|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
26.11.2012 14:04:57   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Jaz pa upam, da mi ne bo treba na test za cukr. V prvo nisem šla, ker sem bila suha nosečka in sem imela normalne izvide in zdaj tudi upam, da me ne da. Ni mi jasno zakaj eni G to kr po spisku pošiljajo. Se mi zdi škoda denarja, če je človek zdrav in ima normalne izvide. Kot da me nosečke komaj čakamo, da lahko sedimo cel dopoldne tam in se matramo s pitjem tiste tekočine in potem še čakanjem izvida. Al ne? user posted image

sam to nima veze s težo ... nekateri so zelo suh, pa imajo ohoho sladkorja v krvi in pa ohoho holestrola, dugi so pa debeli, pa tega nimajo ... moja kolegica je tud suha, paje fasala nosečniški diabetes ... bolje prej videt kot pa potem ... mi je pa smešno, da če je, da se pokaže tako pozno, dejansko je za pregld tm v enem 25 tednu al kako?

meni nanese pregled na polnih 24t, mi je tudi G rekla, da je to dobro iz vidika preventive, ker sama teža nosečnice dejansko ni merilo za nosečniški diabetes, pa bolje preprečiti, kot pa da škoduješ otroku; pa tako na videz nimam indikacij - 170 cm in sedaj 56 kg (pridela sem 3,5 od začetka), oba otroka sta bila normalno težka (3 kg in 3,2 kg); mi je v diabetološki rekla, ko sem se šla naročit, da se čisto preveč pretežkih otrok rodi - zanje je pretežko vse, kar je nad 3,5 kg porodne - in da je temu krivo, da nosečnice "predobro" jemo; test pa traja 2 uri

user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2701
26.11.2012 14:15:24   
trixxy
Jaz se strinjam s preventivo, sam čist vse pa tud ne rabimo jit tega delat. Pa sej že urin pokaže, da neki ni kul. Jaz bi tud raje kak UZ več kot pa cukr test. user posted image  
Poleg tega pa je tudi razlika, če sta starša velika čez 170 cm in se jima rodi velik in "težek" otrok ali pa če sta starša majčkena in se jima rodi velik in težek otrok. Mislim, da kljub vsemu malo pretiravajo, včasih ni blo tok tega. No moja tamala je bila rojena kr velika in je imela skor 3700g, sam zdaj je pa bolj v povprečju. Poznam pa tudi veliko mamic, ki so rodile čez 4kg težke otroke, pa niso imele diabetesa.
No jaz kljub vsemu upam,da nobena od nas ne dobi diabetesa, ker tiste diete so pa res katastrofa!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
26.11.2012 14:27:50   
top10
Jaz tud nebi tega cukra pila. V prvi user posted image sem ga morala 2x, ker mi je prvič pokazalo povišano...blek, blek Mi je že slabo, sam ko se spomnim user posted image

klavdyk, jaz imam pa Juvanovo. Tvoja je tk neki bolana, bo verjetno večkrat odsotna... Drugače meni je moja fajn, sam na UZ je pa tk vedno nekdo drug, da njej ni treba vn hodit, zadnjič mi ga je delal Pristovnik. Hvala za cene.

Res je pa, da je danes vsega preveč, jemo samo dobro, ni pa več domače pridelane hrane oz. tud če dobiš od kmeta kaj domečaga ni to to kar je bilo pred 10 leti...

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
26.11.2012 14:44:49   
trixxy
Mene zelo skrbi to, da kao kupiš nekaj od nekega kmeta, ki mu bolj zaupaš kot velecentrom, potem pa ugotoviš, da tudi on uporablja celo sranje za pridelavo svojih stvari. Še sreča, da lahko veliko stvari dobim od mojih ali pa od tašče. Pa za boljši občutek grem k sadjarju po kakšno stvar, sam on ima samo visoko ceno, kvaliteta pa je tud vprašljiva zadnje čase.
Ja res imamo polno rit vsega user posted image .

