|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še ena o lazanji
16.10.2012 12:24:15   
tix
Zanima me, če se da narediti lazanjo, musako itd. brez sira ? oziroma kaj bi lahko uporabila da bi bilo malo skupaj zlepljeno a je to nemogoče ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 12:25:48   
ronja
Da.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 12:37:10   
Paštetka
Zakaj pa ne sme biti sira? Malo več povej, da lahko najdemo alternativo. Zaradi alergije, intolerance na laktozo, ukusa, ...ali ker ga nimaš?

To rabiš varianto samo za povrhu potrosit?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 13:08:13   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Da.
  user posted image  ok

Jaz potresem sir po vsaki plasti + na vrhu, se mi zdi da dobro skupaj drži. Oseba ne mara sira (da tudi taki obstajajo user posted image  ) bi pa rada kdaj skuhala tudi lazanjo

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 13:09:46   
razglednica
prelijem z bešamel omako, jaz osebno ne maram sirauser posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 13:18:19   
mateyka
bešamel je fajn v plasteh. pa kisla smetana z jajcem za povrh.

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 13:31:17   
ronja
Za vmes ne rabiš sira, vsaka omaka + škrob v testu, ki se napije, lepo zlepi plasti (pomaga, če pustiš lazanjo 5-10 min zunaj, predno jo režeš - ko je že pečena, seveda, se veliko lepše reže - nam navadno ne rata, smo neučakani, ampak če pa se da, pa res pomaga) Sama vmes navadno ne dajem sira, včasih ja, večinoma pa ne.

Meni je sir na vrhu super in nujen, ampak če ga mr. nesirni ne mara, ga pač ne mara in ga njemu ne daš na vrhu, na vaš del pa, pa je. Na vrh daj obvezno omako, sicer bo vrhnja testenina trda ko kamen, ko se speče;). Namesto sira je laho na vrh bešamel, paradižnikova omaka,...

A te kaka posebna lazanja zanima? Sicer se mi malo zdi, da če nekdo ne mara sira, ne bo ravno navdušen nad zelenjavnimi, kakršne navadno delamo... ampak če imaš kake želje in če vem, ti napišem, lazanje so pri nas res "must";)

PS: pa kdaj mu vseeno naredi sir, včasih ljudje ne vejo, da imajo nekaj radi in mislijo, da ne marajo. Lubi je bil prepričan, ad on ne je lazanje. Ker je enkrat probal doma in mu ni bila všeč oz. mu je bila totalno zanič in niso nič pojedli tistega... Meni so bile lazanje všeč in mi je bilo škoda kar vršt puško v koruzo in sem jo enkrat naredila... no, od takrat dalje, je to njegova najljubša jeduser posted image . Mi je izziv naredit ljudem, ki nečesa ne jejo, točno tisto in to tako, da jim je všečuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 13:46:57   
tix

PS: pa kdaj mu vseeno naredi sir, včasih ljudje ne vejo, da imajo nekaj radi in mislijo, da ne marajo.


moj mož je že en tak, ampak ga res težkoooooooo prepričam, da bi nekaj poskusil, ampak nekaj jedi sem ga pa že navadila user posted image

Hvala za pomoč, jaz sem mislila, da je sir "obvezen". S kakšno omako pa potem prelijete ?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 13:53:09   
Paštetka
Ronja, to pa je res. Jezus česa vse ni moj jedel. Zdaj pa je vse in mu je odlično. Je bila tašča pri meni na kosilu in je rekla sinu: ti pa tega ne ješ. user posted image user posted image user posted image user posted image
Seveda, če mu je samo pomfri cvrla in pohala user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 14:11:47   
nyna84
Jaz mojega pa še nikoli nisem vprašala, če česa ne mara. Kar skuham, to se bo jedlo. Sicer bo pa lačen user posted image
No, v 10 letih je še vse pojedel .... Kaj mu pa ostane drugega user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 14:16:03   
mateyka
jaz dam, povrh omako katera je tudi notri in čez sir (da je zgornja plast mehka). kadar pa ne dam sira, dam pa omako in kislo smetano zmešano z enim jajcem (kakor ena musakina mešanica namesto sira). pride tudi zelo dobro - kot en gratiniran narastek (brez sira seveda) user posted image

p.s. moj mož je vse, razen tatarca in vampov user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 15:21:17   
ronja
Omaka je lahko kakršnakoli zelenjavna, tudi paradižnikovo lahko lepo čez poliješ, pa pač ne daš sira čez, ali pa seveda bešamel, ta se še zapeče. V skrajni sili pa poliješ s smetano.

