|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Več glav več ve - odločba vrtec :)
5.6.2012 23:17:18   
rozilu
Pišem še tukaj, kjer vas je več. Sicer pa: kam je izginila tista tema, kjer so bile vse možne napake, na katere bi se morali pritožiti??

Jaz sem danes dobila odločbo. In glede na vaše navedbe, mislim da bi se morala pritožiti.

1. Za 0,12% sem padla v višji razred. Raje ne povem katerega, ker me boste mele za tajkuna user posted image . Kakorkoli, v odločbi so nam kot dohodke upoštevali izplačane dividende (par evrov) in obresti od varčevanja (malo več kot par €). Potem pa so še v "premoženje" navedli vrednostne papirje in vrednost prihrankov, ter od tega skupaj izračunali fiktivni dohodek po 3,41% obrestni meri. Če prav razumem so nam isti dohodek šteli 2x. In... tega je ravno toliko, da nas vrže v ta višji razred.

2. Mislim da je liliana omenjala dohodnino - jaz jo imam že od marca za 2011, odločbo so mi naredili 1.6. - ali resno misliš, da bi se na to lahko upravičeno pritožila? In bi torej za ta izračun upoštevali leto 2011 - to je zame veliko bolj ugodno! In potem za naslednje leto - ali bi spet gledali isto odločbo?

3. Stvar, ki me muči že skoraj 2 leti, no 1,5 let - toliko časa delam polovično. Do zdaj mi še nikjer niso tega upoštevali!!! Seveda, ker se zdaj gleda za 2010 (takrat sem imela 2 polovični plači, ostalo pa vse polna porodniška).

Še enkrat pozivam: "2sneg13,
lahko, prosim, prekopiraš utemeljitev ministrstva? "

Na MOL mi lani tega (polovičnega del. časa) niso upoštevali, čeprav sem od prebivalcev drugih občin (Piran) dobila info, da so pa jim.

Še ena stvar: s 1.6. do 30.9. imam pogodbo samo za par procentov zaposlitve (v bistvu ravno toliko, da me ne rabijo vršt iz službe, ker pol z oktobrom me rabijo in ne vejo če bojo lahko zaposlovali na novo - jah, j.b.na državna služba). Ni izguba zaposlitve, je pa izguba 90%... To bom javila, ampak... a mislite da bo kaka razlika, al bom spet dobila odgovor: to vam bomo upoštevali čez 2 leti.... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
5.6.2012 23:21:31   
LuLu
Zdaj bo samo še več glavobolov user posted image
Mene je glava zabolela, ko sem na drugi temi brala ta post user posted image
Pomagat pa ne znam.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
5.6.2012 23:25:37   
rozilu
A zato ker je tako dolg in zakompliciran? user posted image

Drugače pa hvala vsaj za moralno podporo user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 8:40:46   
sazi
Glede 1. točke - res je trapasto, neumno, butasto in e kaj, ampak kolikor sem dojela, imajo tako napisano in ja, vse se upošteva 2xuser posted image

2. Šteje se, kdaj je vloga oddana in ne kdaj je narejena odločba. Če oddaš od aprila dalje, se šteje preteklo leto, če pa pred aprilom pa predpreteklo. Od nekdaj je tako. In zdaj ti ta odločva velja od davnega 1.1.2012 dalje. Če bi se kaj konkretnega spremenilo (sprememe, ki se javijo - nov družinski čla, vpis/izpis iz vrtca, izguba zaposlitve), bi dala novo vlogo in ker bi bila oddana zdaj, bi ti šteli 2011. Tako pa ostajaš pri upoštevanju 2010.

3. če je res kaj na tem, naj le pove "2sneg13", kako je uredila. AMapk kolikor sem sama zasledila tega skrajšanega časa niso upoštveali (razlaga je bila, da si pač sam kriv, če si začel delati manj na lastno pobudo - tega argumenta sicer ne odobravam, ampak je menda tak - če pa kje kaj piše na to temo, pa ne vem). Če v zakonu piše, da se javi spremembe, ki bistveno vplivajo na družinski proračun, nikjer pa ni opredeljeno, kaj je to bistveno, si vsak CSD razlaga po svoje (razen nekaj splošnih usmeritev, ki jih verjetno imajo vsi).