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
26.11.2012 14:51:32   
klavdyk
Top10-ja časova je bolana, sm vseeno dela na ene 4-5t v ambulanti, pa dežurna je pa samoplačniško tut ima. tk da očitno še kr dela fejstuser posted image . js sm misla prvo, da ne bo tk delala, da bom mogla k drugi, ampak očitno ni tk. je pa res bila neki cajta odsotna. ja v 17.12 grem k Juvanovi, tk da lahk nanese da bova skup. no sm Juvanova očitno dela večkrat v ambulanti, ker je bila prejšni pon, pa zdaj v sredo je.... tk da je kr aktivna. no js pa upam, da mi bo ona delala UZ ker je mi je drugače ful fajnauser posted image . tk da zgleda da je velika možnost, da bova v pon 17 skup na MOuser posted image

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
26.11.2012 17:38:55   
Februarka08
Ojla, punce user posted image

Se končno malo javim... prejšnji teden sem mela sicer bolniško, ampak nisem nič počilauser posted image tamaledva sta namreč oba dobila škrlatinkouser posted image sem se ful ustrašla kaj to zame pomeni in klicala v porodnišnico in so mi rekli da lahko da samo angino dobim, potem dobim antibiotik in bo ok. Pa tudi pediatrinjo sem vprašala in mi je enako odgovorila. No angine nisem dobila, tako da hvala bogu! Mulčka sta pa tud bolje, sicer še doma, zato da popijeta ves antibiotik.

Drugače vse po starem, razen napihnjena sem do amenauser posted image prav slabo se počutim, kot user posted image sem že zdaj, kaj šele bouser posted image

Jaz še nisem nikol delala tega testa za sladkor v user posted image Sem ga pa 1x prej zaradi drugih stvari in je bil res bljeeeeeeek user posted image

Zdaj grem pa lulčke delat user posted image potem pa že počasi mulčke pripravit na spanje.

Božajte bušije user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
26.11.2012 20:30:00   
Soncnica12
Juhej punce, mi smo z morfologije - vse izkgleda OK, imeli pa bomo sigurno (vsaj tako je zatrdila ginekologinja) punčko user posted image . Jaz sem čisto happy, ker sem si to ves čas po tihem želela, možek pa še "preboleva", da še nekaj časa ne bo partnerja za razne športne zadeve..Ga tolažim, da se da tudi punčke za to uporabit user posted image .
Sem nameravala takoj po pregledu še na telovadbo, pa smo na pregled čakali tričetrt ure, tako da sem potem vse zamudila - pa drugič (to smo že slišali a ne??). Pkca, kako je bilo pri tebi? Si mogoče ti uspela it še na telovadbo? V čakalnici se po mojem nisva srečali, ker ni bilo videt, da bi Goslarjeva sploh še delala ob 18.30...

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
26.11.2012 20:39:21   
Tippi
Drage srečke nosečke user posted image
Ne morem, da se ne bi oglasila. Seveda vas spremljam in čeprav se mi je zdelo, da bo mogoče bolje, da se malo distanciram, ker je bilo na začetku preveč boleče, in sem tudi se, sem zdaj ugotovila, da se strašno veselim z vami in vašimi otročički in bom vsekakor prišla pokukat, ko bo prišel čas, ko bodo štručke v vaših toplih naročjih user posted image

Kot vidite, se počasi pobiram. Kakšen dan je zelo žalostenuser posted image , kakšen tudi z veliko ljubezni in sreče do najbližjih obdan, ampak počasi se premikamo. Fizično bom še do novega leta bolj kot ne lenarila, potem pa se podam v hujšanje user posted image in to je tudi moj glavni projekt v prihodnosti. Veliko gibnja v naravi, kjer bom fizično prihajala v formo, in si tudi zdravila ranjeno dušico. V depresijo ne morem in ne smem past, kljub vsemu imam okrog sebe ljudi, ki me potrebujejo, ki jim moja ljubezen veliko pomeni. zato je edini pravi način, da gremo naprej!

Želim vam, da se vam prehladki uredijo, da dobro opravite vse preglede, ki vas še čakajo in svojim zakladom nudite vso ljubezen, ki jo premorete na tem svetu!

