SunRa
|
Punce glede hrane nasploh je najbolj pomembno, da znate prisluhnit sebi in svojemu telesu in pa seveda zmernost. Največji povdarek bi dala temu, da se izogibamo industrijsko predelani hrani, ki vsebuje aditive in ostale škodljive snovi ter uživamo čim več doma pridelane hrane oz. hrane pridelane na ekološki način (če je le možno). Za razvoj otroka ni hujšega, kot osiromašena industrijsko predelana hrana, ki je "obogatena" z raznoraznimi strupi. Kvaliteta hrane naj bo na 1. mestu, še posebej v nosečnosti, pa tudi drugače. Glede kave, če jo pijemo zmerno (1-2 skodelici na dan), ni škodljiva. Jaz recimo pijem bio kavo Arabica (Naturata), ki jo mešam z bio žitno kavo, čeprav moram priznat, da tudi če imam zelo nizek pritisk in se mi posledično pol dneva vrti, sem slabotna, utrujena,... mi kava ne paše vsaki dan, dočim sem jo prej pila tudi več kot 3x dnevno. Predvsem se izogibajte fast food-u, nezdravim slanim in sladkim prigrizkom in jih raje zamenjajte za oreščke (še najboljši so domači orehi in lešniki. Priporočljivo je, da jih namočimo čez noč) in nežveplano suho sadje (prav tako namočeno čez noč). Pa še to si zapomnite, da je najbolj zdrava hrana za ljudi tista, ki zraste/je pridelana v radiusu okrog 260 km - te bi mogli uživati čim več, ostalo pa občasno - če že. No, sem si "drznila" pridodat nekaj informacij, ker je to moj poklic, upam, da ne zamerite Pa še o sanjah - le te so v času nosečnosti zelo pomembne. Tiste, ki veliko sanjate, si jih zapisujte, ker se iz njih da marsikaj ugotovit (seveda moraš poznati simboliko, ker se sanje le redko dobesedno razlagajo). Drugače pa glede počutja: zadnje dneve rabim cel dopoldan, da pridem k sebi, popoldan pa sem ok, le da se moram večkrat vlečt ali vsaj vsest. Spim več, kot prej, le ponoči, ko moram na wc, ne morem takoj nazaj zaspat in bedim kako uro ali dve.
|