|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
22.5.2012 11:54:48   
Orescek
Najprej iskrene čestitke Nives28 ob rojstvu hčerkiceuser posted image , ter dobrodošla ursaosh.

Končno bom lahko malce več aktivna na forumu. Od petka sem na porodniški. Moram povedat, da mi je fuuuuuuul čudno, ko se zjutraj ne rabim vstat in iti v službo, ko lahko še poležavam, ko se moj odpravlja. Sem mela malo krizo prve tri dni, zdaj sem pa že ok.
Danes sem dobila odločbo iz CSD-ja za porodniški dopust, je blo to ful hitro, glede na to da sem šele v sredo oddala.user posted image (Sej vem, fuuuul sem hitra.)

Kar me mantra je, da ne smem nikamor it, da moram bit doma in ležat v postelji, tole mirovanje sploh ni zabavno. V četrtek mam ginekologa in ga bom vprašala, kako dolgo še moram met to mirovanje, ker ni niti malo zabavno.
Sicer se pol vedno spomnim nate LeJo, ki si bila tako dolgo v bolnici, in si pri sebi rečem - nikar se ne smili sama sebi, kaj pa če bi mogla tako dolgo ležat kot LeJo. Ob enem ti moram reč, da sem fullll vesela zate, da ti je končno uspelo nakupit cotike, ter da ti je vsaj malo uspelo uživat v gnezdenju. Kar se pa oken tiče, pa pleskanja, se pa ne sekiraj. Kot vidiš, se je večina stvari kar sama uredila, bebika je ostala not in se ji očitno nikamor ne mudiuser posted image , ti si lahko nakupovala,... ostalo pa sploh ni pomembno. Verjamem, da bo na koncu vse tako, kot si želiš, tudi okrog poroda se ne obremenjuj preveč, če si do sem zvozla, boš pa še finish prevzola. Mej v mislih (meni tole ful pomaga, da se ne obremenjujem) - ven mora prit, če so vse pred tabo zmogle, boš pa še ti. user posted image

Zunanji obrati - vidim da niso bili nekaj uspešni. Punce glavo gor. Probale ste, če dojenčke noče pač noče, mu že tak paše. Jaz jim še kako vrjamem, da je dosti bolj fajn sedet na riti,kot pa bit obrnjen na glavo.user posted image

In tudi jaz pogrešam noelino . Upam, da se kmalu javi, z veselimi novicami.

LP

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
22.5.2012 11:55:24   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: ursaosh

najprej čestitke nives28 za malo pikico :) naj vam bo super luštno!

kale, sanja se mi ne, kaj bo :) sva se odločila, da počakava do rojstva. tako da bo presenečenje. sicer je pa to moja prva user posted image , stara pa sem 26 in že prav nestrpno čakam dan prihoda najinega user posted image :)
res mi je fajn spremljat forum, še posebno zato, ker nisem v sloveniji. in mi je super vedti, kaj se dogaja z souser posted image doma user posted image

lep pozdravček

Kje pa si oz. živiš, če ni skrivnost?

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
22.5.2012 11:59:36   
mmt1
Jaz sem jih dobila v KR v baby centru-qulandija

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
22.5.2012 12:06:22   
mmt1
...Pa seveda iskrene čestitke prvi punčki in mamici!...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
22.5.2012 12:15:41   
kepca
za tiste ki ste se pogovarjale za EA. EA je tak od vsake do vsake drugače, ene vseeno boli, druge nič ne čutijo. Meni je bilo ful fajn, cel porod bi lahko z mojim karte igrala ker nisem čutila nobene bolečine, samo tiste številke gor na aparatu so nakazovale da imam ful popadke. Čutit sem začela potem samo tiste zadnje tiščavnike pa še to kot pritisk, ne kot bolečino. Mislim da sem bila malo zdrogirana od tega in mi je špilalo, ker mi je po porodu bilo kr vse smešno user posted image . Takoj bi se še enkrat odločila za njo če bi se lahko!