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 8:41:22   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu


3. Stvar, ki me muči že skoraj 2 leti, no 1,5 let - toliko časa delam polovično. Do zdaj mi še nikjer niso tega upoštevali!!! Seveda, ker se zdaj gleda za 2010 (takrat sem imela 2 polovični plači, ostalo pa vse polna porodniška).

Še enkrat pozivam: "2sneg13,
lahko, prosim, prekopiraš utemeljitev ministrstva? "

Na MOL mi lani tega (polovičnega del. časa) niso upoštevali, čeprav sem od prebivalcev drugih občin (Piran) dobila info, da so pa jim.


Ne vem če bom kaj pomagala...ampak
ne vem kako je letos za vse enkako ali kaj... ampak lani so meni upoštevali polovični del. čas. - vlogi sem priložila zadnje 3 plačilne liste in aneks, kjer piše, da delam polovično, in zaprosila naj upoštevajo, da imamo sedaj nižje dohodke, pa sem padla en razred nižje.
Ne vem ali je to odvisno od posamezne občine in tudi ne vem, če je letos še tako - letos mi itak upoštevajo dohodke za leto, ko sem delala polovično... tako, da bi v istem razredu ostala...
Ampak poskusiti ni greh. user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 8:42:31   
liliana
Rozilu.....ZUPJS pravi pri načinu upoštevanja dohodka tako....

ZUPJS
6. Način upoštevanja dohodka
15. člen

(2) Pri ugotavljanju dohodka se upoštevajo podatki iz odločb o odmeri dohodnine, podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti, podatki, ki jih davčnemu organu posredujejo osebe, zavezane za dajanje podatkov, in podatki, potrebni za izračun akontacije dohodnine. Pri ugotavljanju upravičenosti do pravice iz javnih sredstev se primarno uporabijo podatki iz odločb o odmeri dohodnine in podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti za preteklo leto. Če ti podatki med odločanjem še niso na voljo, se upoštevajo podatki iz odločb o odmeri dohodnine in podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti za predpreteklo leto, preračunani na raven preteklega koledarskega leta, tako da se povečajo za rast neto povprečne plače na zaposlenega v obdobju januar–december preteklega leta v primerjavi z istim obdobjem predpreteklega leta. Kadar tudi ti podatki niso na voljo, se uporabijo podatki, ki so jih davčnemu organu posredovale osebe, zavezane za dajanje podatkov, in podatki, potrebni za izračun akontacije dohodnine za preteklo leto ali za predpreteklo leto, če podatki za preteklo leto niso na voljo. Pri ugotavljanju dohodka se lahko upoštevajo tudi podatki iz uradnih evidenc centrov za socialno delo in drugih upravljavcev zbirk podatkov, ki vodijo uradne evidence o izplačanih dohodkih oziroma pravicah iz javnih sredstev, in druga dokazila skladno z zakonom, ki ureja splošni upravni postopek.

1. Za 0,12% sem padla v višji razred. Raje ne povem katerega, ker me boste mele za tajkuna . Kakorkoli, v odločbi so nam kot dohodke upoštevali izplačane dividende (par evrov) in obresti od varčevanja (malo več kot par €). Potem pa so še v "premoženje" navedli vrednostne papirje in vrednost prihrankov, ter od tega skupaj izračunali fiktivni dohodek po 3,41% obrestni meri. Če prav razumem so nam isti dohodek šteli 2x. In... tega je ravno toliko, da nas vrže v ta višji razred.


Res si padla samo za nekaj EUR v višji razred.......

Glede upoštevanja dohodkov menim, da če upoštevajo odločbo o odmeri dohodnine za preteklo oz. predpreteklo leto, ne bi smeli upoštevati prihrankov, ki niso zajeti v odločbi o odmeri dohodnine......ker prihranke upoštevajo za "tekoče" leto in jih v tem primeru upoštevajo dvakrat.....namreč, tudi vrednost avta ne upoštevajo tisto iz leta 2010 in iz leta 2012, prav tako ne upoštevajo otroških dodatkov iz leta 2010 in iz leta 2012......ampak vzamejo samo "tekoče" vrednosti.....

Res pa je, da banke posredujejo davčnemu organu tudi podatke o obrestih, ki se ne vštevajo v odločbo o dohodnini in iz tega potem CSD oz. sistem zajema podatke, kar je navedeno tudi v 15. členu ZUPJS......."ki jih davčnemu organu posredujejo osebe, zavezane za dajanje podatkov"

2. Mislim da je liliana omenjala dohodnino - jaz jo imam že od marca za 2011, odločbo so mi naredili 1.6. - ali resno misliš, da bi se na to lahko upravičeno pritožila? In bi torej za ta izračun upoštevali leto 2011 - to je zame veliko bolj ugodno! In potem za naslednje leto - ali bi spet gledali isto odločbo?


