|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober-november IVF/ICSI 2012
10.11.2012 17:47:40   
Pommaranca
Tudi mene zanima podobno kot Adelle, in sicer; ET sem imela 2 dan, in danes je 6 dan po ET, kdaj mislite da bi test lahko že pokazal pravilno?

thx

(odgovor članu sonček 13)
Neposredna povezava do sporočila: 751
10.11.2012 18:55:52   
krisv
Adelle Reš ponavadi dela ET kr tretji dan, ne glede na kvaliteto, ker pravi, da je za razvoj zarodka najboljše naravno okolje. Naju niso nič klicali, ko nisva prišla do zarodkov. Sma prišla v PO in doživela hladen tuš user posted image
Kdaj pa delaš test, ti pa bo Reš povedal. Pommaranca mislim, da bi bilo prezgodal za test. Ko zarodek vrnejo v maternico, se ne vgnezdi takoj, ampak v roku do 7ih dni, in šele takrat začne prizvajati betaHCG, tak da, ... poskusi vztrajati do dneva, ki so ti ga določili na kliniki.
Adelle glede okulista ti pa ne znam svetovati. Če boš imela pregled dioptrije, ti nima kaj biti, saj boš samo sedela, glede bolj invazivnih pregledov pa ti ne znam povedati. Ampak, če ne boš rabila nekaj preveč migati, pomoje nima kaj biti. Če ne, pa vprašaj Reša zjutraj.
pupa82user posted image ČESTITAM!
tamala86 user posted image user posted image

Jaz sem že na trnih zaradi jutri. Sploh ne upam preveč pričakovati. Živci delajo, tudi mojemu, sma se danes tak grdo skregala. user posted image Ampak, bo že. Čez 12 ur boma že na poti proti PO. Komaj čakam, da grem nazaj v službo, da se neham ukvarjati sama s svojimi mislimi.

When the going gets tough, the tough get going.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 752
10.11.2012 19:12:21   
pupa82
punce, saj ni prezgodaj narejen test, ne? sedaj me malo skrbi, da mi še Pregnyl drži (14.dan).
krisv, če se ne motim imaš jutri ET? Vse bo uredu. Sicer sem bila tudi jaz tako živčna, da nisem vedla kako se pišem. Še dobr da sem vedla po kaj sva prišla user posted image
Držim pesti!!

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 753
10.11.2012 19:40:41   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pupa82
punce, saj ni prezgodaj narejen test, ne? sedaj me malo skrbi, da mi še Pregnyl drži (14.dan).

Ne vem, če ti bo to kaj pomagalo ...

Dr. Pušenjak pravi "razpolovna doba hCG v krvi je okrog 2 - 3 dni, torej gre pričakovati, da bo v 2 tednih po injekciji pozitiven urinski test pravilno in ne lažno pozitiven."
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1011494

V navodilih za Pregnyl pa piše, "Glede na velikost absorbcije in razpolovni čas izločanja, ki je približno 33 ur"
http://www.msd.si/msd-products/pdf/Prescription/SPC/Pregnyl_SPC.pdf

(odgovor članu pupa82)
  Neposredna povezava do sporočila: 754
10.11.2012 19:49:06   
pupa82
Anonimen, hvala za odgovor. Saj se mi je zdelo, da nekje po 10.dnevu stopka spusti... Je pa res, da sem zelo hitro delala test, ker me živcira to, da ne vem pri čem sem. Sedaj moramo pa res počakat do ponedeljka, 19. da vidimo koliko jih je. Dobila sem namreč 2 . morulo in blastocisto user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 755
10.11.2012 23:05:32   
Cari
Ojla,

soncek13 tudi mene zbada spodaj v trebuhu, kot eni krči. Pa tako, občasno.Me zbada pa kak dan ne, potem pa spet. No včeraj me je nazadnje. Sicer pa sem bila pri Rešu. Sva bila v postopku malo manj kot 4 leta nazaj, dobila dve blatocisti in eno so zamrznili. In od tistih prvih dveh je imel najin sonček včeraj 3 leta :) Pa smo bili vmes že noseči po naravni poti, pa imeli splav, pa rodili še enega sončka... Sedaj sva se odločila, da dava priložnost še tej tretji blatocisti - tretjemu korenjaku. Tako bi ga bila vesela... a bomo videli. Je veliko lažje, ko imava doma že dva junaka. Če ne uspe, upamo še na kakšnega po naravni poti, v postopek verjetno ne greva več.

