ana88
|
No, pa smo res prave čveke lahko, če hočemo Ravno danes sem klicala za šolo za starše in nama se začne 6. 11. in imamo 6x Kar se pa tiče lajšanja porodnih bolečin pa jaz epiduralne zagotovo ne bom imela...sem bolj pristaš naravnega in nekaj časa sem razmišljala o porodu v vodi (ki nekako lajša bolečine in pospešuje porod), ampak ga nudijo v Postojni, kjer pa niso ''novorojenčkom prijazna porodnišnica'', ampak bolj mamicam, in zato kao nimajo rooming-in, ampak dojenčke ponoči odpeljejo stran, da se lahko kao v miru naspiš...sem že brala forume na temo postojnske porodnišnice in so večinoma vse opisale približno enako zgodbo kar se tega tiče...jaz pa komaj čakam na svojega otročka in ko ga enkrat dobim, ni variante da mi ga vzamejo, tudi če samo za ponoči...poleg tega tam baje ne spodbujajo toliko dojenja in bla bla... Če bi bilo po moje, bi najraje rodila doma, v vodi s kakšno babico in doulo...in seveda s svojim dragim...ampak mislim, da to v Sloveniji še ni praksa...tako da se nagibam k Celjski porodnišnici, kjer bom pač rodila na suhem, bo pa zato sobivanje omogočeno ... dizza jaz ravno berem knjigo ''Moj porodni načrt'', ampak ga nimam napisanega...tudi ne vem, ali ga bom...kaj sploh napišeš notri? Pa se mi zdi, da je skoraj nemogoče, da bi ga upoštevali...če bi bilo po moje, bi lahko med porodom jedla in pila, če bi mi pasalo...pa brez infuzije - kar se mi zdi že skoraj stalna praksa...ali pa se motim? Upam da ..veš ti kaj več o tem? Sama še nisem rodila, ampak se mi zdi da so tako rutinski da kar joj...upam pa da se motim...če ima katera nasprotne podatke in izkušnje, naj me prosim popravi.. Malo sem se razpisala...ampak mene tudi zanimajo alternativni porodi
|