|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2013
9.10.2012 16:26:45   
ana88
Hej punce!

Dobrodošle vse nove user posted image
Od dodatkov jaz jemljem Elevit...že pred zanositvijo in nameravam do konca, če ne celo do konca dojenja...vsaj tako priporočajo. Seveda z uravnoteženo prehrano.
Kar se tiče bolečih kolkov pa mene že nekaj časa boli v desni ritnici...če ima to kak smisel user posted image ..v bistvu kost..kjer se stegnenica drži medenice - predvidevam. Ko ležim na levem boku in hočem dvignat desno nogo me grozno boli. Pa včasih ko dalj časa sedim in hočem vstat me včasih kar zlomi od bolečine. Drugače pa me prav kolk boli samo levi, pa še to samo zjutraj, ker celo noč ležim na levem boku.
Mirasol in pa tiste, ki ste že imele morfologijo...kako izmerijo dolžino materničnega vratu? Ali je to vaginalni pregled - UZ ali kako drugače? A to vsem nosečnicam izmerijo? Jutri imam morfologijo in moja G noče, da je pri vaginalnem UZ partner zraven...zato me skrbi da mi sploh ne bi izmerila, če se to tako dela. user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 951
9.10.2012 18:08:10   
tanja k.
Ojla
meni je najprej naredu morfologijo se pravi ultrazvok čez trebuh.potem sem mu pa sama rekla da imam občutek da nosim nizko pa glede na to da sem v prvo rodila 3 tedne prezgodj mi je naredu še vaginalni pregled .On sam je vprašal mojega moža če hoče bit zdraven in seveda mene če dovolim.Takko da moj je bil skoz zdraven.Ga pa ne naredijo vsaki meni ga v prvo niso.Ajd

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 952
9.10.2012 18:15:20   
Hasam
Meni je že zdaj 3x zaporedoma na pregledu izmerila tudi maternični vrat. To naredi z ultrazvokom, vaginalno. Jaz imam moža vedno zraven, vendar za ta prvi del pregleda počaka v čakalnici, preden začne gledati plod čez trebuh pa ga pokličemo notri. Najbolje, da se tako dogovoriš tudi pri tvojem ginek.

Lp

(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 953
9.10.2012 18:35:24   
Neya26
meni je do sedaj tudi vedno naredila še vaginalni UZ. je pa res, da sem imela na zadnjem pregledu še posteljico na robu MV, ampak se je sedaj dvignila in je vse ok. MV je dovolj dolg in zaprt. To je danes videla na vaginalnem UZ.

(odgovor članu Hasam)
Neposredna povezava do sporočila: 954
9.10.2012 18:38:21   
Rose Bay

Meni pa gin. sploh še ni merila MV. user posted image A to merijo vsem?

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 955
9.10.2012 18:42:29   
Hasam
Jaz sem imela prejšnji teden posteljico še vedno spodaj, čez maternični vrat. Upam, da se tudi pri meni kmalu dvigne gor, čeprav moja ginekologinja nič ne komplicira. Itak že vem, da bom imela carski rez - iz drugih razlogov.

lp

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 956
9.10.2012 19:22:54   
posavka30
Meni so MV merili, ko sem prišla v 18.tednu urgentno v bolnišnico, saj so sumili na splav, zaradi hudih bolečin v spodnjem delu. Na srečo, je bilo vse ok, samo z urinom je bil problem. No sedaj mi ga je pa tudi merila na pregledu, ker vsake toliko časa krvavim malo. No in MV se mi je za 5mm tudi skrajšal, ampak je še vse uredu.
Ima mogoče tudi katera rahle krvavitve ali rjave izcedke vsake toliko časa?

(odgovor članu Hasam)
Neposredna povezava do sporočila: 957
9.10.2012 19:48:37   
Saškaa
Praviloma ti na morfologiji ne merijo dolžine MV če imaš normalno nosečnost. Ob zelo dobrih ultrazvokih lahko mogoče poskuša zdravnik imeriti preko trebuha, praviloma pa to počnejo z vaginalnim UZ. Jaz sem imela morfologijo in sama prosila ginekologinjo (porodničarko v ljublj.porodnišnici), da mi izmeri dolžino MV in mi je ugodila.... Mož je bil prisoten, ni rabil iti ven.

