liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka sej, ker je gledala z druge perspektive in hvalila določene stvari, sem predlagala da napiše roman na to temo. jaz pa nisem komentirala ali hvalila kaj je bolje.. V bistvu jih tudi ona ni hvalila......le z druge perspektive kot ti je gledala...... odgovarjala sem na stavek, da v seksu ni nenormalnih stvari, dokler sta obe strani za to. ti govoriš (in afaik kalbo tudi) o tem, da kar osebo osrečuje je ziher ok (četudi nas ne bi), jaz pa zagovarjam tezo, da tudi če določene stvari ljudi osrečujejo, pa so očitno škodljive za njih same (kot sem dala primer) ali jih ne peljejo do sreče/srečnega odnosa, ni vse po spisku zaradi njihove trenutne sreče potem avtomatsko uvrščeno v normalno. ej, če vsak mesec v bolnici končas z enim polomljenim udom, ker se greš hardcore 50 shades v živo (in si seveda zraven srečen in "izpoljnen"), zame to ne spada pod normalo. bolj pod hedonizem. jaz vidim neke splošne meje, ki se ustavijo tam, kjer si potencialno (dologoročno) škodiš. imho povprečno gledano voajerstvo ne utrjuje odnosa med dvema partnerjema v smislu osebne rasti in posledično sreče/srečnega odnosa; to je vse kar sem hotela opomnit, ko sem odgovarjala na kalbotov post. V normalno uvrščamo samo v svojih glavah......in tudi najbolj nevarne ekstreme najdemo samo v svojih glavah.....vsi voajeristi, svingerji, SMji, nimfomanke niso vsak dan v bolnici zaradi poškodb ali spolnih bolezni.....in jih pač njihov način življenja, njihove spolne prakse osrečujejo...... Zakaj ljudje letijo z baloni, z zmaji, plezajo, izvajajo bungi jumping, se navdušujejo za razne adrenalinske športe....če si praktično dolgoročno škodijo.....imajo 10 krat polomljen ta ali drugi ud, pa vseeno vstrajajo.....? Torej celotna olimpiada, celoten današnji šport presega meje normalnega, ker športniki živijo na zelo tanki meji med tem, da postanejo za celo življenje invalidi (marsikateri ostane, z obrabljenim kolenom ali kolkom pri 30 letih)...... Kar se pa tiče dologoročnega odnosa med dvema partnerjema......obstajajo ljudje, precej ljudi, ki tega dolgoročnega odnosa niti ne iščejo.....in ne vidijo zgolj v parterskem odnosu z eno in isto osebo svoje osebne rasti, ampak osebno rastejo na drugačne načine..... Nekoč je bil seks, ki je presegel meje misonarskega položaja kazniv (še posebno za ženske), če so ženski dokazali, da je sedela med spolnim odnosom na moškem (in ne pod njim) je bil to veliko hujši prekršek, kot če bi ubila človeka.....homoseksualci so bili nekoč abnormalni in pošiljani na prevzgojo, prav tako tisti, ki so pisali z levo roko in vsi, ki so bili kakorkoli mentalno ali telesno prizadeti..... Tako da meje normalnega in abnormalnega ustvarja družba oz. okolje kjer živimo, še prej pa mi sami, ker pač posamezniki ustvarjamo družbo.... Zato nam je pa tudi vse tisto, kar počnejo pri sosedovih tako abnormalno, če tega ne počnemo sami......
< Sporočilo je popravil liliana -- 25.8.2012 8:32:37 >
|