|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
23.1.2013 13:46:40   
katniss
Aaah, odgovor zgoraj je za NiNiBo. Ta forum ima vedno neke prebliske...

No, da se se jaz danes pofockam. user posted image
Vceraj sem zvedela, da sem naredila tri dele od stirih kar se nizozemscine tice. Pisanje me se caka, tega niti delat nisem sla, tako da to bo enkrat po porodu verjetno. Bi lahko ze na zacetku marca sla delat ampak nekako nimam zelje sedet tam 8.mesecev noseca! Se mi ne zdi, da bi bilo zelo udobno.user posted image

Danes sem se spravila se malo cotike likat. Prejsnji vikend sem se nekaj dobila od kolegice, tako da zdaj mislim, da smo zakljucili z nakupi tega.
Nasa sobica bo rumeno-siva. Dokupila bova samo predalnik, ki bo istocasno sluzil kot previjalna miza in to je to. V sobici bo se knjizna omara, kjer bova zacela ustvarjati knjiznico za otrocka pa fino mesto za odlaganje bo. Seveda se pa moramo najprej preselituser posted image .
Prvih par mesecev bo spal v kosari pri nama v spalnici, potem pa bova nabavila se posteljico. Za v dnevno sobo pa boma verjetno tudi kupila 'box' tako kot temu tu pravijo. Kot neka dnevna posteljica meni deluje... Baje pa da je zelo prirocno, bomo videli.

Tako, zdaj pocasi unicujem solato za kosilo. Zadnje dni se mi nenormalno lusta belega kruha. Kruh je tu na NL ena sama velika zalost, tako da nimam pojma od kje ti lusti, ampak ok. Kile zaenkrat ne skacejo pospeseno v visave, tako da kak kos verjetno tudi ni take panike.
Lep dan vam zelimuser posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
23.1.2013 14:36:51   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo

PikicaStonoga Pri nas bo tudi v zacetku v sobi. Moram se tasco vprasat za kosek, ce ga lahko posodi ker ga ima se od mozicka, pa mi je super vsec. Tako bo verjetno vsaj nekaj prvih mesecev. V sobici bo predvsem za dnevno spanje, ce bo seveda tudi mali zato. Sobico se strinjam vsaj v zacetku ne rabis toliko. Mi smo jo pri Neu predvsem za previjanje, pa dnevno spanje, ponoci je bil pa pri nama. Pa seveda vse smo imeli lepo pospravljeno v omarah, torej cotike ipd. Sem pa jaz en tip cloveka, ki misli da morajo te stvari biti, ceprav mi je tudi cist jasno, da niso povsem nujne. Sem kar zivcna, ker npr. se ni popleskano user posted image user posted image user posted image

aha, no pri nas bo pa dnevno spanje kr v dnevni sobi, torej v prostorih, kjer smo, kjer delamo in bivamo, pa četudi je hrub ... sem mnenja, da je treba ločit dan in noč, ko bo z nama v spalnici, v ttišini, v temi ;) jojo kok komej čakam malega cukrčka ;)

prvijalna bo tudi pri nama v spalnici, cunjice pa v sobi pri hčerki, ker je prostor, tako da se zdaj ne ukvarjam še z opremljanjem druge otroške sobe ... že zaradi finančnih vzrokov, ne drugega, ker enostavno NI potrebe ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
23.1.2013 16:45:55   
san

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Mamaja meni je v prvo G napovedala drobnega, majhnega otroka, prišla pa je ven ogrobna baba user posted image . Me je skor kap zadela. No pa sej boljš da nisem vedela, da bo velika ;-).

user posted image sem se nasmejala temu stavku zdele.

