|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB - 2. del
11.1.2013 8:36:38   
talika81
no, punce, jaz sem tudi imela včeraj pogovor pred začetkom postopka z zamrzjenčkom. so mi razložili, kako in kaj. vprašali, ali mi naj vstavijo enega ali dva, pa sem rekla, da kar enega. ne bomo riskirali. zdravnica je tudi rekla, da je supešnost postopkov z zamrzjenčki manjša. se jaz se tega zavedam. upamo na to, da bo čimprej uspelo. sej jih imamo 5 na zalogi, tako da imamo nekaj možnsoti, da uspe brez novega postopka, a ne? user posted image

latka in september1, tudi vama se bo dokaj hitro začelo spet odvijati, a ne? upam, da tokrat srečno za obe do konca.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
12.1.2013 18:37:05   
september1
latka kolipko celic si pa ponavadi mela?

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
12.1.2013 21:14:37   
latka
Jaz imam vedno kar lepo število celic, med 11 in 14, upam, da bo tokrat tudi tako in da bodo dovolj kakovostni ter da se nam končno nasmehne sreča!

talika81, tudi eskimčki so pravi borci, tako da le pogumno!

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
13.1.2013 21:20:22   
uspelobo
Hej!

Ali je katera na tem forumu iz Slovenj Gradca ali okolice?

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
14.1.2013 9:48:23   
Ga_ga
Živjo punce,

ali katera ve iz lastnih izkušenj, če pred kratkim postopkom (do sedaj sem imela 2 dolga) dobiš najprej povabilo na razgovor ali kar pokličeš prvi dan menstruacije in ti povejo kdaj prideš?

Sicer že grejem zadnjega zamrznjenčka, ampak sem 8. dan po ET naredila test in se je druga črtica komaj videla in sem realna, da ni preživeč...

(odgovor članu uspelobo)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
14.1.2013 11:40:38   
latka
Ga_ga, če se je že 8. dan videla rahla črtica, potem bo že čez nekaj dni močnejša. Bodi pozitivna, saj so eskimčki pravi borci, govorim iz lastnih izkušenj!!

Kar se pa kratkega postopka tiče, je vse enako kakor pri dolgem, torej najprej dobiš vabilo za razgovor, kjer dobiš list s številko skupine in vsemi navodili. Tudi pri kratkem se začne postopek s KT. Razlika je samo v dnevih špikanj!Srečno!!

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
14.1.2013 12:03:17   
Ga_ga
Latka, hvala za spodbudne besede. Po vsakem prenosu do sedaj sem bila pozitivna in kak meter nad zemljo... Potem pa me je že dvakrat kruta resnica zabila nazaj na tla... Enkrat po prenosu svežih zarodkov (SS v 9. tednu), drugič pa po prenosu 2 zamrznjenčkov (prijela sta se oba, razvijal se ni noben in je spet sledit S). Tako da sedaj, ko je zgodba podobna zadnjemu dogajanju po prenosu zamerznjenčkov, sploh nočem sanjati ali upati, ker potem bom spet razočarana. In potem imam vsakič manj volje in energije za nove postopke. Tako da sedaj po pravici povem (pa me je malo sram), ampak nad temle, ki ga grejem sedaj, sem že obupala
user posted image

Kje druge najdete toliko energije? Moža ima božanskega, razumevajočega in ves čas mi stoji ob strani, me spodbuja, nabrca v rit kadar pretiravam s pesimizmom... ampak kar nekako imam vsega čez glavo.

Vsem vam dekletom (nekatera vem, da se trudite že dolgo, dolgo) privoščim veliko sreče in da bi s partnerji čimprej dočakali nagajača - razgrajača, ki si ga že tako dolgo časa želite user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
15.1.2013 11:43:35   
september1
latka to je pa lepo število celic
jaz sem imela na 1.ICSI 9 celic od katerih sta se dve razvili mi obe vstavili in se je ena obdržala. na 2. ICSI sta bili 2 celici zasto smo postopek prekinili. na 3. ICSI pa je bilo 5 celic. eno vstavili dve zamrznili. brez uspeha.

ga_ga ja tako je kot je napisala latka. samo naj te potolažim men so rekli da je čakalna doba ko pokličeš in da dobiš pošto 4 mesece. jst sem jo dobila po 1,5 mesecu.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
15.1.2013 12:06:52   
Ga_ga
September, tudi sama sem vedno dobila pošto zelo hitro. Za drugi postopek celo 14 dni po tem, ko sva prejela novico, da zarodek ni preživel odmrzovanja. Se mi zdi, da ko si enkrat že v postopkih pri njih, gre vse hitreje. Na prvo povabilo pa vem, da se čaka kar nekaj časa.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
15.1.2013 13:18:36   
latka
Ga_ga, si ponovila test? Kdaj imaš krvnega?

