Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Glede na to, da mislim, da nisi bosanka... ne mi sirovega štrudla/zavitka ponujat. Če bi bila prava Bosanka, ti po difoltu ne bi mogla sirovega bureka ponujat, ker tam to ne obstaja: obstaja burek (mesni) in sirnica (naš sirov burek) . Ampak mi temu rečemo burek, pa pika. Je pa tudi premalo masten za pravega Bosanskega. Okus ma vsak svoj, enim je bolj všeč masten, pravi bosanski, enim pa bolj lahek, nam pač slednji;). Kar se pa kuhe tiče... ne vem, si upam trdit, da kuham precej boljše od svoje babice oz. kot je ona kdajkoli kuhala;). pa verjetno nekak tako kot druga babica, samo z malo večjim razponom, ker takrat pač niso meli na voljo toliko sestavin in informacij/znanja/tujih kuhinj oz. receptov. Tudi vsi italijani ne delajo doma testenin, mi pa jih, vsi Kitajci ne vlečejo nudlov, mi pa (zaenkrat še ne preveč uspešno, nimamo prave moke, ampak jo bomo že našli:), itd... NI vse samo v koreninah;). Sicer se mi pa burek ne zdi nekaj težkega za naredit, to je pa res simpl:), smo ga delale skupaj z malima:) Ronja !! "Sirnica" je "pita sa sirom", a "burek sa sirom" je - "burek sa sirom" !!! Poleg sirnice imas zeljanico - pita (zavitek) sa zeljem (ala blitva); kupusaru - pita (zavitek) sa kupusom (nase zelje); kiselu kupusaru - pita (zavitek) s kislim zeljem.... (mnjam...) itn... da o bundevari (bučni zavitek) niti ne govorim, ampak to je ze sladko
_____________________________
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan! (Ivan Cankar)
|