malamaja, men se pa te mere zdijo ogromne.., no ampak itak se mi sanja ne koliko naj bi imela moja dečva.
na pregledu mi je v petek dala napotnico za sladkor, ker sem šla skor 5 kg gor, pa sem ji omenila zatekanje in da se ne morem odžejat, pa je rekla naj grem potem raje preverit. no, sem bila že včeraj tri urce tam in je vse ok s cukrom. drugače se je pa detece, ki je bilo do sedaj obrnjeno na bučko odločilo, da ponagaja. in lumpa se je obrnila tko, da je zdej spodi ritauser posted image . no, zdej upam, da si premisli in se obrne nazaj. vse ostalo je rekla, da je bp in pa male možgnčke mi je pokazala :). dobila sem tudi daktarin gel za vnetje in res je zdej končno ok. imam pa danes že drugi dan take krče v spodnjem delu trebuha občasno, pa še levo me v predelu bezgavke pod vratom boli za zjokat. upam, da se me kaj ne loti. v torek dobim cotke in voziček in že komaj čakam. nekja malega že imam, pa celo nepričakovano sem dobila svoje oblekce nazaj. sem prav hepi :). to začnem urejat drug teden, ker ta teden sem se lotila knjižne omare, pa otroških omar in kuhinje.

v soboto imamo žur s sinovimi sošolci, ker je imel rd, pa me v petek čaka še peka treh tort in morm mal šparat energije

o, sara0, čestitam za nov domekuser posted image , zdaj pa le pazi nase in brez naprezanja

evo, moj čas je potekel, otroci so se zbudiliuser posted image

lepo se imejte

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
23.1.2013 17:17:05   
PikicaStonoga
hojhoj
mi imamo pa norice, jih je hcerka fasala ....zdej pa ne vem, menda so v nosecnosti nevarne, veste kaj o tem? mami sicer pravii da naj bi jih jaz kot otrok prebolela, samo pri 3 otrocih in vseh boleznih, sploh pa po 40 letih ni vec prepricana, kdo je kaj od ns imel ...
hm...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
23.1.2013 19:15:38   
trixxy
PikicaStonoga če te skrbi, se pojdi testirat (testira se kr v vašem laboratoriju) oz pokliči svoj ZD, če kaj piše v kartoteki. Če jih nisi prebolela zna bit problem, ki pa ga lahko rešijo na infekcijski kliniki. Če si jih prebolela, potem je zdajle pomojem kr varno obdobje, vendar vseeno bi sporočila svoji G in osebni zdravnici. Predvsem pa želim, da se vse srečno konča!!!!

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
23.1.2013 19:18:41   
izalina
Pikicastonoga pokliči svojega zdravnika, bi morala imeti zapisano v kartonu. Drugače pa omeni G in te lahko dajo testirat, da ugotovijo ali si prekužena ali ne. So ravno prijateljici to naredili, ker se njena mami ne spomni, da bi jih prebolela.

Neposredna povezava do sporočila: 3331
23.1.2013 20:07:33   
PikicaStonoga
hvala trixii in izalina, sem tudi nameravala poklicat, ker me nič ne stane ... mami pravi, da menda sem jih, samo saj veste, kako je ... verjamem, da se jaz ćez 40 let ne bom več vsega spomnila in bila 100% bom res jutri poklicala ;)
a mislite, da je v kartonu, ker imam zdja kotorasla čist drugo zdravnico, kot kot otrok in ne vem če se je karton prenesel o. ako je s tem ...

lp,

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
23.1.2013 20:42:10   
NiNiBo
PikicaStonoga Jaz vem, da ko sem menjala zdravnika sem sama odnesla karton k novi zdravnici. Imam ga pa sedaj tudi tukaj in notri je vsa moja zgodovina. Ki pa je konkretno naceckana, tako da nimam pojma kaj pise user posted image . Ti kar poklici svojo G in vprasaj kako in kaj, tako bos najbolj sigurna - pa srecno!

Neposredna povezava do sporočila: 3333
23.1.2013 21:07:34   
izalina
Prej sem se samo na hitro javila...sva s hčerko še vedno same doma. Še malo pa bo petek in pride najin ati user posted image . Res ga že noro pogrešava. Jutri in v petek imam še popoldne obvezne vaje na faksu in upam, da mali ne bo prehudo, ko bo dva dni brez mene.