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
22.5.2012 12:40:22   
MiaLi
mogoče katera od vas ve kako je kaj z EA v porodnišnici v Lj? to vem da se je ne dobi vedno... a moraš imeti kakšno potrdilo od predavanj iz šole za starše? ker js mam narejeno šolo, ampak sam to predavanje sm izpustila o lajšanju bolečin ker sm bila sigurna da hočem naravno roditi, zdej pa kr mal dvomim :) strah naredi svoje očitno. vsaka info je dobrodošla.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
22.5.2012 14:52:05   
genovefa
Ojla!

Tako, priprava na carski rez II. del je za mano in carski rez potrjen.
Je pa trajalo user posted image , še dobro da sem imela malico s sabouser posted image , drugače od 8.30 do 13.00 ne bi zdržala.
Najprej je zdravnica naredila UZ in takoj potrdila, da je UZ smiselen, ker je dete precej veliko in medenična vstava najbolj tvegana. PDP je prestavila na 30.5., datum CR pa na 31.5., če se dete seveda ne odloči prej prit na svetuser posted image .
Po UZ je bil na vrst CTG pa EKG in pogovor z anesteziologinjo in na koncu spet zadnja navodila z zdravnico. Vmes pa čakanje.
Kar se tiče anestezije se pa lahko tik pred zdajci odločim ali želim splošno ali spinalno anestezijo. Bom vidla...

MiaLI - Se mi zdi, da je v Lj. odvisno kdaj rodiš, če je pravi anesteziolog v službi pa včasih je veljalo, da se moraš prej dogovorit ne vem pa, če to še drži. Je pa danes sestra omenila, da zdaj tudi v Lj. naredijo več EP in več spinalnih CR.

Vsem pošiljam user posted image za dobro počutje, dobro opravljene preglede in dogovore!

(odgovor članu MiaLi)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
22.5.2012 17:00:00   
Lanaa
Hey!

Genovefa mene vse to pa jutri čaka, danes sem bila res hitro konec-tako kot si rekla! Si moram vzet kaj za brat s sabo.
Samo ni mi jasno, zakaj ti je datum za cr en dan dala po pdp-ju. In kaj sledi v primeru da se ti prej začne?

Močno upam da tudi meni jutri dajo datom za cr, mogoče bova pa skupaj v Puser posted image

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
22.5.2012 17:58:12   
Charli
Da še jaz malo poročam o preteklih dogodkih. Danes sem imela kontrolo v diabetični ambulanti, kjer sem izvedela veselo novico - s pregledi v diabetični sem zaključila!user posted image Do poroda še samo nadaljujem s samokontrolo.
Naslednji pregled pri mojem G imam 31.5. - takrat imam tudi prvi CTG. Potem pa se počasi začnemo dogovarjati o sprožitvi poroda.
Vsi prejšnji 4 porodi so bili dogovorjeni in sproženi, tako da kljub temu, da sem 5. user posted image , sploh ne vem, kako se začne porod doma - glede odtekanja vode in štetja popadkov in podobno. Imam pač takšnega ginekologa, ki poskuša poskrbeti, da njegove pacientke rodijo takrat, ko je on dežuren. Tako sem bila vsakokrat par dni pred PDP naročena na pregled popoldan v času njegovega dežurstva, po pregledu mi je vstavil tableto, s katero mi je sprožil umetne popadke, potem pa v porodno sobo rodit. In tako sem vse 4 spravila na svet v (za moje pojme) zelo kratkem času, če gledamo na to, da se je porod začel brez enega samega mojega popadka. Na pregled sem navadno prišla okoli 15.00, dete pa je prijokalo na svet najkasneje nekje okoli 20.00 Res je da so umetni popadki divji (sicer jih jaz ne morem primerjati z naravnimi, ker jih nikoli nisem dočakala) ampak sem 4. rodila brez EA in z umetnimi popadki, tako da se da vse preživet. Sicer pa, ko ti položijo otroka v naročje, tako pozabiš na vse kar se je prej dogajalo.user posted image
Drugače pa se tudi jaz spopadam z enakimi težavami kot vse ostale - otrdevanje trebuha, tiščanje navzdol in posledično bolečine, otekanje nog, nočni obiski WC-ja in podobno. Pa saj smo že skoraj na koncu, tako da bomo tudi to preživeli.
Kljub dežju vam želim lep dan - glejte na to vreme tako: še dobro da dežuje in je zato bolj hladno, ker drugače bi zatekanje bilo še hujše!user posted image . No, pa je nastal skoraj cel roman.user posted image