Držim pesti za vse vas. Toliko pozitivnih želja, mora pomagat.

Cari

Neposredna povezava do sporočila: 756
11.11.2012 9:18:46   
Adelle
krisv, držim pesti da se bo vse izšlo v redu in da si dobila pikice v varstvu user posted image user posted image

Jaz pa danes upam da se najine pikice lepo razvijajo in delijo v laboratoriju user posted image Upam da se jih čimveč oplodi...

Bolečina od punkcije je danes popustila, včeri sem bla pa čist boga. Še neki sem vas hotla vprašat a sm pozabila že user posted image No, sej vam pol spet pišem k se spomnim...

P.S. Spomnla sem se user posted image user posted image

Zakaj meni ta kalkulator k je za ICSI (http://www.ivf.ca/duedate.php) kaže da sem 1 teden in 5 dni noseča user posted image user posted image če vpišem datuma ETja...

< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 9:33:13 >

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 757
11.11.2012 9:52:18   
Lin33
Adelle meni pa napiše 2 tedna in 5 dniuser posted image Bi blo fajn, če bi bilo res, sam je nemogočeuser posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 758
11.11.2012 9:53:42   
Adelle
Sej to, jaz ne razumem kako to deluje? Pa punce pravijo da je točn user posted image

Select the egg retrieval date
(ovulation date):

Tkole piše, zdej mene to mal mede... a je to punkcija ali ET.... če vtipkam punkcijo mi kaže da sm noseča 2 tedna in 1 dan, če vtipkam ET pa 1 teden in 5 dni. user posted image A sm jaz neumna al kaj...

< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 10:07:28 >

(odgovor članu Lin33)
Neposredna povezava do sporočila: 759
11.11.2012 10:20:58   
espérer
Ne nisi neumna, samo mislim, da ta kalkulator upošteva začetek nosečnosti prvi dan tvoje zadnje menstruacije...... upam, da razumeš.
V primeru naravne zanositve se nosečnost šteje od prvega dne zadnje menstruacije in tako tudi on preračuna..... punkcija naj bi bila ovulacija ipd....

Jaz se že prav veselim torka, da vidim, kaj se dogaja v mojem trebuhu.....

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 760
11.11.2012 10:25:58   
Adelle
espérer razumem kaj misliš, vendar gor imaš na izbiro kalkulator za naravno nosečnost, kalkulator za IVF postopek, in kalkulator za zmrznjenčke... in to mene mede še več.

< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 10:26:51 >

(odgovor članu espérer)
Neposredna povezava do sporočila: 761
11.11.2012 10:27:14   
Anonimen
to od tednov nosecnosti , nosecnost se steje BAJE od 14 dni pred ovulacije naprej al neki takga.... nism cist sigurna, ampak pomoj da si na krvnem ze 4 tedne noseca. upam da sm kj pomagala, neki takga so men razlozil.

kolk se vlece tale cakanje, sele 3 dni je od ET.

Neposredna povezava do sporočila: 762
11.11.2012 10:36:07   
Adelle
Anonimen jaz sploh nisem noseča ker imam ET šele v torek... kokrkol da se nosečnost šteje, je tam napisan da je treba vtipkat datum in po teh mojih datumih, ni točen kalkulator...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 763
11.11.2012 10:37:04   
Lin33
Anonimen grozno je, jst sem 5 dan in se mi zdi, da so že leta minila, mislim, celo, da sem opazila nekaj sivih lasuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 764
11.11.2012 10:45:55   
krysta
živjo adelle

ma jaz sem tudi od punkcije do ET jemala 2x na dan 200mg
po ET pa 3 x dnevno po 200mg

ma verjetno da se telo navadi in potem zvišuje

srečno vsemuser posted image

(odgovor članu pupa82)
Neposredna povezava do sporočila: 765
11.11.2012 14:07:08   
krisv
Moje poročilo: grejem dve pikici, dve smo pa pustili v PO in če se bosta do torka lepo razvijali, bosta zamrznjeni. user posted image Sem full vesela user posted image Test delam 25.11.