Pikicastonoga pokliči G in povej situacijo (da nisi prepričana, če si prebolela) in vprašaj za ta test...da ga čimprej opraviš. Jaz baje v kartonu nimam vpisanega, da sem prebolela...imam pa v knjigi spominov, ki jo je pisala moja mami zapisan datum, kdaj sem prebolela norice. Sva jih s sestro hkrati.

Moje počutje je bilo danes čez dan katastrofa. Sem bila sigurna, da bom zbolela, ker so me tako noro boleli sklepi in sem bila čisto brez energije user posted image . Zdaj je pa začuda bolje. Jutri zjutraj imam pa pred službo še pregled user posted image , bom malo pojamrala svoji G glede počutja...pa zanima me kaj je z MV.

Sobica - midva imava 2,5 sobno stanovanje. Tako bosta imela najina škratka skupaj sobico. Midva imava pa samo predelno steno med dnevno in najino 'spalnico'. Kaj in kako bo na začetku ne vem...ker nevem kako bo mali spal, kako bo zahteven. Za začetek bo imel zibko (še od mojega), hčerka ima pa še kinderpet in noče za nič na svetu v navadno posteljo user posted image
. Sva ravno prejšnji dan šli gledat k sosedi ful luštno posteljo (nam bi jo dali, ker ji je premala) dimanzije 140x70 in mogoče se premisli, ker je gor narisana Hello Kitty...jaz srčno upam da.

Čez dan je pa hčerka spala kar v košari od vozička, ker je ful velika in prostorna....Kasneje tam od 4m dalje pa kar v spalnici pri nama, vendar sem ji zamo rolo dol spustila, da je bilo malo zatemnjeno. Kje bo previjalna??? Še ne vemo...se morava enkrat z mojim dol vsedet pa pomenit kaj in kako. Imava še najino garderobno omaro v otroški sobi in bi jo morala prestavit v predsobo...pa moj ni ravno za (se mu ne ljubi razstavljat in nazaj sestavljat omare user posted image ). Previjalno je pa naredil moj sam in je tako super, da jo ne dam za nič na svetu....velika, praktična in ima dovolj prostora za cunjice za dojenčka.

Nočka....upam, da nas ne zasneži preveč.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
23.1.2013 21:50:47   
NiNiBo
katniss Ocitno je tu "box" popularen, pri nas ga je imela tasca za otroke od moje svakinje. Meni pa zelo ni bil vsec, morda za cisto zacetek ze, potem jih je pa ona kar lepo notri dala, da se nista kam prevec obracala, valila in nato plazila. No mene osebno to zelo moti saj sem mnenja, da mora imeti otrok svobodo pri gibanju, saj se le tako lahko motoricno razvija, kar je velikega pomena v prvem letu (no pa tudi kasneje). Jaz sem kupila ta veliko Airex blazino in sem imela malega kar lepo na tleh. Veliko dam tudi na mobile, tako da sem mu te vedno menjala in prilagajala glede na njegov razvoj. Mogoce sem kar mal na direkt tole napisala, ampak joj kar pike dobim, ko se spomnim na tascico user posted image user posted image user posted image ko jih je napokala tja notri.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
23.1.2013 22:55:51   
Tajka
PikicaStonoga: tudi naš bo pri nama v spalnici sigurno do enega leta al pa še kaj dalj, sta ble obe pr nama - ta velika celo do petega leta ker še nismo imeli prostora, tamala pa je šla pri dveh letih v otroško sobo.
Ko se bila s ta drugo noseča je tudi ta velika imela norice, mami je pa tudi že pozabila ali sem jih imela in  sem potem takrat svojo zdravnico klicala in mi je potem v kartonu preverila.

Čez dan bo pa tudi spal v dnevnem prostoru......