Če imaš dohodnino od marca, jo ima tudi davčni organ in je v bazi iz katere CSD zajema podatke.....in ker omenjeni 15. člen pravi, da ......se primarno uporabijo podatki iz odločb o odmeri dohodnine in podatki iz davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti za preteklo leto....ter nadalje Če ti podatki med odločanjem še niso na voljo.....se komot lahko pritožiš oz. daš ugovor....ker med odločanjem je tvoja odločba za preteklo leto že bila na voljo dva meseca......

In če se pri upoštevanju obresti držijo zakona kot pijanec plota in upoštevajo obresti dvakrat, se bodo morali tudi v tem primeru, če daš ugovor držati zakona, ker so tvoji podatki iz odločbe o dodhodnini za preteklo leto med odločanjem bili na voljo......

Naslednje leto pa bi ti verjetno spet gledali isto odločbo, ker verjetno bodo naslednje leto odločali prej (vsaj upamuser posted image ), ko odločba za leto 2012 še ne bo na voljo......



(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 11:22:48   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Pišem še tukaj, kjer vas je več. Sicer pa: kam je izginila tista tema, kjer so bile vse možne napake, na katere bi se morali pritožiti??



rozilu,
tu je povezava na tisto temo: http://www.ringaraja.net/forum/m_5930704/mpage_1/key_/tm.htm

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 11:28:31   
t5t6
Zadevo sem kar naštudirala, ker sem se tudi sama pritožla jasno mi je samo to, da ko gre v njihovo korist se res držijo ko pijanc plota, ko pa bi lahko šlo v korist stranke vse obrnejo tako, da ne gre, žal ti pa delavka na centru ne zna nič povedati, ker so neusposobljene - se mi kar smilijo. Poznam primer, ki ji nikakor ne upoštevajo novega stanja, saj je brezposelna ampak gledajo dohodnino 2010, ko je še bila zaposlena. Zgodilo pa se je še to, da je padla v višji razred pri otroškem dodatku (8 eur več na mesec) no in pri plačilu vrtca so ji pod otroški dodatek vpisali ta novi znesek otroškega, ki ga sploh še ni prejela in zaradi tega je padla v višji plačilni razred vrtca. Uslužbenka pa ji je rekla, da saj ta znesek bo v bodoče dobivala, OK ampak tudi prihodke ima bistveno nižje? Dejansko vedno vzamejo tiste zneske, ki so v korist državi.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 14:04:26   
kajajaka
A se lahko pridružim še jaz z enim vprašanjem... 

A štejejo nepremičnino v kateri živiš tudi za premoženje?

hvala in lp

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 14:32:55   
t5t6
Do določene vrednosti ne. Np za 4 člansko družino je meja 130 kvadratov.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 14:41:38   
kajajaka
aha... potem imamo preveliko bajto user posted image

ker so nam upoštevali še 1% vrednosti hiše po predlanskih izračunih.

Hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
6.6.2012 17:44:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu t5t6)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 22:12:09   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Zadevo sem kar naštudirala, ker sem se tudi sama pritožla jasno mi je samo to, da ko gre v njihovo korist se res držijo ko pijanc plota, ko pa bi lahko šlo v korist stranke vse obrnejo tako, da ne gre, žal ti pa delavka na centru ne zna nič povedati, ker so neusposobljene - se mi kar smilijo. Poznam primer, ki ji nikakor ne upoštevajo novega stanja, saj je brezposelna ampak gledajo dohodnino 2010, ko je še bila zaposlena. Zgodilo pa se je še to, da je padla v višji razred pri otroškem dodatku (8 eur več na mesec) no in pri plačilu vrtca so ji pod otroški dodatek vpisali ta novi znesek otroškega, ki ga sploh še ni prejela in zaradi tega je padla v višji plačilni razred vrtca. Uslužbenka pa ji je rekla, da saj ta znesek bo v bodoče dobivala, OK ampak tudi prihodke ima bistveno nižje? Dejansko vedno vzamejo tiste zneske, ki so v korist državi.


