kajajaka
|
Prihajam iz manjšega kraja, a imamo kar precej trgovin. Žal nimamo DM ali Mullerja Podobno kot Lulu se nekaterim znamkam ne odpovem ne glede na ceno (Barilla, Golica, Barcaffe, Rama, Persil, Gea olja, Renški hram kis, Vegeta, Čokolino, Coca cola (pijačo sicer kupujemo bolj redko), jogurt Mu, sir Gauda... Večinoma to nakupujemo v Sparu (recimo vsak drugi dan) vsaj enkrat mesečno se pa ustavimo v Leclercu, kjer so vse naštete stvari cenejše (ampak imamo do Leclerca kar daleč in zato ne hodimo v kakšne tedenske nabave...). Tam potem nabavim tudi plenice (Pamperske imajo skoraj vedno v akciji ali pa grem do Mullerja po njihove. Tudi vlažilne robčke, dude, flaške (vse za dojenčka) kupujem v Mullerju. Tuš - mi je malo negravžen (vsaj v našem kraju) zato se ga izogibamo (zadnje časo smo pa tudi tam nabavljali zaradi slikic podvodni svet seveda) v Tuš hodim le po LUŠT slovenski paradižnik , ki je kljub visoki ceni vreden svojega denarja Hofer- Kdaj pa kdaj grem po kakšno otroško oblačilo (bodiji so mi super in trenirkice), šopke rož za na mizo, pa čokoladni family capucchino imajo dober. Aja pa maslo, če kaj pečem - je poceni in dobro (slovensko). Ni mi všeč, ker nimajo veliko drugih znamk, ampak večinoma le svoje... Tam nakupujemo morda 2x mesečno Lidl - kupujemo njihovo mozzarelo, ementaler sir, včasih suho salamo (zimska), mascarpone in sladko smetano za tiramisu, kakšno oblačilo kdaj, Barcafe, Cedevita, kruh (žemljice) - nakupujemo morda 2x tedensko. Všeč mi je, da imajo vedno več drugih znamk, ne le svoje. EuroSpin -tam kupujemo Orzo - ječmenova kava in kavno čokoladne bonbone in kozmetične robce - tako da tja zavijem 1x vsaka 2 meseca mogoče. Imajo žal le svoje znamke živil... Mercator mi je nabližje, a gre za slabo založeno in zelo drago trgovino, ki se je raje izogibamo - tja gremo le dnevno po kruh, če nimamo namena iti v mesto do katere druge zgoraj naštete trgovine. Uf sem se razpisala , Skratka - najdražji je Mercator in pri nas tudi najslabše založen, najcenejši je Eurospin, ki pa se mi zdi tako nizko kvaliteten, da ne nakupujemo tam. Poleg tega nima znamk živil, ki jih mi kupujemo in potem, če grem po drugo v Spar ali Lidl... pa pač vse tam nakupim. Cena : kvaliteta - če le lahko, izberem vedno kvaliteto!
|