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
23.1.2013 23:34:33   
Mamaja
spanje v začetku bo ponoči pri nama v spalnici, a obvezno v svoji posteljici, čez dan bo pa verjetno v dnevni sobi oz. tam, kjer bom jaz. Po cca pol leta pa nameravava vpeljat spanje v orroški sobi. Taki so plani, kako bo, bomo pa videli...

san pri velikosti otroka je morda pomembno, da imam jaz pdp pred ostalimi v tej temi, sredi marca. Jaz nimam pojma, a so te mere ok a ne, G pravi, da bo otroček do poroda pridobil še kako kilco in kar se mene tiče je to ok.ne rabim ogromnega otroka, samo da bo zdrav...

ninibo jaz imam tudi namen sama delat mobile. A imaš kak nasvet ali uporaben link v zvezi s tem, kakšen mobile je primeren za katero starost?a mogoče katera ve, če se da kupit le mehanizem za mobile oz vrtiljak nad posteljico in če ja, kje?

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
24.1.2013 8:43:12   
trixxy
PikicaStonoga so že odgovorile. Ponavadi se karton prenese k novi zdravnici. No jaz imam na kartonu napisano, da sem prebolela norice, recimo moj mož pa ne in tudi tašča nima v spominu, da bi jih prebolel, tak da bom imela kr dva bolna, če mi zdajle zbolita. Včasih se je v tastarih zdravstvenih knjižicah nosil tud en kartonček, kjer je bilo označeno cepljenje in prebolele bolezni, mogoče če bi tvoji še hranili tisto. Sam najlažje se je jit testirat. Jaz sem se zadnjič testirala za peto boleznijo, ker sem sumila, da jo ima tamala in je nisem prebolela. Tak da tudi to upam, da ne dobim v teh parih mesecih.

Spanje dojenčka.... Pri prvi je bila tamala pri nama v isti sobi do 6 meseca, ker smo imeli enosobno stanovanje, potem smo se preselili in je šla v svojo sobo. Zdaj pa upam, da dobimo košek/zibko, da bo tudi ta otrok pri nama (za posteljico je spalnica premajhna). Do kdaj bo pri nama , ne vem, mogoče isto 6 mesecev. Bomo videli kakšen bo otrokov karakter. Tavelika hoče imet svoj mir in hoče bit sama. user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
24.1.2013 9:57:52   
katniss
Dobro jutro punceuser posted image
Mi imamo sonckast dan po dolgem casu. Sicer je menda kr mrzlo zunaj, ampak vzamem soncek.user posted image

Jaz mam obcutek, da se je nasemu decku uspelo drugace obrnit ponoci. Je bilo veliko nekega raztezanja in premetavanja... Bomo videli. Pregled imam naslednji teden in upam no, da bo z glavico dol spet, sicer pa je se itak cas.
Sem pa opazila, da mu je glasba izredno vsec. Vedno, ko poslusam kaj, se kar precej razzivi (dosti bolj kot po koscku cokoladeuser posted image ). Zdaj imamo vsak jutro urico za glasbo, ko jaz jem zajtrk. Je prav fino, taka jutranja telovadbauser posted image .

NiNiBo: Hahah, no o tem kak vidijo tukaj otroke vcasih res samo kot nadlego (mnenje iz mojih osebnih opazanj), bi lahko tud jaz kaj napisala.user posted image Zdaj jaz boxa ne vidim kot neko ogrado, se mi pa zdi prirocen za kaksno dnevno spanje, da ne rabim skakat dol in gor v hisi. Se mi zdi, da ga bom prve mesece kar precej uporabljala, da bo sinko pri meni oziroma blizu mene, ce ze ne bo 'privezan' s kakim slingom name. Ti pa kr vrjamem, da se ga fino uporabit, da kr spokas vse male tam noter in imas mir... Ker je pac to najlazje... user posted image
Tudi mene zanima glede teh mobilov. Odkrito povedano je to ena izmed stvari katerim se nisem ravno posvetila pozornosti, ker mi jih vecina gre na zivce (recimo tisti, ki muziko spuscajo... mislim, da bom raje iPoda nastimala pa bo prava muzika!)