Midva imava že skoraj en tihi dogovor, da kar kje je, pa pove, da je bilo negravžno, tisto potem enkrat naredim in ugotovi, da je v bistvu čisto dobro. Tako je zdaj lazanja njegova omiljena jed in mora nujno bit vsaj vsak mesec, oz. po njegovo bi bilo vsak tedenuser posted image , pa recimo kitajska hrana, italijanska, ni maral špagetov carbonara (se strinjam, tisti, ki jih je sošolec naredil so bili res za bruhatuser posted image ), zdaj pravi, da jih moram spet kdaj naredit,... Ma en kup takih reči. Res pa je, da je raziskovalnega duha in bo vse poizkusil. Prvič je še malo čudno gledal, ko sem delala zrezke v gorčični omaki: "a gorčica se lahko pogreje?... pa je to pol dobro?" POtem je bila ta omaka zanj njaminjami in sploh in oh ful dobra (ni bil navajen omak od doma, so mu pa všeč) in od takrat naprej vedno reče, da naj samo po svoje naredim, pa bo najboljše:). In vse poizkusi. Če ne bi bil tako pripravljen na eksperimente, ne bi pol tako uživala v kuhinji in posledično bi precej slabše jedli...

Zdaj pa mi že on najde kaj na netu in pravi, da bi to pa lahko poizkusili: zadnjič recimo na roke vlečene nudle... Tako da to je zdaj naša nova naloga, da jih ukrotimo (ni glih najlažje, prvi poizkus spodletel (sem potem kar s strojčkom naredila), ker ni bila prava moka, ampak probavamo dalje)user posted image .

Naslednja jed, ki je baje ne mara, je sataraš. Mi ni jasno, kako bi lahko to zaj*, ker obožuje vse s paradižnikom in papriko. Pravi, da kar je jedel, je bilo grozno suho in zanič. Ok, suh ziher ne bo:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 15:21:55   
ronja
Mateyka, tega pa tudi jaz ne jem, pa tudi lubi ne zahteva, da bi delalauser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: še ena o lazanji
16.10.2012 15:46:38   
mateyka
jaz pravim, da so vse jedi dobre, če so prav pripravljene user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
17.10.2012 8:18:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 9:34:52   
mateyka
ne boste verjele, sam jaz nisem lazanje delala že nekaj let. se pozna, če nimaš svoje kuhinje in kuhaš tam kjer kuhajo najmanj tri ljudje, pa še ti ne smeš nič reorganizirat da je bolj ergonomsko da ne boš ubogih drugih članov preveč namešal - pol ti pa dol pade in se ti več ne da user posted image
ampak - zdej bom carica of my own kithcen, od decembra bom imela pa čist svojo kuhno. katera lazanja bi bila primerna za prvo po tolikih letih? sprejemam predloge; lahko tudi glasujete user posted image matr, se počutim kot Hyacinth in her candlelight suppers and afternoon teas user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=uUoO_YwQRh0

in k sem glih včeri pekla cupcakes user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=oTmryk1v550&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 9:56:56   
uškinamama
Čestitke za novo bodočo kuhinjo user posted image  . Zdaj boš imela prostor, kuhaš itak rada (i guess) tako , da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji , za popestritev pa mislim, da je skrajni čas, da začneš tvojo malo umetnico tržit (joj, kako se to grozno bere user posted image ) . Resno, če se odločiš za blog, boš v meni imela zvesto in navdušeno bralko user posted image .

Za prvo lasagno predlagam, da daš domišljiji prosto pot in uporabiš sestavine, ki so takrat dostopne, sveže, lokalne.

Cupcakes - tudi sama sem jih delala ta vikend. Štih probo za Uškin rojstni dan , delala sem pa pajkce, sove, pikapolonice. Če katero zanima, dam link user posted image . S katero kremo jih namažeš? Meni tista s filadelfijo ne sede.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 9:58:44   
Tippi
da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji


Najprej se pridružujem čestitki za novo kuhinjo! linkec mogoče maš, kako naj bi izgledala? ziher, ti maš vedno! user posted image

In naslednja stvar, navijam za blogec!!! user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 9:59:26   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Čestitke za novo bodočo kuhinjo user posted image  . Zdaj boš imela prostor, kuhaš itak rada (i guess) tako , da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji , za popestritev pa mislim, da je skrajni čas, da začneš tvojo malo umetnico tržit (joj, kako se to grozno bere user posted image ) . Resno, če se odločiš za blog, boš v meni imela zvesto in navdušeno bralko user posted image .

Za prvo lasagno predlagam, da daš domišljiji prosto pot in uporabiš sestavine, ki so takrat dostopne, sveže, lokalne.

Cupcakes - tudi sama sem jih delala ta vikend. Štih probo za Uškin rojstni dan , delala sem pa pajkce, sove, pikapolonice. Če katero zanima, dam link user posted image . S katero kremo jih namažeš? Meni tista s filadelfijo ne sede.

