kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik Sem že dlje časa nameravala napisat, da me izredno moti, da imajo nekateri otroci več kot čudna imena. Zakaj starši to delajo? Po moje bi moral biti en seznam imen, ki so normalna in bi lahko starši izbrali eno ime iz tega seznama. Recimo od ene 50 normalnih imen. Zame so normalna imena: Nika, Lara, Lana, Sara, Ana, Tina, Petra, Katarina, Hana, Jan, Nejc, Nik, Jure, Matej, itd., ne pa neka čudna, da si ga sploh ne zapomniš takoj ali da se čudno napiše. Sva se z našo učiteljico pogovarjali o tem in mi je rekla, da se mora prav sama sebe držat, da ne bi otrok preveč sodila po imenih. Ker kaj si mislite o punčki, ki ji je ime Trisha, pa Kisha, pa Nelly, pa fantki Tai, Linn, Tristan itd. Zakaj folk ne more dat normalnih imen kot sem jih dala jaz (Lara in Nik)? Te starše bi bilo treba spametovat, ker otroci niso nič krivi. To je poseganje v otrokove temeljne pravice, pravice do obravnavanja otroka kot človeškega bitja, do spoštovanja. Ker tisti, ki da čudno ime, otroka najbrž ne spoštuje dovolj. Pri tem bi se morala vmešati država in končno dati ven en seznam normalnih in družbeno sprejemljivih imen za slovenske državljane. Se strinjate? OMG.. Hahahahahahahahahahahahahahaha A ti ženska si šla po slabem???? A nimaš pametnejšega dela??? Kaj pa manjka tem imenom??? Res katastrofa, s čim se ti obremenjuješ.. Moji hčerki je ime Alina (rusko ime) in ji popolnoma nič ne manjka.. Še so me vsi spraševali kako sva se z dragim spomnila na tako lušno ime.. Kot je rekla ena: meni se bolj smilijo tej otroci (Lara, Nik, Maja, Sara, Žan, Luka itd.) ki jih je malo morje.. In jih potem morajo učitelji po priimku klicat.. Raje vidim, da ima moj otrok bolj redko ime.. Sama imam tašno ime, da sem bila v vrtcu, mali šoli, osnovni šoli, srednji šoli pa tudi na faxu edina s tem imenom in sem zadovoljna.. Pa tudi na celi obali nisem še srečala ali slišala za nobeno s tem imenom Starši mi lepšega imena niso mogli izbrat..
|