še weledin šampon, saj je tamala imela toliko las, da se ni dalo umiti samo z vodo. Imela sem tudi eno weledino olje, ki sem ga uporabljala občasno na pregibih (je bila naša taka prava mala bucika user posted image )
Kar se tiče Baby paketa, je v naši porodnišnici nisem dobila (Celje). Dvomim da je letos kaj drugače - vsaj če po krizi sklepam.

Uršika1 - upam, da čim dlje ostaneš 2v1. Lepo počivaj in se pusti možeku razvajati. user posted image

Vsem ostalim želim pa rešitev vseh prehladov in kašljev - resnično poskusite z oljem 31. Jaz sem sedaj še tamali dala eno kapljico olja zmešanega z api sirupom in jo nasrala da je spila - ji ni bilo všeč, ampak zaleglo pa je, kašlja ne več. user posted image user posted image

Šibam zdej delat nazaj. Mogoče se še kak debil najde, da mi zamori na polno. user posted image

Lepo bodite in se tipkamo.

Čaw čaw

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
29.1.2013 16:20:44   
katniss
Dober dan user posted image
Zdi se, kot da ali samo spim ali pa lezim na kavcu. Malo energije je ze nazaj, kasljam se vedno kar precej (imam sicer timijanov sirup, pijem v dozah za dojencke heh), veliko spijem (recimo, da sploh nimam vec obcutka ce sem slucajno lacna, ker je moj zelodec vedno poln tekocine!), pa tudi dnevne vlozke nosim, ker cutim, da vsakic ko mocneje zakasljam, pritece kaka kapljica. Rahlo nerodno pa kaj hocemo.. Sej delam se pol Keglove vaje zraven, tako da, upam, da to ni stalna zadeva. Kaselj je res najhujse pri vsem skupaj... Se mi zdi, da se ze pocasi lusci kaj, pa se potem spet ustavi... Ah ja.

Mamaja: Sem se kr pri odejici.. user posted image . Sem vmes malo prenehala, pa zdaj spet na polno paro dalje. Bo pa zdaj hitro gotova mislim da. Volne ni vec veliko, odejica je pa ze tudi taprave velikosti.

Evo, zdaj se grem spet pred tv vlect malo, me caka cez kako urco se vecerja za napravit. Moram malo varcevati z energijo. Nocoj imava tudi predavanje o porodu in nacinih lajsanja bolecine in te zadeve... Upam, da ne bom zaspala tam.user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
29.1.2013 17:12:13   
NiNiBo
user posted image za vse, ki ste bolane, da se boste cimpreje postavile na noge.

Jaz sem sla pa danes pogledat "porodno hiso" in ja je res razlika od nasih porodnih sob. Imajo dve sobi in ena je res krasno velika, z ogromno kadjo, pa krasnim pogledom na Den Haag user posted image . Tako, da sedaj vem kako vse skupaj izgleda in poteka, vse je pa zelo fleksibilno, tako da se lahko tudi zadnji trenutek odlocim ali bom rodila doma ali v porodni hisi. user posted image

kozmetika Kozmetike nisem kupovala, ker sem dobila kar nekaj testerjev. V kocni fazi pa sem potem kupila kremo od Mustele, ker smo imeli zacetniske tezave s kozo. No potem sem pa tudi kar samponcek od Mustele kupila, ker smo imeli mal temenc. Ostalo pa nisem nic uporabljala, ritko smo imeli vedno lepo in jo nisem nic mazala. Za popek pa fiziolosko. Prisli so mi prav se zlozenci, pa paracetamol svecke, kupila sva usesni termometer, pa za nos cistit en tak "sesalec", to je vse kar smo rabili v prvem letu, zelo malo.

Mamaja Jaz sem sla na paraprofesionalno Montessori izobrazevanje - tako, da sem dobila bezen vpogled v sam pristop. Potem sva pa z Neom pri mislim, da 7 mesecih zacela hodit na Montessori urice v Dravlje. Pri 11 je sel pa potem v Montessori vrtec. Sve knjigi na to temo sta v slovenscini in sicer Skrivnost otrostva in Srkajoci um. Ti pa morda priporocam za zacetek knjigo How To Raise An Amazing Child The Montessori Way. Drugace pa jaz sem potem veliko brala tudi na temo Waldorf-Steiner in Reggio Emillia pristopa, tudi zanimivo.

CSD Mi je sestra oddala prejsni teden v petek, tako da upam da mi bodo upostevali samo en mesec, ko nisem bila zaposlena in nisem dobila nadomestila. Mah karkoli bo bo boljse, kot 0.

Drugace sem pa zelo lena user posted image , nic se mi ne da!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
30.1.2013 8:10:18   
Kika86
Živijo punce!

Sicer vas spremljam skoraj od začetka nosečnosti, ampak ob vseh obveznostih kar nisem našla časa, da bi se vam zares pridružila. Moram pa reči, da mi je prav tale forum pomagal pri preganjanju malih in velikih strahcev okoli nosečnosti in presojanju, če je res za kakšno stvar treba zagnat paniko ali ne user posted image

To je moja prva nosečnost in pričakujem prvega otroka. Zaenkrat kaže, da bo punčka, kaj bo prišlo ven, bomo pa videli. PDP imam 20.4.

Drugače imam sedaj najbolj nezakomplicirano nosečnost možno, tako da sem ena od tistih, ki imamo preglede zelo na poredko, naslednjega sicer 13.2. Na NS so bili rezultati ok, na morfologiji tudi, naša punca je edino izgledala, kot da prehiteva rast za kakšen teden. Sladkorne tudi nimam.

Poredila sem se do sedaj (sem v 29. tednu) za cca 11kg, sicer v glavnem v trebuh, nekaj odvečne maščobe se mi je nabralo sicer še na bokih, ampak mislim, da glede na začetno kilažo (57) ni take krize, moja zdravnica pa mi tudi še ni nič omenjala okoli tega.

Se pa priporočam tudi za kontakt na FB- ne vem, kdaj je bila nazadnje omenjena forumašica, ki to ureja, njen vzdevek pa mi je tudi ušel iz spomina.

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
30.1.2013 8:36:23   
tijati
pozdravček

dobrodošla Kike 86
jaz sem tudi 29 t, in sem tudi na +11 kg, v petek imam pregled...in potem upam,da imam še kak uz v 32 tednu da pogleda rast....

brcanje je kar skos...kot počutje je ok...je pa res da me tako boli križ,medenica da skor jokam ko grem spat.
težko noge prekrižam, vse mi pokauser posted image

komaj čakam da gre še ta feb. mimo...
na CSD bom oddala konec feb., če bo sprejela....ker nekateri kar čakajo potem še februarsko plačo....

(odgovor članu Kika86)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?