Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska off topic - kaj otroci rabijo to tehniko? pol se pa čudim da me sedemletnica v šoli slika s telefonom oz.fotičem na njem in na moje besede noče zbrisat slike. Huhhhh..... Moja osemletnica ima PSP - playstation za gledanje risank, poslušanje glasbe, igric gor ne igra, ker ne bom kupovala teh malih disketk, ker so mi še predrage; pa še tega ne bi imela če ga ne bi dobili v neki nagradni igri....Ima moj podedovan fotoaparat....telefona pa ne dobi, ker ga ne rabi. Za brat ima knjige, za igrice naš prenosnik.... Že tako ima vsega preveč. p.s.: sej vem da sem za cajtom ker še nisem držala v roki iphona al pa ipada, pa ker nočem uporabljat neta na svojmu telefonu, pa fb aplikacije, pa ne vem kaj še......pač taka sem..... tako da dobr da ne vem o čem se menite, ala aplikacije,..... samo vas pa vprašam kaj jim boste tud avto kupili, pa motor, ko bodo veliki??? Resno vprašanje pa kdaj in v kakšnih primerih ste kupili, dali otrokom telefon? Pa koliko zatelefonarijo??? Pri nas obstajajo pravila in pravil se držimo. V veliki večini smo večinoma skupnega časa zunaj, pozimi na smučanju, sankanju, potem se začne kolesarjenje, rolanje, plavanje. Tako da ne morem rečt, da je odvisen - ker ni. Tudi sam ne bi nikoli zamenjal šetnje s psom za kakšno risanko - ga včasih vprašam, boš doma za par minut pogledal risanko, jaz pa psa peljem samo ven, pa gre raje vedno zraven. Torej gledano iz vidika, da bi se ukvarjal zgolj s tem in da bi mu bilo to prvotnega pomena - absolutno ne. Po drugi strani pa - stvari so doma. Ipad sem dobila za rojstni dan - ga naj sedaj skrijem? Prenosni računalnik imamo že od prej - do njega ima dostop že od 2 leta, ko si je znal sam uštimat Pujso Pepo ali Mojstra Miha. Tudi stacionarni računalnik imamo. Oba imava pametne telefone. Ne razumem, zakaj bi mu omejevala dostop do vsega tega, če zna s stvarmi spoštljivo ravnat. Brez problema razume, da na telefonu lahko uporablja samo aplikacije namenje njemu - niti 1x se še ni zgodilo, da bi komerkoli recimo po nesreči poslal mail, sms, ali pa koga poklical. Ker mu stvar razložiš - in razume. Tehnologija gre dalje. In v končni fazi ne verjamem, da ga to, da recimo pol ure računa za Ipadom na kavču, ravno poneumlja. Da je škodljio zanj, tudi ne bi rekla. Verjetno je bombon bolj Malo za razmislek: včasih so se naokoli vozili s kočijami In ne razumem, kaj ima uporaba Ipada ali druge malo bolj resne igračke vezo s tem, ali bo dobil avto, ko bo samo prdnil, da si ga želi Ker ga ne bo. Smo normalni.
|