Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 18.5.2012 15:15:56
|
|
|
|
limonca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sisi81 Aja še nekaj me zanima, koliko morajo biti veliki folikli prvič na ultrazvoku? Hvala za odgovor. Ponavadi ti rečejo, da so še drobni ali pa so mogoče veliki ene 10-11 mm.. Nikar se ne sekiraj, če tudi do drugega UZja ne bodo zrastli..
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 19.5.2012 11:04:55
|
|
|
|
k4pa0510
|
Punce, jaz vedno najdem kakšna vprašanja... Vsak začetek je težak, sej razumete :) Prvo me zanima, kako na GK v Lj.poteka prvi UZ v dolgem ciklusu, to je tisti, ki pride na cca 15.dan jemanja Suprefacta? Kaj se potrebuje glede opreme- je potrebno imeti kaj s seboj, razen tistega evidenčnega lista? Drugo vprašanje pa je sledeče... Sama si dajem Suprefact zvečer ob 22h. Kaj narediti v primeru, da veš, da boš takrat bodisi na večerji bodisi v kinu ali pa kje drugje? Kako ste ve rešile tak problem? Se skoči na toaleto in opravi to ali se lahko to opravi npr.z 1,5-urnim zamikom? Najbrž ne, ker vem, da se je fajn špikat ob istem času... Kaj bi ve naredile v takem primeru?
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 19.5.2012 13:02:28
|
|
|
|
sisi81
|
IZVIRNO SPOROČILO: k4pa0510 Punce, jaz vedno najdem kakšna vprašanja... Vsak začetek je težak, sej razumete :) Prvo me zanima, kako na GK v Lj.poteka prvi UZ v dolgem ciklusu, to je tisti, ki pride na cca 15.dan jemanja Suprefacta? Kaj se potrebuje glede opreme- je potrebno imeti kaj s seboj, razen tistega evidenčnega lista? Drugo vprašanje pa je sledeče... Sama si dajem Suprefact zvečer ob 22h. Kaj narediti v primeru, da veš, da boš takrat bodisi na večerji bodisi v kinu ali pa kje drugje? Kako ste ve rešile tak problem? Se skoči na toaleto in opravi to ali se lahko to opravi npr.z 1,5-urnim zamikom? Najbrž ne, ker vem, da se je fajn špikat ob istem času... Kaj bi ve naredile v takem primeru? Za uz sem jaz videla, da je dovolj ta evidenčni list, sicer imam jaz kratki protokol, glede injekcije bi pa jaz šla na toaleto in je to to, ne moreš biti skoz doma, paše it mal med ljudi;)
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 19.5.2012 21:00:03
|
|
|
|
gasilka
|
Ja res sem pridna že 3 poizkus in vedno pridelam 12 lepih celic. sisi81 glede na to da imava doma že 2 sva se odločila še za enega in je sestra andreja to napisala zraven Upam da bo dobitek na lotu če že pravi Tomaževič da sem zadela na lotu k4pa0510 tudi jaz sem imela tadolg postopek z suprefactom , ja nč vzemi s sabo vse potrebno in uredi v toaleti pa bo da neboš zato doma ostajala SREČNO VSEM
< Sporočilo je popravil gasilka -- 19.5.2012 21:03:09 >
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 19.5.2012 21:07:08
|
|
|
|
Tanja_Jes
|
Limonca....navijam še vedno!!! Upam na dobre novice. Silva...počivaš? S*...kdaj greš na krvnega? Boš kaj lulala? Hany bany...kako se počutiš? Gasilka...boli? Imaš varstvo za dvojčka? Jaz sem pa danes dobila svoja dva , eden 5-celični, eden 6-celični Test imam 6.6. Sem pa danes čisto čustveno "down"...veliko jih je bilo na punkciji, pa smo s puncami čvekale...koliko postopkov in kaj vse so dale skozi, res kapo dol vsem borkam in naj se vsaki uresniči tista želja za katero se bori!!!!
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 19.5.2012 22:20:24
|
|
|
|
S*
|
Tanja_Jes za zdej ju pa lepo grej. Jaz sem pri Rešu nimamo nič krvnega, tako da bo enkrat na sredi drugega tedna tedt padu. Ma nimam nič kaj dobrega občutka, znakov nobenih, tako da...