(odgovor članu posavka30)
Neposredna povezava do sporočila: 958
9.10.2012 20:16:42   
Mirasol
Meni je v 1. nosečnosti merila MV šele v 35. tednu, nosečnost je potekala bp, medtem ko je moja 2. nosečnost popolnoma druga zgodba. Merila ga je torej zaradi vseh težav, ki jih imam... prezgodnjega prejšnjega poroda, tiščanje navzdol, ponaljajočih se krvavitev, pokonci sem lahko max. 30min, potem moram it ležat. Drugače pa meritev MV na morfologiji zaenkrat še ni rutina, se pa lahko predvidi možnost za prezgodnji porod, če že imaš kakšne druge težave. Malo se človek ustavi in več počiva, če to pomaga, kdo ve. Škodi pa sigurno ne. user posted image

(odgovor članu Saškaa)
Neposredna povezava do sporočila: 959
9.10.2012 20:22:38   
Rose Bay

Aha, dobro sem mislila da je to rutinsko, ker ste skoraj vse pisale da so vam ga zmerili. Torej, če nosečnost poteka brez problemov, se ga meri šele pozneje.

Veste, sem prvič noseča user posted image

(odgovor članu Mirasol)
Neposredna povezava do sporočila: 960
9.10.2012 20:26:21   
Mirasol
Meritev MV vratu se dela vaginalno. Pri meni je bil mož zraven, čeprav sem mislila da ga bo ven poslala, glede na to da so moški zraven le pri preiskavah, kjer se dela Uz čez trebuh. Je pa zelo, zelo majhen procent nosečnic, ki imajo skrajšan MV v teh tednih nosečnosti, tako da ni potrebe za skrbi. user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 961
10.10.2012 7:48:38   
črtica1
pozdravljene,

sem junijka 2013 in bi nam rada uredila seznam..si lahko sposodim osnovo in linke pri vas? pa še zanima me kje ste naredile tak lep naslov?

Hvala za pomoč.user posted image

(odgovor članu MEDEJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 962
10.10.2012 9:01:31   
Anonimen
jaz sem imela rjav izcedek potem malo krvavo in ene 4 dni nič pa spet en dan tako da je šlo naprej user posted image počivat je treba
IZVIRNO SPOROČILO: posavka30

Meni so MV merili, ko sem prišla v 18.tednu urgentno v bolnišnico, saj so sumili na splav, zaradi hudih bolečin v spodnjem delu. Na srečo, je bilo vse ok, samo z urinom je bil problem. No sedaj mi ga je pa tudi merila na pregledu, ker vsake toliko časa krvavim malo. No in MV se mi je za 5mm tudi skrajšal, ampak je še vse uredu.

Neposredna povezava do sporočila: 963
10.10.2012 9:05:45   
Neya26
mene pa zanima, če je mogoče že na FB kakšna skupina februarke 2013? Sem iskala pa najdem le nemške ali avstrijske januarke-februarke.

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 964
10.10.2012 9:12:06   
posavka30
V katerem tednu ti je pa šlo naprej?

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jaz sem imela rjav izcedek potem malo krvavo in ene 4 dni nič pa spet en dan tako da je šlo naprej user posted image počivat je treba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 965
10.10.2012 9:24:32   
Anonimen
20 teden user posted image pridi v skupino spodnje posavje tukaj gor si mogoče na fb?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 966
10.10.2012 10:30:56   
posavka30
Tudi na fb-ju sem ja.

20 teden user posted image pridi v skupino spodnje posavje tukaj gor si mogoče na fb?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 967
10.10.2012 11:21:31   
Neya26
Hej nosečke :) Mene pa zanima koliko ste se že kaj zredile? Jst mam že od prej enih 10 kg preveč. V prvi nosečnosti sem zanosila pri 72 kg in sem se zredila za 13 kg. Res, da sem se na začetku redila lepo počasi. pol sem se pa v zadnjem mescu zredila kar 6 kg, ker sem začela zatekati. No na koncu sem imela 85 kg. Po porodu sem do 6 meseca izgubila vso težo, ker sem dojila. No po 6 mesecu se je tamala že manj dojila in meni so šle kg nazaj gor. zredila sem se 5 kg in pristala na 77 kg. Pri 8 mesecih se je tamala sama odstavila in se ni več dojila. Pomojem se je odstavila, ker sem takrat zanosila in mleko baje spremeni okus. no hb nisem imela nobenih težav z odvajanjem od dojenja.
Skratka zanosila sem pri 77 kg, zdej pa sem noseča 20 3/7 in imam že 79 kg. Dobro v 5 mesecih sem se zredila za dobri 2 kg in se pozna samo v trebuhu. upam, da mi rata se čimmanj zrediti, ker bom morala pol kar veliko shujšati!!! Punce kako je pa pri vas s težo?

Neposredna povezava do sporočila: 968
10.10.2012 12:07:55   
dizza
Anonimen: žal mi je za tvojo izgubouser posted image , spoh si ne morem predstavljati kako ti je hudo, želim pa ti vse dobro!