Meni so se na začetku tudi smilile...zdaj se mi pa več ne smilijo....ker zdaj že točno vedo, kaj se dogaja, kakšne napake se dogajajo, pa se delajo naivne francoske sobarice, v smislu "me nimamo pojma, me nismo nič krive".....najenostavneje je z rajo tako manipulirati, da se narediš bedaka, malo zajavkaš, kako ti dosti delaš, malo zabemtiš čez ministrstvo in rajo na eleganten način odpraviš.......itak jih več kot polovica tistih, ki se upravičeno pritožujejo nikoli ne poda ugovora.....in državni organi se tega zelo dobro zavedajo, zato pa se referenti delajo bedake.....


(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
6.6.2012 22:51:44   
rozilu
Hvala za vse odgovore. Čeprav imam vsaj delo prav pri vseh treh točkah, je še vedno možno, da me bojo na vseh treh zavrnili.

Pritožbo bom seveda napisala. Sej vem, da je SF, ampak ali je že katera dobila rešeno pritožbo?

Ne vem pa kaj naj naredim z vrtcem in odločbo. Ker jo bom izpisala zdaj junija in s septembrom vpisala v drug vrtec (v drugi občini)... Najboljše da se "delam", kot da še nisem dobila... ker če jim dam to sedanjo odločbo, bom morala njim doplačati. Če bo pa pritožba uspešna, bojo pa oni meni vračali... Ampak ko bo to rešeno, pupa ne bo več v tem vrtcu, uhhhhh.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
7.6.2012 12:54:41   
F*S*M
Kar se tiče odločbe za vrtec jo CSD posreduje vrtcu, tako da le pričakuj položnico, mi smo jih dobili včeraj

_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
7.6.2012 18:01:28   
sončnica24

IZVIRNO SPOROČILO: F*S*M

Kar se tiče odločbe za vrtec jo CSD posreduje vrtcu, tako da le pričakuj položnico, mi smo jih dobili včeraj


Še program ne funkcionira tako da še vrtci ne dobivajo nič, če starši nič ne prinesejo.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
7.6.2012 21:17:08   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: F*S*M

Kar se tiče odločbe za vrtec jo CSD posreduje vrtcu, tako da le pričakuj položnico, mi smo jih dobili včeraj


mi smo v vrtcu dobili obvestilo, naj kopijo odločbe posredujemo na upravo vrtca, da se bo obračunalo (razlike) in nasledni mesec upoštevalo - Očitno jo torej (vsaj pri nas) vrtec ne dobi od CSD... user posted image

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
7.6.2012 21:22:08   
tajtaja
ROZILU, v tem času, ko otroka ne boš imela v vrtcu, javi na CSD spremembo in boš dobivala 20% višji OD.user posted image

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
7.6.2012 21:37:43   
rozilu
U hudo.... si bomo lahko ful privošli za to! :) Ampak ja, bom javla, vse skupaj (jim moram dat izpisnico al kaj dobim kot potrdilo?) bo šlo s pritožbo not, mojo novo pogodbo.... Me bojo vesele. user posted image

Septembra pa jovo na novo, ker gre v drugi vrtec - to bi jim itak morala javit takrat.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
8.6.2012 9:13:51   
sončnica24
rozilu, vlogo za otroka ki bo sprejte v vrtec sepembra ne pozabi oddati v mesecu avgustu, da neboste plačevali polnega plačila.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
8.6.2012 18:45:26   
tajtaja
Jaz sem svoja šla danes prav izpisat z 1.7. in sem že odnesla na CSD. Ni bilo nobene komplikacijeuser posted image .

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
27.11.2012 14:11:13   
Teyla
Še jaz bi nekaj vprašala, če mogoče kdo kaj več ve.
Berem tu zgoraj, da če imajo dohodnino v rokah, so "primorani" vzeti novo dohodnino in ne staro. Kaj pa če ne gre za dohodnino, ampak delo preko štud.servisa?
Meni so za vrtec in OD (oddano avgusta) zopet gledali l.2010 kot lanskega decembra, kljub temu, da je seveda leto 2011 "dostopno".
Jim je to dovoljeno ker l.2011 nisem imela veliko dohodkov (eno štud.nakazilo za 700€ + starševski dodatek za celo leto)?
A se sploh lahko pritožim? IN kaj lahko pričakujem od ponovne oddaje decembra? Bodo spet upoštevali l.2010 ker jim tako "bolj paše" ali bodo končno upoštevali l.2011?