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 19.5.2012 23:12:56
|
|
|
|
Anem
|
Pozdravljene punce! Naj se vam še jaz pridružim saj grejem že 8 dni dve pikici in upam na pozitiven rezultat. Imela sem dolgi postopek Suprefakt/Puregon. Pridelali smo 16 celic, od tega 13 polnih, od tega 8 oplojenih, od tega sta se dve pravilno razvijali (Blastocista in morula), ki ju zaenkrat uspešno grejem. Živčna vojna se nadaljuje. Zaenkrat M še ni, imam pa krče kot pred M, bolijo me prsa in križ... Včasih sem obdana z optimizmom, včasih pa vse samo to ne. Včeraj, ko sem si vaginalno vstavljala tablete, sem za nohtom zasledila svetlo rdeče-roze barve izcedek, vendar samo za nohtom (nohti pa niso ostri), na vložku in papirju pa ničesar, danes pa nič več. Zaenkrat ostaja to skrivnost. Aja imela sva pa ICSI/IMSI (prvi postopek), punkcija je bila dne 7.5., ET pa 12.5.2012. Se pridružujem vašem nestrpnem pričakovanju in držim pesti, da bomo vse
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 20.5.2012 13:08:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene :) Mene pa zanima kako veste kaj so vam vstavili na dan ET, morulo ali blastocisto, meni nič niso povedali jaz sem pa pozabila vprašat( na listu tudi nič ne piše ). LP,
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 20.5.2012 19:22:36
|
|
|
|
HANYBANY
|
Zdravo dekleta, samo toliko da se javim, za vikend so me spustili domov, ker v soboto popoldne zaprejo oddelek pa me niso hotli selit v KC, jutri zjutraj pa grem nazaj, me kar hudo zdeluje, v petih dneh sem šla 6 kil gor, trebuh imam pa kot bi bila v 7 mesecu, da o bolečinah ne govorim grozno jei, ampak bom potrpela, vsaj to me tolaži da sem Tanja_Jes bravo za pikici, pridno jih grej
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 20.5.2012 21:25:31
|
|
|
|
gasilka
|
Tanja lepo čuvaj svoji pikici da se vsaj ena razvije v lepega srčka , če pa dva pa toliko bolje varstva za dvojčka nimam na dan punkcije so me pustil počivat ker res drugega nisem mogla pol pa sej veš k neboli več tolk in si mal bol tut sam nemorš več ležat . bolel me je le na dan punkcija drugi dan zjutraj je blo že veliko bolje vsak dan se počutim boljle hanybany naj bolečine čimprej izginejo in da nosečnost lepo napreduje naprej Anem želim ti vso srečo da bo lep plusek il lepa beta Anonimen ponavadi povejo vsaj v lj
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 21.5.2012 8:22:23
|
|
|
|
SILVA
|
Tanja super za zdaj pa ju pridno čuvaj in lepo počivaj S* držim pestke za močan plus Anem dobrodošla, midve se poznava iz sosednjega foruma Hanybany naj ti nevšečnosti čim preje minejo, da boš lahko začela uživati v nosečnosti Jaz pa lepo lenarim doma .Me pa stalno nekaj špika po jajčnikih, včasih me tako špikne, da se moram kar vsest, prsa boleča in napihnjena....samo kaj ko to nič ne pomeni, moram tele znake dat čisto na stranski tir in nič mislit na njih
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 21.5.2012 14:25:23
|
|
|
|
Anem
|
Silva res? Mogoče iz med.over.net? No potem sva že znanke hehehe... Aja srečno pri ignoriranju znakov. Meni to sploh ne gre. Tok sem živčna, da nimam nobenega apetita, samo še lulam, ker imam želodec vedno prazen. Bijiem živčno vojno, sama sebe presenečam anonimen ti niso povedali? Meni so vse razložili in povedali, samo ne spomnim se, koliko celični so bili... Ampak vseeno, samo da bo Drugače pa na odpustnici vse piše, po ET. Ta list mora biti pri tebi, pa poglej, če kaj gor piše. Hanybany pa so ti povedali morebiten vzrok za te bolečine? Danes 10. dan, naslednji teden pa krvni test, če prej ne pride!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 22.5.2012 9:26:32
|
|
|
|
zeuso
|
Vse punce ki čakate na plusek imate moje trde pestke. Haniybany, hudič je tale hiperca, drži se . Anem tudi tukaj ti sporočam da mislim na tvoji pikici in nate. No jaz sem včeraj imela prvi uz in nadaljujemo z postopkom po planu. Dobila še menopur s katerim imam pou ure posla dokler vse te ampulce in praške spravim v tisto konjsko brizgo. Mi pa dela probleme brizga od menopurje ker je batek tako trd za pritiskat. Naslednji uz imam 30.05. Vreme je pa turobno in jaz z njim
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 22.5.2012 9:57:56
|
|
|
|
k4pa0510
|
IZVIRNO SPOROČILO: zeuso Vse punce ki čakate na plusek imate moje trde pestke. Haniybany, hudič je tale hiperca, drži se . Anem tudi tukaj ti sporočam da mislim na tvoji pikici in nate. No jaz sem včeraj imela prvi uz in nadaljujemo z postopkom po planu. Dobila še menopur s katerim imam pou ure posla dokler vse te ampulce in praške spravim v tisto konjsko brizgo. Mi pa dela probleme brizga od menopurje ker je batek tako trd za pritiskat. Naslednji uz imam 30.05. Vreme je pa turobno in jaz z njim Oh, to mene še vse čaka. Verjamem, da ni prijetno. Za začetek pa mene zafrkava že M, ker je še vedno ni. Redno jo imam na 27 dni, danes je že 31.dan pa je ni... Je bilo za pričakovat pa vendar to psihira, ker to pomeni podaljševanje terapije s Suprefactom. Pa že tako se mi iz dneva v dan bolj upira, ker noče tako lepo notri kot na začetku... V ponedeljek imam prvi UZ, upam da vseeno pride do takrat.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 22.5.2012 20:39:21