1.Mateyka - čestitke user posted image za novo kuhinjo!

Uška, DAJ LINK user posted image

p.s.: punce, kje nabavite te slaščičarske vrečke - pri nas jih ne najdem, v LJ se zdaj ravno ne bom peljala po te vrečke, rezala pa tut ne bi več teh kuhinjskih za v skrinjo user posted image

< Sporočilo je popravil Tutan -- 17.10.2012 10:00:02 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 11:06:30   
uškinamama
user posted image


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 11:35:09   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Čestitke za novo bodočo kuhinjo user posted image  . Zdaj boš imela prostor, kuhaš itak rada (i guess) tako , da v kratkem pričakujem, da se boš odločila za blog , kjer bomo lahko spremljali kuharske umetnije iz dalnje švedske v novi kuhinji , za popestritev pa mislim, da je skrajni čas, da začneš tvojo malo umetnico tržit (joj, kako se to grozno bere user posted image ) . Resno, če se odločiš za blog, boš v meni imela zvesto in navdušeno bralko user posted image .

Za prvo lasagno predlagam, da daš domišljiji prosto pot in uporabiš sestavine, ki so takrat dostopne, sveže, lokalne.

Cupcakes - tudi sama sem jih delala ta vikend. Štih probo za Uškin rojstni dan , delala sem pa pajkce, sove, pikapolonice. Če katero zanima, dam link user posted image . S katero kremo jih namažeš? Meni tista s filadelfijo ne sede.


Podpis!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 11:43:31   
mateyka
ko se preselimo, bom pofotkala novo kuhinjo. ni slaba, res. pa dost prostora je in s tamalo bova naredile (z raznimi gostjami - teta, prijateljica..) ene 3-4 večja platna (slike) za na steno, da bo zgledalo in se čutilo res domače user posted image

imam neki tazga v mislih ( to je fotka slik une pupe aelite, sam za primer kako bi kobinirala tehnike; akril, voščenke, kolaž, dekupaža maybe, limanje raznih materialov in igrač na sliko, itd..) - neki tazga za v kuhinjo, kaj pravte?
user posted image

joooj, ste me najdle; blog - pa sebe ne dohajam user posted image mogoče kasneje.. zdajle delam websajt za inaro in še za moj portfolio, pa začenjam težit za škatle (pakiranje stvari, ki jih lahko prej zapakiram) in še en dost zahteven projekt delam (branding), pa tamala ma neki kar zahteva mojo pomoč in delo..
ja uškina, moja pupa je dobila prvi posel, sam zdej delam na tem da ga - če ga - lahko izvede dovolj profesionalno. ampak o tem kdaj kasneje kaj več user posted image glede tržit na splošno (prodaja njenih ilustracij online recimo), to je en konkreten job - ful časa vzame da bi to spedenal in vodil; ne vem če sem pripravljena vložit tok časa in dela.. a bi mi sploh zneslo? neki na pol mi glih ne sede.. mogoče kasneje, tako kot blog user posted image zaenkrat bo mela en websajt in recimo da bi katera kaj rada, me lahko kontaktira in bomo potem naprej debatiral. sam - joooj, morma se preselit, da lahko uredim ta kaos, ki se mi zdej nabira; čist me je na psihološko finto vrglo - ker se bom kmalu selila, se mi ne da nič več pospravljat in predenat, sej itak čez mesec in pol gre v škatle in na novo lokacijo, kjer jih bom pospravila tam kjer je treba user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 11:48:57   
Tutan
Ok, firbec me daje. Čeprav se mi zdi, da si mela nekaj časa v podpisu en picassa album s prekrasnimi slikami, ki jih je risala tvoja tamala - samo tega je že daleč nazaj, ni tako? Če pa sem zamešala, pa se pardnoiram.
No, hitro kakšno sliko, prosim user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 11:54:47   
uškinamama
Mala dobi prvi posel in ti lepo tiho user posted image  user posted image .  Res, čestitke.  Mala (ji lahko sploh tako rečem) ima poseben talent, božji dar user posted image . In res ima srečo, da jo podpiraš in ta dar neguješ.
Če ne želiš o tem pisati razumem, ampak firbčna pa sem vseeno user posted image . A ko bo delo narejo ga boš objavila ?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: še ena o lazanji
17.10.2012 12:00:22   
mateyka
krema za cupcakes - ja, jaz tud nisem filadelfija fen, pa kak frosting (sam sladkor in puter - kill me now, please user posted image )

jaz delam osnovo iz stepene smetane in mascarponeja. sem pa zdele glih probala s kislo smetano - dodala stopljeno čokolado in mal mleka, vsem všeč. če ma kdo še kako idejo, kar na plan.
sladkor in puter se fizično ne morem in ne morem pripravt narest.. bleeeh user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?