Hvala vsem za pomoč.user posted image

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
27.11.2012 14:28:01   
petea
upoštevati bi ti morali leto 2011; če še ni minilo 5 tednov, odkar si prejela odločbo, se lahko pritožiš, drugače si prepozna


enako ti bodo morali pri oddaji nove vloge decembra (oz. če jo bodo obravnavali šele od maja 2013, podatke za leto 2012)


preberi si 15. člen zakona

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
27.11.2012 14:28:49   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Pišem še tukaj, kjer vas je več. Sicer pa: kam je izginila tista tema, kjer so bile vse možne napake, na katere bi se morali pritožiti??

Jaz sem danes dobila odločbo. In glede na vaše navedbe, mislim da bi se morala pritožiti.

1. Za 0,12% sem padla v višji razred. Raje ne povem katerega, ker me boste mele za tajkuna user posted image . Kakorkoli, v odločbi so nam kot dohodke upoštevali izplačane dividende (par evrov) in obresti od varčevanja (malo več kot par €). Potem pa so še v "premoženje" navedli vrednostne papirje in vrednost prihrankov, ter od tega skupaj izračunali fiktivni dohodek po 3,41% obrestni meri. Če prav razumem so nam isti dohodek šteli 2x. In... tega je ravno toliko, da nas vrže v ta višji razred.izplačane dividende, obresti so dohodek. Kar je pri meni bilo sporno je to, da je mož delnice prodal, vendar so mi vseeno na te dividende šteli k premoženju 3,4% izračunan fiktivni dohodek. Kako lahko predvidevaJo, da bomimela iz tega naslova 3,14 več če je prodal. Vendar je bil tak mali znesek, da se nisem pritožila. Dohodek oz. premoženje ne štejejo 2x saj prištejejo zraven samo fiktivno rast. Torej znesek, ki predstalja 3,41% oz. se predvideva, da bo to leto toliko več. Edino kar mi ni logično, da tukaj zraven vzamejo tudi avto, za katerega je jasno ko beli dan, da mu vrednost pada in ne raste. .

2. Mislim da je liliana omenjala dohodnino - jaz jo imam že od marca za 2011, odločbo so mi naredili 1.6. - ali resno misliš, da bi se na to lahko upravičeno pritožila? In bi torej za ta izračun upoštevali leto 2011 - to je zame veliko bolj ugodno! In potem za naslednje leto - ali bi spet gledali isto odločbo? kdaj si vložila vlogo za vrtec? Takrat verjetno še ni bilo odločbe o dohodnini za 2011

3. Stvar, ki me muči že skoraj 2 leti, no 1,5 let - toliko časa delam polovično. Do zdaj mi še nikjer niso tega upoštevali!!! Seveda, ker se zdaj gleda za 2010 (takrat sem imela 2 polovični plači, ostalo pa vse polna porodniška).

Še enkrat pozivam: "2sneg13,
lahko, prosim, prekopiraš utemeljitev ministrstva? "

Na MOL mi lani tega (polovičnega del. časa) niso upoštevali, čeprav sem od prebivalcev drugih občin (Piran) dobila info, da so pa jim.

Še ena stvar: s 1.6. do 30.9. imam pogodbo samo za par procentov zaposlitve (v bistvu ravno toliko, da me ne rabijo vršt iz službe, ker pol z oktobrom me rabijo in ne vejo če bojo lahko zaposlovali na novo - jah, j.b.na državna služba). Ni izguba zaposlitve, je pa izguba 90%... To bom javila, ampak... a mislite da bo kaka razlika, al bom spet dobila odgovor: to vam bomo upoštevali čez 2 leti.... user posted image

Tega zadnjega odstavka pa ne razumem glih.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 27.11.2012 14:33:53 >

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Več glav več ve - odločba vrtec :)
27.11.2012 14:55:24   
petea
@paštetka,
a) verjetno dela sedaj npr. 40 ur tedensko 4 ure tedensko;

možno je tudi, da z delodajalcem skleneš pogodbo za eno uro na mesec


b) če je delnice prodal, tega premoženja več ni imel in posledično ne bi smeli upoštevati njihove vrednosti v obračun; dividende pa ste dobili - to je pa prihodek

c) dohodninsko odločbo morajo upoštevati tisto, ki je izdana na dan odločanja o vlogi, ne na dan oddaje vloge


drugače pa, @rozilu, si dala pritožbo? Kako se je rešilo?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?