PikicaStonoga: Vam zelim, da se cimprej pozdravite. Je res nadlezno, ko se te stvari ravno v nosecnosti najavijo.user posted image
Tukaj razhaja neka precej huda gripa, se poskusam cim manj v zaprtih prostorih z veliko ljudmi gibat, samo vcasih pac ne mores preprecit.. Ah bomo ze. Dva meseca se, pa bomo tudi me ze nestrpno cakale nase pikice, do takrat pa upam, da ostanemo zdraviuser posted image . Se basem s kiviji zdaj, mi mozek sporoca, da ga hoce nekaj kuhat.. Bo ze.

Mamaja: Sicer res nisem kaj dosti gledala teh mobilov, ampak lahko dobis obroc za vezenje, ki lahko komot deluje kot osnova za mobile. Pa se razlicne velikosti lahko kupis preko interneta in niso predragi. Zdaj, ce se da to kje v Sloveniji dobit ne vem (verjetno v kaki trgovini ko prodajajo volno in to), drugace pa googlaj 'embroidery hoop'. user posted image

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
24.1.2013 10:34:26   
izalina
Ojla,

pijem pozni user posted image . Sem s pregleda..bi morala it v službo, ampak mi je G priporočila počitek in tako sem do naslednjega tedna doma. Mi bo prav pasalo, da si bom malo odpočila, potem pa če bo vse ok za nekaj časa nazaj v službo.
Drugače vse ok, MV se je malenkost skrajšal, ampak ni panike, mali je obrnjen na glavo. To sem ugotovila že pred nekaj časa, ker me drugače brca. Razen kri je malo slabša in sem dobila neke tablete....nisem še šla v lekarno.

Kaj 'box' je kot pri nas stajica? Ker meni tudi stajica ni všeč, ker nima svobode gibanja. Pri meni je bila mala vse povsod...dvojna airex blazina ji je bila premalo in jo potem nisem omejevala. Sem ji dovolila, da se kotali in kobaca vseposvsod. Je bila pa večinoma časa tam kjer sem bila jaz in vedno je prišla v prostor kjer sem bila. Sem šla samo hitro na WC lulat in je že bila na hodniku. Imamo pa tako minimalistično opremljeno stanovanje, da ni nekih nevarnih točk, da bi lahko kaj nase prevrnila.

5. in 6.otroška bolezen sta pa za plod nevarne samo do 20.tedna nosečnosti, potem pa kao ne več. To smo mi dobili obvestilo v službi (vrtcu) z zavoda za varovanje zdravja (ali kaj je že) in da otrok, ko dobi izpuščaje, ni več kužen (te ne more okužit) in lahko pride v vrtec.

Grem počivat....vreme je katastrofa.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
24.1.2013 10:47:03   
katniss
izalina:Ja, menda je res stajica s premakljivim dnom.
Jaz mam ful lepe spomine na mojo stajico (je mela taki rdeci mehki rob, ki sem ga fajn zglodalauser posted image ), je pa res, da sem bila vedno najbolj zadovoljna, ce sem lahko tam noter sedela in knjigice citala.user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
24.1.2013 11:12:26   
san
pozdravjene. poskušam sedaj drugič, enkrat me je že ven vrglo.

mamaja, ja, res je, glede na to, da imaš rok marca, pa verjetno to niso tako ogromne mere. meni se je včeraj iz mojega vidika, rok imam aprila zdelo to že kar precej. upam ,da te s tem nisem kaj užalila, nisem tako mislila. drugače pa niti ni pomembno ali bodo mali pikci ali pravi velikani, važno, da bodo zdravi. za ljubkovat bodo pa itak vsi najprimernješi.

mobile lahko narediš tudi iz kakšnih vej ali pa morda obročov lesenih. morda imajo v kakšni ustvarjalni trgovini ali pa kje po netud tudi te vrtljive mehanizme naprodaj. vtipkaj v google diy mobile, gotovo ti bo kaj našlo...

pikicastonigica, jaz bi res v zd poklicala in prosila, da preverijo v kartonu, če ne se pa pojdi testirat. kolegica jih je dobila med nosečnostjo, pa jo je imel potem Pušenjak čez v p in je redno hodila k njemu na preglede. Je bilo pa potem s punčico vse ok. Držim pesti, da tudi pri hčerki minejo čim hitreje.