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
22.5.2012 18:27:28   
genovefa
IZVIRNO SPOROČILO: Lanaa

Hey!

Genovefa mene vse to pa jutri čaka, danes sem bila res hitro konec-tako kot si rekla! Si moram vzet kaj za brat s sabo.
Samo ni mi jasno, zakaj ti je datum za cr en dan dala po pdp-ju. In kaj sledi v primeru da se ti prej začne?

Močno upam da tudi meni jutri dajo datom za cr, mogoče bova pa skupaj v Puser posted image

Pa na malico ne pozabiuser posted image !

V bistvu sem sama zbrala datum, glede na izbiro ta teden ali drug teden v ponedeljek ali četrtek, sem zbrala četrtek in bilo panike. To izbiro mi je dala zaradi zasedenosti.
V primeru, da se prej začne prinesem vse papirje in povem zakaj gre. Samo, če voda odteče moram nujno ležat z dvignjeno medenico in z reševalci v porodnišnico - zaradi medenične lege samo tako!
To je to, mogoče se pa res vidiva v Puser posted image .
LP

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
22.5.2012 19:02:20   
Lanaa

IZVIRNO SPOROČILO: genovefa

Hey!

Pa na malico ne pozabiuser posted image !

V bistvu sem sama zbrala datum, glede na izbiro ta teden ali drug teden v ponedeljek ali četrtek, sem zbrala četrtek in bilo panike. To izbiro mi je dala zaradi zasedenosti.
V primeru, da se prej začne prinesem vse papirje in povem zakaj gre. Samo, če voda odteče moram nujno ležat z dvignjeno medenico in z reševalci v porodnišnico - zaradi medenične lege samo tako!
To je to, mogoče se pa res vidiva v Puser posted image .
LP

Joj kako mi je tole znano! Držim pesti da se ti ne začne prej!!

Meni se je tako prvič zgodilo, ob 7h sem bila naročena na cr, 4 ure prej, ob 3h zjutraj, mi je pa voda odtekla. Isto so mi rekli, da moram poklicat reševalce, če me pa partner pelje naj se dam pa v polsedeči položaj. V P naj bi me pa takoj dali ležat.
Tralala, nič od tega ni bilo resuser posted image .
Moj me je pripeljal pred P, misleč da bo dobil vsaj voziček zame, pa me je vratar kar lepo napotil pred sprejemno, mojmu pa naročil naj gre parkiratuser posted image . Tudi sestre niso delale nobene panike okoli tega, ker mi je voda odtekla. Čist v izi so bili vsi. Ko sem po klistirju ob 6h zjutraj le prišla v porodno, je bila ena babica pametna, da bom kar vaginalno rodila, ker se je pač porod začel prej. Me je kar groza oblilauser posted image . K sreči je takrat prišel zdravnik in vprašal česa si jaz želimuser posted image . No, 6:20 sem potem rodila s carskimuser posted image .