Neya26: kar se teže tiče sem do sedaj pridobila 5kg, sem pa v 24.tednu nosečnosti. V začetku nosečnosti sem imela 61kg...potem se v prvih treh mesecih nisem zredila čisto nič, v četrtem mesecu za 2 kg in sedaj ko sem v 5.mesecu pa kar za 3kg naenkrat.... Mi je še ginekolog rekel če sem samo še pri hladilniku user posted image ...Vendar sama sploh nimam tega občutka, da sem se za toliko poredila v enem mesecu... Bo potrebno bolj paziti sploh ker se mi je ravn sladkorja spet povečaluser posted image ....

Drugače pa žabica v trebuščku pridno telovadi čez dan, ponoči pa me pusti spatiuser posted image ...Če bo tako tudi ko pride na svet bo supercauser posted image ...

Aja še to...meni tudi še niso naredili meritve materničnega vratu...konec oktobra imam posvetovalnico in bom vprašala kako je s tem...

Lep pozdravček!

(odgovor članu Neya26)
Neposredna povezava do sporočila: 969
10.10.2012 12:53:34   
posavka30
Tudi jaz sem pridobila 5kg na teži. ampak do 4. meseca se nisem zredila niti kilograma. V zadnjem mesecu pa je poskočilo kar za 5kg. no pozna se mi pa samo na trebuhu. Glede na to, da v večini ležim in se nič ne smem gibat pa sem mislila, da se bom še bolj zredila.
Naš sonček je že tudi zelo aktiven v trebuhu.

(odgovor članu dizza)
Neposredna povezava do sporočila: 970
10.10.2012 15:35:37   
tanja k.
Ojla punce imam eno vprašanje. Sem v 22-tednu in zdaj me dva dni boli v desnem spodnjem delu trebuha v bistvu me skoz nekaj špika pred enim tednom sem imela pregled in bilo je vse ok.meril mi je tudi maternični vrat.Kaj mislite bi morala delat paniko al se to sam kaj razteza oz.raste.Hvala za odgovore pa lep dan vam želim

Neposredna povezava do sporočila: 971
10.10.2012 16:08:10   
posavka30
tanja k. jaz imam bolečine v spodnjem delu že celo nosečnost. V 17.tednu, sem pa imela hude krče in sem šla tudi na urgenco, ampak je bilo vse ok. Prebrala sem tudi, ko se maternica preoblikuje se pojavijo lažje bolečine. Samo če nimaš nobenih krvavitev, jaz mislim, da je vse ok. Men so se bolečine nehale pa imam zdaj vsake toliko časa rjav izcedek. Sem bla na kontroli in ni nič videla da bi bilo kaj narobe. Se mi je pa MV krajšal in naj bi od tega bil rjav izcedek. Poskusi malo počivati pa boš videla, če se bo bolečina nadaljevala, potem pa pojdi nazaj. Ker mene začne bolet spodaj, če sem malo preveč na nogah.

(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 972
10.10.2012 16:41:10   
tanja k.
Hvala za odgovor
jest sicer še delam v trgovini in se vsak dan vračam iz šihta zmatrana ampak res zmatrana .doma imam že eno nadobudno triletnico tako da je res pestro.Drugače pa nimam nobenga izcedka ali krvavitve.

Neposredna povezava do sporočila: 973
10.10.2012 16:52:41   
posavka30
Pomoje so bolečine od napora. Poskusi počivati, če boš le lahko kaj.

IZVIRNO SPOROČILO: tanja k.

Hvala za odgovor
jest sicer še delam v trgovini in se vsak dan vračam iz šihta zmatrana ampak res zmatrana .doma imam že eno nadobudno triletnico tako da je res pestro.Drugače pa nimam nobenga izcedka ali krvavitve.

(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 974
10.10.2012 19:20:38   
ana88
Evo mene z morfologije...vse je vredu, rekla je, da je najbrž punčka, ampak bo naslednjič pogledla še enkrat. Zgleda da pri punčkah nikoli ni 100% ampak glede na to, da so že na NS napovedali punčko, bo po moje kar držalo. Me je pa pogledala tudi vaginalno, in rekla da je MV dolg in zaprt, tako da je vse ok.
Neya26 svojo FB skupino imamo, ampak je skrita, zato je ne najdeš...vendar ti težko pomagam, ker nisem v tej skupini in tudi ne vem katera je...bi morala eni, ki je tam, poslat zs na RR da te poišče na FB in doda za prijatelja in potem doda v skupino...ampak kot že rečeno, ne vem katere punce so tam goruser posted image
črtica1 zaradi mene lahko prevzameš naš seznam...ampak ne vem, kako se naredi naslov...tista ki je pri nas to naredila, je žal ni več z nami (ss), tako da jaz samo dopolnjujem podatke ...če pa izveš, kako se ta naslov naredi, pa prosim sporoči, ker mene tudi zanima user posted image pa srečno do junija user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?