ursonok
|
Živijo še od mene! Preberem še, časa pa FUL ni ... Pri nas cel kaos, uvajanje v nove vrtce, delo, pa malo zdravstvenih (prebavnih) težav .... Tamala je avgusta zadriskala in bruhala, to se je vleklo kar nekaj časa, sploh čudno kakanje. Sumimo parazite. Ampak druge stvari so ok - spanje, energija. Morda gre res za navajanje na novo okolje ali pa za kak virusek. Seveda je okužila tudi mene - avgusta sem dva dni bruhala in driskala, potem pa spet pred pari dnevi - trebuhobol, driska. Počutim se precej slabo. Morda vse to zato, ker dosti jemo zunaj (sicer stvari, ki jih lahko, največkrat zelenjavo ali riž, a vseeno - nikoli ne veš, kaj je tam notri). Pa veliko piva spijem - količinsko sicer ne, je pa pogostnost malo zaskrbljujoča Sem se odločila, da oktobra izvedem enotedenski post s svežimi sokovi. Vrtci Abel hodi v jasli, zdaj prvi teden bolj "zares", tam je 6 uric, od tega baje kar nekaj prespi. Seveda ni bilo problemov, ker je tako majhen - ni še razvil t.i. ločitvenega strahu. Rad ima vzgojiteljico, sploh eno, in ves je navdušen nad drugimi otročki in nad igračami. Tudi drugi otroci so ok, večina jih je starih toliko kot on, eni trije so starejši (januar-februar), par je pa tudi mlajših (konec marca-april). V skupini jih je 8, imajo dve vzgojiteljici. Imajo svojo kuhinjo, tudi mleko kupujejo oni, le plenice moramo mi prinest. Koliko bomo plačali, še ne vemo, verjetno bo pa najnižja vsota - glede na najine zaslužke Agata je šla včeraj prvič v pravi vrtec, "colegio" kot pravijo tukaj. Je že v stavbi osnovne šole, morali smo kupiti knjige, za okoli 100 evrov!!! (Če bi jo vpisali na religijo, bi bilo še kakih 30evrov več!) Sem bila čisto iz sebe. Halo. Upam, da bo zdaj super pametna. Je pa od 9h do 14h, potem lahko ostane na kosilu, nato so pa še popoldanske dejavnosti. MI jo bomo pustili tam do 16h ali 17h (7-8ur). Nič ne joka, rada ima vrtec, nima nikakršnih travm. Tako da sploh ne znam svetovat tistim, ki imate probleme. Moje mnenje glede tega verjetno poznate - zdi se mi dobro, da gre otrok kmalu v vrtec/varstvo, da se navadi še na kakšno drugo odraslo osebo, da je med drugimi otroki. Če so doma odnosi "pošlihtani", če se starši dobro razmejo itd., otrok nima občutka, da ga je mama "zavrgla", ker "mora" biti v vrtcu. Rad gre tja, počuti se varnega. Je pa res, da je precej odvisno tudi od značaja otroka. Eni so pač bolj zaprti, občutljivci. Kaj jaz vem. Vsekakor upam, da se bodo čim prej utrdili in začeli uživati v vrtcu! Mi moramo iti k zdravniku in se zmenit glede cepljenja. Mislim, da so tukaj obvezni tudi meningokoki. Ne vemo pa, kaj narediti s pneumokoki - cepili smo ga eno dozo, zdaj smo si pa kao premislili ... Ne vem, čedalje bolj sem "anti". Bomo videli. Obvezne zadeve ja, ostalo pa .... Tamalo smo cepili proti roti, Abelčka pa ne bomo. DRugače je naš poba ful velik (dolg), poje ogromno, je tudi že ribo (belo), vso zelenjavo, sadje. Po sadju ima včasih zgago in je sitkan, tako da pazimo - raje mu ne dajemo surovega. Kobaca se še ne, se bo pa kmalu. Premika se pa skoraj po celi sobi. Moramo kar pazit. Pa FUL je močan - zadnjič je izpulil tipko (spejs) na tipkovnici Z drugimi besedami - uničil nam je računalnik. Mislim, halo. In nasploh se vsega dotakne, vse polomi, strga itd. Čisto nekaj drugega kot njegova sestrica, ki si jo lahko pustil samo, dokler ni zasitnarila. Še spali smo ob njej, ona je pa kobacala okoli in raziskovala stanovanje. Pri njem ni šans, je čisto prenevarno. Spimo tako-tako - dobra noč pomeni, da spi od 22h do 6h, poje, pa zaspi še za uro-dve. Slabša noč pa pomeni, da se med 22h in 6h zbudi - enkrat, dvakrat itd. Se dere in tečnari. Ni to to, kar bi si želeli. A bo že, nekoč ... Pokomentirala vas bom kdaj drugič, ko bo kaj časa, da vas še enkrat podrobno preberem. Bodite v cvetju!
|