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
22.5.2012 19:40:59   
ursaosh
kale sem v izraelu in kokr spremljam, so tuki pregledi malo drugačni kot v sloveniji. včasih se mi zdi, da je vse kar tko mal, kot se jim zazdi. poleg tega je pa nerodno, ker ne govorim hebrejsko. ampak me moj dragi tok super, da me vedno spremlja na pregledu in se vsaj on kaj zmeni haha user posted image moja G je bolj slaba z angleščino ...sicer mi ni jasno, kako je to možno, ampak očitno je.

drugače vam pa kar malo zavidam deževno vreme. tuki so stopinje skoraj vsak dan višje. in posledično temu je primerno moje zatekanje user posted image . me pa spremljajo tut vse ostale "mini" user posted image težave velikih bušijev user posted image , tako kot vse ostale nosečke.

pozdravček vsem :)

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
22.5.2012 19:58:11   
Joob

Joob potem imaš tudi datum že določen? Kje boš pa ti rodila? So se za drugi cr odločili zato, ker si pač že prvič rodila tako ali so še kakšni drugi razlogi?

Lanaa, točno tako kot si rekla. zaradi sorazmernosti mojega mat.vratu in velikostjo otroka, sem imela prvič CR, ampak to po 15 urah mučenja, umetnih popadkov, in sedaj je tudi v druge zaradi takšne diagnoze, CR: Pdp imam 5.6.in tudi takrat mi bodo naredili CR.

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
22.5.2012 20:00:57   
Joob

IZVIRNO SPOROČILO: genovefa

Joob - v Lj. nameravam rodit.
V ponedeljek moram dat kri, v torek pa na pripravo.
Zanimivo mi je, da me je gin. opozorila, da se kljub njenem priporočilu in ustnem priporočilu zdravnikov, ki sta delala obrat  lahko zgodi da me bodo prepričevali proti CR; so tudi tvoje izkušnje take?
Kako priprava sploh poteka?
Kdaj ponavadi določijo datum, prej ali približno ob roku?
Razmišljaš o spinalni ali popolni narkozi? (Moji prijateljici so ponudili tudi možnost spinalnega zato sprašujem.)
Jaz sicer prej o spinalnem oz. epiduralnem porodu nisem razmišljala, ker so mojemuuser posted image tako operirali koleno in je rekel da nikoli več!!
Ne vem po eni strani me mika, tako bi otročka takoj videla, samo se mi zdi, da je lahko okrevanje težje in daljše, kot pri popolni narkozi, ne vemuser posted image

Joj, sem se razpisalauser posted image , upam da ste vse souser posted image dobro in pošiljamuser posted image vsem!

Bejbika, sedaj si že po pripravah, tako da verjetno že vse veš :).
Imam pa sama psihične težave zaradi narkoze...na splošno bi šla takoj, ampak potem spet ne bom takoj videla otročička, zato sem se odločila poizkusiti spinalno, in če me bo vmes zagrabila panika, me bodo pač uspavali, in me misel, da nisem dala vsega od sebe, vsaj ne bo preganjala.
Kdaj pa ti bodo naredili CR?
Jaz sem naročena 5.6., na pdp.

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
22.5.2012 21:18:10   
pika001
Drage souser posted image ,

