Tutan -> RE: Iphone in ipad app za otroke (24.5.2012 11:54:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska off topic - kaj otroci rabijo to tehniko? pol se pa čudim da me sedemletnica v šoli slika s telefonom oz.fotičem na njem in [sm=hudicek1.gif] na moje besede noče zbrisat slike. Huhhhh..... Moja osemletnica ima PSP - playstation za gledanje risank, poslušanje glasbe, igric gor ne igra, ker ne bom kupovala teh malih disketk, ker so mi še predrage; pa še tega ne bi imela če ga ne bi dobili v neki nagradni igri....Ima moj podedovan fotoaparat....telefona pa ne dobi, ker ga ne rabi. Za brat ima knjige, za igrice naš prenosnik.... Že tako ima vsega preveč. p.s.: sej vem da sem za cajtom ker še nisem držala v roki iphona al pa ipada, pa ker nočem uporabljat neta na svojmu telefonu, pa fb aplikacije, pa ne vem kaj še......pač taka sem..... tako da dobr da ne vem o čem se menite, ala aplikacije,.....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] samo vas pa vprašam kaj jim boste tud avto kupili, pa motor, ko bodo veliki??? Resno vprašanje pa kdaj in v kakšnih primerih ste kupili, dali otrokom telefon? Pa koliko zatelefonarijo??? Pri nas obstajajo pravila in pravil se držimo. V veliki večini smo večinoma skupnega časa zunaj, pozimi na smučanju, sankanju, potem se začne kolesarjenje, rolanje, plavanje. Tako da ne morem rečt, da je odvisen - ker ni. Tudi sam ne bi nikoli zamenjal šetnje s psom za kakšno risanko - ga včasih vprašam, boš doma za par minut pogledal risanko, jaz pa psa peljem samo ven, pa gre raje vedno zraven. Torej gledano iz vidika, da bi se ukvarjal zgolj s tem in da bi mu bilo to prvotnega pomena - absolutno ne. Po drugi strani pa - stvari so doma. Ipad sem dobila za rojstni dan - ga naj sedaj skrijem? Prenosni računalnik imamo že od prej - do njega ima dostop že od 2 leta, ko si je znal sam uštimat Pujso Pepo ali Mojstra Miha. Tudi stacionarni računalnik imamo. Oba imava pametne telefone. Ne razumem, zakaj bi mu omejevala dostop do vsega tega, če zna s stvarmi spoštljivo ravnat. Brez problema razume, da na telefonu lahko uporablja samo aplikacije namenje njemu - niti 1x se še ni zgodilo, da bi komerkoli recimo po nesreči poslal mail, sms, ali pa koga poklical. Ker mu stvar razložiš - in razume. Tehnologija gre dalje. In v končni fazi ne verjamem, da ga to, da recimo pol ure računa za Ipadom na kavču, ravno poneumlja. Da je škodljio zanj, tudi ne bi rekla. Verjetno je bombon bolj[sm=smiley36.gif] Malo za razmislek: včasih so se naokoli vozili s kočijami [sm=smiley36.gif] In ne razumem, kaj ima uporaba Ipada ali druge malo bolj resne igračke vezo s tem, ali bo dobil avto, ko bo samo prdnil, da si ga želi[sm=zmeden.gif] Ker ga ne bo. Smo normalni.
|
|
|
|