krfjolca
|
Evo, ste me naluštale in sem se jih danes lotila. Nadvse uspešno Slikati mi jih pa ni uspelo, ker jih je prehitro zmanjkalo. Obarvala sem jih samo s kakavom, pa so bili super. Sem pa uporabila tale recept: MAKRONI 90g beljakov (starani v hladilniku v zaprti posodici vsaj 24 ur in ogreti na sobno temperaturo) 220 sladkorja v prahu 120 g mletih mandljev ali lešnikov (za 10 minut jih damo v pečico, ogreto na 150 in nato ohladimo) 25 g kristalnega sladkorja četrt žličke barve v prahu (po želji) Zmešaj mandljevo moko in sladkor v prahu in presej. Stepi beljake do trdega skupaj z dvema kapljicama limoninega soka in malce soli, obenem dodajaj kristalni sladkor in barvilo. Polovico mandljeve mešanice dodaj beljakom, vmešaj z lopatico tako, da začneš v sredini sklede proti vrhu in stranicam. Ko postane mešanica homogena, ponovi postopek s preostalo polovico mandljeve mešanice. Testo mora biti svetleča, gladka, voljna, napol tekoča mešanica, ki spominja na magmo. Testo v enakomernih vrstah in s primernim razmikom nabrizgaj na peki papir. Za to uporabi vrečko z nastavkom širine 10 mm. Nabrizgaj kupčke, ti se bodo nato sami razlezli, če je masa pravilne konsistence. Pečica mora biti ogreta vnaprej (150), čas pečenja je približno 13 minut, če pa so veliki makroni, se pečejo še nekaj minut več. Preden jih odstraniš s papirja, naj se nekoliko ohladijo. Pred pečenjem mnogi svetujejo, naj se oblikovane polovičke pusti za kako uro na zraku, da se naredi skorjica. POLNILO: GANAŠ: smetana bela, temna čokolada maslo kakav, marmelade, jedilne barve (po želji) V kozico nalijemo smetano, vanjo nalomimo koščke čokolade in na nizki temperaturi grejemo do vrelišča. Odmaknemo iz ognja, dodamo še jedilno žlico masla (in po želji razne dodatke) in maso popolnoma ohladimo. (NAJBOLJE JE, ČE JO NAREDIŠ DAN PREJ). Ohlajeno maso nabrizgamo na makrone in jih stisnemo v sendvič.
< Sporočilo je popravil krfjolca -- 26.11.2010 22:03:09 >
_____________________________
Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D
|