|
|
|
|
jona klara
|
S*- kako si? kako znakci? so ti dolgi dnevi? jaz imam jutri spet uz, pa da vidmo kako je kaj zrastlo, v ponedeljek sem imela 5 foliklov, dobila že centrotide.Upajmo, da bo kak šampion notri... vsem držim pesti
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 22.5.2012 20:54:55
|
|
|
|
S*
|
jona za folikle, še kakšno pivičko in par jajčk pa bo dobitna kombinacija . Jaz nimam niti enega znaka in sem prepričana da nam ni uspelo. 2 x ko sem prišla do + sem imela herpes, pa glavobol, slabosti že 7 dan po etju, sedaj pa nič od tega, tako da... Test bom delala v četrtek, ko bo 12 dan do sedaj sem ga vedno delal 12 dan in je vedno prav pokazal.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 22.5.2012 21:08:51
|
|
|
|
jona klara
|
IZVIRNO SPOROČILO: S* jona za folikle, še kakšno pivičko in par jajčk pa bo dobitna kombinacija . Jaz nimam niti enega znaka in sem prepričana da nam ni uspelo. 2 x ko sem prišla do + sem imela herpes, pa glavobol, slabosti že 7 dan po etju, sedaj pa nič od tega, tako da... Test bom delala v četrtek, ko bo 12 dan do sedaj sem ga vedno delal 12 dan in je vedno prav pokazal. držim pesti, da bi te vseeno presenetilo.Meni ko prejšnjič ni uspelo, se mi je že 6 dan po et vlila.upanje umre zadnje, sedaj me je pa full strah, da ne bi prišla do blastociste spet....Pol pa slišim, od ljudi saj kr v prvo pa spet ne mora ratati,,,dobra spodbuda ane???bi take poslala mal v postopek, da bi vidl ekak užitrek je hoditi v to in se matrati in psihično in fizično, pojma nimajo ko jim kr rata v postelji.
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 12:50:09
|
|
|
|
EmaS.
|
Pozdravljene :), sem dobila puregon, sedaj pa čakam na in 2. dan se začnem ______________________________________________________ Nov dan, nova sreća :)
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 14:29:19
|
|
|
|
jona klara
|
ema s- srečno!se mi zdi, da sva medve bili skupaj februarja v postopku? no pri meni pa danes pade stopka ob 24 uri, punkcijA v petek 25.5pa bo kar bo, računa pa na samo en folikl ostali so drobni s*- stiskam pesti zate, komaj čakam na veselo novičko!dajmo POGREŠAM PA športnico!!!!!!!kdaj začneš?
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 14:44:26
|
|
|
|
gasilka
|
Evo dobila enega v varstvo[/i], razvila sta se dva en 8 celični in morula ki naj bi se danes razvila v blastocisto tko da smo se odločili za najboljšega 7.6. test bomo videli kaj bo jona klara , Emas SREČNO!!!!
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 15:15:15
|
|
|
|
zeuso
|
jona klara srečno v petek , gasilka držim pesti za tvojo da se bo lepo primla in tam ostala do konca.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 15:30:03
|
|
|
|
Mamabear
|
Mi lahko prosim poveste, kako izgleda test nosečnosti in vse skupaj po transferju? Ali naredijo UZ ali samo krvne preiskave? Takrat bo nekje 6 tednov od zadnje menstruacije, zanima me koliko se bo že kaj videlo na UZ? Ali ste ve delale prej same test nosečnosti, kdaj ga lahko napravim?
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 16:51:40
|
|
|
|
limonca*
|
14 dni po ET imaš krvni test. Če je pozitiven imaš potem čez 14 dni UZ, kjer se naj bi videl že srček.
|
|
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 18:59:16
|
|
|
|
Tanja_Jes
|
zeuso in k4pa....prijetno špikanje naj folikli lepo rastejo S* nisem vedela da nimaš krvnega...a bomo pestkal sred drugega tedna navijam za belino gasilka srečno, božaj pikico, pa da nam čez 14 dni nalulaš + hanybany...še mal pa bo mimo...boš kmal uživala v Silva....kako kaže? Moje počutje približno tako kot pri tebi...upam da so to dobri znakci Anem...naj bo belina še naprej!!! Limonca....objemček...tak iz Jona...čimmanj bolečo punkcijo in tudi če bo ena...naj bo tista prava Kaj ko bi katera obnovila mal seznamček, da vidimo kje smo , jaz bi, pa ne znam
|
|
RE: Maj - Junij 2012 IVF/ICSI 23.5.2012 19:44:58
|
|
|
|
HANYBANY
|
Živjo dekleta, evo mene so spet spustili domov, ker imam dobre krvne izvide, sam sem spet pridelala vodenih 2,5 kg ne vem kaj bo, v enem tednu že 8,5 kg. jona klara seveda se te spomnim, spomnim se tudi da si takrat zanosila, želim ti vso srečo na punkciji in naj bo čimveč celic Tanja Jes kakšno je stanje? Nisem vas neki za nazaj brala tako da tiste ki grejete držim pesti in tiste ki še čakate na punkcijo naj zraste čimveč foliklov
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?