Rada vas ma Tippi user posted image

(odgovor članu Soncnica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
26.11.2012 20:48:36   
Soncnica12
Tippiiiiiiiiiii!user posted image user posted image user posted image Tako sem vesela, da si se oglasila!!! Ne veš kako pogosto se spomnim nate, pa čeprav te sploh ne poznam v živo.. Bi te pa prav rada - se mi zdiš super oseba, takole čez forum!
Naj se tvoj ranjen srček čim prej zaceli po hudi izkušnji in naj ti bo v naprej vse z rožicami postlano! Oglasi se še kaj, me te zares pogrešamo!!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
26.11.2012 21:41:04   
Tajka
oj,

končno tudi jaz prišla do računalnika.....Današnja morfologija kaže da je vse ok, bomo pa zdaj po dveh punčkah imeli user posted image - itak da sem mogla vprašat kaj je.........vsaka čast tistim ki do konca zdržite ne da bi vprašale - jes sem čist preveč firbčna.
cukr test - tudi mene še čaka enkrat v decembru........mi ga pa dajo zato ker imamo v družini sladkorno.Dobim na naslednjem pregledu, ki ga imam 14.12. napotnico.
katniss - čestitke za hiško

Neposredna povezava do sporočila: 2710
27.11.2012 7:27:07   
ROXY_

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Drage srečke nosečke user posted image
Ne morem, da se ne bi oglasila. Seveda vas spremljam in čeprav se mi je zdelo, da bo mogoče bolje, da se malo distanciram, ker je bilo na začetku preveč boleče, in sem tudi se, sem zdaj ugotovila, da se strašno veselim z vami in vašimi otročički in bom vsekakor prišla pokukat, ko bo prišel čas, ko bodo štručke v vaših toplih naročjih user posted image

Kot vidite, se počasi pobiram. Kakšen dan je zelo žalostenuser posted image , kakšen tudi z veliko ljubezni in sreče do najbližjih obdan, ampak počasi se premikamo. Fizično bom še do novega leta bolj kot ne lenarila, potem pa se podam v hujšanje user posted image in to je tudi moj glavni projekt v prihodnosti. Veliko gibnja v naravi, kjer bom fizično prihajala v formo, in si tudi zdravila ranjeno dušico. V depresijo ne morem in ne smem past, kljub vsemu imam okrog sebe ljudi, ki me potrebujejo, ki jim moja ljubezen veliko pomeni. zato je edini pravi način, da gremo naprej!

Želim vam, da se vam prehladki uredijo, da dobro opravite vse preglede, ki vas še čakajo in svojim zakladom nudite vso ljubezen, ki jo premorete na tem svetu!

Rada vas ma Tippi user posted image

TIPPI kako lepo je prebrat tvoj postuser posted image user posted image , velikokrat spomnem nate...
Tudi po tako boleči izkušnji ostajaš pozitivna, občudovanja vredno!!
Vem, da je treba it v življenju naprej, pa vendar na tako mero optimizma naletiš pri redkokaterem človeku!!!!
Tebi in tvojim dragim želim vse dobro, pa hvala za tvoje lepe želje, nam user posted image !
Oglasi se še kaj, js bom zelooooo vesela!!!!!

Drgač pa punce, dobro jutro!!!user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
27.11.2012 7:39:49   
Pkica
Jutrooooooooooo

Evo tud za mano MO.... vse ok in nam je tudi napovedalauser posted image , moj čist srečen, ker si je potihem želel pupo user posted image

Soncnica12 ja najbrš se nisva vidle. jst sm že končala ob 17.45... Nism bla na telovadbi bi pa šla v sredo. me pa zanima ali se morš prej prijavit....in v katerih prostorij je točno to?

No za cuker morm tud jst jit na kontrolo in sicer v začetku januarja.... bomo vidl.....

Tippi tud jst vesela, da si se oglasila in da si taka borka in pozitivna.....velikokrat se spomnim nate in res si želim da bo bolečina z dneva v dan manša. Oglasi se še kej vesele bomo tvojega sporočilauser posted image user posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
27.11.2012 8:08:44   
tijati
dobro jutro

punce user posted image za MO...jaz pa jutri....kr mal živčki....
ali se vam ujema napoved spola z napovedjo NS?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
27.11.2012 8:26:16   
pisanica
Dobro jutro!

Samo na hitro, da vas pozdravim!

user posted image vsem za MO! Sama imam šele drug teden, tako da bo potrebno še malo počakati.