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
15.1.2013 17:05:34   
Ga_ga
Latka, testa nisem ponovila, krvni test pa imam jutri.

Prejšnjič se mi je dogajalo podobno. Prvič komaj vidna črtica, drugič sem ga delala čez cca 4 dni, je bila sicer malce intenzivnejša, ampak bolj slaba, na krvnem testu je bila beta zelo nizka (malo pod 200), na UZ se je videlo oba vgnezdena zarodka, ampak se noben ni razvil (sneto jajce).

Zato pa prav nič ne pričakujem in niti ne zapravljam za teste. Sem se kar sprijaznila z dejstvom, da ne bo nič user posted image

Ste že imele prenose tiste, ki ste klicale za pingvinčke?

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
15.1.2013 17:35:09   
latka
Ga_ga, bodi pozitivna, jutri bo sigurno krvni pokazal zelo lepo beto!

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
15.1.2013 18:18:43   
Ga_ga
O Latka, iz tvojih ust... hvala za vzpodbudo, se javim jutri.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3888
16.1.2013 13:30:16   
lucylu222
Pozdravljene,

NUJNO bi rabla odgovor prosim.
V petek imam punkcijo v MB in glede na to da sta bila dans na UZ vidna samo 2 folikla (19,21, ostali pa manjši) verjetno ni dost upanja da bi prišli do zarodka. Ampak js sm še vedno pozitivna user posted image , zdaj me pa nekaj zanima punkcija je v petek in načeloma rečejo da prideš 5. dan na transfer, v primeru da pa ni celic in da ni zarodkov kdaj te obvestijo??? Kdaj po vašem mnenju lahk pričakujem klic???
Če katera ve bi jo res LEPO prosla če mi odgovori. user posted image

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 3889
16.1.2013 13:46:16   
luna85
lucylu222 ko sm bla jst na punkciji novembra, so nam rekl, da če maš manj kot 5 celic, prideš 3dan nazaj, sigurno te pa tut pokličejo, če ni nobenga primernega zarodka. po mojem lahko pričakuješ klic 2dan. lahko pa tut ti pokličeš, če ne bo nobenga klica. kljub temu da imaš "le" 2 folnikla, ne smeš obupat. res ostani pozitivna do konca. mogoč sta pa ta2 tista k bosta čez nekej mescov jokala, kakala, se smejala...

(odgovor članu lucylu222)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
16.1.2013 13:48:45   
lucylu222
Hvala luna 85 za spodbudne besede. Aha potem mi bojo tak vse v petek povedli na punkciji. Ja in če bi js poklicala kaj jih naj vprašam?

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
16.1.2013 18:02:17   
Ga_ga
Lucylu, naj ti ne bo nerodno na punkciji vse vprašat kar te zanima. Tako si boš prihranila goro vprašajškov in brskanja za odgovori na forumih. Sestra Lucija, ki vas bo najbrž pazila po punkciji, je krasna in ti bo z veseljem odgovorila na vsa vprašanja. Good luck v petek.

Jaz pa danes nisem izvedela nič nepričakovanega. Beta je nizka, 140. Merjenje druge bete sem odklonila. UZ imam 30.1. ampak saj že vem kaj me čaka, ne potrebujem ultrazvoka za to user posted image Malo so me še hotli tolažit, da nizka beta vedno ne pomeni, da se zarodki ne razvijajo, ampak glede na mojo preteklo izkušnjo mi niso rabli rožic sadit user posted image

Tudi meni so omenjali, da se na nov postopek čaka 4-6 mesecev... ampak sem prepričana, da je to malo pretirano. Zdravniki ne opravljajo administracije, pa imajo po mojem malo zastarele podatke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3892
16.1.2013 18:20:59   
latka
Ga_ga, ne izgubi upanja!!Jaz ti držim pesti!

Kar se pa čakalne dobe tiče, je pa res tako, kot so ti dejali, med postopki preteče ca. 5 mesecev. Jaz sem imela zadnji ET oktobra, špikat se bom pa začela ponovno komaj marca. Pošta pa pride dokaj hitro!