naša punčica bo podedovala posteljico od starejšega bratca in bo v najini sobi, v kolikor ne bo spala pri nama v zakonski. ponavadi so spali malo v svoji, malo pa pri nama. nisem nič komplicirala, ampak sem si poenostavila, tako, da smo bili vsi naspani in da nama je obema pasalo, moža pa tudi ni motilo. nikoli ni bilo kasneje težav s prehodom v večjo posteljo ali kaj podobnega. smo imeli pa tudi košek in tega sem res veliko uporabljala prve tri mesece, ampak sem ga podarila naprej.

stajice oz. box-a mi ne bomo imeli, ker je preveč otrok in po moje bi bili vsi drugi notri samo dojenček neuser posted image . ponavadi sem jih imela malo na ležalniku, malo v košku, malo na kavču, pa na tleh.

lepo bodite

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
25.1.2013 0:33:40   
NiNiBo
mobile Jaz sem Montessori fan, tako da se bom lotila tega tipa mobilov. Ce katero zanima vec info na: http://bellascasa.com/?p=151 http://www.howwemontessori.com/how-we-montessori/infant-mobiles/ No ene ze imam od Nea, bom pa se tudi kaj novega naredila. Te so za zacetek, potem se je pa pri Neu, ko se je enkrat zacel malo obracat zelo obnesel kar navaden balon v katerega sem dela riz in ga obesila za elastiko - to je bilo zabave, pa nato sem kupila zvoncke http://michaelolaf.com/cgi-bin/sc/productsearch.cgi tisti, ki so cisto na koncu. No potem smo pa ze pocasi prisli na druge stvari in mobile niso bile vec zabavne. user posted image .

katniss No jaz imam precej obicajno zavarovanje, tako da bom sla kraampakket kupit v Prenatal. Pa danes so me klicali za kraamzorg in pride 13.02 na pogovor user posted image . Drugace pa ja, meni se vedno ni jasno kako in kaj tu z otroci. Ce gledam tasco in mojo svakinjo - potem recem lahko samo adijo pamet, ker sem vcasih prav trpela. Po drugi strani pa ce gledam kako npr. javni sistem poskrbi za otroke, potem pa "ala jim vera". Tako, da si se vedno ne morem nekako ustvariti mnenja. user posted image Kaj si pa ti mislis, me prav zanima?

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
25.1.2013 9:50:02   
NiNiBo
katniss Adria ima karte za Amsterdam Ljubljana zelo poceni, jaz sem ravno kupila za junij in sicer za naju in za Nea sem dala samo tam 350 Eur! Klicala sem tudi kako nardimo potem z dojenckom, ki se ni rojen pa je rekla, da ni panike, ko bo rojen in imamo vse podatke naj poklicemo in ga bodo pripeli k enemu od naju na karto. Najcenejsa karta za enega je samo 89 Eur, pa ce bos rezervirala kar pojdi direkt na adrijino stran, ker je oglas kao za relacija Ljubljana Amsterdam, ampak velja za obratno tudi. Evoti, upam da ti tole kaj prav pride, ker mi smo vedno v lovu za poceni kartami user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
25.1.2013 10:16:26   
katniss
Dobro jutro user posted image