Želim vam lep dan!

(odgovor članu tijati)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
27.11.2012 8:42:05   
Soncnica12
Jutro vsemuser posted image !
Pkca, meni ni sicer nič rekla, da bi se mogla prijavit, ampak daj za vsak slučaj pokliči (telefon najdeš na spletni strani ZD, pod aktualno), pa ti bo še razložila kje točno telovadba poteka. Jaz se spomnim samo to, da je v kleti, pa mislim, da je omenjala nekaj urgenco (mogoče pod urgenco?). Uglavnem, res najbolše da pokličeš. Sicer pa tudi jaz (spetuser posted image ) nameravam it v sredo - upam, da se tokrat pa res srečava user posted image .

Lep dan vam želim, punce!

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
27.11.2012 8:44:01   
Soncnica12
Tijati, bomo držale pesti zate! Kar se tiče napovedi spola pa pri meni do zdaj ni mogla nič napovedat, ker je mala ves čas nogice skupaj tiščala, je pa tokrat rekla, da je sigurno punčka, tako da se ne nadejam kakšnega novega presenečenja user posted image

(odgovor članu tijati)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
27.11.2012 8:55:53   
top10
Jutro!

Tippi lepo, da si se oglasilauser posted image ! Le tako naprej! user posted image

Čestitke vsem za dobro opravljeno MO! Sama imam jutri pregled, sam MO verjetno ne bo, ker sem šele v 19t, no bomo videli...

Neposredna povezava do sporočila: 2717
27.11.2012 9:40:29   
katniss
Dobro jutro!
Jaz mljaskam drugi zajtrkuser posted image Sva imela ob 8h oba z mozem zobozdravnika, sem na hitrico nekaj muslijev pojedla, zdaj so mi pa sardele tak zadisale, da sem mogla nekaj ukrenituser posted image .

Hvala za cestitke za hisko user posted image . Pocasi bom verjetno ze dojela, da se seliva, ce ne prej, ko bo treba vse v skatle spakirat!

A ve katera slucajno, ce lahko uporabljam propolis v nosecnosti?
Zobozdravnica je rekla, da imam neko bunko na dlesni. Meni zgleda kot mozolj. Ni zelela slikat z rentgenom, mene pa zob tudi ne boli tako, da sva se odlocli, da spremljava in po porodu bolj podrobno pregledamo. Tu ne poznajo propolisa, jaz pa vem, da bi to verjetno znalo pomagat in ga lahko dobim iz Slovenije.

V kaksnem primeru vas dajo na testiranje za sladkorno? Mene mislim, da to niti ne caka, ker je pregled samoplacniski brez posebnih indikacij. V druzini smo imeli samo en primer sladkorne, tako da dvomim da je to indikacija...
Bi bilo pa verjetno fino, da se pozanimam ane? Se do zdaj nisem kaj dosti ukvarjala s tem, se mi zdi, da je v Sloveniji precej strahu okrog tega, medtem ko je tukaj dosti bolj umirjeno. Ampak verjetno bi bilo fajn vedet..

Tippi: Joj kako fino je videt, da si usmerjena v prihodnost in da gledas naprej! Zelim ti vse najboljse user posted image
Ko pa ti je tezko, pa lahko vedno racunas na nas tukaj na forumu. user posted image (No, pa vse lepe novicke so vedno dobrodosle, itak hehe.)

Pkica, Tajka, Soncnica12: Cestitke za MO! Je prav fino videt nase nadobudneze in vedet, da vse raste tam kot more.

tijati: Vso sreco jutri! Glede napovedi spola jaz ne morem nic rect, ker nisem sla na NS ampak upam, da tvoje dete ne bo sramezljivo in bo kaj pokazalo!

Februarka08: Super, da se tvoja dva skratka pocutita boljeuser posted image Tole z napihnjenostjo mi je tudi poznano... Neprijetn obcutek. Midva sva dva dni nazaj oba nekaj pojedla, na sreco imam dober zelodec, ker mi je bilo samo rahlo slabo (sem mislila, da so se spet zacele slabosti bleh..) pa je moz prezivel kar nekaj casa na wcju, mene je pa naslednji dan napihnilo, ko zogico. Na sreco je bilo to tudi vse.user posted image

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
27.11.2012 9:43:51   
doberdan
V kaksnem primeru vas dajo na testiranje za sladkorno?