Adelle, kalkulatorji se itak uporabljajo, ko že veš, da si noseč (razen nas, ki smo neučakane user posted image ), in vsi računajo datum zadnje menstruacije, tudi če vstaviš datum transferja. Ker se vse nosečnosti tako računajo. Držim pesti za tvoje celice, da se lepo delijo. Je bil danes pred nama en par, ki sta očitno ostala brez ET (bili smo skupaj na punkciji) in se mi je punca tako zasmilila, ker sem točno vedela, kako se počuti user posted image . Kako je to zanimivo, če imamo dobre novice, se punce v čakalnici spogledamo in si nasmehnemo, če pa so slabe, pa običajno tista gleda v tla in zadržuje solze. user posted image

espérer Kako lepo, da boš že videla, kaj se dogaja. Držim pesti za najboljše user posted image

Jaz pa zdaj v vaservago na trebuh user posted image

When the going gets tough, the tough get going.

(odgovor članu krysta)
Neposredna povezava do sporočila: 766
11.11.2012 19:53:17   
Adelle
krisv, grej grej pikici in božkaj bušija... user posted image user posted image

Glede kalkulatorja jaz nisem splooooh vedla da to morš šele pol user posted image sm bla pač neučakana user posted image

Lahko noč punce, do jutri user posted image

P.S. na dan ETja, k moraš met poln mehur, kako ste ve nardile? Jaz bom vstala ob 6 zjutri da si dam Prometrij not in bom takrat lulala, pol ob 7 bom vstala k mormo ob 8.30 bit v Postojni. A ste doma šle na wc lulat preden ste štartale pa ful pile vodo pol al kaj?

< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 19:57:03 >

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 767
11.11.2012 20:05:30   
malipiki
Oj Adelle jaz sem imela punkcijo na isti dan kot ti ... in tudi na Fernetičih sm bila :) Jaz bom imela ET v četrtek :)

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 768
11.11.2012 20:12:48   
Adelle
Katera katera si bla? Sm pač firbec user posted image

(odgovor članu malipiki)
Neposredna povezava do sporočila: 769
11.11.2012 20:23:14   
Lin33
Adelle, ne vem sicer kako je v PO, ampak v MB smo lahko šle normalno lulat pred ET.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 770
11.11.2012 20:26:49   
Adelle
Reš preferira poln mehur, sam ne vem kako to rata puncam...

(odgovor članu Lin33)
Neposredna povezava do sporočila: 771
11.11.2012 20:30:32   
krysta
ojla pupe

jaz sm zjutraj normalno šla lulat,
spila dva deci čaja, ker vsem zjutraj vedno zelo žejna,
in v čakalnici sem se komaj zadrževala da nisem šla lulat,
ker me je fullll tiščalo,
sm pa šla komej doma
vmes sm prow pozablauser posted image

se mi pe zdelo čudno da sm tolko časa vzdržalauser posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 772
11.11.2012 20:32:23   
Lin33
Jst bi bolj težko :) Prej še z UZ pogledajo, tko da po moje bi mi ušlo :)

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 773
11.11.2012 20:32:47   
Adelle
Sej tega se jaz bojim, ker piše ob 8.30 ampak ne verjamem da bom takoj začela z ET in se bojim da me bo tolk tiščal da ne bom mogla zdržat pol...

(odgovor članu krysta)
Neposredna povezava do sporočila: 774
11.11.2012 20:38:01   
Lin33
Veš kaj, če bo srečen konec, kar verjamem, da bo, ti bo čisto vseeno tudi, če boš koga malo polulalauser posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.