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
16.1.2013 18:32:45   
taši34
lucylu222 tudi 2 folikla sta dovolj. jaz sem imela v zadnjem postopku 3 folikle, pa smo uspeli -pričakujemo čez 1 mesec. Prej sem jih imela vedno več, pa nam žal ni uspelo.

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
16.1.2013 19:13:24   
talika81
lucy, dovolj je samo en folikel, če je ta vredu. user posted image tako da se nič ne sekirat, če ne boš imela več kot 2 folikla, če bosta ta dva vrhunska. ne prehitro izgubiti upanja.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu taši34)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
16.1.2013 19:34:58   
lucylu222
Hvala vam za spodbudne besede. Saj od začetka sm se full sekirala da mam sam 2 folikla in mi sploh ni blo jasno ker prvič je bla hiperstimulacija, torej preveč. Sicer sej je zdaj tud dovolj foliklov ampak neenakomerno rastejo in sta vodilna vlka 19 in 21 ostali pa 16,15,13 in zaradi tega ne mormo čakat na manjše ker lahko ta velika pokneta.
No zdaj sm si pa rekla če mi je namenjeno mi bo tak uspelo z dvema folikloma, ker če mi ni namenjeno bi jih lahk mela 20 pa nebi blo user posted image user posted image
Men zdaj sam to bolj zanima kdaj te pokličejo če ni zarodkov? Ampak bom vprašala v petek na punkciji, če nobena ne ve točno sploh če je sestra Lucija on je meni full vredu user posted image
Aja pa še nekaj kak je pa z bolniško, vem da ti pripada od punkcije do krvnega. Če pa recimo ne pride do transferja pa greš takoj delat? Ima katera izkušnje s tem?

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
17.1.2013 9:28:18   
daga79
lucylu22 ..jaz sem v jeseni imela samo dve celici pri punkciji pa ...glejga obe sta se oplodili in so mi obe vstavili in sedaj sem v 12 tednu nosečnosti trebušček tak velik kot pri prvi nosečnosti v petem mesecu :) zato ne obupaj jaz sem vedno govorila samo eno kvalitetno rabim .
Pa jaz tudi nisem bila nikoli neki dobra kura vedno 4 celice zdaj nazadnje pa celo samo dve..zato me tudi čudi da so pri tebi september prekinili ker pri nama ni bilo nič govora o tem ...
moja statistika je tu da vas spodbudim ki niste tak dobre kure:)
1. postopek - 4 celice ..oplodile vse 5.dan so me čakale dve ..vstavili obe ...2,5 stara punčka
2. postopek- 4 celice...oplodile in čakale so me na 3. dan dve ..vstavili obe... ni bilo vgnezditve
3. postopek - 2 celici..oplodile obe...3. dan vstavili obe ... in nosečnost PDP 3.8.
tak da ni vedno v kvantiteti vse vsaj moje mnenje je bilo vedno tako ...sicer je bilo res grozno ker so bile vedno punce nad 10 celicami jaz pa še ene roke nisem naštela :) ampak sem vedno rekla rabim smo eno kvalitetno...

Neposredna povezava do sporočila: 3897
17.1.2013 15:31:21   
lucylu222
Jaooo punce tok spodbudnih besed pa nism pričakovala...user posted image sm prav vesela ko kaj takega slišim in ja se strinjam, tak pravi tud moja kolegica, da ni važna kvantiteta ampak kvaliteta, tak da bomo vidli kaj se v prihodnjih dneh izcimlo, jutri me torej čaka punkcija potem bomo pa vidli naprej. user posted image
Vseen bi še pa prosla odgovor na to:
kak je z bolniško, vem da ti pripada od punkcije do krvnega. Če pa recimo ne pride do transferja pa greš takoj delat? Ima katera izkušnje s tem?

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
17.1.2013 15:41:36   
lucylu222
Še eno vprašanje, kaj obvestilo zdravniku za bolniški stalež dobiš na dan punkcije??

Neposredna povezava do sporočila: 3899
18.1.2013 18:10:54   
lucylu222
Pozdravljene,

jaz se danes imela punkcijo, pridelala sm 3 celice.
V ponedeljek zjutraj morma it tja da vidimo če bo kaj zarodkov pa da mi naredijo transfer. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?