To pa tudi mene zanima, ker berem vaše objave in mi ni jasno, kaj je to, kar morate spiti in sploh prvič slišim! A je to kaj novega? Pred dvemi leti mi nihče tega ni omenil.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
27.11.2012 9:45:12   
doberdan

Absolutno da. Upam, da bo pomagalo.

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
27.11.2012 9:49:31   
doberdan
Ne morem, da se ne bi oglasila. Seveda vas spremljam in čeprav se mi je zdelo, da bo mogoče bolje, da se malo distanciram, ker je bilo na začetku preveč boleče, in sem tudi se, sem zdaj ugotovila, da se strašno veselim z vami in vašimi otročički in bom vsekakor prišla pokukat, ko bo prišel čas, ko bodo štručke v vaših toplih naročjih.

Hvala, Tippi! Sem vedela, da boš ostala močna in optimistična. Oglasi se še kaj, vedno te je lepo brati.

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
27.11.2012 9:55:53   
katniss

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

Absolutno da. Upam, da bo pomagalo.

Oh super, hvalauser posted image
Sem še malo pri Pušenjaku pobrskala, pa zgleda, da bo kr prava rešitev.
Mislim do danes sploh nisem vedela, da je kaj narobe glede na to, da me ne boli oz. me je bolelo, ko je fejst hladno vato gor pritisnila...

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
27.11.2012 9:58:36   
Pkica

katniss propolis lahko merno uporabljaš, čeprav na flaški piše, da ne priporočajo nosečnicami. Piše pa zato, ker je notri alkohol. Ampak kar mirno ga uporabljaj. jst ga skos za kake take zadeve in je super. Ga doma sami pridelujemo in ga imam zmerom pri roki.

Glede sladkorne pa je pri meni tko. G. mi ni nč omenla mi je sestra rekla da mi bo dala napotnico. pa sm jo vprašala kak postopek je in je rekla, da dam zjutraj na tešče kri to je pa tudi vse. Nč ni omenla, da bom mogla kej popituser posted image

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
27.11.2012 10:05:59   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

V kaksnem primeru vas dajo na testiranje za sladkorno?

To pa tudi mene zanima, ker berem vaše objave in mi ni jasno, kaj je to, kar morate spiti in sploh prvič slišim! A je to kaj novega? Pred dvemi leti mi nihče tega ni omenil.

pri nas je sicer v družini sladkorna, ampak mi je rekla, da gre bolj za preventivo, pa malo tudi zaradi starosti (37); glavne indikacije naj bi bile drugače predvsem prevelika teža nosečnice, res hitro naraščanje teže v tej nosečnosti, velika porodna teža pri prejšnjih otrocih, pa tudi če je bil nosečniški diabetes že v prejšnji nosečnosti
spije se neka sladka tekočina - zjutraj moraš prit tešč (10 ur prej nič pit ali jest) in vzamejo kri, potem popiješ tisto sladko čudo, počakaš pri njih 2 uri in potem ponovno vzamejo kri, da preverijo nivo sladkorja, če je več kot 5,3 - si na dieti user posted image

user posted image

(odgovor članu doberdan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2724
27.11.2012 10:07:40   
katniss
Pkica: Meni je samoumevno, da se take stvari lahko uporablja, predvsem zato, ker je naravno in je do zdaj še vedno pomagalo. Pa še lokalno bom uporabljala.. Ah ja, včasih se počutim, kot da je med nosečnostjo toliiiko nekih pravil, pa je včasih bolje res samo 'zdravo kmečko pamet' uporabit.user posted image
Je pa res fino, da obstaja ta forum, da še me 'tanove' kaj sfirbcamo..user posted image

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

krst in verouk
googica

ali boste krstili svoje otročke, bodo hodili tudi k verouku? prosila bi tudi za kometar, zakaj tako... hvala, lp :)

da, oboje (41%)

samo krst, potem bomo videli (19%)

samo krst (4%)

ko bo starejši se bo sam odločil (14%)

ne (22%)

Število vseh glasov: 1229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!