LeJo - čestitke za tvoj pogum! Občudujem kako si zdržala v bolnišnici, sem pa vesela, da si imela veselje sedaj! Bravo! user posted image
Ursaosh - dobrodošla!
TInxi - mene moj sploh še ni poslal na CTG, pregled pa imam v petek (2 tedna pred rokom). Nekatere mamice pravijo, da to delajo zelo različno, nekateri pošiljajo šele po roku, drugi zadnji mesec... ravno tako mene na preglede še vedno naroča na 3-4 tedne (čeprav naj bi zadnji mesec imele mesečne preglede...), tako da je ta verjetno zadnji. user posted image Sem pa prav jezna, ker sem želela testiranje na strptokok B in je rekel da naslednjič, pa bom izgleda prej rodila, kot pa bo rezultat...user posted image . Zgaga peče tudi mene, čeprav imam malenkost več prostora v zgornjem delu trebuha kot 2 tedna nazaj (mislim, da se je spustil niže).
Ninocka - če bi mene bolelo in špikalo bi se na tvojem mestu šla malo pokazat... mogoče pa so popadki. Vsaka jih malo drugače občuti. Sicer špikne tudi mene vsake toliko, ampak zelo neredno, tako da ali so lažni, ali pa so še preslabi za kak alarm user posted image . Ne bi pa bilo slabo...user posted image
Nives 28 - iskrene čestitke! user posted image
CR - tiste ki vas čaka, držim pesti, da bo vse OK. Kolikor vidim boste hitreje zazibale svoje user posted image kot pa imate rok poroda. To pa je lepooo. user posted image user posted image
Hinavkica - držim pesti, da počaka do 37. tedna user posted image user posted image
Pikalonica - upam, da ti uspe naravni porod user posted image
EA - verjetno jo bom imela tudi jaz, imam jo kot alternativo... ne bi pa imela nič proti, da bi mi šlo na smeh... kot pravi Kepica. user posted image

Bi pa še jaz vas nekaj vprašala - na spolovilu so se mi naredile 3 mini bradavičke, pa mi je gin. rekel, da bova to ozdravila po porodu...user posted image sem pa nekaj brala, da je to dobro pozdraviti pred porodom... no, napišite prosim, če imate kakšne izkušnje s tem.

Kar se vremena tiče pa meni res paše, da ni vroče... sem pol manj zatečena in lepo mi je hoditi zunaj.

Pa čuvajte se!

Neposredna povezava do sporočila: 2365
22.5.2012 22:19:15   
malina86
Pika001 tudi jaz sem dobila par navadnih bradavic spodaj in tudi meni je ginekologinja rekla, da se jih ne odstranjuje v nosečnosti. Baje je potrebno odstraniti le genitalne bradavice in to je baje zelo boleče.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
22.5.2012 22:37:39   
vrtnica00
kolegica je isto dol mela bradavičko in ji je izžigala G. tk da pomoje je to boljše nardit pred porodm, ker te bo do takrat to vrjetno še ful motilo in bolelo...

pjaz pa nevem kako bo z EA. ne se je zmer dobi in za plačat je 180eur!!! sm rekla G za njo v 28.tednu in mi reče, da o porodu se bomo že pol pomenile ko bo čas. pri 35t ji spet rečem kako je z EA in če morm na kako predavanje in mi reče, ja da je treba in to je blo vse o porodu debate!!!!user posted image vprašam sestro kaj je zdj s to EA kdaj so kaka predavanja, ona pogleda na koledar in mi reče, da so enkrat na mesec in so bla glih en dan prej! naslednja so šele v začetku junija. pa ji rečem, ja kaj pa če prej dobim popadke. pa ona sm hmmm... kk sm bla jezna!user posted image lepo sprašuješ in vse in pol zamudiš vse. nič od nič s pogovorom, še to kaj sm se sama zanimala, mi niso mogle povedat pravočasno. ah...
upam, da bojo naravni popadki in da bo porod hitro napredoval. če se pa misli to fuuul zavlečt in še kje kaki umetni povrh vsega, bi pa res rada to EA, sm kot vidim, je to fuuul malo možnosti, da jo dobim

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
23.5.2012 7:24:27   
KajaNagaja
Pika001 js mam te bradavice oziroma kondilome že od sredine nosečnosti. Odstranjevala mi jih je dvakrat kirurško in ZELO boli. Glede na to, da smo tik pred ciljem in da tega ni TOK veliko (poglej si na google pod iskalni niz kondilomi, kaj majo druge - nagravžno!), mi je rekla, da bova naslednjič odstranjevale po porodu. Te male niso nevarne za otroka, če pa bi imela tako kot te na sliki bi pa morala...tako da nič bat. Je pa zoprno, vem :)

