josephine27
|
IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik Res sem malo pretiravala, samo sem mogla dat ven iz sebe. Moja svakinja je dala dvojčkoma ime Trisha in Tai. Že ko je med nosečnostjo omenila ti dve imeni, smo jo vsi prepričevali in jo lepo prosili, naj vendar prizanese otrokoma in naj se izživlja na drugih področjih, ne pa pri imenih. Tudi njena starša sta bila proti. Moj brat se ji pa itak ne upa nič reči, tako da je revež samo prikimal na ti dve imeni. Trisha mi je čist mem ime, Tai je pa kot da bi bil iz Tajske. Ni mi všeč. Vem pa zakaj je zbrala taki imeni. Zato, ker se ima za nekaj več in misli, da bodo ona in otroka nekaj več, ker imajo neka tuja imena, ki sploh ne pašejo v naše okolje. V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime. In je čist ven padla. Imamo slovenski priimek, tako da Trisha sploh ne paše zraven. Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica. Moja starša je tudi kar zvilo, ko sta zvedela za imeni Trisha in Tai, pa se ji seveda nihče ne upa direktno nič rečt, razen mene. Pa kaj misli, da je? Ko sem bila jaz noseča, smo obakrat vsi skupaj izbirali imena, sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše. Glede učiteljice pa lahko povem, da ni bil hec. Na gov. urah sem ji omenila, da sta me imeni, ki jih je izbrala moja svakinja, čist šokirali. Pa mi je rekla, da se strinja, da bi bilo boljše izbrati kaj drugega, kaj bolj za naše okolje. Potem mi je pa še rekla, da je že imela v razredu Esmeraldo, Šeljo, Kiaro pa še nekaj čudnih in da potem ko je spoznala še starše ji je bilo vse jasno. Tako da starši zamislite se malo! upam, da je zafrkancija, drugače pa kar ne morem verjet, da živijo ljudje, ki razmišljajo na tak način