Aaaaa NiNiBo, tole zdaj je ena sama velika skusnjava. Z velikim veseljem bi nabavila te karte, ampak se cez tri tedne seliva in bova, kot kaze, uspela dejansko cisto izsusiti druzinski proracun, tako da bo treba za karte se malo pocakat. Upam, da ostane, moznosti sicer ni veliko, ampak nikoli ne ves.
Jaz ponavadi letim z Lufthanso, sicer je prestopanje vmes, ampak so cene dosti bolj ugodne kot pa pri Adrii. Tako, da hvala, ampak tokrat moram preskocit to ponudbo. user posted image
Glede otrok tukaj pa... se mi zdi, da so jim vcasih malce 'odvec', da ne vedo ravno kaj bi z njimi delali. Poznam en primer, ko je mamica pustila dvomesecno puncko v varstvu za 5 dni, da je sla zurat s kolegicami. Zdaj nimam cisto nic proti, ce si vzames cas zase, ampak to se mi je pa zdelo nekaj cisto neobicajnega. Razlog, da mala ni mogla zraven je bil ta, da so imele prevec prtljage... Vem, da ima ta mamica svojo hcerko zelo zelo rada, ampak meni se to zdi dejansko nepredstavljivo trenutno. (Hej, mogoce bom pa po dveh mesecih prosila, da naj nekdo pride in me na pocitnice peljeuser posted image ).
Pa tole s temle boxom. Dejansko nikogar ne skrbi prevec, kje bo otrok spal, ampak vsi sprasujejo ce ze imava box. Da bova lahko otroka odlozila, ko pridejo obiski. Errr, kaj pa vem. Sicer sem brez izkusenj, ampak mislim, da bom otroku na voljo tudi, ce bomo imeli obiske. Pac taki feeling imam, kot da so otroci za njih pac tam, da si jih uredijo po svojem ritmu in ne obratno. Zdaj mi je tudi nekako jasno, da je treba najt neko ravnovesje, da tebe ne povozi totalno, ampak tak odnos se mi zdi pa rahlo hladen.

No kakorkoli, vsak skrbi za svojega, kot se mu zdi da je prav. Jaz imam obcutek, da nasega verjetno ne bom mogla iz rok dat in ga nehat lubckat.user posted image

Tak, zdaj pa picim na trznico po solato in ostalo zelenjavo. Rabimo vitamincke user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
25.1.2013 10:28:04   
NiNiBo
user posted image katniss You made my day!! OK ne zato, ker ne mores kart kupit (da ne bo pomote), ampak zato ker imam jaz tu zelo podobne izkusnje glede otrok. Cisto podobne zgodbe in sem vesela, da se ne samo meni to vse skupaj zdi mal nenavadno. Moja svakinja je svojedva otroka 2 in 4 leti pustila sama spati doma od 20 pa do 3 zjutraj, ker sta sla na poroko. Nisem mogla verjet, kar sama v hisi, lepo sta zaklenila in sla. Od tega, da se je ta mali jokal vsaj 2 uri skupaj pa ga ni dvignila in se in se...skratka jaz grem kar tezko tja vcasih, ker sem prav tezko tiho. Me pa sedaj prav zanima ali imajo tak odnos tudi najini kolegi, ker jih bo kar nekaj dobila dojencka. Zato, sem bila tudi firbcna kaksna je tvoja izkusnja.
Aja pa za box je tudi mene tasca kar naprej sprasevala ce zelim, da nama ga kupi user posted image ocitno je to must have na Nizozemskem user posted image !

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
25.1.2013 10:45:03   
jesenika
Pozdravljene user posted image ...

Ninibo in Katniss... zanimivo, kaj pravita o dojemanju dojenčkov na Niz. .. mislim, da je v naši kulturi to da otroke tkole puščajo same mal čudno...no očitno so bolj "zahodnjaški" in hočjo bit na free... jst si kaj tazga ne predstavljam..Bosta vidve bolj zgledni mamiciuser posted image ..
Jst sm pa učeraj dobila paket od Tosame (čist happy)- sem naročila TOTO izdelke zauser posted image , pa še nekaj zame za v Porodnišnico (vložke in mrežaste hlačke), pa se je moj kr mal norca delal, če se že tja odpravljamuser posted image ... jst bi se skor najrajš že...kr komi čakam tole štručko v roke dobit... se mi zdi, da je pri prvorojencu to res nekaj posebnega..prvič si noseča, prvič okušaš materinstvo..v glavnem komaj čakam, si mislim da tudi ve?