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
23.5.2012 7:30:24   
KajaNagaja
Aja...včeraj sva dobila voziček - Recaro Babyzen:
http://www.recaro-slovenija.si/html/04_childsafety/otroski_novo/BabyZen/Babyzen_Pink_01.jpg
http://www.recaro-slovenija.si/html/04_childsafety/otroski_novo/BabyZen/kosara/Babyzen_mit_Yoga_Pink_01.jpg
http://www.recaro-slovenija.si/html/04_childsafety/otroski_novo/vozicek.jpg

Imava točno takega...najlepši. Pa ful mi je dbest ok itak sestavljanje k ga lahko z eno roko, pa da mam lahko roza prevlekco, ki je na drugi strani siva (če bo naslednji fantek), drugače so pa prevlekce itak ful pocen (mislm da 14€)...

No včerej sm misnla, da mava zdj vse in sm se spomnla zvečer, da nimava previjalne torbe. Kje jo je najbolš kupt? Ubistvu mi ni važn, da je prov previjalna, lahko je tud navadna torba, ampak moj prav da nj bo taka, da jo bo lahko tud on nosu, da nau lih roza user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2369
23.5.2012 7:49:49   
mmt1
Meni so lepe v DM, pa praktične in normalne cene (28E), s podlogo za previjanje...

Neposredna povezava do sporočila: 2370
23.5.2012 8:52:14   
KajaNagaja
A reees...a super. Grem takoj dons pogledat. :) Sam naš DM v Kranju je bolj slabo založen, tako da upam da vsaj to majo :)

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
23.5.2012 9:13:10   
kale
Vsem, ki vas čaka CR pošiljam veliko user posted image , da bo vse potekalo, kot mora! Bom še vnesla vaše datume v seznam.

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , KP/Izola, user posted image

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/, user posted image

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , Gorenjska/, user posted image
MiaMia22- 1user posted image , user posted image

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image , 31.5. CR
Akin- 24 let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/, user posted image
bimbasi- 1 user posted image ,  Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image
mkranjec- ?let, ?user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/, user posted image
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/, user posted image
Joob- 31let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Domžal/, user posted image , 5.6. CR

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image ,   okolica Domžal/ , user posted image
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , , Gorenjska/, user posted image

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/, user posted image
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image , 31.5. CR

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , MB, user posted image

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/, user posted image
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/,user posted image
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ, user posted image
top secret- 26 let, 1 user posted image , MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM , user posted image
dobrovoljka - 2user posted image , 1user posted image , , user posted image user posted image
tinxi- 24let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image   MB/, user posted image
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , Kamnik/, user posted image
Ninch7- 28 let, 1user posted image , , Portorož/Izola, user posted image

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – , MB/, user posted image
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image ,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , / , user posted image
hinavkica- 34let, 3 user posted image , 2 user posted image , LJ, /, user posted image
Orescek- 24let,1user posted image , MB/MB, user posted image
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / , user posted image
MiaLi- 26 let, 1user posted image , , LJ/, user posted image
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , ,  LJ/, user posted image
megiTT- 28 let, 1 user posted image , Primorska/ , user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/ , user posted image
ananaska87- 24 let, 1. user posted image , NM/LJ,user posted image
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image
Gromska - 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image ,okolica Kamnika/, user posted image
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /, user posted image
Charli- 35 let, 5 user posted image , 4 user posted image , MB/SG, user posted image

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image   / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB, user posted image
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/, user posted image

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , /,   user posted image
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , štajerska/MB, user posted image
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , /, user posted image
katy8- 32 let, 1 user posted image , /, user posted image

24.6.
ursaosh- 24let, 1user posted image , Izrael,  user posted image

25.6.
Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image ,/ , user posted image

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image , morfo., user posted image     
malina86- 25 let, 1user posted image , , LJ/LJ, user posted image
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , , MB/, user posted image
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- 24 let, 1.user posted image , CE, user posted image