Ninibo...hvala za tale link za mobile... moja svakinja je Montessori pedagog in sem vse te zadeve videla že pri njej - za svojedva otroka je enako pripravila kotiček... blazina, veliko ogledalo in nekaj teh visečih mobilov... enkratno za razvoj otroka...res so user posted image navdušeni!!

Zadnjič sem šla mimo Pikapolonice in se nisem mogla upret, da nebi kupila dveh pajackov, sta tko cute.. je ostalo še od znižanja...čeprav se poskušam zadrževat, ker bom kar nekaj stvari dobila, pa nočem preveč zapravljat...sam za gušt pa mora bit, se mi zdiuser posted image ...

GLAVICA - zadnje dni imam občutek, da me nekako drgač brca...pod prsa in več morm hodit na wc... pa sam po par kapljic..mogoče se je že na glavico obrnila - no upam...zvedla bom pa v sredo, ko imam pregled... jeej končujem 29. teden in kmal začenjam 30.-ga....to dojemam kot mini-prelomnico..da gremo počasi res proti koncu...user posted image

Punce lepo se imejte ta vikend...menda bo v Slov. kar sončno, sicer mrzlo, za kakšen sprehod pa bo... PikicaStonoga kako si? hvala za spodpudo pri magisterskiuser posted image

pozdravček

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
25.1.2013 13:37:16   
katniss
jesenika: Zame je to tudi prva strucka in mi kr solze pridejo na oci, vsakic ko se spomnim, da imam se samo 10 tednov do roka! Gledam nazaj pa vidim, da se mi je prvih 12 tednov vleklo, ko cigumi (sem imela tudi hece s krvavitvami in ni blo fajn sploh), zdaj pa vidim, da bo minilo kot bi pihnil! Res ze komaj cakamuser posted image .
Mi je vcasih prav malo hudo, ko vem, da moreva zdaj malce gledat na finance, ko je treba res najprej 'stalco' uredit.user posted image Bi jaz tudi kr vse cotike pokupila kar jih vidim, ceprav imava zdaj ze precej in po mojem mnenju dovolj vsaj za prvi mesec. Sem pa dobila res lepe stvari za naprej in bo tudi tak vredu. V glavnem je vazno, da se bomo cimprej cartali.

NiNiBo: Vaaa, ok, tole je res cisto ekstremno! Sem videla hranjenje na casovne intervale, ki so bili na minuto natancni in bognedaj kako drugace... Pa slisala, da ce enomesecnega dojencka prevec dajes na roke se razvadi ipd. Res hocejo tukaj bit tako na easy in free, skoraj tako kot pred otroci.
Jaz se trudim nekako sprejet dejstvo, da bom vsaj prvih par tednov res samo mama, potem pa zacnemo spet na novo en taki skupni ritem ustvarjat... Vsaj jaz si tako predstavljam. user posted image

Bah, tale megla danes me je cisto premrazila, je pa bilo se fajn malo na svezem zraku se sprehajatuser posted image

(odgovor članu jesenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
25.1.2013 14:31:02   
ROXY_
Čao punce,

na hitr da se vam javim..zadnji teden sem preživela v bolnišnici, mah me tale druga nosečnost hecauser posted image
sem mela povišan krvni tlak, ostala na opazovanju, zaenkrat so izvidi ok in sem lahko šla danes  domov, za naprej bomo videli kako bo...

nimam časa brat za nazaj, upam da ste vse ostale ok in uživate!!!user posted image user posted image user posted image
Vam povem, ko takole ležiš v bolnici in poslušaš vse možne zgodbe pa zaplete, ki te lahko zadanejo v user posted image - je važno samo eno, da ste ve in vaši user posted image uredu..vse ostalo, oprema, oblačilca..itd, postane hitro drugega pomena..zato UŽIVAJTE še tele zadnje tedne z bušiji, predvsem neobremenjeno, kaj vse je še treba poštimat in pripravit!
Se javim ko bo kaj več časa...lep vikend vsem!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
25.1.2013 18:15:06   
katniss
ROXY_: Drzi se in ti zelim, da sta cimdlje v enem kosu user posted image . Pa zdrava seveda!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?