28.6.
Afrodita1
- 34 let, 3user posted image , 2user posted image , New York/, user posted image
jancheee- 1user posted image , okolica CE, user posted image

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
mamica_bom- 1user posted image , /, user posted image , user posted image   

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/, user posted image
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/, user posted image

SKUPAJ NAS JE : 76

NOSEČKE Z DVOJČKI :   dobrovoljka

PRIČAKUJEMO:    17   user posted image
                              22   user posted image
                              37  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

< Sporočilo je popravil kale -- 23.5.2012 9:16:08 >

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
23.5.2012 9:15:26   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: ursaosh

kale sem v izraelu in kokr spremljam, so tuki pregledi malo drugačni kot v sloveniji. včasih se mi zdi, da je vse kar tko mal, kot se jim zazdi. poleg tega je pa nerodno, ker ne govorim hebrejsko. ampak me moj dragi tok super, da me vedno spremlja na pregledu in se vsaj on kaj zmeni haha user posted image moja G je bolj slaba z angleščino ...sicer mi ni jasno, kako je to možno, ampak očitno je.

drugače vam pa kar malo zavidam deževno vreme. tuki so stopinje skoraj vsak dan višje. in posledično temu je primerno moje zatekanje user posted image . me pa spremljajo tut vse ostale "mini" user posted image težave velikih bušijev user posted image , tako kot vse ostale nosečke.

pozdravček vsem :)

Zanimivo, a te je ljubezen v Izrael popeljala? Če boš imela kaj časa in volje lahko malo opišeš, kako tam potekajo pregledi in priprave na porod....

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
23.5.2012 9:29:48   
majoli
Pozdravljene drage junijke! Želim vam povedati, da res toplo priporočam branje knjige Modrost rojevanja. Sama sem bila po prvem porodu strašansko razočarana, saj je vse potekalo popolnoma drugače kot sem si predstavljala. Potem sem dve leti kasneje imela še SS v 12. tednu... Ta knjiga mi je res dala novih moči in večje zaupanje vase in v moje telo. Je pa res, da porodnišnica LJ oz. tam zaposlene babice ne delujejo skladno z načeli te knjige, tako, da vem, da se bom morala boriti za svoje pravice user posted image Želim si samo, da bom lahko čim dalj časa izbirala položaje, ki bodo ustrezali meni in da bo gravitacija naredila svoje. Pri 1. porodu so mi rekli naj se uležem, potem so mi predrli ovoje, da je odtekla voda in nato sem se 7 ur mučila rojevati leže na hrbtu; seveda so rezali presredek. Čisto skregano z logiko Narave... Želim si ostati doma čim dalj časa in predihavati popadke ob ljudeh in aktivnostih, ki so mi ljube.
Želim nam vsem tak porod, kot si ga same resnično želimo!!! Uživajte še te zadnje dneve nosečnosti!

Neposredna povezava do sporočila: 2374
23.5.2012 9:48:31   
ninocka26
Pika sem tudi jaz že pomislila na popadke, samo sem sedaj dva dni bolj počivala in je bilo krepko bolje. Imam pa jutri tako ali tako pregled v APN in moram tudi na CTG, pa bomo videli, če se že kaj dogaja.
Po pravici povedano bi mi kar pasalo, da bi bilo kaj prej, bi se lahko potem končno najedla. Tale sladkorna je obup. Včeraj smo bili zmenjeni, da dobim inzulin, pa so mi potem spremenili prehrano in je bilo cel dan vse OK, po večerji je šel sladkor pa spet gor (pa je bil pred tem po večerji ves čas v redu). V glavnem sem že čisto napeta, ko pride tisti trenutek, ko si moram zmeriti sladkor.

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko traja nosečnost: devet ali deset me...
Zdrava nosečnost traja 40 tednov. In ker ima vsak mesec štiri tedne, ali to pomeni, da nosečnost v resnici traja deset, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?